lilith27 Posted October 11, 2011 Author Posted October 11, 2011 [quote name='hop!'] Pieska Bingo odwoziła osoba o nicku [B][URL="http://www.dogomania.pl/members/114102-dkfopt"][B]dkfopt[/B][/URL] [/B]- możecie zapytać ją o wrażenia. [/QUOTE] dobra to ja piszę pw Quote
Ginn Posted October 11, 2011 Posted October 11, 2011 [quote name='hop!']Można liczyć miesiąc hotelowania od 15.10 do 15.11 - myślę, że to nie problem. Oczywiście to żaden problem. Pieska Bingo odwoziła osoba o nicku [B][URL="http://www.dogomania.pl/members/114102-dkfopt"][B]dkfopt[/B][/URL] [/B]- możecie zapytać ją o wrażenia. Pieska Bingo przywiózł mi młody człowiek o 23-ej, podał przy bramie i koniec - nic nie widział Ktoś musi również podpisać umowę z Ginn. Otóż to A ja ponawiam pytanie:[/QUOTE] co do lecznic to jedną mam w Kielcach dr Kwiecińskiego - mam o nim jak najlepsze zdanie. Drugi lekarz w Starachowicach - cudotwórca jeśli chodzi o operacje wszelakie. Czy sprawdzą się w przypadku Irysa - nie wiem. Poprzednie odpowiedzi w ramce - coś mi nie wyszło z układem. Quote
D O R K A Posted October 11, 2011 Posted October 11, 2011 Ja też niestety aktualnie nie dysponuję samochodem:( Co do podpisania umowy z Ginn, to mogłybyśmy się z nią umówić w Radomiu. Tylko nie wiem czy będzie jej po drodze do hotelu... Quote
Ginn Posted October 11, 2011 Posted October 11, 2011 [quote name='D O R K A']Ja też niestety aktualnie nie dysponuję samochodem:( Co do podpisania umowy z Ginn, to mogłybyśmy się z nią umówić w Radomiu. Tylko nie wiem czy będzie jej po drodze do hotelu...[/QUOTE] Nie zrozumiałam co masz na myśli - Po jakiej drodze?? Co do opinii o mnie i moim hoteliku to niektóre z moich wątków [url]http://www.dogomania.pl/threads/214082-Bona-sunia-klasyczny-wilczurek-podrzucony-mi-w-prezencie-pod-bramę-hoteliku[/url] [url]http://www.dogomania.pl/threads/212393-Amstaf-sunia-nie-s%C5%82yszy-rodzi%C5%82a-wiele-razy-zniszczona-przez-ludzi[/url] ludzie: Ania102, Zuzka2, Aga38, ma-ga, Nadja69 Quote
D O R K A Posted October 11, 2011 Posted October 11, 2011 [quote name='Ginn']Nie zrozumiałam co masz na myśli - Po jakiej drodze??[/QUOTE] Chodziło mi o to, czy wioząc Iryska od Anny do siebie będziesz jechała przez Radom? Quote
lilith27 Posted October 11, 2011 Author Posted October 11, 2011 [quote name='Ginn']Nie zrozumiałam co masz na myśli - Po jakiej drodze?? Co do opinii o mnie i moim hoteliku to niektóre z moich wątków [url]http://www.dogomania.pl/threads/214082-Bona-sunia-klasyczny-wilczurek-podrzucony-mi-w-prezencie-pod-bramę-hoteliku[/url] [url]http://www.dogomania.pl/threads/212393-Amstaf-sunia-nie-s%C5%82yszy-rodzi%C5%82a-wiele-razy-zniszczona-przez-ludzi[/url] ludzie: Ania102, Zuzka2, Aga38, ma-ga, Nadja69[/QUOTE] dziękuję bardzo [quote name='D O R K A']Chodziło mi o to, czy wioząc Iryska od Anny do siebie będziesz jechała przez Radom?[/QUOTE] wstępnie panie umówiły się chyba w suchedniowie Quote
