agumka Posted August 22, 2012 Posted August 22, 2012 [quote name='__Lara']Zapraszam na wątek Paury, naszej weteranki: [URL]http://www.dogomania.pl/forum/threads/63156-Wspaniała-sunia-Paura-o-wielkim-psim-sercu-czeka-na-człowieka-za-kratami-już-6-rok?p=19550101#post19550101[/URL] Paura po 7 latach wychodzi dzisiaj ze schronu i jedzie do dt :multi::multi::multi:[/QUOTE] Pamiętasz naszą rozmowę na kamieniach :D ? UDAŁO SIĘ !!!! BRAWO PAURA !!! Quote
__Lara Posted August 22, 2012 Posted August 22, 2012 [quote name='agumka']Pamiętasz naszą rozmowę na kamieniach :D ? UDAŁO SIĘ !!!! BRAWO PAURA !!![/QUOTE] jasne, że pamiętam! :) Udało się, juuuuuuuuuuuuuuuuuuuuupi!!!!! :D :D :D :D Quote
agumka Posted August 22, 2012 Posted August 22, 2012 [quote name='__Lara']jasne, że pamiętam! :) Udało się, juuuuuuuuuuuuuuuuuuuuupi!!!!! :D :D :D :D[/QUOTE] to teraz czas na Reksia :D ? Quote
__Lara Posted August 22, 2012 Posted August 22, 2012 [quote name='agumka']to teraz czas na Reksia :D ?[/QUOTE] Hehe, czemu nie ;) ten bez ogonka? Quote
agumka Posted August 22, 2012 Posted August 22, 2012 [quote name='__Lara']Hehe, czemu nie ;) ten bez ogonka?[/QUOTE] tak tak, ale jemu DS :) Quote
agumka Posted August 22, 2012 Posted August 22, 2012 (edited) Hej dziewczyny i chłopaki (o ile mamy tu jakiegoś :) ) Piszę odnośnie dogtrekkingu, niestety nie będę mogła w nim uczestniczyć ( :( ) ponieważ wyjeżdżam 30.08-05.09 do Szwecji zawieźć psa do adopcji :-) Także byłabym zobowiązana jeśli ktoś zabrałby Hatusia ze sobą...? :modla::modla::modla: Edited August 23, 2012 by agumka Quote
Mysia_ Posted August 23, 2012 Author Posted August 23, 2012 [quote name='malawaszka']Joszir poszedł do adopcji?[/QUOTE] tak, został adoptowany do mieszkania w Bytomiu :) Mamy jeszcze Norrisa i pzed wczoraj trafiła taka starusia troszkę w typie sznaucera :-( Quote
__Lara Posted August 23, 2012 Posted August 23, 2012 [quote name='agumka']Hej dziewczyny i chłopaki (o ile mamy tu jakiegoś :) ) Piszę odnośnie dogtrekkingu, niestety nie będę mogła w nim uczestniczyć ( :( ) ponieważ wyjeżdżam 30.08-05.09 do Szwecji zawieźć psa do adopcji :-)[/QUOTE] Szkoda :( A za Reksa możemy się wziąć żeby mu znaleźć DS :cool3: Quote
agumka Posted August 23, 2012 Posted August 23, 2012 [quote name='__Lara']Szkoda :( A za Reksa możemy się wziąć żeby mu znaleźć DS :cool3:[/QUOTE] tak tak, tylko dom bez innych psów (i rowerzystów :D) :) Quote
__Lara Posted August 23, 2012 Posted August 23, 2012 [quote name='agumka']tak tak, tylko dom bez innych psów (i rowerzystów :D) :)[/QUOTE] Hehe. Teraz mogę mieć opory wychodzić z boksem dawnym Paury, bo tam jest ten kolega Reksa, ten wyrywny :eviltong: Quote
malawaszka Posted August 23, 2012 Posted August 23, 2012 [quote name='Mysia_']tak, został adoptowany do mieszkania w Bytomiu :) Mamy jeszcze Norrisa i pzed wczoraj trafiła taka starusia troszkę w typie sznaucera :-([/QUOTE] o weź a są gdzieś jej zdjecia? :( a czy Norris urósł? bo on w opisie ma że jest malutki, a ludzie którzy chcieli go adoptować ponoć go byli oglądać i pisali mi, że jest większy niż mysleli Quote
Mysia_ Posted August 23, 2012 Author Posted August 23, 2012 Malawaszko, jutro powinnam już mieć jej fotki :) a Norris malutki nigdy nie był, ale jest mały.. Chyba taki do 40 cm w głębie góra... [quote name='__Lara']Hehe. Teraz mogę mieć opory wychodzić z boksem dawnym Paury, bo tam jest ten kolega Reksa, ten wyrywny :eviltong:[/QUOTE] tam są same fajne psiaki :-( same biedne staruszki, bez większych szans na adopcję... Quote
