Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Dorota ,myślę ,ze lepiej bym nie napisała od Ciebie :p, , oczywiście podaj mój nr. tel. , pomyślimy nad imionami - chyba ,ze nas wyprzedzisz:eviltong:, czasam ibrak mi weny twórczej :PROXY5:.........................

• Replies 4k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Alexandra29 napisał(a):
Dorka widzę że szalejesz:-)) Nowy wątek? A tamtego nie możesz przejąć?

Hej! Magda zadecydowała, że zamyka:shake: Jej decyzja. Aby przejąć - należałoby poczyścić wszystkie posty aż do tych, które będą w kupie moje. Narazie się męczę, bo mi coś ta edycja nie wychodzi :shake: i mnie wywala. Powolutku dam radę. Pozdrawiam!

Posted

Wstąpiłam do S.M- już mnie tam znają :evil_lol:, aby dowiedzieć sie ,dlaczego szczeniaczka kudłata została oddana z adopcji . Okazało się ,ze Straz nic nie wie o adopcji tegoż psiaka :cool3:, , a psiaka przyniosły dzieci ,chyba wczoraj , ponieważ chodził samopas na bodajże k. miarki :shake:.- zglupiałam kompletnie . Oni nie byli przy adopcji , bo żadnej adopcji nie było , a przecież zawsze są obecni przy wydawaniu psa. - Doszliśmy w końcu wspólnie do sedna :cool3:, S.m zawsze robi notatkę , czy sprawozdanie , w tym wypadku nie było żadnej notatki , aby ktoś adoptował psiaka .........Za to okazało się ,ze istnieje notatka o tym ,że szczeniak uciekł w czasie spaceru:cool3::shake:. Nam nie uciekła przecież , moze komuś czmychnęłła w czasie sprzatania ........., , ale Straż nic o tym nie wie . :cool3:Dlatego jest taka przybrudzona i chuda , bo sie bida szwędała sama.............:shake::cool3:

Posted

Dziwny zbieg okoliczności? Czy o co chodzi? :angryy: Już sama nie wiem:shake: Dwa szczeniaczki znikają na tydzień, a później się pojawiają. Wklejam zdjęcia Pusi do pierwszych postów.
Kurcze - dziwne to wszystko! :shake: Dobrze Aniu, że poszłaś - niech wiedzą, że się interesujemy i niech się trochę zastanowią:angryy:

Posted

szkoda tylko ,ze nikt nas nie powiadomił , przecież szukalibyśmy małej wszędzie , zrobiłoby się ogłoszenia , mogła wpaść pod samochód :shake::-(:-(- dobrze ,że dzieci ją przyprowadziły . Zdenerwowałam się :angryy:....................

Posted

Hej ! rzadko tam zaglądam z braku czasu:oops: Zaraz zobaczę. Nic nie ma - może pomyliłam podaję jeszcze raz 8623264.
Sunieczka z lecznicy w nowym domku:)

Szczęścia Maluszku:loveu:

Posted

Olu sm to straż miejska. Dopiero dzisaj odebrałyśmy z Anetą sunie po sterylce. Dwa tygodnie była w lecznicy. Jak wrócę ze spaceru ze swoim Cezariuszem to zdjęcia powklejam. Wróciła narazie biudulka na stare śmieci - chcę jej założyć wątek. Od szczeniaczka czyli od ok. 4 lat "radziła" sobie przy budowie , stacji benzynowej - tam wychowała maluchy.

Posted

A to Sonia z ronda . Z tego co udalo się ustalić - Sońka przybłąkała się ok. 4 lat temu jako,szczeniaczek przy budowie autostrady. I od szczeniaczka jej domem jest "ulica". Nie ulica w mieście, ale bardzo ruchliwa, przelotowa trasa. Sunieczka w kanale odpływowym wychowywała maluchy (wiemy o dwóch) które mają nowe domki. Sońka jest posterylce i szukamy jej nowego domu. To urocza i przekochana sunia. Nigdy nie mieszkała w domu, ale zachowuje się jak typowy psiak domowy - cicha spokojna , przytulasta. Z racji naszych mozliwości - rano Aneta, po południu - ja Sońka była na spacerku tylko dwa razy dziennie, mimo to niegdy nie nabrudziła w pomieszczeniu.

URL=http://www.fotosik.pl]

Posted

Tak na 100proc.to nie wiem jak z małą było własciwie :cool3:, pomoc wet. dzisiaj powiedz.iała ,ze Pusia była podobno adoptowana:razz:, tylko , dlaczego nie było przy tym S.M ,gdy zawsze są obecni przy wydawaniu psa z Z.P - nie wiem , nie wiadomo też vzy w S,M dobrze mnie poinformowali . Na swojej stronie Straz też nie ma porządku w aktualizacji psiaków zwykle :cool3:, brak dokł. info i mozna tylko domniemywac . Askąd ta notatka o ucieczce ze spaceru tydz. temu:-o. Chyba ,ze odczytali tą o ucieczce Straszaka ok. mies. temu . Ajuż kompletnie nie mam pojęcia dlaczego biedna Pusia została sama bez opieki i walęsała się parę dni po Bolesławcu - powinni ją oddać z powrotem do Z.P - tak jak jest w każdej umowie adopc.Na dodatek Pusia znow dziś została wzięta - podobno do ławszowej - oby już na stałe i w dobre ręce - spróbuje cos si dowiedzieć , aby znów się nie okazało ,ze ktoś ją znajdzie - gdzieś porzuconą :angryy:..............................

Posted

Ja z tego nic nie rozumiem:shake: Jak Dziewczyny wyprowadzały dzisiaj psiaki to Pusia jeszcze była. Nie było za to Śnieżka, który podobno uciekł:shake: dziwne rzeczy:shake:

W lecznicy jest kolejny szczeniorek. Chłopaczek ma około 2 miesiące, będzie średniej wielkości pieskiem. Płacze bardzo:-(

W okolicach Wojska Polskiego i Emilii Plater - ponoć jest błąkający się od jakiegoś czasu łagodny śliczny owczarek. Przejeżdzałam dzisiaj tamtędy - nie widziałam. :shake: Trzeba tam zaglądać

Posted

Przeciez ja dziś byłam w Z.P od wpół do 11-ej . i Pusi nie było , była Gaja tylko :cool3:, , jak to Snieżka nie było , rzucił się na Murzyna dzisiaj - psy były jakieś nerwowe - może od wiatru :,Pusia podobno pojechała do Ławszowej , oby już na stałe i do dobrego domu , postaram się cos dowiedzieć ...........oby znów nie musiała sie tułać biedna..............

Posted

Hej, to faktycznie wdarło się jakieś nieporozumienie:oops: Rozmawiałam wczoraj zaraz po 10-tej przez telefon z Basią. Zrozumiałam, że nie ma Śnieżka, a to o Pusię chodziło:oops:.
Wieczorkiem uaktualnie pierwsze posty.
Kurcze, a Śnieżkowi co się stało. Murzyn to przecież taki spokojny dziadzio.

Posted

Na razie nie dowiedziałam się niczego o Demonie , ale jutro postaram się podjechać do S.M. U wet. nie wiedzieli dokł. o, którego psa chodzi - wiadomo , my jesteśmy co drugi dzień ................Agdzie czarnulki małe pojechały ?........................

Posted

Apropo owczarka - gdy wyjeżdżaliśmy w sobotę z Z.p śmignął mi jakiś owczarek długowłosy w stronę ulicy , potem podjechałam rowerem , ale go już nigdzie nie widziałam , w ogłoszeniach nigdzie nie ma wzmianki o zaginięciu :cool3:...............................

Posted

Dziś w Z.p był y 2 osoby z Urzędu .M. , zatrzymali się obok mnie i Oli , gdy szłysmy na spacer z Cerberem i Białaskiem ,chcieli zrobić zdjęcia psom ,podobno do jakiegoś artykułu , zrobili Białaskowi 2 zdj. , ale chyba słabo wyszły :cool3:, , na zlecenie rzecznika U.M./ , niewiem o co biega , my z Olą wystraszone , czy ,aby jakiś wywóz się nie szykuje :shake::diabloti:, ..Dłużyna zapchana pewnie po powodzi , może nie maja pomysłu , co dalej :razz:, P . Helenka coś mówiła ,ze na Kościuszki przenoszą Z.p , kiedy - nie wiadomo . . Nie damy rady ich wszystkich wyadoptować - zwłaszcza Cerberka , nie wspomnę już o Pręgusie tygrysie .Może wiesz Dorota kiedy zebranie i czy w ogóle ma byc w tym mies. , nie ma też żadnych D.T :shake: , może zrobimy w sobote trochę zdjeć .............:roll:.............

Posted

Z tego co wiem to Dziewczynki od razu znalazły domki. Jak tylko będę coś więcej wiedziała to napiszę.
Urząd pewnie znowu coś kombinuje:angryy: Ostatnio w lokalnej gazecie był artykuł jak to miasto dba o bezdomne zwierzęta i jak to się stara - oczywiście w samych superlatywach co to miasto nie robi:angryy: g...no prawda! My wiemy doskonale co robi.:angryy:
Rozmawiałam dzisiaj z Agnieszką, bo ma do jutra taką onkowatą sunię na tymczasie, której też pilnie domu trzeba szukać, i ona coś wspominała o zebraniu w czwartek, że ponoć mają być sms-y, ale ja jeszcze nic nie dostałam.
Aniu ja w każdą sobotę mam ze sobą aparat , tylko one tak rwą się na spacer, że trudno zdjęcia porobić, ale w tą sobotę coś będziemy działać.