Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 1.3k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

[quote name='Bonsai']I kundelek na dobranoc:

[IMG]http://i909.photobucket.com/albums/ac294/piegus_foto/JS7H2882.jpg[/IMG]

Jest taki zwykły, ale taki urzekający...[/QUOTE]

Kundelek jest cudny. Dzięki za zaproszenie ale nie mogę pomóc finansowo :( zapisuje watek i trzymam kciuki za akcje

Posted

jestem na zaproszenie Bonsai
od razu na marginesie [QUOTE]Proszę, nie skreślaj go, dlatego, że jest zwykłym kundelkiem.[/QUOTE]
Bonsai, zwykły kundelek? Kundelki to najpiękniejsze i najurokliwsze i najukochańsze psiaki na ziemi, one nie są zwykłe... one są wyjątkowe i jedyne w swoim rodzaju :)
kiedy by mógł chłopak jechać do hoteliku??

Posted

Pewnie, że "zwykłe" kundelki są najurokliwsze, nie ma dwóch takich samych - i to jest najfajniejsze:lol: Odpadła mi ostatnio deklaracja, ale mogę dać niewiele 10 zł/m-c.
Bardzo, bardzo żal mi kaukazowatego:-(

Posted

Wiem, ja też uwielbiam kundelki. Dlatego i ten mnie zauroczył. :loveu:

Dziękuję za odzew. grzenka, dziękuję ze deklarację. :loveu: :loveu: Zaraz prześlę Ci nr konta. :) :)

Posted

powtórzę moje pytanie - kiedy mały kurdupelek mógłby jechać do hoteliku? razem z labką? jakby była kasa? 150 zł/m-c to nie dużo... uda się uzbierać.

Posted

[quote name='Akrum']powtórzę moje pytanie - kiedy mały kurdupelek mógłby jechać do hoteliku? razem z labką? jakby była kasa? 150 zł/m-c to nie dużo... uda się uzbierać.[/QUOTE]

Kurdupel mógłby jechać razem z labką, jak rozumiem. Już 100zł na pierwszy miesiąc ma (50 zł od conceited i 50zł ode mnie). Brakuje reszty.

Ja w sprawie kaukaza pisałam np. do E.DEREK, ale nie może pomóc...

Posted

kiedy... kiedy uda nam się zgrać transport.
papatkiole może dziś wieczorem lub jutro
Ajlii jutro lub we wtorek.

Koszt to ok 300 zł w obu przypadkach, mniej więcej. Help Animals zobowiązało się pokryć połowę kosztów, jakie powstaną na transport. Jeszcze dzwonię do fundacji PRIMA i zapytam forum labki ile są w stanie dołożyć.

W każdym razie mamy bardzo mało czasu na zebranie deklaracji na małego. :(

Posted

Tak, mamy 100 zł jednorazowo na psiaka. Ale bardzo się boję, że potem pies zostanie na lodzie, jeśli nie będzie miał stałych deklaracji. Poza tym pamiętajmy o tym, że trzeba mu opłacić weta.

Moja znajoma jest na miejscu. Psiaki znów się gdzieś przemieściły. Właśnie je szuka, mam nadzieję, że daleko od wczoraj wieczorem nie odeszły... Jeśli je znajdzie, złapie je i przejmie je schronisko. Uzgodnione jest, że zabierzemy te psy jak najszybciej .

Posted

Do fundacji Medor jeszcze nie pisałam, nie dzwoniłam.

Nie działam z kaukazem nic, bo istnieje prawdopodobieństwo, że on jest pański, ale zakochany. Nie jest w złym stanie zdrowia. Mam rozterkę, czy zostawić go w schronisku, gdzie ktoś mógłby go odebrać, czy też coś szukać. Ale jak zdałam sobie sprawę z kosztów to mi ręce opadły. Nie jestem w stanie uzbierać marnych 150 zł na małego kundelka, a co dopiero jakieś 400 - 500 zł na takiego psa.

Posted

czyli do pierwszego miesiąca w hoteliku brakuje 50 zł tak?
to ode mnie ma na razie jednorazowo to 50 zeta, a jeśli później nie uda się uzbierać całości deklaracji stałych, to coś też zadeklaruje.
niech jak najszybciej kurdupelek jedzie do hoteliku.
za jednym transportem przynajmniej dwa psiaki pojadą i nie będzie się kosztów mnożyć.

Posted

Tak, do pierwszego miesiąca brakuje 50 zł plus karma.

Dziękuję Akrum! :loveu:

Już przesyłam nr konta.

W takim razie trzeba tego naszego małego kurdupelka jakoś ochrzcić! Jakieś pomysły?

