DORA1020 Posted March 19, 2012 Author Posted March 19, 2012 Zamowilam ogloszenia dla Pusi i Neli na bazarku ogloszeniowym,ale tekstu nie napisze:shake:nic mi do glowy nie przychodzi....pusto:p Quote
DORA1020 Posted March 20, 2012 Author Posted March 20, 2012 Dziekuje Beci Lublin za organizacje transportu psiakow z Bortatycz do Krakowa i Tobiaszka do Katowic:loveu: Quote
DORA1020 Posted March 20, 2012 Author Posted March 20, 2012 Dziekuje mussimusk za zrobienie bazarku:loveu: i zapraszam na bazarek [URL]http://www.dogomania.pl/threads/224842-20-roznych-rzeczy-dla-psow-ze-Szczebrzeszyna[/URL] Quote
Ingrid44 Posted March 20, 2012 Posted March 20, 2012 bazarek bardzo fajny ,duzo ciekawych rzeczy :) Bede tradycyjnie podnosic . Quote
diana79 Posted March 20, 2012 Posted March 20, 2012 [quote name='sonia71']DORA-podaj mi proszę konto na Pw to przeleję 50zł dla Puśki i Nelki na szczepienia,wiem że to za mało :( ale może jeszcze ktoś dorzuci grosik ! [COLOR=magenta][I]PROSIMY BARDZO O POMOC W SZCZEPIENIU PUSI I NELI-tylko tak maluszki mają odrobinę większą sznasę czekając na DOM!!!![/I][/COLOR][/QUOTE] ile jeszcze brakuje do szczepień szczeniaków? Quote
DORA1020 Posted March 20, 2012 Author Posted March 20, 2012 [quote name='diana79']ile jeszcze brakuje do szczepień szczeniaków?[/QUOTE] Brakuje 40zl Quote
diana79 Posted March 20, 2012 Posted March 20, 2012 [quote name='DORA1020']Brakuje 40zl[/QUOTE] to już robię przelew w imieniu taks na szczepienie :) Quote
DORA1020 Posted March 20, 2012 Author Posted March 20, 2012 [quote name='diana79']to już robię przelew w imieniu taks na szczepienie :)[/QUOTE] Dziekuje:) Quote
Kroook Posted March 20, 2012 Posted March 20, 2012 Ja wpłacę 100 zł na najpilniejsze potrzeby tymczasów, podeślij mi Dora nr konta. Quote
DORA1020 Posted March 20, 2012 Author Posted March 20, 2012 [quote name='Kroook']Ja wpłacę 100 zł na najpilniejsze potrzeby tymczasów, podeślij mi Dora nr konta.[/QUOTE] Dziekuje:) Quote
Ty$ka Posted March 20, 2012 Posted March 20, 2012 [quote name='DORA1020']Zamowilam ogloszenia dla Pusi i Neli na bazarku ogloszeniowym,ale tekstu nie napisze:shake:nic mi do glowy nie przychodzi....pusto:p[/QUOTE] Pamiętam o tym, o czym obiecałam. W końcu znalazłam czas więc piszę... ;) Krótkowłosa Nelka i jej długowłosa siostra Pusia to jeszcze szczeniaczki. Słodkie, kochane i niewinne. Cóż one zawiniły? Nic. A może właśnie to, że się urodziły. One nie miały racji bytu, nie miały prawa się urodzić. "Właściciele" ich mamusi nie dopilnowali jej, nie pomyśleli nad przyszłością maleństw, nie wykazali się odpowiedzialnością... nic więc dziwnego, że te dwie małe kulki stały się problemem. Nikt ich nie chciał, więc się ich pozbyli. Wepchnęli te dwa żyjątka do reklamówki foliowej i porzucili. Jak zbędną, zepsutą rzecz. Zostawili je na śmierć - gdyby nie szybka reakcja Dobrej Duszy, siostrzyczki udusiłyby się. I nikt by o nich nie wiedział. A jednak ich historia ujrzała światło dzienne - one żyją i są przerażone otoczeniem i sytuacją, którą tak niedawno przeżyły. Nie mogą zrozumieć, co zrobiły nie tak, przecież były kochane, miłe i przyjacielskie - tego samego oczekiwały od człowieka... A on zawiódł. Teraz Pusia i Nelka poznają, co to znaczy ludzka miłość, są bezpieczne i mają zapewniony dach nad głową. Jednak brakuje im jednego - własnego człowieka. Takiego, który pokocha je już na zawsze. Przecież na to zasługują: są przyjacielskie, radosne i sympatyczne. Jak to szczenięta, dziewczynki są wszędobylskie i ciekawskie, wszędzie muszą zajrzeć, wszystko dotknąć, obwąchać. Nelka i Pusia to niezwykle pojętne suczki, bardzo szybko się uczą, są otwarte na świat, nowe wyzwania i ludzi, a ze względu na swój wiek można je do wszystkiego przyzwyczaić. Przy odrobinie miłości, cierpliwości i miłości okażą się cudownymi przyjaciółmi. Wystarczy je mądrze wychować i pokochać. Czy jesteś w stanie spełnić ten warunek? Quote
