Jump to content
Dogomania

XIV Krajowa Miedziowa Wystawa Psów Rasowych - 08.08.2010 r.

Recommended Posts

Posted

Obsada sędziowska :

Grupa / Group I
Owczarki Niemieckie
Iwona Magdziarska (PL)
owczarki szkockie collie
Jimmy Tait (GB)
owczarki staroangielskie Bobtail, owczarki szetlandzkie, PON, Welsh Corgi Cardigan
Dorota Paź (PL)
pozostałe rasy
Anna Kochan (PL)

Grupa /
Group II
dogi argentyńskie, kanaryjskie, mastify: tybetański, pirenejski, hiszpański
Sergio Gual (E)
sznaucery, pinczery, czarne teriery
Ryszard Broll (PL)
szwajcarskie psy pasterskie i górskie
Andrzej Kot (PL)
owczarki kaukaskie, bernardyny
Anna Kochan (PL)
molosy
Marek Lewandowski (PL)

Grupa /
Group III
bulterier miniaturowy, Staffordshire Bull Terrier, Yorkshire terrier
Dorota Witkowska (PL)
pozostałe rasy
Piotr Król (PL)

Grupa /
Group IV
Leszek Siejkowski (PL)

Grupa / Group V
Katarzyna Czarkowska (PL)

Grupa / Group VI

Beagle, Basset Hound, Bloodhound, Rhodesian Ridgeback
Agnieszka Paciorek (PL)
pozostałe rasy
Miroslav Vaclavik (CZ)

Grupa / Group VII

Janusz Sajnóg (PL)

Grupa / Group VIII

Labrador Retriever, Golden Retriever
Krystyna Sajnóg (PL)
Cocker spaniel angielski i amerykański
Dorota Witkowska (PL)
pozostałe rasy
Miroslav Vaclavik (CZ)

Grupa / Group IX
Boston Terrier, Chihuahua, Chiński Grzywacz, Lhasa Apso, Maltańczyk
Dorota Ząbek (PL)
pozostałe rasy
Rafał First (PL)

Grupa
/ Group X
charcik włoski, whippet
Dorota Witkowska (PL)
pozostałe rasy
Leszek Siejkowski (PL)

Wybór Najlepszego Młodego Prezentera – Dorota Witkowska (PL)
Wybór Najpiękniejszego Baby Wystawy – Krystyna Sajnóg (PL)
Wybór Najpiękniejszego Szczenięcia Wystawy – Janusz Sajnóg (PL)
Wybór Najpiękniejszego Juniora Wystawy – Miroslav Vaclavik (CZ)
Wybór Najpiękniejszego Weterana Wystawy – Marek Lewandowski (PL)
Wybór Najpiękniejszego Psa Użytkowego Wystawy – Leszek Siejkowski (PL)
Wybór Najpiękniejszego Psa Ras Polskich – Andrzej Kot (PL)
Wybór Najpiękniejszego Psa Oddziału ZKwP Legnica – Andrzej Kot(PL)

Wybór Zwycięzcy Grupy I - Anna Kochan (PL)
Wybór Zwycięzcy Grupy II - Sergio Gual (E)
Wybór Zwycięzcy Grupy III - Dorota Witkowska (PL)
Wybór Zwycięzcy Grupy IV – Leszek Siejkowski (PL)
Wybór Zwycięzcy Grupy V – Katarzyna Czarkowska (PL)
Wybór Zwycięzcy Grupy VI - Miroslav Vaclavik (CZ)
Wybór Zwycięzcy Grupy VII - Janusz Sajnóg (PL)
Wybór Zwycięzcy Grupy VIII – Krystyna Sajnóg (PL)
Wybór Zwycięzcy Grupy IX – Dorota Ząbek (PL)
Wybór Zwycięzcy Grupy X - Leszek Siejkowski (PL)

Wybór BIS – Piotr Król (PL)
http://zkwp.lpk.com.pl/index.php?option=com_content&view=article&id=113:obsada-sdziowska&catid=45:legnica-2010&Itemid=100

Kto się wybiera ?:p
I czy może ktoś się orientuje kiedy zostanie podany spis wystawców i plan sędziowania ?(ZK Legnica nie odpowiada na meile :angryy:)

Posted

czy Legnica wstawia wcześniej stawkę ??? wydaje mi sie , że poprzednimi laty tak był...hhhhmmm...........i dalej w tym samym ciasnym grajdołku ?? bez parkingów ...??? :mdleje:

Posted

gayka napisał(a):
na stadionie , nie ma tam parkingów??

jeśli to to samo miejsce co 2 lata temu to kicha...moze i byl jakis parking ale szybko nie osiagalny....autka stawały na uliczkach wkoło......."wolna amerykanka"

Posted

Czy ktoś z Łodzi wybiera się na tą wystawę ? Mam nagrody przeznaczone dla psów i problem z ich dostarczeniem :-(. Oczywiście odwdzięczę się za ich przekazanie finansowo lub w innej formie :-).

Posted

Mam pierwsze informacje o wynikach.
I tak basenji zostały ocenione następująco:)

Moje dziecko - OLA CHILD OF THE STARS Asiaczek FCI, kl.sz - w.p.1, Naj. Puppy, BIS PUPPY2!!!!!!