Posted

a może - nie wiem czy już było, ale może by dla tego kaukzowatego porozwieszać na mieście tam gdzie przebywają jakieś plakaty - może on na prawdę jest czyjść i jeśli nikt nie zadzwoni, to wtedy będziemy dalej działać...
jak go schron zabierze, to wtedy może ludzie, od których by uciekł za labką (hormony) by go tam odnaleźli, a jeśli przez kilka dni nikt się nie odezwie do Was z tych plakatów, wtedy będziemy do fundacji różnych uderzać.

Posted

[quote name='Bonsai']Tak, do pierwszego miesiąca brakuje 50 zł plus karma.

Dziękuję Akrum! :loveu:

Już przesyłam nr konta.

W takim razie trzeba tego naszego małego kurdupelka jakoś ochrzcić! Jakieś pomysły?[/QUOTE]
może Rafik??

Posted

[quote name='Akrum']a może - nie wiem czy już było, ale może by dla tego kaukzowatego porozwieszać na mieście tam gdzie przebywają jakieś plakaty - może on na prawdę jest czyjść i jeśli nikt nie zadzwoni, to wtedy będziemy dalej działać...
jak go schron zabierze, to wtedy może ludzie, od których by uciekł za labką (hormony) by go tam odnaleźli, a jeśli przez kilka dni nikt się nie odezwie do Was z tych plakatów, wtedy będziemy do fundacji różnych uderzać.[/QUOTE]
Ciesze sie,ze masz jakies propozycje,bo szkoda mi tego kaukaza.Tym b,ze pozniej najczesciej kaukazy chca adoptowac do pilnowania obiektow,a on wyglada przesympatycznie i szkoda mi go.

Posted

tak, to są niestety tylko propozycje, bo działać musi osoba na miejscu niestety...
ja jedynie na odległość mogę do Fundacji różnych pisać, dzwonić i nic poza tym...

Posted

Akrum - jeśli możesz, to popisz do różnych fundacji w sprawie tego rudzielca. yumanji ma rację, on jest bardzo sympatyczny, widzę go doskonale w roli psa goniącego za piłkami. ;)

Kaas1 zadeklarowała jeszcze na kundelka 20 zł! :loveu:

Rozmawiałam przed chwilą ze znajomymi, które pojechały złapać psy. Nie było ich niestety, ale znalazły ich gniazdko w rowie, gdzie wczoraj siedziały. Rozsypanej karmy nie było. Pytały ludzi i podobno o godzinie 8.00 jeszcze były, widocznie poszły gdzieś pohasać, mamy nadzieję, że wrócą, na co jest spore prawdopodobieństwo, bo znów w tym samym miejscu wysypałyśmy karmę. Dziś jeszcze znajoma pojedzie i będzie próbować je łapać, by wyręczyć hycla, który może je prędzej przepłoszyć (do labki trzeba podchodzić spokojnie, bez gwałtownych ruchów, etc.). Poprszę jeszcze koleżankę, która mieszka w pobliżu by w razie czego dała mi cynk, że psy się pojawiły.

Posted

[quote name='Bonsai']A, i myślę, że imię Rafik pasuje do tego psiaka. :)[/QUOTE]
O kaukazie napisałam do Fundacji Medor na razie.

ja myślę że jednak by trzeba wydrukować kilka zdjęc i nr telefonu do Was i napisać, że psiaki takie znalazłyście i są pod Waszą opieką (oczywiście jak już będą wyłapane) i może jednak się okaże że one mają jakieś domki, jeśli jednak uciekły z tej pseudohodowli, to niegdy im tych psiaków nie oddamy...
Inaczej sprawa wygląda z Rafikiem vel Gromit vel ..... , bo on skoro miał sznurek przywiązany do szyi, to nawet jesli ma dom, do jego domem pewnie buda jest, więc takim ludziom też kochanego kundelka nie oddamy.

Posted

[quote name='Bonsai']No, zawsze to jakieś pieniążki dla niego. ;)

Tylko mam nadzieję, że nikt nie wymyśli nieładnego imienia, albo pospolitego, np. Maks. :P[/QUOTE]
Moj syn ma na imie Maksymilian,uwazaj!

Posted

[quote name='Akrum']O kaukazie napisałam do Fundacji Medor na razie.

ja myślę że jednak by trzeba wydrukować kilka zdjęc i nr telefonu do Was i napisać, że psiaki takie znalazłyście i są pod Waszą opieką (oczywiście jak już będą wyłapane) i może jednak się okaże że one mają jakieś domki, jeśli jednak uciekły z tej pseudohodowli, to niegdy im tych psiaków nie oddamy...
Inaczej sprawa wygląda z Rafikiem vel Gromit vel ..... , bo on skoro miał sznurek przywiązany do szyi, to nawet jesli ma dom, do jego domem pewnie buda jest, więc takim ludziom też kochanego kundelka nie oddamy.[/QUOTE]
On nie wyglada ,jak Gromit.
A kto moze wydrukowac i porozwieszac ogloszenia?Mowilas ,ze masz tam znajoma...