Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 17.4k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted (edited)

Okej, porobię ogłoszenia. :) Będzie dom jak się patrzy <3

Może ktoś się skontaktuje, w sprawie Berno ?
[URL]http://tablica.pl/oferta/przyjme-lub-zakupie-bernardyna-ID170w3.html#241c2a71;r:;s:[/URL]

[B]5[B]17966156[/B][/B]

Edited by agumka
Posted

[quote name='Mysia_']Fara w czwartek była sterylizowana, a Państwo przyjadą po nią aż z Lublina! ale w środę, żeby mieć dla niej czas - podczas długiego weekendu :)
Wypatrzyli ją również na adopcjach sznaucerów, bardzo fajna rodzinka, dom z ogródkiem, ogólnie zrobili na mnie bardzo dobre wrażenie :) samo to, że wybierają się po psiaka taki kawał drogi! ;)[/QUOTE]

O kurczę.. a to nowina :)
Cieszę się w takim razie bardzo i trzymam za Farę kciuki :)
Najpierw Mefcia teraz Fara... dobry okres :D

Posted

Może ktoś się skontaktuje, w sprawie Berno ?
[URL]http://tablica.pl/oferta/przyjme-lub-zakupie-bernardyna-ID170w3.html#241c2a71;r:;s:[/URL]

[B]5[B]17966156[/B][/B]

Posted

Mysiu,wiem, ze macie psiaki w biurze i wokół biura...pilnie potrzebuję jakiejś rady, bo dostaliśmy nakaz usunięcia psa z biura!!!
[URL="http://www.dogomania.pl/forum/threads/227954-PIW-CHCE-SI%C4%98-POZBY%C4%86-PSA-pilnie-potrzebuj%C4%99-pomocy"]http://www.dogomania.pl/forum/thread...j%C4%99-pomocy[/URL]
Proszę zaglądnijcie na wątek, potrzebuję pomocy w sprawie porady prawnej...może ktoś coś wymyśli.

Posted

Gosiu jutro będzie dzwonić Pani w sprawie [B]Derty [/B](z Raciborza). Babka ma pytania odnośnie stosunków Derty z dziećmi, bo ma dwoje (8- i 3-latka)
oraz Pan w sprawie [B]Ninja [/B](z Gniezna), miałby problem z transportem ale namawiam go do wycieczki pociągiem :)

Posted

[quote name='tymuś']z Raciborza ?:crazyeye: to przecież mój rejon!!!![/QUOTE]

o to może pomożesz z transportem, bo też pytała czy istnieje możliwość dowiezienia pieska, po wcześniejszej rozmowie telefonicznej, bo u niej średnio z mobilnością a dzieciaków nie może zostawić :) Kobietka sensowna nawet :D

Posted

[quote name='rotek_']Mysiu,wiem, ze macie psiaki w biurze i wokół biura...pilnie potrzebuję jakiejś rady, bo dostaliśmy nakaz usunięcia psa z biura!!!
[URL="http://www.dogomania.pl/forum/threads/227954-PIW-CHCE-SIĘ-POZBYĆ-PSA-pilnie-potrzebuję-pomocy"]http://www.dogomania.pl/forum/thread...ję-pomocy[/URL]
Proszę zaglądnijcie na wątek, potrzebuję pomocy w sprawie porady prawnej...może ktoś coś wymyśli.[/QUOTE]

niestety chyba nie pomogę :-( ponieważ rzeczywiście powinien być osobny "pokój" do wydawania i przyjmowania zwierząt, w którym żadne zwierzę nie powinno mieszkać na stałe :-( u nas kobitki z PIW są na prawdę w porządku i nie zadręczały nas z tym, ale aktualnie mamy jedno pomieszczenie w remoncie, w którym własnie nie będzie psiaków :-(

[quote name='agumka']Gosiu jutro będzie dzwonić Pani w sprawie [B]Derty [/B](z Raciborza). Babka ma pytania odnośnie stosunków Derty z dziećmi, bo ma dwoje (8- i 3-latka)
oraz Pan w sprawie [B]Ninja [/B](z Gniezna), miałby problem z transportem ale namawiam go do wycieczki pociągiem :)[/QUOTE]

W sprawie Derty najlepiej bezpośrednio kontaktować się z Anitą (nira13) z adopcji huskych, ponieważ Derta jest pod jej opieką... Wcześniejsza ankieta i wizyta przed adopcyjna też zostanie przeprowadzona przez ich portal adopcyjny.