Ginn Posted October 11, 2011 Posted October 11, 2011 [quote name='D O R K A']Chodziło mi o to, czy wioząc Iryska od Anny do siebie będziesz jechała przez Radom?[/QUOTE] Ja się z Anną umówiłam w Suchedniowie - 16 km od Celin a Radom jest 80 km od Celin. Quote
D O R K A Posted October 11, 2011 Posted October 11, 2011 [quote name='Ginn']Ja się z Anną umówiłam w Suchedniowie - 16 km od Celin a Radom jest 80 km od Celin.[/QUOTE] No tak to zupełnie nie po drodze Quote
D O R K A Posted October 11, 2011 Posted October 11, 2011 [quote name='AnnaA'] Konieczna osoba do spisania umowy hotelowania. [/QUOTE] Aniu, a Ty podjęłabyś się podpisania umowy? Quote
lilith27 Posted October 11, 2011 Author Posted October 11, 2011 [quote name='Ginn']Nie zrozumiałam co masz na myśli - Po jakiej drodze?? Co do opinii o mnie i moim hoteliku to niektóre z moich wątków [url]http://www.dogomania.pl/threads/214082-Bona-sunia-klasyczny-wilczurek-podrzucony-mi-w-prezencie-pod-bramę-hoteliku[/url] [url]http://www.dogomania.pl/threads/212393-Amstaf-sunia-nie-s%C5%82yszy-rodzi%C5%82a-wiele-razy-zniszczona-przez-ludzi[/url] ludzie: Ania102, Zuzka2, Aga38, ma-ga, Nadja69[/QUOTE] przeglądam wątki? rozumiem, że Pani nie tylko prowadzi hotel ale również sama się angażuje w pomoc czworonogom? Quote
Ginn Posted October 11, 2011 Posted October 11, 2011 [quote name='lilith27']przeglądam wątki? rozumiem, że Pani nie tylko prowadzi hotel ale również sama się angażuje w pomoc czworonogom?[/QUOTE] No oczywiście. Nie można prowadzić hoteliku nie kochając zwierząt. A jak się je kocha to nie omija potrzebujących. Hotelik jest dla mnie sposobem zarabiania na moje bezdomniaki. Mam w tej chwili 5 psów i 7 kotów tzn. zgarniętych z ulicy skrzywdzonych stworzeń. Quote
lilith27 Posted October 11, 2011 Author Posted October 11, 2011 [quote name='Ginn']No oczywiście. Nie można prowadzić hoteliku nie kochając zwierząt. A jak się je kocha to nie omija potrzebujących. Hotelik jest dla mnie sposobem zarabiania na moje bezdomniaki. Mam w tej chwili 5 psów i 7 kotów tzn. zgarniętych z ulicy skrzywdzonych stworzeń.[/QUOTE] a można Panią odwiedzać? i czy w pobliżu jest coś co można o tej porze roku, zobaczyć lub zwiedzić, po lesie pochodzić, może jakieś skałki czy coś? Quote
AnnaA Posted October 11, 2011 Posted October 11, 2011 Nie, ja nie podpiszę umowy iryskowej. Nie wiem kto ma tę umowę podpisać w imieniu dogomanii. Chyba osoba prowadząca wątek. Myślę też, że można to załatwić korespondencyjnie. Jestem gotowa pokryć koszty paliwa, znajdżcie proszę tylko kogoś kto dysponuje czasem, samochodem i dobrymi chęciami. Właśnie znając trudności w znalezieniu na dogomanii chętnych do realnej pracy, podjęłam się transportu Iryska. Nie przewidziałam, że trafią do mnie biedne szczylki wymagające opieki. Do terminu ja się dostosuję. To nie musi być sobota, to może być niedziela. Wiemy, że Red ma kłopoty zdrowotne. Lilith27 - podjęłaś się prowadzenia wątku Iryska, to weż się kochana w garść i zorganizuj tę stosunkowo prostą sprawę. Co z umową, co z przelaniem pieniędzy, co z transportem Radom-Suchedniów. Opieka sasiadów nad szczeniakami nie wchodzi w grę. W ostateczności wezmę je ze sobą. Ale może byś pomyślała jak załatwić sprawę a nie wyszukiwała powody dla których rozwiązać problemu nie jesteś w stanie. Brawo Hop! odwaliłąś kawał roboty. Szkoda, że nie jesteś bliżej Radomia. NAJWAŻNIEJSZA NA DZIEŃ DZISIEJSZY SPRAWA PODPISANIA UMOWY I PRZEKAZANIA PIENIĘDZY. Z RESZTĄ SOBIE POSTARAM SIĘ PORADZIC! Quote