Mój wnuczek i prawnuczek jednocześnie - BBWADDENE African Elite FCI - dosk.1, Zwyc. Młodziezy, Naj. Junior, Zwyc. Rasy!!!

Pzdr.

Jeszcze czekamy na wyniki w grupach:)

Pzdr.

Posted

[quote name='Asiaczek']Mam pierwsze informacje o wynikach.
I tak basenji zostały ocenione następująco:)

Moje dziecko - OLA CHILD OF THE STARS Asiaczek FCI, kl.sz - w.p.1, Naj. Puppy, BIS PUPPY2!!!!!!

Mój wnuczek i prawnuczek jednocześnie - BBWADDENE African Elite FCI - dosk.1, Zwyc. Młodziezy, Naj. Junior, Zwyc. Rasy!!!

Pzdr.

Jeszcze czekamy na wyniki w grupach:)

Pzdr.

Asiaczku gratulacje ...my jak dotarliśmy to najmłodszej twojej pociechy już nie złapałam ...ale widziałam BBWADDENE African Elite FCI i rozmawiałam z jego pańcią.....ślicznota naprawdę
:klacz::klacz: /znaczy piesio ;)/

Legnica generalnie w błocie "po kolana"....sędziowie w kaloszach...psy upiepszone po pachy...wystawiajacy wcale nie mniej :-o....teren ciasny....a "dzieki" namiotom juz w ogóle nie było jak sie poruszać......Legnica powinna zdecydowanie pomyśleć nad zmianą miejsca wystaw letnich.......:shake:

Posted

[quote name='betka-sp']Asiaczku gratulacje ...my jak dotarliśmy to najmłodszej twojej pociechy już nie złapałam ...ale widziałam BBWADDENE African Elite FCI i rozmawiałam z jego pańcią.....ślicznota naprawdę
:klacz::klacz: /znaczy piesio ;)/
Legnica generalnie w błocie "po kolana"....sędziowie w kaloszach...psy upiepszone po pachy...wystawiajacy wcale nie mniej :-o....teren ciasny....a "dzieki" namiotom juz w ogóle nie było jak sie poruszać......Legnica powinna zdecydowanie pomyśleć nad zmianą miejsca wystaw letnich.......:shake:
Słyszałam, ze warunki były fatalne.... Rano deszcz, trawa podmoknięta, strach biegać.
Ja właśnie na takiej trawie w maju powaznie uszkodziłam łąkotkę. do tej pory nie biegam z psami na ringu, prosze o to Handlerów.

[quote name='Buszki']Z basenji była jeszcze sunia STELLANOWA POLAND Ulena(kl.pośrednia)-oc.doskonała,Zwycięzca,CWC.
Gratulacje dla wszystkich.
Tak, tak, nie wymieniłam tej suni, bo wymieniałam tylko "moje" dzieci i wnuczki. Ale Buszki, masz rację, powinnam:)

Pzdr.

Posted

pogoda dopisała :multi:

moje grzywki wykonały plan minimum + bonusik :grins:

Mł.Ch.Pl, Mł.Zw.Kl BRUNO BANANI Gattaca - dosk I/2, CWC /rozp. Ch.Pl/ + vice Najpiękniejszy Pies Oddziału :loveu:

z ringu

i z pucharkiem za II miejsce w konkurencji psa oddziału

Szczenki:
COOKIE MONSTER Gattaca ( 6 mies i 1 tydzien) - WO I/2
DORIS DAY Gattaca (6 miesiecy i 3 dni) - WO I, BOB Puppy - była porównywana z Cookim :eviltong: - na finalach nas nie zauwazyli ale Bziu bawiła się wyśmienicie :diabloti:

Jest mi bardzoooo miło, ponieważ od kiedy mam grzywki - czyli od 6 lat - moje psy stają na pudle w konkurencji na najlepszego psa oddziału :multi: a z reguły są to bardzo duze stawki
w 2006 roku III Najpiękniejszym Psem ZKwP o/Legnica została nasza Fraszka z Gangu Łysych,
w 2007 roku II Najpiękniejszym Psem ZKwP o/Legnica został nasz Veni Otello Sub-O-Divo,
w 2008 roku III Najpiękniejszym Psem ZKwP o/Legnica została nasza Aprilia Pearl Gattaca,
w 2009 roku II Najpiękniejszym Psem ZKwP o/Legnica została nasza Aprilia Pearl Gattaca,
no i w 2010 II Najpiękniejszym Psem ZKwP o/Legnica został Bruno Banani Gattaca :multi:

Posted

[quote name='dancingqueen']

Ja byłam na MP z seterem irlandzkim Neiven AMOR'S ARROW . Brandon biegał świetnie mamy Zw. gr. młodszej :)
Dziękuję Pani Dario za pożyczenie psiaka ;)

Nie ma za co, dzięki temu oba moje rude się na ringu głównym pokazały ;)

A Karmelo wygrał w swojej grupie bis junior, potem w finałowym porównaniu niestety polegliśmy ;)

Posted

W juniorach to zawsze ciężko. Chociaż, jak ostatnio weszła "dyrektywa", aby eliminacje do BIS Juniorów robić najpierw w grupach, to juz jest lżej...
Jeszcze raz gratulacje za Legnicę:)

Pzdr.