__Lara Posted August 24, 2012 Posted August 24, 2012 Ale ten jeden biało-czarny mnie użarł raz :eviltong: to jak staruszki to rzeczywiście trzeba się za nie wziąć. Quote
Mysia_ Posted August 24, 2012 Author Posted August 24, 2012 [quote name='__Lara']Ale ten jeden biało-czarny mnie użarł raz :eviltong: to jak staruszki to rzeczywiście trzeba się za nie wziąć.[/QUOTE] Miki jest kochany, ale faktycznie nieufny w stosunku do obcych osób :-( [B]AKTUALNOŚCI 17-23.08.2012[/B] Do schroniska przyjęliśmy 14 psiaków: 8 z interwencji, 4 przyprowadzone i 2 zwrócone z nieudanych adopcji. Z interwencji przyjechały do nas: piesek szczenię trikolor z ul. Przy Prochowni, suczka mała biało-czarna kudłata z restauracji McDonald's na Pl. Wolności, suczka husky czarno-biała z niebieskimi oczami z ul. Gliwickiej, piesek szczenię mały jasnobrązowy szorstkowłosy z ul. Magazynowej, suczka starsza średnia czarna szorstkowłosa z ul. Św. Kamila oraz suczka biszkoptowa trochę w typie labradora z z ul. Ziemskiej. Osoby prywatne przyprowadziły: małego czarnego pieska z ul. Hubera znalezionego w okolicy CH M1, pieska średniego brązowego z ul. Władysława, pieska małego czarnego-podpalanego znalezionego w Biskupicach i małą suczkę czarną z białymi dodatkami kudłatą z ul. Mańdy. Niestety dwa psiaki do nas wróciły :-( Miodek (7061) wrócił po prawie 2 latach oraz Brutus (6314), który od nas był wydawany jego właścicielom, którzy jednak są niezbyt odpowiedzialni, ponieważ Brutus ciągle chodził sam po ulicy, a jest niestety niedowidzący :-( Do swoich właścicieli wróciło pięć psiaków: piesek york (8105), który trafił z ul. Rymera, Tajger (7995), który trafił z ul. Wolności został odebrany przez syna jego właścicieli oraz trójka pogorzelców z ul. Gliwickiej - Maja (8087), Dżeki (8088 ) i Murzynek (8089) już wrócili do siebie :) Do nowych domków trafiło 11 piesków :) Zołza (8054), Servus (8075), Ganto (7972), Kato (7654) Krzyś (6712) i Lisuś (7942) trafili do mieszkań w Zabrzu, a Dorutti (7889) i Luna (7999) do domków z ogrodem też w naszym mieście :) Ludo (8098 ) i Wiktor (7974) zamieszkali w Bytomiu, a Afera (8078 ) w domku z ogrodem w Gliwicach. Za Tęczowy Most odeszły dwa pieski: jeszcze bezimienny szczeniaczek (8107) i Binia (8077). Do schroniska przyjęliśmy cztery nowe kotki: kocię szarobure pręgowana z Kliniki na ul. Kochanowskiego, bardzo chorego czarnego kociaka z ul. Struzika, kociaka czarnego kocurka z ul. Knurowskiej i kilkumiesięcznego kocurka biało-szaroburego z ul. Hutniczej. Do nowych domków trafiły dwa kociaki :) Dwa jeszcze bezimienne maluszki zamieszkały w Zabrzu :) Za Tęczowy Most odszedł maluch przywieziony z ul. Struzika. Otrzymaliśmy dary od Oli i Grzesia, od osób anonimowych, ze Szkoły Podstawowej nr 2 w Zabrzu oraz 170 kg suchej karmy z akcji Karmimy Psiaki :) Wszystkim bardzo dziękujemy za ogromna pomoc naszym podopiecznym :)))) Quote
__Lara Posted August 24, 2012 Posted August 24, 2012 Krzyś poszedł do domu!!!!!! :) :) :) :) :) Quote
Mysia_ Posted August 24, 2012 Author Posted August 24, 2012 Potrzebna osoba do wizyty przed adopcyjnej w Kobyłce - to rejon Warszawa, Legionowo, Białołęka, Wołomin, Targówek ;) Najlepiej na 7 września :) [quote name='__Lara']Krzyś poszedł do domu!!!!!! :) :) :) :) :)[/QUOTE] do bardzo fajnych ludzi, niestety trochę maja z nim problemów, ale walczą ;) Quote