Ginn Posted October 11, 2011 Posted October 11, 2011 [quote name='lilith27']a można Panią odwiedzać? i czy w pobliżu jest coś co można o tej porze roku, zobaczyć lub zwiedzić, po lesie pochodzić, może jakieś skałki czy coś?[/QUOTE] Skałek w G.Świętokrzyskich ci u nas dostatek. Odwiedzić zawsze można ale lepiej się wcześniej umówić jeśli będzie Pani chciała zobaczyć ze mną i obejrzeć mój hotelik. Quote
Bogusik Posted October 11, 2011 Posted October 11, 2011 Myślę,że sporo spraw się wyjaśniło więc jeszcze pozostaje ta umowa adopcyjna...Ginn,nie wątpię w Twoją miłość do zwierząt...i jeżeli Irysek szczęśliwie dojedzie do Ciebie,to mam nadzieję,że będziemy tu mieli na bieżąco info o Irysku?! Quote
lika1771 Posted October 11, 2011 Posted October 11, 2011 AnnA nie widze problemu zawieziesz Iryska,a Ginn go przejmie.Nie byłam w hotelu Ginn,ale bardzo duzo dobrego słyszałam o tym pieknym zakatku. Co to przekazania pieniedzy tez nie widze problemu wystarczy konto Ginn wpłacam i pieniadze sa najwazniejsze ze sa stałe deklaracje:lol: Quote
lilith27 Posted October 11, 2011 Author Posted October 11, 2011 [quote name='AnnaA']Nie, ja nie podpiszę umowy iryskowej. Nie wiem kto ma tę umowę podpisać w imieniu dogomanii. Chyba osoba prowadząca wątek. Myślę też, że można to załatwić korespondencyjnie. Jestem gotowa pokryć koszty paliwa, znajdżcie proszę tylko kogoś kto dysponuje czasem, samochodem i dobrymi chęciami. Właśnie znając trudności w znalezieniu na dogomanii chętnych do realnej pracy, podjęłam się transportu Iryska. Nie przewidziałam, że trafią do mnie biedne szczylki wymagające opieki. Do terminu ja się dostosuję. To nie musi być sobota, to może być niedziela. Wiemy, że Red ma kłopoty zdrowotne. Lilith27 - podjęłaś się prowadzenia wątku Iryska, to weż się kochana w garść i zorganizuj tę stosunkowo prostą sprawę. Co z umową, co z przelaniem pieniędzy, co z transportem Radom-Suchedniów. Opieka sasiadów nad szczeniakami nie wchodzi w grę. W ostateczności wezmę je ze sobą. Ale może byś pomyślała jak załatwić sprawę a nie wyszukiwała powody dla których rozwiązać problemu nie jesteś w stanie. Brawo Hop! odwaliłąś kawał roboty. Szkoda, że nie jesteś bliżej Radomia. NAJWAŻNIEJSZA NA DZIEŃ DZISIEJSZY SPRAWA PODPISANIA UMOWY I PRZEKAZANIA PIENIĘDZY. Z RESZTĄ SOBIE POSTARAM SIĘ PORADZIC![/QUOTE] Prowadzenie wątku nie jest synonimem prowadzenia spraw pieska w ogóle. Ja jestem po to, żeby na dgm było przejrzyście. Grzecznościowo się zgłosiłam. A czy to ma oznaczać, że red już ma nic nie interesować? Na kogo piesek stoi wg. ewidencji TOZ? No chyba, że chcesz uprawiać taką samowolkę jak w sprawie blanki uważając, że są inni uprawnieni decydenci z przypadku poza tym ja nie jestem księgową? co mam przelewać? A ta prosta sprawa transportu wyglądała tak Sobota [quote name='AnnaA']Zawiozę Iryska do nowego miejsca, powidzcie tylko kiedy on ma tam byc. Koszty biiorę na siebie. Niestety, ponieważ wyjeżdżam na troszeczkę dłużej, muszę zamienic moją stałą deklarację na jednorazową w wys.100zł. Przepraszam.