Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

kochani,
Głównym problemem Rene nie sa oczy tylko stawy :-(
Jakis czas temu wyszłam z nim na spacer, chcialam mu zapiąć smycz, a on sie strasznie sieszył i wiercił i nagle ... patrze a on leży, myslałam że się poślizgnął, ale poszliśmy w strone lasu a on na prostej drodze przewrócił sie jeszcze dwa razy.
Pojechałam od razu do lecznicy, lekarz zrobił zdjęcie rtg w premedykacji, Renee ma straszna dysplazję. Biedak ma bardzo silną bolsesność okolicy bioder.
Rene przez tydzień musiał być klatkowany, mieć ograniczony ruch. Do tego jeszcze przyplątał sie kaszel , zapalenie oskrzeli, więc wizyty w lecznicy były dosyć częste
Rozliczenie do bazarku, Wizyty u weta:
14.08.2010 90 zł
21.08.2010 99 zł
23.08.2010 188,05 zł
31.08.2010 64,80 zł
12.09.2010 59 zł
SUMA: 500,85 zł

Posted

Moja Kara miała kolegę Onka z dysplazją. Jedyny plus tej strasznej choroby to że bardzo długo nie są świadome choroby. Jeździł na wózku i żebrał "pańcia rzuć patyka, no proszę rzuć" a koniec tej "bajki" był taki że pewnego dnia (robił pod siebie na spacerkach wózkowych) odmówił, picia, jedzenia i odszedł. Nie wiem, może nie powinnam tego opisywać:shake:

Posted

andegawenka napisał(a):
Moja Kara miała kolegę Onka z dysplazją. Jedyny plus tej strasznej choroby to że bardzo długo nie są świadome choroby. Jeździł na wózku i żebrał "pańcia rzuć patyka, no proszę rzuć" a koniec tej "bajki" był taki że pewnego dnia (robił pod siebie na spacerkach wózkowych) odmówił, picia, jedzenia i odszedł. Nie wiem, może nie powinnam tego opisywać:shake:

No fakt,to troszkę popsuło mi humor :(

Posted

Bolsbokser napisał(a):
No fakt,to troszkę popsuło mi humor :(

Przez 13 lat życia mojej, napatrzyłam się. Myślę że przez doświadczenia innych można uniknąć wielu błędów...Niestety uczyłam się na własnych...

• 1 month later...
Posted

Trochę nowsze fotki Renówki

Rene to bardzo fajny dostojny "Pan".
Ma silny instynkt obronny :) Nie wpuścił mojego kuzyna do domu. Zdecydowanie mu pokazał, że póki Pancio mu nie pozwoli, to obcego nie wpuści.
Bardzo pilnuje posesji. Kiedy Tata wychodzi poza teren posesji, Rene stoi przy płocie i ... płacze.
Najlepiej dogaduje się z małą Pusią.

• 2 months later...
  • 4 weeks later...
  • 2 months later...