Lucyna Posted March 20, 2012 Posted March 20, 2012 Kochane dogomaniaczki, które tutaj zaglądacie do bezdomniaków ze Szczebrzeszyna, oto wątek szczebrzeszyńskiego Nero, któremu zdecydowałam się zapłacić pierwszy, ewentualnie drugi i trzeci miesiąc hotelowania w sierpniu 2010 roku. Niestety do tej pory nie znalazł domu pomimo nieustającego mnóstwa ogłoszeń. W chwili obecnej przebywa u Jamora, koszt hoteliku 450 zł miesięcznie. Nie jest to mało, ale miał być bezproblemowym przytulaśnym, kochającym dzieci, z ogromną szansą na adopcję w przeciągu trzech miesięcy. Niestety rzeczywistość okazała się nieco inna. Pomimo pomocy ze strony niewielkiej liczby cioteczek i osób prywatnych nie udało się uniknąć bankructwa. Nie mogę dalej sponsorować jego pobytu w hoteliku. Proszę o zabranie Nero na inny tymczas lub zajęcie się finansowaniem dotychczasowego. Kwiecień jest ostatnim miesiącem, za który ponoszę opłatę. Jeśli się nic nie wydarzy będę zmuszona oddać go do schroniska. Moja deklaracja miesięczna stała na Nero to 100zł, przez czas jego pobytu w hoteliku wydałam prywatnie na Nero około 7,5 tysiąca. Szkoda mi bardzo tego psiaka, ale nie widzę możliwości wyadoptowania go, ani opłacania za hotelik. Jeśli ktoś ma jakiś pomysł to proszę o jego realizację :-( [url]http://www.dogomania.pl/threads/188186-Nero-ju%C5%BC-ponad-rok-u-Jamora-d%C5%82ug-w-marcu-prosimy-o-pomoc-cho%C4%87by-5-z%C5%82-.../page57[/url] Quote
DORA1020 Posted March 21, 2012 Author Posted March 21, 2012 [quote name='Ty$ka']Dora... może być taki opis?[/QUOTE] Tak,bardzo ladny tekst,dziekuje:) Tylko,ze chyba trzeba oglaszac je oddzielnie....mysle,ze chyba tak..... Quote
Kroook Posted March 21, 2012 Posted March 21, 2012 Wysłałam przelew, potwierdź na wątku jak przyjdą pieniądze. Quote
DORA1020 Posted March 22, 2012 Author Posted March 22, 2012 [quote name='Kroook']Wysłałam przelew, potwierdź na wątku jak przyjdą pieniądze.[/QUOTE] Potwierdze. Quote
DORA1020 Posted March 22, 2012 Author Posted March 22, 2012 [IMG]http://szczebrzeszyn.strefa.pl/szczeniaczki%20szczebrzeszyn/zdjecia_szczeniaczkow/13.jpg[/IMG][IMG]http://szczebrzeszyn.strefa.pl/szczeniaczki%20szczebrzeszyn/zdjecia_szczeniaczkow/14.jpg[/IMG][IMG]http://szczebrzeszyn.strefa.pl/szczeniaczki%20szczebrzeszyn/zdjecia_szczeniaczkow/15.jpg[/IMG] Quote
DORA1020 Posted March 22, 2012 Author Posted March 22, 2012 Dziekuje mussimusk za wstawienie zdjec Pusi:) Quote
DORA1020 Posted March 22, 2012 Author Posted March 22, 2012 [quote name='diana79']jakie cudo :) ma ogłoszenia?[/QUOTE] Tak jest cudna:) i bedzie malutka,i taka grzeczna ale obie troche dokuczaja Misiowi:painting: podskubuja go w lapki,chociaz Misiak nie narzeka....spoglada leniwie co to za maluchy biegaja... zamowilam im ogloszenia na bazarku Quote
DORA1020 Posted March 22, 2012 Author Posted March 22, 2012 Dzisiaj dostalam 50zl od sonia71 na szczepienie Neli i Pusi dziekuje:) na razie sa odrobaczone,wiec szczepic nie mozna...trzeba troche poczekac Quote
Ty$ka Posted March 22, 2012 Posted March 22, 2012 Oj, kochane cioteczki... jeszcze nie daj Boże się w Puśce zakocham... :D Piękna jest. Kopia mojego - identyczną miał budowę za szczyla jak ona ;) Quote
DORA1020 Posted March 23, 2012 Author Posted March 23, 2012 [quote name='Ty$ka']Oj, kochane cioteczki... jeszcze nie daj Boże się w Puśce zakocham... :D Piękna jest. Kopia mojego - identyczną miał budowę za szczyla jak ona ;)[/QUOTE] Oj zakochaj sie:)...to psi aniolek...taka grzeczniutka,bo Nela to troche garlacz.... Quote
DORA1020 Posted March 23, 2012 Author Posted March 23, 2012 Wyruszyl dzisiaj do lepszego zycia.... dziekuje Becia Lublin:) za zawiezienie go do Lublina:) [IMG]http://images37.fotosik.pl/1372/95988f5694fca091.jpg[/IMG] Quote
DORA1020 Posted March 23, 2012 Author Posted March 23, 2012 Szukam transportu do Opola dla bardzo chorej bezdomnej kotki.... Quote
Recommended Posts