__Lara Posted August 24, 2012 Posted August 24, 2012 [quote name='Mysia_']Potrzebna osoba do wizyty przed adopcyjnej w Kobyłce - to rejon Warszawa, Legionowo, Białołęka, Wołomin, Targówek ;) Najlepiej na 7 września :) do bardzo fajnych ludzi, niestety trochę maja z nim problemów, ale walczą ;)[/QUOTE] Ufff, to dobrze, że się nie zrazili, bo przecież Krzyś to szaleniec ;) a jak tam jego towarzysz z boksu to przeżył (nie pamiętam imienia)? ;) - zawsze razem się trzymali. Quote
saraisa Posted August 24, 2012 Posted August 24, 2012 Bardzo się cieszymy z domku dla Krzysia :D a jak jeszcze Mysia mówi, że domek fajny to już w ogóle super :D Niech się zbroją w cierpliwość naszym żywym sreberkiem ;) [quote name='__Lara']Ufff, to dobrze, że się nie zrazili, bo przecież Krzyś to szaleniec ;) a jak tam jego towarzysz z boksu to przeżył (nie pamiętam imienia)? ;) - zawsze razem się trzymali.[/QUOTE] O Ibisa Ci chodzi :)? Jeśli tak to myślę, że mimo wszystko jednak troszkę odetchnie z ulgą bo Krzyś nieco upierdliwy względem niego był ;) Zresztą to zawsze w końcu więcej miejsca w boksie jest ;) Quote
saraisa Posted August 24, 2012 Posted August 24, 2012 Co do Dogtrekkingu to pisałam z SOS Husky w sprawie wpisowego dla wolontariuszy, ponieważ kwota 35zł dla niektórych był po prostu za wysoka i zniechęcająca i otrzymałam bardzo miłą informację, że wpisowe dla wolontariuszy, który nie są w stanie wpłacić kwoty 35zł będzie wynosiło 10zł pod warunkiem posiadania jakiegoś potwierdzenia wolontariatu -identyfikator, legitymacja czy cokolwiek by było wiadomo, że to wolontariusz danego schroniska Ogólnie cała kwota zebrana z imprezy przeznaczona jest na Fundację SOS Husky, dlatego wiem, że niektórzy będą i tak wpłacali pełne wpisowe :) No i tutaj mam znów pytanie do Mysi czy w razie potrzeby byłaby możliwość wypisania np jakiegoś zaświadczenia dla potrzebujących wolontariuszy, np z pieczątką schroniskową? I jeszcze kończąc; Artemida pisała mi, że zgłoszenia musimy wysłać do 28.08. w związku z tym bardzo proszę o już takie końcowe deklarowanie się kto się wybiera i jakim psiakiem; d tego proszę o informację czy dana osoba wpłaca pełne wpisowe czy jako wolontariusz (może być oczywiście na priv :)) Pytam o to wszystko żeby to jakoś ogarnąć, rozplanować przejazd no i nas zgłosić :) Tak więc czekam na zgłoszenia :) Quote
__Lara Posted August 24, 2012 Posted August 24, 2012 saraisa, a na stronce pisze, że można się zgłaszać nawet w dniu zawodów - ? Tak, chodziło mi o Ibisa :cool3: Quote
agumka Posted August 24, 2012 Posted August 24, 2012 [quote name='saraisa']Tak więc czekam na zgłoszenia :)[/QUOTE] Ja tak jak pisałam, z powodu wyjazdu do Szwecji (jadę zawieźć psa do adopcji z rudzkiego schroniska) niestety nie pojawię sie na dogtrekkingu :( proszę, niech ktoś zabierze Hato... :modla::modla::modla::modla::modla::modla::modla::modla: Quote
Artemida Posted August 24, 2012 Posted August 24, 2012 Ok u mnie się nic nie zmienia biorę Joszę :) i jeszcze raz dzięki za pomoc Bjuta:) Quote
gosia2313 Posted August 26, 2012 Posted August 26, 2012 [SIZE=3][COLOR=#ff0000][B]W nocy (25/26 sierpnia) Dingo został (podobno) skradziony ze schroniska w Sosnowcu ! Oczywiście nikt nic nie wie, żadne psy nie szczekały i nikt nic nie słyszał ! Żenada ! Dingo jest wielkim psem, nie można go tak po prostu wynieść, przerzucić przez bramę ! Jest charakterystyczny, więc ktoś musiał go gdzieś widzieć ! Za odnalezienie sprawcy i psa - nagroda ! Tel. 721-035-215 [/B] [IMG]https://lh4.googleusercontent.com/-_uhPszovePk/T9SJ8R26l0I/AAAAAAAA848/qg-jF2IohCw/s640/DSC_8607%20%28Kopiowanie%29.JPG[/IMG] [/COLOR][/SIZE] Quote
Recommended Posts