W przypadku Ninji nasza ankieta i oczywiście obowiązkowa wizyta przed adopcyjna :roll:

Będę czekać na telefony...

[quote name='tymuś']z Raciborza ?:crazyeye: to przecież mój rejon!!!![/QUOTE]

[quote name='agumka']o to może pomożesz z transportem, bo też pytała czy istnieje możliwość dowiezienia pieska, po wcześniejszej rozmowie telefonicznej, bo u niej średnio z mobilnością a dzieciaków nie może zostawić :) Kobietka sensowna nawet :D[/QUOTE]

co do tego 3 latka mam obawy, ponieważ Derta jest mocno charakterna, zresztą przy dwójce dzieci pakować się w huskiego jest dość ryzykowanym krokiem, patrząc na to ile uwagi taki psiak potrzebuje....

Posted

[quote name='Mysia_']
W sprawie Derty najlepiej bezpośrednio kontaktować się z Anitą (nira13) z adopcji huskych, ponieważ Derta jest pod jej opieką... Wcześniejsza ankieta i wizyta przed adopcyjna też zostanie przeprowadzona przez ich portal adopcyjny.
W przypadku Ninji nasza ankieta i oczywiście obowiązkowa wizyta przed adopcyjna :roll:
Będę czekać na telefony... co do tego 3 latka mam obawy, ponieważ Derta jest mocno charakterna, zresztą przy dwójce dzieci pakować się w huskiego jest dość ryzykowanym krokiem, patrząc na to ile uwagi taki psiak potrzebuje....[/QUOTE]

Jutro będzie dzwonić to ustalcie, może faktycznie husky to nie najlepszy pomysł...
Jeśli chodzi o Ninję, to facet zaczyna jakoś dziwnie się zachowywać, ale też jutro zadzwoni.

[quote name='tymuś']ja będę w schronie w nd to mogę ją spowrotem zabrać tylko dajcie znać bo muszę wiedzieć jakim autem przyjechać:lol:[/QUOTE]

Na pewno trzeba będzie zrobić wizytę przed adopcyjną, to jutro Mysia po rozmowie da znać :D

Posted

[quote name='agumka']Jutro będzie dzwonić to ustalcie, może faktycznie husky to nie najlepszy pomysł...
Jeśli chodzi o Ninję, to facet zaczyna jakoś dziwnie się zachowywać, ale też jutro zadzwoni.

[/QUOTE]

dziwnie, tzn.?

Posted

[quote name='Mysia_']dziwnie, tzn.?[/QUOTE]

pyta o to czy dla takich psów potrzebny jest kaganiec, czy wysokie są koszty adopcji... a mowi ze zna sie na rasie.
Ile Ninja w ogóle będzie miał wiekowo ?

Posted

[quote name='tymuś']coś tu śmierdz, to gada że zna się na rasie a pyta czy "dla takch psów" ( nie konkretnie dla Niji )jest potrzebny kaganiec?![/QUOTE]

"[LEFT][COLOR=#414141][FONT=Verdana]no powiedzmy, że jeżeli dostanę rozmiar kagańca to go jestem w stanie kupić..."[/FONT][/COLOR][/LEFT]
:shake:

Posted

Będą dzwonić jeszcze w sprawie Simby, dla autystycznego dziecka :)

Rozmawiałam dziś z panią, która wypytywała o jamniki. JESZCZE W ŻYCIU NIE USŁYSZAŁAM TAKIEJ GŁUPOTY : "ale wie Pani co, ja bym chciała takiego jamnika z krwi i kości, bo nie sztuka wziąć pierwszego lepszego psa ze schroniska i po prostu mieć, bo ja chce psa którego pokocha cała rodzina" WTF !? :angryy::angryy::angryy::angryy::angryy: dobry początek dnia.

Posted

Jutro przyjdzie b. miła pani po jakąś małą suczkę. Odszedł im psiak też ze schroniska, nie wiem czy naszego. Są starsi i wolą mieć coś małego żeby w razie czego mieć siły nosić.

Posted

[quote name='Bjuta']Jutro przyjdzie b. miła pani po jakąś małą suczkę. Odszedł im psiak też ze schroniska, nie wiem czy naszego. Są starsi i wolą mieć coś małego żeby w razie czego mieć siły nosić.[/QUOTE]

to może Wacka im zaproponować?!:lol: