Jump to content
Dogomania

ZAFIR-ofiara WNYKÓW-URWANA ŁAPA,3 zmasakrowane - MA PRZEWSPANIAŁY zwierzolubny DOM :)

Recommended Posts

• Replies 1.2k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

[quote name='eliza_sk']Nie można zostawiać śrutu w ciele zwierzęcia, bo może spowodować zatrucie organizmu ołowiem. Przy najbliższej wizycie u weta p. Marcin ma to pokazać.[/QUOTE]

Właśnie opinie wetów są sprzeczne w tej kwestii... Bo ponoć jeśli śrut jest w ciele już dłuższy czas to dochodzi do otorbienia i wtedy nie ma już ryzyka zakażenia organizmu.
Sami niedawno zjeździliśmy wielu wetów konsultując naszego tymczasowicza starszego Nicolausa, który ma śrut w biodrze i niedaleko kręgosłupa... Biedak od tego kuleje (gdy się przemęczy, albo dłużej poleży), a i tak nikt nie podjął się wyciągnięcia... Każdy mówił, że lepiej i bezpieczniej będzie go zostawić tak jak jest... Zwłaszcza, że psiak 2,5 roku był w schronie, więc postrzelono Go jeszcze wcześniej i dlatego niby na pewno nie dojdzie już do zatrucia...
I właśnie dlatego pytam, bo bardzo ciekawa jestem opinii jeszcze innych wetów...

Posted

U nas panuje opinia, że śrut należny wyciągnąć. Jak miałyśmy jeszcze azyl, był tam pies, który był rezydentem, żył tam ok. 4-5 lat, pies zaczął chorować, krwotoki, słabość, chudł w oczach - weci diagnozowali go na wszystkie strony i co - okazało się, że jest nafaszerowany śrutem, ktoś strzelał do niego jeszcze za czasów ulicznych, czyli jakieś 5-6 lat wcześniej i mimo tego ołów zaczął go truć. Operacja, otwierali psiaka i wyłuskali dziadostwo.

Posted

No nie niespodziewałam takich wiesci! Jakby wszystkiego było mało, jeszcze coś takiego. Zafirek naprawdę jest niesamowitym psiakiem.
Jestem ciekawa co będzie dalej, jaka decyzja podjęta odnośnie tego śrutu.

Posted

Zapraszamy do naszych nowych podopiecznych:

[B]LIRA i PREGO - dwa CUDOWNEJ urody CHARTY:[/B]
[URL="http://www.dogomania.pl/threads/194145-LIRA-i-PREGO-m%C5%82ode-WSPANIA%C5%81E-i-PI%C4%98KNE-CHARTY-do-adopcji-wcielenia-ELEGANCJI-%21"]http://www.dogomania.pl/threads/194145-LIRA-i-PREGO-m%C5%82ode-WSPANIA%C5%81E-i-PI%C4%98KNE-CHARTY-do-adopcji-wcielenia-ELEGANCJI-![/URL]

[B]FERO - prawie JAMNIK - kochający świat:[/B]
[URL]http://www.dogomania.pl/threads/194148-FERO-kochany-m%C5%82ody-JAMNIK-mix-kocha-DZIECI-i-ca%C5%82y-%C5%9Bwiat-czy-kto%C5%9B-to-odwzajemni?p=15506793#post15506793[/URL]

Posted

A więc zafcio był już u doktora bakowskiego.przy wyciąganiu śrub z łapki wyciągnie mu rowniez ten nieszczęsny srut.ale wiecie co- ludzie potrafią być podli.
Zafcio ma się dobrze.dzisiaj po raz pierwszy czekał na swoich właścicieli przed domem razem z tina i raszka.nie wiadomo którego pierwszego głaskać :)

Posted

[quote name='eliza_sk']Rozmawiałam dziś z p. Marcinem. U Zafiroska wszystko oki, ale wiecie co ... Psiak ma śrut - centymetr od oka, ktoś jeszcze do niego strzelał :([/QUOTE]
Boszzzze.... ile on się wycierpiał :( Dobrze, że już ma kochającą rodzinę. A tego co mu to zrobił... chwili bym się nie zawahała :angryy:

Posted

[quote name='szlufa232'][IMG]http://img638.imageshack.us/img638/2986/dscf0123a.jpg[/IMG]

KOCIA RODZINKA-NIE W KOMPLECIE ;)[/QUOTE]
ale super!! :D Śliczne kociambry!
Moja rodzinka też zakocona :) 8 (+2 w piwnicy) nazbierałyśmy z mamą i u niej zostały. Gdy się przeprowadziłam na swoje przygarnęłam jeszcze 2, u cioci 3 i u teściów 1 :D

Posted

[quote name='szlufa232']A więc zafcio był już u doktora bakowskiego.przy wyciąganiu śrub z łapki wyciągnie mu rowniez ten nieszczęsny srut.ale wiecie co- ludzie potrafią być podli.
Zafcio ma się dobrze.dzisiaj po raz pierwszy czekał na swoich właścicieli przed domem razem z tina i raszka.nie wiadomo którego pierwszego głaskać :)[/QUOTE]
sielanka :) A jak on się czuje po tych zabiegach?

Posted

co do terminu wyciagania tego zelastwa to dowiem sie dokladnie od tescia i dam znac.z tego co wspominal w przyszlym tygodniu zafir idzie do kontroli,ale dr.bakowski jeszcze nie zadecydowal o konkretnej dacie usuniecia srub.
zafcio czuje sie dobrze,dzielnie znosi wszelakie zabiegi,swietnie radzi sobie chodzac na 2 papkach.problem ma tylko ze schodzeniem po schodach ,wiec wlasciciele go znosza.wchodzi natomiast sam:)spryciarz !!!!

okazal sie strasznym glodomorem ,wiec pani ogranicza mu jedzenie(na prosbe lekarza).kupila mu ogromna kosc, ktora obgryza miedzy posilkami
jest swietny!

Posted

Jak dobrze. Jakie on miał szczęście , że trafił na ludzi którzy z taka troskliwościa i zaangażowaniem o niego dbają. Superrr!!!
Jeszcze raz ogromne podziękowania dla obecnych opiekunów Zafircia.

Posted

[CENTER][SIZE=4][SIZE=5]SOZ ogłasza [/SIZE][SIZE=5][COLOR=Red][B]ZBIÓRKĘ KOCY, KOŁDER i innych CIEPŁYCH WYPEŁNIACZY bud[/B][/COLOR][/SIZE][SIZE=5], dla swoich podopiecznych. Jeśli ktoś ma takowe cuda na zbyciu, prosimy o kontakt. [/SIZE]
[/SIZE][/CENTER]

Posted

Rozmawiałam dziś z p. Marcinem, właśnie wracali z kontroli z Zafirkiem. Z nóżką wszystko ok, doktor jest zadowolony, kolejna wizyta za miesiąc i wtedy będzie mniej więcej wiadomo kiedy zostaną wyjęte druty. Przy okazji narkozy dla łapki zostanie usunięty również śrut.

Zafcio waży 17 kg i jest niezłym łobuzem ... ostatnio zjadł panci ... telefon komórkowy :oops:

Posted

[CENTER][B]Zapraszamy do naszej nowej suńki MALINKI - wyrzuconej z samochodu na terenach letniskowych:[/B]

[URL="http://www.dogomania.pl/threads/194382-MALINKA-%C5%9Bliczna-2-letnia-sunia-WYRZUCONA-z-AUTA-na-letnisku-%21"]http://www.dogomania.pl/threads/194382-MALINKA-%C5%9Bliczna-2-letnia-sunia-WYRZUCONA-z-AUTA-na-letnisku-![/URL][/CENTER]

Posted

[quote name='eliza_sk'][CENTER][SIZE=4][SIZE=5]SOZ ogłasza [/SIZE][SIZE=5][COLOR=Red][B]ZBIÓRKĘ KOCY, KOŁDER i innych CIEPŁYCH WYPEŁNIACZY bud[/B][/COLOR][/SIZE][SIZE=5], dla swoich podopiecznych. Jeśli ktoś ma takowe cuda na zbyciu, prosimy o kontakt. [/SIZE]
[/SIZE][/CENTER][/QUOTE]
Przepraszam, ze wtrącę. Do bud lepsza jest słoma, bo nie zrobi sie wilgotna i nie będzie ziębić. Koce i kołdry zrobią się mokre i będą ziębiły. Kołdry, koce lepiej na budy nałozyć, jako izolacja. Tez kiedyś myślałam, ze z kołderką będzie cipło- nic bardziej mylnego:(

Posted

[quote name='Edi100']Przepraszam, ze wtrącę. Do bud lepsza jest słoma, bo nie zrobi sie wilgotna i nie będzie ziębić. Koce i kołdry zrobią się mokre i będą ziębiły. Kołdry, koce lepiej na budy nałozyć, jako izolacja. Tez kiedyś myślałam, ze z kołderką będzie cipło- nic bardziej mylnego:([/QUOTE]

Też słyszałam taką opinię. Rozumiem, że to ma być słoma taka podźabana i jak często należy ją wymieniać.

Posted

Niektóre psy są jednak uczulone na słomę....u nas w schronie sprawdzają sie takie wełniane wypełnienia materacy, dostajemy z więzienia zużyte materace z prycz i super ciepłe, nie wchłania wilgoci.
Zapytajcie tam w swoim wiezieniu, bo wiem, że często wywalają to po prostu.