Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

[quote name='Bonsai']Myślę, że każde zdjęcie można udostępnić. :) Elaja, a może mogłabyś stworzyć na fb wydarzenie?[/QUOTE]
Szczerze mówiąc jeszcze wydarzenia na fb nie robiłam , ale nie wydaje mi się aby to było szczególnie trudne, już jakiś czas przymierzam się do zrobienia dla Timura z mojego podpisu tylko jakoś weny mi brak. A jakiś tekst dostanę czy mam sama coś wymęczyć ? O Kencie niewiele mogę powiedzieć poza tym że jest jużakiem , ma o wiele gorszą sytuację niż Timur który jest u mnie na tymczasie i poza moim Aresem raczej mu nic nie zagraża - może jeszcze spokojnie czekać na swoją kolej ...

• Replies 267
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Tekst taki napisałam:

"Kent to przepiękny mieszaniec jużaka.
Ma dwa lata i jest zdrowym psem.
Znaleziono go, przywiązanego drutem kolczastym do wielkiej kłody. Obecnie przebywa w schronisku w Kaliszu i czeka na dom, który sprosta wymaganiom jużaka - najlepszego przyjaciela i obrońcy rodziny.
Kent potrzebuje spokoju i jasnych zasad, dlatego powinna go adoptować osoba, która potrafi wyznaczyć czytelne dla psa granice, nie używając przy tym przemocy. Wobec obcych osób, w szczególności mężczyzn, jak każdy jużak, Kent jest nieufny i lepiej mu się nie naprzykrzać. W stosunku do osób, do których się już przekonał i które lubi, Kent jest bardzo życzliwy, chce, żeby go dotykano, drapano, głaskano.
Duży ogród, solidna buda (ale nie łańcuch!) i możliwość pilnowania terenu byłyby idealne dla Kenta. Solidny wzrost i budowa ciała na pewno mogą odstraszać potencjalnych złodziei, nawet, jeśli Kent nie wykaże agresji."

Posted

O.k. do końca tygodnia powinnam zdążyć , w piątek będę miała więcej czasu , w razie czego mogę odrobinę zmienić tekst lub dodać coś od siebie ?

Posted

Ha, a ja taka techniczna sierota już zrobiłam na fb WYDARZENIE, dałam wszystko to co na allegro tytuł Pomóżmy Znajdźmy mu dom!!!!A i allegro jest oglądane Sindi jest od paru dni i ma jakieś pięćdziesiąt pare odsłon,a Kent na jednym jest pięćdziesiąt parę, na drugim ponad 30. poza tym jużaków i mixów, mało i też schroniskowe....

Elaja, ale też możesz zrobić, im więcej osób go zobaczy tym lepiej:)
Jeśli macie gg, podłączcie link z allegro,jako opis i poproście o to swoich znajomych...
Jestem dziennikarzem i mam sporo znajomych w mediach...Od pewnego czasu myślę, o tym by podsunąć pomysł zrobienia reportażu babeczce, która prowadzi weekendowy dodatek do Głosu Wielkopolskiego, o tym co się dzieje na dogomanii, o adopcjach psów itd. Jak wreszcie będę mogła chodzić, to się zamierzam wybrać do redakcji... Może dzięki temu kolejne biedy święta spędzą już domkach....
Choć moim priorytetem, nie ukrywam jest znalezienie domu dla Kenta, On ma w oczach coś takiego...
Myślałam też o DT tylko,że to nie do końca dobre rozwiązanie dla Kenta..Bo jak On się przywiąże do tymczasowego opiekuna,a potem zostanie zabrany do domu stałego, może to być dla niego trauma i może wtedy zacząć wykazywać zdwojoną agresję....psy jak ludzie różnie reagują na sytuacje stresowe. Hotelik?? Moim zdaniem jeśli już ruszać Kenta to do behawiorysty, lub doświadczonego hodowcy...Takie jest moje zdanie

Posted

Rozreklamujemy chłopaka , on musi wyjść z tej klatki , mieć własny ogród do biegania i przede wszystkim swojego człowieka ! A może zamiast robić już teraz drugie wydarzenie wklej tu link do tego co już jest a ja porozsyłam wszystkim znajomym ? A za jakiś czas ( chociaż mam nadzieję że już nie będzie potrzebne) ja zrobię aby się teraz nie dublować. A tymczasem zamieszczę notkę na mojej tablicy z kontaktem do opiekunki Kenta i codziennie będę udostępniać , bo dzisiaj to umieściłam tak na szybko i bez solidnego opisu .

Posted

Lidka, wstaw jeszcze miniaturkę - zdjęcie Kenta, tak by było widoczne w lewym górnym rogu. :)

I zaproś wszystkich znajomych. :) A potem niech znajomi zapraszają swoich znajomych i zrobi się łańcuszek, az może w końcu trafi na Kenta jego rodzinka. ;)

I na tytuł bym dała "Pies wielkiego formatu - nie tylko dosłownie" i nie caps lockiem. :)

Posted

Lidka, jeśłi możesz, to jeszcze umieść namiary na schronisko w Kaliszu, oprócz podanego do Anety:
Tel.: 666 547 543, 666 547 287,
e-mail [email protected]
Schronisko zgadza się na ogłaszanie psów w internecie, ale nie chcę, żeby myśleli, że robię coś za ich plecami. :) Schronisko w Kaliszu ma też swó profil na facebooku, jak zamieścisz tez ich numer na wydarzeniu, to zaprosze ich do udziału. :)

Reszta super, dziękuję. :)

Posted

Kent już jest na mojej tablicy z nowym opisem i dodanym kontaktem do adopcji i widzę ,że parę osób już udostępnia. Link spróbuję tu wkleić jutro w pracy bo na moim domowym komputerze coś pokombinowałam i odmawia mi współpracy-
Codziennie będę Kenta pokazywać .

Posted

A tak pisze o psiaku jedna z wolontariuszek, Kasia:

"Ken (celowo opuszczam 't') jest jednym z moich ulubieńców w kaliskim schronisku.
Kocham tego puchatego olbrzyma, który kojarzy mi się z postaciami z Ulicy Sezamkowej albo wielką maskotką z Muppet Show.
Zawsze z radością podsuwa kudłatą głowę do głaskania i wystawia zamszowy nochalek na powitanie.
Moja przyjaciółka Małgosia, która wirtualnie zaadoptowała Kena napisała piękne życzenia dla tego pogodnego, spragnionego miłości psiaka:
„Zbieram pomysły i niech możliwości zakwitną dla Kena.
Bardzo chcę widzieć, jak się ściga z wiatrem i uśmiecha ogonem.”
Kochany pieszczoch uśmiecha się już ogonem, co widać na moich filmikach.
Brakuje mu jeszcze tej przestrzeni do pobiegania i trawy do czochrania grzbietu…
A dlaczego Ken a nie Kent? Już wyjaśniam…
Ken to w zapisie fonetycznym po angielsku ‘móc’, a ‘kent’ to ‘nie móc’.
I to MÓC - dla KENA może być wróżbą na spełnienie naszych wspólnych marzeń o ganianiu się z wiatrem....
Życzę mu tego z całego serca."