Aldrumka Posted August 25, 2010 Posted August 25, 2010 świetnie, że będzie więcej - Twoja zasluga felka :loveu: :multi: Quote
lolka Posted August 25, 2010 Posted August 25, 2010 [quote name='felka']suchajcie! sama jestem w domu i bardzo chciałam się z kim tym podzielić! do tej pory cała karma którą zawoziłam do Agi to było bezpośrednio od znajomych i z pieniążków które udało się na ten cel zebrać. Wydawało się, że moje plakaty w jeleniej pozostają bez odzewu. Znajomi się "kończyli" bo już chyba wszystkich możliwych w to wplątałąm a tu niespodzianka! zadzwoniła Pani z Jeleniej i dzisiaj mi przywiezie karmę:D :D :D czyli jednak ktoś to czyta! ale się cieszę:) i jeszcze na stacji benzynowej gdzie zbieramy dotąd był maleńki chapi a teraz ktoś postawił wielkie worki z karmą:D będzie z czym znowu jechać niedługo :))))[/QUOTE] cudownie....dziękuje kochana :).......dla psiaków już wszystko rozdałam, zostało mi nieco dla kociaków...ale wydzielam , aby nie rozbestwić bądź co bądź nie zawsze uczciwych ludzi koteczki Cię pozdrawiają ;) Quote
felka Posted August 25, 2010 Posted August 25, 2010 [quote name='lolka']cudownie....dziękuje kochana :).......dla psiaków już wszystko rozdałam, zostało mi nieco dla kociaków...ale wydzielam , aby nie rozbestwić bądź co bądź nie zawsze uczciwych ludzi koteczki Cię pozdrawiają ;)[/QUOTE] buzi dla nich w puchate brzuszki :] Quote
magda z. Posted August 25, 2010 Author Posted August 25, 2010 Ja własnie napisałam Mirkowi maila - kuzyna żona ma kilka reklamówek ciuchów dla małych dzieciaków, też jakieś buty. Jutro postaram się zrobić bazara, połowa do dłużyńskiej skarpety, a połowa na karmę pójdzie dla powodzian zwierzęcych. Quote
felka Posted August 25, 2010 Posted August 25, 2010 była Pani! wcześniej jak dzwoniła pytała co potrzeba no to powiedziałam, że jedzonko i najlepiej kupić tanszą paczkę większą w jakimś lidlu czy coś niż mniejszą lepszą ona na to, że nie taką aż złą kupi. i przywiozła 3 takie wielkie 15 kg wory puriny dog chow i worek 3 kg dali jej w sklepie gratis. :D:D:D na plakacie napisałam, że różne zwierzęta potrzebują pomocy w tym kury.. bo Aga mówiła o kurach za pierwszym razem, że dla nich nie ma i wiecie co? kury dostały od Niej 2x25kg kurzej karmy<jupi> jestem w szoku, że są jednak wśród tych co mogą sobie na pomoc pozwolić tacy ludzie którzy to robią bo często zdaje się, że oni właśnie mają głęboko gdzieś. Wiecie co mam na myśli, zwykle jak kogoś stać na pomoc to tego nie robi a pomagają Ci którzy sami wcale nie tak wiele mają i chwałą im za to!!! no nic, FAJNIE :) i z tych kur się cieszę:] Quote
lolka Posted August 25, 2010 Posted August 25, 2010 a ja bardzo dziękuje FUNDACJI "Pro Animals" za tabletki PRATEL....mamy na odrobaczenie 200 kg psiaków Quote
diana79 Posted August 26, 2010 Posted August 26, 2010 ja wczoraj z TZ-tem zawiozłam do fundacji SOS [B]155kg[/B] :multi:karmy różnego rodzaju min. BELLOSA, karma z tesco (nie pamiętam nazwy). Chapii, Purina i 7 misek :multi: a miałam zamiar kupić ze 3 worki z Lidla... ale dzięki Aldrumce :loveu: i przede wszystkim Taks:loveu: udało się kupić aż 155kg :multi: dziekuję Wam bardzo w swoim imieniu i w imieniu fundacji, która się bardzo ucieszyła i bardzo dziękowała :loveu: poniżej połowa zakupów w koszyku [IMG]http://images40.fotosik.pl/327/e66114f942ec9256.jpg[/IMG] i drugie tyle już w aucie [IMG]http://images39.fotosik.pl/327/e9ba92b66856e404.jpg[/IMG] Quote
kaja555 Posted August 26, 2010 Posted August 26, 2010 strasznie wyglądają te psiaki z resztkami bud i ten piesek ze złamaną łapką w tv to tylko burmistrza Bogatyni pokazywali i jedną drogę, o zwierzętach wcale się nie mówiło :( Quote
fioneczka Posted August 26, 2010 Posted August 26, 2010 nie wiem czy to "jest śmieszne" ... ale kogoś chyba poniosło [B]"...Środki czystości, odzież, woda, pożywienie - dary płyną szerokim strumieniem z całej Polski dla powodzian z naszego miasta. Towarzystwo Opieki nad Zwierzętami w Polsce Koło w Jaworze chce przekazać bogatynianom koty...."[/B] [url]http://www.e-bogatynia.pl/index.php?option=com_content&task=view&id=4933&Itemid=490[/url] Quote
