__Lara Posted August 3, 2010 Posted August 3, 2010 Darku, looknij na to ;) http://www.morusek.pl/ogloszenie/27213/Przygarne-owczarka-niemieckiego-/ Może warto zadzwonić? Quote
protzlav Posted August 4, 2010 Author Posted August 4, 2010 Dzwoniłem do gościa, ale nie odbiera ... Pewnie jest w pracy ... Póki co nagrałem się mu oraz wysłałem maila i sms - a ... Zobaczymy ... Do zobaczenia jutro !!! (D.) Quote
saphira18 Posted August 4, 2010 Posted August 4, 2010 świetna robota:) a teraz trzeba z Megi bóstwo zrobić:D Quote
__Lara Posted August 4, 2010 Posted August 4, 2010 No to niech się gościu odzywa :) trzymam kciuki! :) Quote
__Lara Posted August 5, 2010 Posted August 5, 2010 Maggie jest świetna, taka duża, a taka łagodna :D i pięknie wykonuje komendy, siad, podaj łapę :D dzisiaj jak mi podała tą swoją ogromną łapę to myślałam, że to łapa niedźwiedzia:evil_lol: Quote
kakadu Posted August 6, 2010 Posted August 6, 2010 oby ten czlowiek oddzwonil; ale badzcie ostrozni; koniecznie podpiszcie dobra umowe adopcyjna; martwie sie bo widzialam na dogo dwa kiepskie przypadki zle wyadoptowanych psow, ktorych nawet nie mozna odebrac bo umowa byla do d..upy :cool3: Quote
Jasza Posted August 6, 2010 Posted August 6, 2010 Takich przypadków jest pewnie więcej niestety... Trzeba uważać i to bardzo.... Quote
Misiek89 Posted August 7, 2010 Posted August 7, 2010 Lepiej późno niż wcale, zapisuje sie na wątek^^ Quote
kakadu Posted August 10, 2010 Posted August 10, 2010 no i co? co z tym czlowiekiem? byl z nim jakis kontakt? Quote
protzlav Posted August 17, 2010 Author Posted August 17, 2010 Witajcie !!! Dawno tu nie pisałem - wybaczcie, mea culpa, mea ... Jeśli chodzi o Maggie - ma się dobrze, mam wrażenie że coraz bardziej się do mnie przywiązuje ... jest bardzo mądra, zna masę komend, jest to grzeczna i posłuszna sunia ... sierść już też wygląda o niebo lepiej ... No i wciąż szuka domku, panna do wzięcia !!! Niebawem wrzucę nowe fotki na jej album na picaso ... A przede wszystkim dzięki Ci za pamięć i zainteresowanie ... Tak piękny pies nie powinien długo przebywać w schronisku ... Jeśli tylko możecie - pomóżcie, proszę ... Pozdrawiam serdecznie wszystkich przyjaciół wspaniałej Maggie !!! (D.) Quote
maciaszek Posted August 17, 2010 Posted August 17, 2010 Jakby by były jakieś fotki wyczesanej Maggie to proszę o cynk :). Quote
protzlav Posted August 17, 2010 Author Posted August 17, 2010 Maciaszku, postaram się jutro zrzucić na kompa !!! <D.> Quote
kakadu Posted August 18, 2010 Posted August 18, 2010 ja tez czekam na zdjecia; czy ona w stosunku do suczek malych jest ok? mopsy sa grzeczne, do owczarkow przyzwyczajone, ale czy maggie mikrusy nie dzialaja na naerwy? bo to roznie bywa; zanim porusze temat dobrze by bylo wiedziec... Quote
kakadu Posted August 18, 2010 Posted August 18, 2010 i jeszcze jedna sprawa: czy skoro macie talon na sterylizacje to czy nie daloby sie malej ciachnac przed wydaniem do nowego domu? z doswiadczenia wiem, ze niektorzy boja sie ryzyka zwiazanego z narkoza nie bedac jednoczesnie przeciwnikami samego zabiegu, wiec moze fakt, ze suka jest juz wysterylizowana ulatwilby komus podjecie decyzji o adopcji? Quote
protzlav Posted August 18, 2010 Author Posted August 18, 2010 Meggi dogaduje się zarówno z małymi jak i dużymi psami:). Na spacery wyprowadzana jest z malutka sunią i nic się złego nie dzieje:) Meggi jest bardzo opiekuńcza w stosunku do małych psów:). Quote
kakadu Posted August 18, 2010 Posted August 18, 2010 no to dobre wiesci :) podalam kolezance link do watku wiec teraz decyzja nalezy do niej; bedzie tu zagladac i na pewno chetnie obejrzy nowe zdjecia; Quote
maciaszek Posted August 18, 2010 Posted August 18, 2010 Ze sterylką przed wydaniem jest taki problem, że ktoś musiałby Maggie "przechować" po zabiegu, zanim pojechałaby do nowego domu. Kiedy jest w schronie to tego zabiegu zrobić się nie da, bo nie ma potem suni gdzie umieścić, w naszym schronisku nie ma pomieszczeń do tego typu "rekonwalescencji". Quote
Istar19 Posted August 18, 2010 Posted August 18, 2010 trzymam kciuki za domek Maggi;) a co do sterylki...nie wiem jak to jest dokładnie, ale np moja podopieczna, kiedy znalazła się chętna osoba do jej adopcji, ale po sterylce, została wysterylizowana wcześniej i umieszczona w osobnym boksie, ale w ogólnym pawilonie (choć boksy i tak są przepełnione i ciężko chyba było by zorganizować tylko jakiś dla Maggi), drugi problem ze sterylką jest taki, że w okresie wakacji weci, którzy sterylizują schroniskowe bidy są często na wakacjach ;] tak czy inaczej, trzeba by pozmawiać na ten temat z kierowniczką schroniska ;) Quote
Istar19 Posted August 21, 2010 Posted August 21, 2010 nowe zdjęcia Maggie ;) ładnie wyczesana, choć mokra ;) psina chce do domu naprawde muszę tam wracać? Quote
protzlav Posted August 21, 2010 Author Posted August 21, 2010 Dzięki Istar, jesteś wielka !!! A Maggie to naprawdę piękny pies !!! Czyż nie ??? Dziś wykonywała wszystkie polecenia, już nie wiem co z Nią ćwiczyć skoro Ona wszystko potrafi ... <D.> Quote
maciaszek Posted August 21, 2010 Posted August 21, 2010 Zaraz podmienię fotki na stronie schroniska. Quote
Recommended Posts