Mona Posted July 30, 2010 Posted July 30, 2010 Obsada sędziowska : Grupa / Group I Owczarki Niemieckie Iwona Magdziarska (PL) owczarki szkockie collie Jimmy Tait (GB) owczarki staroangielskie Bobtail, owczarki szetlandzkie, PON, Welsh Corgi Cardigan Dorota Paź (PL) pozostałe rasy Anna Kochan (PL) Grupa / Group II dogi argentyńskie, kanaryjskie, mastify: tybetański, pirenejski, hiszpański Sergio Gual (E) sznaucery, pinczery, czarne teriery Ryszard Broll (PL) szwajcarskie psy pasterskie i górskie Andrzej Kot (PL) owczarki kaukaskie, bernardyny Anna Kochan (PL) molosy Marek Lewandowski (PL) Grupa / Group III bulterier miniaturowy, Staffordshire Bull Terrier, Yorkshire terrier Dorota Witkowska (PL) pozostałe rasy Piotr Król (PL) Grupa / Group IV Leszek Siejkowski (PL) Grupa / Group V Katarzyna Czarkowska (PL) Grupa / Group VI Beagle, Basset Hound, Bloodhound, Rhodesian Ridgeback Agnieszka Paciorek (PL) pozostałe rasy Miroslav Vaclavik (CZ) Grupa / Group VII Janusz Sajnóg (PL) Grupa / Group VIII Labrador Retriever, Golden Retriever Krystyna Sajnóg (PL) Cocker spaniel angielski i amerykański Dorota Witkowska (PL) pozostałe rasy Miroslav Vaclavik (CZ) Grupa / Group IX Boston Terrier, Chihuahua, Chiński Grzywacz, Lhasa Apso, Maltańczyk Dorota Ząbek (PL) pozostałe rasy Rafał First (PL) Grupa / Group X charcik włoski, whippet Dorota Witkowska (PL) pozostałe rasy Leszek Siejkowski (PL) Wybór Najlepszego Młodego Prezentera – Dorota Witkowska (PL) Wybór Najpiękniejszego Baby Wystawy – Krystyna Sajnóg (PL) Wybór Najpiękniejszego Szczenięcia Wystawy – Janusz Sajnóg (PL) Wybór Najpiękniejszego Juniora Wystawy – Miroslav Vaclavik (CZ) Wybór Najpiękniejszego Weterana Wystawy – Marek Lewandowski (PL) Wybór Najpiękniejszego Psa Użytkowego Wystawy – Leszek Siejkowski (PL) Wybór Najpiękniejszego Psa Ras Polskich – Andrzej Kot (PL) Wybór Najpiękniejszego Psa Oddziału ZKwP Legnica – Andrzej Kot(PL) Wybór Zwycięzcy Grupy I - Anna Kochan (PL) Wybór Zwycięzcy Grupy II - Sergio Gual (E) Wybór Zwycięzcy Grupy III - Dorota Witkowska (PL) Wybór Zwycięzcy Grupy IV – Leszek Siejkowski (PL) Wybór Zwycięzcy Grupy V – Katarzyna Czarkowska (PL) Wybór Zwycięzcy Grupy VI - Miroslav Vaclavik (CZ) Wybór Zwycięzcy Grupy VII - Janusz Sajnóg (PL) Wybór Zwycięzcy Grupy VIII – Krystyna Sajnóg (PL) Wybór Zwycięzcy Grupy IX – Dorota Ząbek (PL) Wybór Zwycięzcy Grupy X - Leszek Siejkowski (PL) Wybór BIS – Piotr Król (PL) http://zkwp.lpk.com.pl/index.php?option=com_content&view=article&id=113:obsada-sdziowska&catid=45:legnica-2010&Itemid=100 Kto się wybiera ?:p I czy może ktoś się orientuje kiedy zostanie podany spis wystawców i plan sędziowania ?(ZK Legnica nie odpowiada na meile :angryy:) Quote
betka-sp Posted July 31, 2010 Posted July 31, 2010 czy Legnica wstawia wcześniej stawkę ??? wydaje mi sie , że poprzednimi laty tak był...hhhhmmm...........i dalej w tym samym ciasnym grajdołku ?? bez parkingów ...??? :mdleje: Quote
