sue Posted April 12, 2020 Posted April 12, 2020 Dostałam trochę zdjęć z domu stałego Kizi (teraz Bazia). Niestety są bardzo malutkie, bo z jakiegoś starszego telefonu. Koteczka jest już po sterylizacji. 4 Quote
Baltimoore Posted April 12, 2020 Posted April 12, 2020 Śliczna kiciunia. Urosła i doszła do siebie :)) Super zdjęcia :)) Quote
sue Posted April 12, 2020 Posted April 12, 2020 I jeszcze Tobi (braciszek Toli, jeden z kupki kociaków od Piotrka) niektóre zdjęcia wrzucam na wątek izbicowy i tutaj - tam się łatwiej znajdą, bo jest krotszy, a tu z kolei zagląda więcej osób. 1 Quote
Baltimoore Posted April 12, 2020 Posted April 12, 2020 Ale słodko :)) Tobi też super trafił :)) 1 Quote
sue Posted April 12, 2020 Posted April 12, 2020 Tymianek <3 na słoneczku Tymianek "lubi się pobawić, zwłaszcza poganiać za piłeczkami lub myszką na wędce. Ale głównie to jednak śpi, myje się, albo chodzi i prosi o mokre jedzenie" mój kochany urwis, fajnie tam ma :D I news bez zdjęć: dzikuska Jowitka śmietnikowa dzisiaj zaczęła mi się miziać do ręki, mruczeć, nastawiać łepek. Już nie boi się ręki przy zabawie i dotyku, sama łapie pazurkami czy nawet gryzie przy zabawie. Pod nieobecność Maleństwa zachęcam ją do opuszczania kenela, jak siedzę i pilnuję też. I wychodzi, ale jeszcze nieśmiało, wciąż ogląda się czy ma dokąd uciec. Sam na sam z Maleństwem nie bardzo, dlatego staram się w każdej wolnej chwili chodzić do niej i się bawić. 3 Quote
Tyśka) Posted April 12, 2020 Posted April 12, 2020 Zdjęcia kotów czerpiących z wiosny pełnymi garściami od cioci Nesiowata :) 3 Quote
sue Posted April 13, 2020 Posted April 13, 2020 17 godzin temu, Tyś(ka) napisał: Zdjęcia kotów czerpiących z wiosny pełnymi garściami od cioci Nesiowata :) Ale fajne, ostatnie wymiata :) Ja jeszcze poźniej kilka wrzucę, mam kolejne z DS Na razie zgarnęłam spod sklepu kolejną bidę i jest na bdt u Kasi, chory, zasmarkany, śmierdzący i miziasty czarnuszek Jutro do weta Quote
bakusiowa Posted April 13, 2020 Posted April 13, 2020 1 godzinę temu, sue napisał: Na razie zgarnęłam spod sklepu kolejną bidę i jest na bdt u Kasi, chory, zasmarkany, śmierdzący i miziasty czarnuszek Jutro do weta Niech mu obejrzą uszy w środku i paszczę. Quote
sue Posted April 13, 2020 Posted April 13, 2020 W miarę możliwości oczywiście i uszy i paszczę i całą resztę. Na pierwszy rzut oka ma ropny katar, ropa w oczach i nosku. Śmierdzi ropą. Pod ręką czuć kręgosłup, jak go niosłam wydawał się zbyt ciepły - może gorączka. Tulił się przez całą drogę. Chyba czuł, że chcę mu pomóc, ani trochę się nie wyrywał. Słaby głos, bo nos i pewnie gardło zaklejone ropą. Po włożeniu do kenela trochę się powiercił, poskakał na budkę. Miałam wrażenie, że jest mocno osłabiony i się jakby trochę zatacza, ale nie jestem tego pewna, może tylko tak się poruszał w klatce - później zaczął skakać na budkę i po kratach. Zjadł i napił się. 2 Quote
sue Posted April 13, 2020 Posted April 13, 2020 Księżniczka Mizia Jaskier, dawniej Rudolf jest już po kastracji Zosia (pamięta ktoś jeszcze Zośkę?) Misia (również jedna z moich pierwszych tymczasek) też ma się dobrze. Miło czytać tak dobre wieści :)) 4 Quote
DORA1020 Posted April 14, 2020 Author Posted April 14, 2020 Dnia 31.03.2020 o 18:39, DORA1020 napisał: kolejna faktura 166zł dług więc sie zwiększył do kwoty 481zł z bazarku jola&tina 200zł bardzo dziękuję:) więc znowu mniej dług za karmę obecnie wynosi 281zł + faktura z 05.04----117zł Został dług 398zł z bazarku transportowego dostałam od bakusiowej 485zł .Bardzo dziękuję:) 285zł przeznaczyłam na dług za karmę, 200zł dałam dzisiaj sue na ratowanie zdrowia czarnego koteczka Dług za karme obecnie wynosi:113zł Niestety za moment zwiększy się,poniewaz sue wstawi kolejna fakturę na kwote 118zł Quote
DORA1020 Posted April 14, 2020 Author Posted April 14, 2020 Dziekuję bakusiowej za karmę dla mojego Rudego:) Po wcześniejszej karmie,którą dostałam od znajomej psiak dostał uczulenia,bez przerwy sie drapał teraz juz jest ok Bardzo dziekuję:) Quote