agaga21 Posted August 26, 2010 Posted August 26, 2010 [quote name='fioneczka']nie wiem czy to "jest śmieszne" ... ale kogoś chyba poniosło [B]"...Środki czystości, odzież, woda, pożywienie - dary płyną szerokim strumieniem z całej Polski dla powodzian z naszego miasta. Towarzystwo Opieki nad Zwierzętami w Polsce Koło w Jaworze chce przekazać bogatynianom koty...."[/B] [url]http://www.e-bogatynia.pl/index.php?option=com_content&task=view&id=4933&Itemid=490[/url][/QUOTE] SZOK!!!!!!! czytam i nie dowierzam. Quote
fioneczka Posted August 26, 2010 Posted August 26, 2010 [quote name='agaga21']SZOK!!!!!!! czytam i nie dowierzam.[/QUOTE] no kapcie mi spadły normalnie ... dziewczyny mają pod opieką dziesiątki kociąt ... a oni chcą koty powodzianom wysyłać ... odbiło komuś ??? Quote
magda z. Posted August 26, 2010 Author Posted August 26, 2010 diana pięknie to wygląda. Ja zaraz na 1 stronie umieszczę bazarki, z których dochód wspomoże psiaki, czy ktoś oprócz taks takowy zakładał? Quote
JOMA Posted August 26, 2010 Posted August 26, 2010 Trzeba się z Jaworznem skontaktować ! - to nie może być prawda ! - kanał z tymi ludźmi ! - może jakieś sprostowanie by napisać ! - może psy jeszcze przyjadą to sobie i innym psom budy zbudują ! Fundacja wiezie w sobotę dary - może uda się z kimś na ten temat porozmawiać :shake: Quote
magda z. Posted August 26, 2010 Author Posted August 26, 2010 dopiero teraz przeczytałam całe, ale masakra. Prześlę kierownikowi - u nas w Dłużynie też sa koty, w Zgorzelcu, B-cu i większej okolicy, o psach nie mówię;/ Quote
magda z. Posted August 26, 2010 Author Posted August 26, 2010 [url]http://www.zinfo.pl/artykuly/4510[/url] Beata juz dzwoniła do tej baby - ona twierdzi, że koty sa potrzebne, bo szczury musza łapać. Na argumenty Beaty, że ma ponad 20 kotów wciąż do wydania ( jeśli jakis pójdzie to i tak zaraz sa kolejne), pani stwierdziła, ale nasze są leczone;/ Myślę, że trzeba napisać do obu redakcji z prośbą o usunięcie tych artykułów, najlepiej w zmasowany sposób Quote
JOMA Posted August 26, 2010 Posted August 26, 2010 Ale to co oni zrobią, przywiozą te koty i wypuszczą? ! - przecież ludzie nie mają za co utrzymać już tego co jest ! Trzeba chyba pismo napisać do Zarządu TOZ-u, że niegodziwe jest wpychanie zwierząt na tereny popowodziowe, na których nie ma jedzenia dla tych które już są, te zdrowe koty za chwilę podzielą los tych już obecnych. Wystarczy ogarnąć opieką te koty, które są aby stały się łowne ! - to jakieś barbarzyństwo ! Kotów z pewnością jest jeszcze sporo pochowanych po kątach, wystraszonych - i co za chwilę TOZ przywiezie psy, żeby pozagryzały nadprodukcję kotów ! - nie mogę uwierzyć, że to się dzieje w naszym kraju ! :wallbash::wallbash::wallbash: Albo zaproponować wymianę zdrowych kotów na chore do leczenia ! Quote
jotka Posted August 26, 2010 Posted August 26, 2010 Niech Beata napisze po prostu do Zarzadu Głównego TOZ skargę na tą babę. A do redakcji rzeczywiście wysłać pismo o zdjecie tych artykułów, albo opatrzenie ich komentarzem Beaty - że jeśli ktoś z okolicy Bogatyni chce kota pod bezpośrednią opiekę, to niech zgłosi się do Beaty, ma kota na miejscu. Quote
jotka Posted August 26, 2010 Posted August 26, 2010 O tak, pomysł z wymianą kotów chorych na zdrowe jest przedni! Quote
lolka Posted August 26, 2010 Posted August 26, 2010 z tymi kotami to jakaś żenada....ale babka z tego co Beata mówiła idzie w zaparte, że to świetny pomysł i ani myśli się z tego wycofywać szukam producenta bud, solidnych, ocieplanych i nie masakrycznie drogich!!!!!!.....z transportem lub z okolic dostałyśmy wsparcie od niemców na ten cel :), choc kilka psiakow będzie miało lepszy żywot Quote
kaja555 Posted August 27, 2010 Posted August 27, 2010 po prostu masakra, to ma być TOZ??? to są jakieś żarty! Quote
daria1990 Posted August 27, 2010 Posted August 27, 2010 :angryy:a jak będą już mieć za dużo kotów, to może Toz im zanie wpychać psy, co nie lubią kotów do zwalczania kociarni:angryy: jakby jakaś petycja była czy trzeba było sie podpisać, to oczywiście podpisze. Quote
Recommended Posts