Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

[CENTER][B][FONT=Palatino Linotype][SIZE=7]BRAWO MISIU [/SIZE][/FONT][/B]
:sweetCyb::sweetCyb::sweetCyb::klacz::klacz::klacz::klacz::klacz::sweetCyb::sweetCyb::sweetCyb:

[IMG]http://images41.fotosik.pl/355/977e4b5390d908cbmed.jpg[/IMG]

[FONT=Palatino Linotype]:loveu::loveu::loveu:[B][SIZE=3]Bardzo się cieszę ,jaki z Misia odważny piesio[/SIZE][/B] :loveu::loveu::loveu:[/FONT]
[FONT=Palatino Linotype][SIZE=3][B]Dziękuję Aniu [/B][/SIZE][/FONT]
[B][FONT=Palatino Linotype][SIZE=3]:Rose::Rose::Rose:[/SIZE][/FONT][/B]
[B][FONT=Palatino Linotype][SIZE=3][/SIZE][/FONT][/B]
[B][FONT=Palatino Linotype][SIZE=3][/SIZE][/FONT][/B] [/CENTER]

Posted

Zapraszam na bazarek z super spaniami dla dużych psów
[url]http://www.dogomania.pl/threads/195748-Super-legowiska-dla-du%C5%BCych-ps%C3%B3w-na-zwierz%C4%99ta-z-*FPR-ZwP*-do-10.11?p=15664314#post15664314[/url]

Posted

Ale fajne legowiska:)

Misio wychodzi coraz dalej, ale tylko ze mną- sam nie chce, boi się. Boi się tez szczekających psów jak jest poza kojcem- w kojcu to wielki bohater:)
Cieszę się ,że mi zaufał i czuje się przy mnie bezpieczny- tak wiele zadziałamy- może wolniej, ale bez szaleństw.
Fotki robione w poniedziałek. Następne zrobie jak bedzie trochę dalej niż 5 metrów od kojca:)
[IMG]http://images41.fotosik.pl/357/84666a05eb8158a1med.jpg[/IMG]

[IMG]http://images50.fotosik.pl/361/169fb527daa30feemed.jpg[/IMG]

Posted

A może tak dać Miśkowi kiełbaskę jak wychodzi z kojca?:) Wtedy wyjście z niego będzie się dobrze Miśkowi kojarzyło, oczywiście w kojcu też można, ale moim zdaniem jak chcemy by poczuł się pewnie na zewnątrz kojca, to właśnie tam muszą się dziać super rzeczy- to taka analogia do uczenia psiaka przebywania w klatce kennelowej :) Mój Lolek ubóstwia swoją klatkę bo właśnie tam dostaje mega dużo przysmaków:)

Posted

[quote name='Ania+Milva i Ulver']Misio dostaje kiełbase i smakołyki zawsze jak robi coś nowego . U niego nie ma mozliwości stosowania innych metod niż smakole i głaski. Dobrze że on łakomczuch:)[/QUOTE]
Moja Droga toż to ja nie wątpię, że Ty wiesz co robić, tak chciałam się pochwalić, że i ja coś wiem ;-)))))))

Posted

Misio wychodzi coraz dalej, ale tylko ze mną- sam nie chce, boi się. Boi się tez szczekających psów jak jest poza kojcem- w kojcu to wielki bohater:)
Cieszę się ,że mi zaufał i czuje się przy mnie bezpieczny- tak wiele zadziałamy- może wolniej, ale bez szaleństw.
Fotki robione w poniedziałek. Następne zrobie jak bedzie trochę dalej niż 5 metrów od kojca:)
[IMG]http://images41.fotosik.pl/357/84666a05eb8158a1med.jpg[/IMG]

[IMG]http://images50.fotosik.pl/361/169fb527daa30feemed.jpg[/IMG][/QUOTE]

[CENTER][FONT=Palatino Linotype][SIZE=6][COLOR=red][B]ANUSIU ,DZIĘKUJĘ [/B][/COLOR][/SIZE][/FONT]
:calus::calus::calus::calus::calus:

[FONT=Palatino Linotype][SIZE=6][COLOR=#ff0000][B]MICHOLKU tak bardzo się cieszę[/B][/COLOR][/SIZE][/FONT]
:Cool!::Cool!::Cool!::Cool!:[/CENTER]

Posted

Misio dzisiaj to sobie pobrykał spory kawałek od kojca:) Chodzi za mną i skacze na mnie zachecając do zabawy, nie umie jednak bawić się piłeczką ani maskotkami, więc tylko tak go tam tarmoszę. Pogoda się popsuła -u nas dziś cały dzien padało, a to nie sprzyja spacerom .

Posted

[quote name='Ania+Milva i Ulver']Misio dzisiaj to sobie pobrykał spory kawałek od kojca:) Chodzi za mną i skacze na mnie zachecając do zabawy, nie umie jednak bawić się piłeczką ani maskotkami, więc tylko tak go tam tarmoszę. Pogoda się popsuła -u nas dziś cały dzien padało, a to nie sprzyja spacerom .[/QUOTE]

U nas też pada cały dzień a i w nocy zmokłam. Mixer też nie wiedział, co to piłeczka. Długo musiał się uczyć. Teraz niby wie, ale nie bardzo wie, co z nią zrobić - złapie, zaniesie na posłanie i to wszystko. Za to w terenie się odnalazł. Buszował, od zapachów zawrotów głowy dostawał, głupawki dostawał, strasząc przechodniów (przyznaję, sama bym się przestraszyła, widząc coś takiego nacierającego na mnie w jakimś amoku). Teraz tylko buszowanie i polowanie na myszki. Misiaku, czekam na twoją pierwszą "głupawkę". Wtedy już będę o ciebie spokojna. Gdyby Mixer nie był psem mojego życia, byłbyś nim ty. Spotkasz swojego człowieka, cierpliwości, wielkopsie. P.S. Betka i Mixer penetrują norki wszelkich "myszek". Kopce kretów zupełnie ich nie interesują? Czy krety nie pachną?

Posted

Najprostszy sposób nauczenia psiaka aportu:) Jest taka jedna zasada jak biegnie się za psiakiem- pies ucieka, jak biegnie się od psiaka- pies biegnie za Tobą, zatem aportu można nauczyć w ten sposób, że jak pies już dopadnie piłkę, rzucający pędem ucieka i pies rzucającego goni, gdy pies jest już blisko, trzeba się zatrzymać i dać psiakowi przysmak :)Mojego Lolka tak uczyłam i nadal uczę, bo czasem jeszcze nie przyniesie piłki :)

Posted

ale superancko,ze zaprzyjazniliscie sie z Misiem i psiak sie otwiera do swiata:)................a z drugiej strony jak sobie pomysle,jak on musial byc skrzywdzony,ze teraz ledwo co nosek wystawia za swoj kojec to az mi cos sie dzieje...............
wszystko bedzie super Misku:)

Posted

Wspaniałe wieści Aniu!!! Jesteś wielka!!!!! Zaglądam tu co jakiś czas nadrobić zaległości i za każdym razem uśmiech z twarzy mi nie schodzi :) GRATULUJĘ POSTĘPÓW :loveu: :multi:

Posted

[quote name='Ania+Milva i Ulver']Taki big labek:)
Misio chodzi już po całym wybiegu- zafascynowany zapachami, głuchy na moje wołania:) Dobrze,ze kiełbaski działają:)
Robi kupę na dworzu , pieniek został wyrzucony. Porobię mu foty jak trochę pogoda się poprawi.[/QUOTE]

[CENTER] :lol: :lol: Nic dodać,nic ująć :lol: :lol:
[B][FONT=Palatino Linotype][SIZE=5]ANIU ,MISIAKU -buziaki dla was [/SIZE][/FONT][/B]
:multi::multi::multi::multi::multi:
:Cool!::Cool!::Cool!::Cool!::Cool!:
:cunao:
:Rose::Rose::Rose::Rose:[/CENTER]