betka-sp Posted July 31, 2010 Posted July 31, 2010 gayka napisał(a):na stadionie , nie ma tam parkingów?? jeśli to to samo miejsce co 2 lata temu to kicha...moze i byl jakis parking ale szybko nie osiagalny....autka stawały na uliczkach wkoło......."wolna amerykanka" Quote
Scott Posted August 2, 2010 Posted August 2, 2010 Jest już dostępny plan sędziowania i wykaz wystawców. http://zkwp.lpk.com.pl/ Quote
katik Posted August 3, 2010 Posted August 3, 2010 byłabym wdzięczna, gdyby ktoś zrobił fotki 2 zgłoszonym cairn terierom Quote
simbik Posted August 6, 2010 Posted August 6, 2010 Czy ktoś z Łodzi wybiera się na tą wystawę ? Mam nagrody przeznaczone dla psów i problem z ich dostarczeniem :-(. Oczywiście odwdzięczę się za ich przekazanie finansowo lub w innej formie :-). Quote
gretel Posted August 7, 2010 Posted August 7, 2010 jeśli, ktos nie ma transportu na jutro rano z Wrocka to zapraszam jade sam ze spanielką moje gg 641592 Quote
Asiaczek Posted August 8, 2010 Posted August 8, 2010 Mam pierwsze informacje o wynikach. I tak basenji zostały ocenione następująco:) Moje dziecko - OLA CHILD OF THE STARS Asiaczek FCI, kl.sz - w.p.1, Naj. Puppy, BIS PUPPY2!!!!!! Mój wnuczek i prawnuczek jednocześnie - BBWADDENE African Elite FCI - dosk.1, Zwyc. Młodziezy, Naj. Junior, Zwyc. Rasy!!! Pzdr. Jeszcze czekamy na wyniki w grupach:) Pzdr. Quote
betka-sp Posted August 8, 2010 Posted August 8, 2010 [quote name='Asiaczek']Mam pierwsze informacje o wynikach. I tak basenji zostały ocenione następująco:) Moje dziecko - OLA CHILD OF THE STARS Asiaczek FCI, kl.sz - w.p.1, Naj. Puppy, BIS PUPPY2!!!!!! Mój wnuczek i prawnuczek jednocześnie - BBWADDENE African Elite FCI - dosk.1, Zwyc. Młodziezy, Naj. Junior, Zwyc. Rasy!!! Pzdr. Jeszcze czekamy na wyniki w grupach:) Pzdr. Asiaczku gratulacje ...my jak dotarliśmy to najmłodszej twojej pociechy już nie złapałam ...ale widziałam BBWADDENE African Elite FCI i rozmawiałam z jego pańcią.....ślicznota naprawdę :klacz::klacz: /znaczy piesio ;)/ Legnica generalnie w błocie "po kolana"....sędziowie w kaloszach...psy upiepszone po pachy...wystawiajacy wcale nie mniej :-o....teren ciasny....a "dzieki" namiotom juz w ogóle nie było jak sie poruszać......Legnica powinna zdecydowanie pomyśleć nad zmianą miejsca wystaw letnich.......:shake: Quote
Buszki Posted August 8, 2010 Posted August 8, 2010 Z basenji była jeszcze sunia STELLANOWA POLAND Ulena(kl.pośrednia)-oc.doskonała,Zwycięzca,CWC. Gratulacje dla wszystkich. Quote
Asiaczek Posted August 8, 2010 Posted August 8, 2010 [quote name='betka-sp']Asiaczku gratulacje ...my jak dotarliśmy to najmłodszej twojej pociechy już nie złapałam ...ale widziałam BBWADDENE African Elite FCI i rozmawiałam z jego pańcią.....