Jump to content
Dogomania

Gdzie jesteś Mój Ukochany Ludziu ??? (wątek Maggie) - Od 23.08.2010 r. w DS !!!

Recommended Posts

• Replies 61
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Dzwoniłem do gościa, ale nie odbiera ... Pewnie jest w pracy ... Póki co nagrałem się mu oraz wysłałem maila i sms - a ... Zobaczymy ... Do zobaczenia jutro !!!

(D.)

Posted

Maggie jest świetna, taka duża, a taka łagodna :D i pięknie wykonuje komendy, siad, podaj łapę :D dzisiaj jak mi podała tą swoją ogromną łapę to myślałam, że to łapa niedźwiedzia:evil_lol:

Posted

oby ten czlowiek oddzwonil; ale badzcie ostrozni; koniecznie podpiszcie dobra umowe adopcyjna;
martwie sie bo widzialam na dogo dwa kiepskie przypadki zle wyadoptowanych psow, ktorych nawet nie mozna odebrac bo umowa byla do d..upy :cool3:

Posted

Witajcie !!!

Dawno tu nie pisałem - wybaczcie, mea culpa, mea ...

Jeśli chodzi o Maggie - ma się dobrze, mam wrażenie że coraz bardziej się do mnie przywiązuje ... jest bardzo mądra, zna masę komend, jest to grzeczna i posłuszna sunia ... sierść już też wygląda o niebo lepiej ... No i wciąż szuka domku, panna do wzięcia !!! Niebawem wrzucę nowe fotki na jej album na picaso ...

A przede wszystkim dzięki Ci za pamięć i zainteresowanie ... Tak piękny pies nie powinien długo przebywać w schronisku ... Jeśli tylko możecie - pomóżcie, proszę ...

Pozdrawiam serdecznie wszystkich przyjaciół wspaniałej Maggie !!!

(D.)

Posted

ja tez czekam na zdjecia; czy ona w stosunku do suczek malych jest ok? mopsy sa grzeczne, do owczarkow przyzwyczajone, ale czy maggie mikrusy nie dzialaja na naerwy? bo to roznie bywa; zanim porusze temat dobrze by bylo wiedziec...

Posted

i jeszcze jedna sprawa: czy skoro macie talon na sterylizacje to czy nie daloby sie malej ciachnac przed wydaniem do nowego domu? z doswiadczenia wiem, ze niektorzy boja sie ryzyka zwiazanego z narkoza nie bedac jednoczesnie przeciwnikami samego zabiegu, wiec moze fakt, ze suka jest juz wysterylizowana ulatwilby komus podjecie decyzji o adopcji?

Posted

Meggi dogaduje się zarówno z małymi jak i dużymi psami:). Na spacery wyprowadzana jest z malutka sunią i nic się złego nie dzieje:) Meggi jest bardzo opiekuńcza w stosunku do małych psów:).

Posted

Ze sterylką przed wydaniem jest taki problem, że ktoś musiałby Maggie "przechować" po zabiegu, zanim pojechałaby do nowego domu. Kiedy jest w schronie to tego zabiegu zrobić się nie da, bo nie ma potem suni gdzie umieścić, w naszym schronisku nie ma pomieszczeń do tego typu "rekonwalescencji".

Posted

trzymam kciuki za domek Maggi;)

a co do sterylki...nie wiem jak to jest dokładnie, ale np moja podopieczna, kiedy znalazła się chętna osoba do jej adopcji, ale po sterylce, została wysterylizowana wcześniej i umieszczona w osobnym boksie, ale w ogólnym pawilonie (choć boksy i tak są przepełnione i ciężko chyba było by zorganizować tylko jakiś dla Maggi), drugi problem ze sterylką jest taki, że w okresie wakacji weci, którzy sterylizują schroniskowe bidy są często na wakacjach ;]

tak czy inaczej, trzeba by pozmawiać na ten temat z kierowniczką schroniska ;)

Posted

Dzięki Istar, jesteś wielka !!! A Maggie to naprawdę piękny pies !!! Czyż nie ??? Dziś wykonywała wszystkie polecenia, już nie wiem co z Nią ćwiczyć skoro Ona wszystko potrafi ... <D.>