sue Posted April 16, 2020 Posted April 16, 2020 Dnia 14.04.2020 o 18:50, DORA1020 napisał: + faktura z 05.04----117zł Został dług 398zł z bazarku transportowego dostałam od bakusiowej 485zł .Bardzo dziękuję:) 285zł przeznaczyłam na dług za karmę, 200zł dałam dzisiaj sue na ratowanie zdrowia czarnego koteczka Dług za karme obecnie wynosi:113zł Niestety za moment zwiększy się,poniewaz sue wstawi kolejna fakturę na kwote 118zł Potwierdzam przyjęcie 200 zł - zapłaciłam 180 zł za badanie krwi (morfologia, biochemia, jonogram), czyszczenie i przeleczenie uszu, testy fiv/felv, lek przeciwzapalny i antybiotyk na 10 dni. Za 20 zł kupiłam kilka puszek karmy animonda. Kocurek niestety jest podwójnie dodatni :( Nerki w porządku, w wynikach wyszła anemia i bardzo duża ilość białych krwinek. Silny stan zapalny albo niestety ożywiona białaczka. Kotek dostał leki, ma podawany przez 10 dni antybiotyk i czuje się obecnie bardzo dobrze. Ma apetyt, robi do kuwety, chce do człowieka. Jest milutki i miziasty. Niestety te plusy... Quote
sue Posted April 16, 2020 Posted April 16, 2020 Zapraszamy na nowy bazarek https://www.dogomania.com/forum/topic/351732-kup-dla-siebie-maseczkę-wspomożesz-koteczkę-do-16052020 Quote
DORA1020 Posted April 17, 2020 Author Posted April 17, 2020 Dnia 14.04.2020 o 18:50, DORA1020 napisał: + faktura z 05.04----117zł Został dług 398zł z bazarku transportowego dostałam od bakusiowej 485zł .Bardzo dziękuję:) 285zł przeznaczyłam na dług za karmę, 200zł dałam dzisiaj sue na ratowanie zdrowia czarnego koteczka Dług za karme obecnie wynosi:113zł Niestety za moment zwiększy się,poniewaz sue wstawi kolejna fakturę na kwote 118zł Dług za karme w tej chwili wynosi:231zł Quote
sue Posted April 17, 2020 Posted April 17, 2020 W przyszły czwartek po naszego śnieżnobiałego Amorka z DT u Kasi przyjedzie rodzina z Warszawy. Państwo tak się w kociaku zakochali, że postanowili nie czekać na organizację transportu (z czym ostatnio trudno) i przyjadą osobiście. Wycenili koszt paliwa na 200 zł. Połowę miał dołożyć dom dla mojego Maleństwa, ale ci z kolei państwo rozmyślili się i już kocurka nie chcą. Państwo od Amorka mogliby zabrać jeszcze jednego kota bo mają miejsce. Jeśli ktoś coś wie o kociaku potrzebującym transportu do Warszawy lub jakiejś miejscowości na trasie Warszawa-Szczebrzeszyn, bardzo proszę o informację :) Quote
sue Posted April 17, 2020 Posted April 17, 2020 Może ktoś mógłby wyróżnić Jowitę i/lub Maleństwo? Ogłoszenia są na Warszawę. Bardzo dziękuję jakby się udalo :) https://www.olx.pl/oferta/jowitka-czeka-na-dom-CID103-IDEjByG.html https://www.olx.pl/oferta/malenstwo-szuka-domu-CID103-IDCmmu7.html Quote
DORA1020 Posted April 17, 2020 Author Posted April 17, 2020 Ja równiez proszę https://www.olx.pl/oferta/sliczna-koteczka-10-miesieczna-czeka-na-dom-CID103-IDEsDrN.html Quote
bakusiowa Posted April 17, 2020 Posted April 17, 2020 39 minut temu, sue napisał: W przyszły czwartek po naszego śnieżnobiałego Amorka z DT u Kasi przyjedzie rodzina z Warszawy. Państwo tak się w kociaku zakochali, że postanowili nie czekać na organizację transportu (z czym ostatnio trudno) i przyjadą osobiście. Wycenili koszt paliwa na 200 zł. Połowę miał dołożyć dom dla mojego Maleństwa, ale ci z kolei państwo rozmyślili się i już kocurka nie chcą. Państwo od Amorka mogliby zabrać jeszcze jednego kota bo mają miejsce. Jeśli ktoś coś wie o kociaku potrzebującym transportu do Warszawy lub jakiejś miejscowości na trasie Warszawa-Szczebrzeszyn, bardzo proszę o informację :) Napisz na wątku zamojskim. Quote
bakusiowa Posted April 17, 2020 Posted April 17, 2020 27 minut temu, DORA1020 napisał: Ja równiez proszę https://www.olx.pl/oferta/sliczna-koteczka-10-miesieczna-czeka-na-dom-CID103-IDEsDrN.html Wyróżnione. Quote
sue Posted April 17, 2020 Posted April 17, 2020 1 minutę temu, bakusiowa napisał: Wyróżnione. <3333 Quote
Recommended Posts