ślicznota naprawdę :klacz::klacz: /znaczy piesio ;)/ Legnica generalnie w błocie "po kolana"....sędziowie w kaloszach...psy upiepszone po pachy...wystawiajacy wcale nie mniej :-o....teren ciasny....a "dzieki" namiotom juz w ogóle nie było jak sie poruszać......Legnica powinna zdecydowanie pomyśleć nad zmianą miejsca wystaw letnich.......:shake: Słyszałam, ze warunki były fatalne.... Rano deszcz, trawa podmoknięta, strach biegać. Ja właśnie na takiej trawie w maju powaznie uszkodziłam łąkotkę. do tej pory nie biegam z psami na ringu, prosze o to Handlerów. [quote name='Buszki']Z basenji była jeszcze sunia STELLANOWA POLAND Ulena(kl.pośrednia)-oc.doskonała,Zwycięzca,CWC. Gratulacje dla wszystkich. Tak, tak, nie wymieniłam tej suni, bo wymieniałam tylko "moje" dzieci i wnuczki. Ale Buszki, masz rację, powinnam:) Pzdr. Quote
dancingqueen Posted August 8, 2010 Posted August 8, 2010 Ja byłam na MP z seterem irlandzkim Neiven AMOR'S ARROW . Brandon biegał świetnie mamy Zw. gr. młodszej :) Dziękuję Pani Dario za pożyczenie psiaka ;) Quote
maga18 Posted August 8, 2010 Posted August 8, 2010 pogoda dopisała :multi: moje grzywki wykonały plan minimum + bonusik :grins: Mł.Ch.Pl, Mł.Zw.Kl BRUNO BANANI Gattaca - dosk I/2, CWC /rozp. Ch.Pl/ + vice Najpiękniejszy Pies Oddziału :loveu: z ringu i z pucharkiem za II miejsce w konkurencji psa oddziału Szczenki: COOKIE MONSTER Gattaca ( 6 mies i 1 tydzien) - WO I/2 DORIS DAY Gattaca (6 miesiecy i 3 dni) - WO I, BOB Puppy - była porównywana z Cookim :eviltong: - na finalach nas nie zauwazyli ale Bziu bawiła się wyśmienicie :diabloti: Jest mi bardzoooo miło, ponieważ od kiedy mam grzywki - czyli od 6 lat - moje psy stają na pudle w konkurencji na najlepszego psa oddziału :multi: a z reguły są to bardzo duze stawki w 2006 roku III Najpiękniejszym Psem ZKwP o/Legnica została nasza Fraszka z Gangu Łysych, w 2007 roku II Najpiękniejszym Psem ZKwP o/Legnica został nasz Veni Otello Sub-O-Divo, w 2008 roku III Najpiękniejszym Psem ZKwP o/Legnica została nasza Aprilia Pearl Gattaca, w 2009 roku II Najpiękniejszym Psem ZKwP o/Legnica została nasza Aprilia Pearl Gattaca, no i w 2010 II Najpiękniejszym Psem ZKwP o/Legnica został Bruno Banani Gattaca :multi: Quote
Darianna Posted August 8, 2010 Posted August 8, 2010 [quote name='dancingqueen']Ja byłam na MP z seterem irlandzkim Neiven AMOR'S ARROW . Brandon biegał świetnie mamy Zw. gr. młodszej :) Dziękuję Pani Dario za pożyczenie psiaka ;) Nie ma za co, dzięki temu oba moje rude się na ringu głównym pokazały ;) A Karmelo wygrał w swojej grupie bis junior, potem w finałowym porównaniu niestety polegliśmy ;) Quote
Asiaczek Posted August 9, 2010 Posted August 9, 2010 W juniorach to zawsze ciężko. Chociaż, jak ostatnio weszła "dyrektywa", aby eliminacje do BIS Juniorów robić najpierw w grupach, to juz jest lżej... Jeszcze raz gratulacje za Legnicę:) Pzdr. Quote
Nikon Posted August 9, 2010 Posted August 9, 2010 Zdjęcia z sobotniej I Wystawy Krajowej Psów Pasterskich w Legnickim Polu http://www.zpr-husky.com/fotografika/index.php?option=com_content&view=article&id=30:legnica-krajowa-wystawa-psow-i-grupy-psow-z-majorki-psow-myliwskich-07082010&catid=3:wystawy-psow&Itemid=4 Quote
Darianna Posted August 9, 2010 Posted August 9, 2010 Nikon, z Myśliwskich i z niedzielnej też masz? Quote
Recommended Posts