[/QUOTE] [quote name='AnnaA']Bardzo proszę na pw o dokładny adres i termin w którym mam zawiezc Iryska. Deklarowane pieniążki wręczę może osobiście Ginn. Dzisiaj wyszliśmy z psami poza teren ogrodzenia. Irys biega jak struś. Przychodzi na zawołanie i co ważne: zrobił zupełn ie świadomie kupkę![/QUOTE] [quote name='AnnaA']Ja w każdej chwili jestem gotowa zawiezc Iryska. Poproszę tylko o decyzję kiedy.[/QUOTE] dziś rano!!!!! [quote name='AnnaA']Irysek ma b.skromną obróżkę. Co do przewiezienia Iryska do nowego domku, ja tylko podjęłam się jego przewiezienia. Dajcie znac kiedy.[/QUOTE] dlaczego mam się wziąć w garść...bo popołudniem wiatr zawiał inaczej i już ci się odmieniło transport to Twój problem sama wielokrotnie to podkreślałaś szkoda, ze dopiero teraz piszesz o szczeniaczkach wczoraj też tu byłaś 3 razy (3 posty) Quote
Ginn Posted October 11, 2011 Posted October 11, 2011 [quote name='Bogusik']Myślę,że sporo spraw się wyjaśniło więc jeszcze pozostaje ta umowa adopcyjna...Ginn,nie wątpię w Twoją miłość do zwierząt...i jeżeli Irysek szczęśliwie dojedzie do Ciebie,to mam nadzieję,że będziemy tu mieli na bieżąco info o Irysku?![/QUOTE] Wejdźcie sobie na wątek Bingusia - czy są informacje? Przed przyjęciem Irysa muszę znać dane osoby, która podpisze umowę i będzie przesyłać opłatę. Dalej można to załatwić korespondencyjnie. Pozostają badanie Iryska - Starachowice, Kielce mogę to załatwić ale muszę mieć zwrot kosztów za benzynę oraz koszty badań i wizyt u wetów. Jak rozliczać benzynę - proszę o propozycje - myślę, że za km ale nie wiem ile - nigdy tego nie rozliczałam. Quote
lilith27 Posted October 11, 2011 Author Posted October 11, 2011 [quote name='Ginn']Wejdźcie sobie na wątek Bingusia - czy są informacje? Przed przyjęciem Irysa muszę znać dane osoby, która [B]podpisze umowę i będzie przesyłać opłatę.[/B] Dalej można to załatwić korespondencyjnie. Pozostają badanie Iryska - Starachowice, Kielce mogę to załatwić ale muszę mieć zwrot kosztów za benzynę oraz koszty badań i wizyt u wetów. Jak rozliczać benzynę - proszę o propozycje - myślę, że za km ale nie wiem ile - nigdy tego nie rozliczałam.[/QUOTE] najprawdopodobniej to będą dwie rózne osoby to nie będzie problem? najprościej jest tak leje się do pełna bak jedzie i wraca i na powrót dolewa do pełna to co się spaliło i ile pieniązków za to na stacji wyszło to prawdziwy koszt podróży różnie bywa korki i takie tam...... Quote
Ginn Posted October 11, 2011 Posted October 11, 2011 [quote name='lilith27']najprawdopodobniej to będą dwie rózne osoby to nie będzie problem? najprościej jest tak leje się do pełna bak jedzie i wraca i na powrót dolewa do pełna to co się spaliło i ile pieniązków za to na stacji wyszło to prawdziwy koszt podróży różnie bywa korki i takie tam......[/QUOTE] Tylko u mnie w zasięgu 20 km brak stacji benzynowej. Myślę, że raczej jakiś ryczałt na km. Ktoś może w pracy tak się rozlicza?? Quote
lilith27 Posted October 11, 2011 Author Posted October 11, 2011 [quote name='D O R K A']Ja też niestety aktualnie nie dysponuję samochodem:( [B]Co do podpisania umowy z Ginn, to mogłybyśmy się z nią umówić w Radomiu. [/B] Tylko nie wiem czy będzie jej po drodze do hotelu...[/QUOTE] to chyba zgoda jest na podpisanie umowy? to można też korespondencyjnie załatwić jak pisze AnnaA można podać dane, Ginn by wysłała mailem. Kopię dla hoteliku można "nadać" razem z iryskiem. ale jesteście dt dla iryska wg papierów TOZ-u? [quote name='Ginn']Tylko u mnie w zasięgu 20 km brak stacji benzynowej. Myślę, że raczej jakiś ryczałt na km. Ktoś może w pracy tak się rozlicza??[/QUOTE] też można uśrednić można zużycie paliwa i potem policzyć razy km przejechane Quote
hop! Posted October 11, 2011 Posted October 11, 2011 [quote name='lika1771']Co to przekazania pieniedzy tez nie widze problemu wystarczy konto Ginn wpłacam i pieniadze sa najwazniejsze ze sa stałe deklaracje:lol:[/QUOTE] Ginn prosiła, żeby przesyłać kasę przekazem pocztowym i przy przekazaniu Iryska dać 300zł w gotówce. Jako księgowa powinnaś mieć drugi post na rozliczenia - przy okazji zmiany prowadzącej wątek moderator może (chyba) dołożyć post dla Ciebie. Nie wiem, czy lilith27 już prosiła moderatora o zmianę, czy nie. Umowę hotelową powinna podpisać osoba, która wyciągnęła Iryska ze schronu (na pewno podpisywała jakąś umowę w schronisku). [quote name='Ginn']Ja się z Anną umówiłam w Suchedniowie - 16 km od Celin a Radom jest 80 km od Celin.[/QUOTE] AnnaA, Ty przekażesz zadeklarowane 100zł Ginn i zwrócisz koszt dojazdu? Pamiętaj proszę o książeczce zdrowia Iryska. Jeżeli ma jakieś badania, to też je przekaż Ginn. Ginn, czy może być tak, że dostaniesz stówę i Iryska, a 200zł doślemy? Quote
Bogusik Posted October 11, 2011 Posted October 11, 2011 Cioteczka hop! czuwa u Iryska!Będzie dobrze! Quote
lilith27 Posted October 11, 2011 Author Posted October 11, 2011 [quote name='hop!'] Jako księgowa powinnaś mieć drugi post na rozliczenia - przy okazji zmiany prowadzącej wątek moderator może (chyba) dołożyć post dla Ciebie. Nie wiem, czy lilith27 już prosiła moderatora o zmianę, czy nie. [/QUOTE] pisałam od razu jak tylko red się zgodziła napisałam do Anashara, ale jak widać jeszcze nie przydzielił mi postu zaraz napiszę drugie pw, żeby dał lilce drugi post Quote
AnnaA Posted October 11, 2011 Posted October 11, 2011 Z Radomia do hoteliku zawiezie Iryska Wiking. W niedzielę o 9-tej jestem z nim umówiena i przekażę mu Iryska i zadeklarowane 100 zł. Wikingowi będzie towarzyszyć DORKA, która zadeklarowała pomoc, może też Red będzie dysponowała czasem. Zawiozą Iryska na miejsce. Do rozwiązania pozostaje problem umowy i przekazania pozostałej kwoty w zależnosci od okresu rozliczeniowego. Quote
Recommended Posts