Oscar Patric Posted August 20, 2012 Author Posted August 20, 2012 tulaski przekażę:) Mi to nie przeszkadza że ktoś nie raz chce Oscarka pogłaskać ale z umiarem,a nie nachalnie,a jak widzę że gostek jest zalany,to normalne krew mnie zalewa,taki to na siłę chce się zaprzyjaźnić,a jego głaskanie to często jest wręcz brutalne,albo szarpie na ucho albo na sierść na karku:angryy: ,Ja raz tylko pozwoliłam jak Synek był malutki,nawet na myśl mi nie przyszło,że ktoś może mieć tak idiotyczne pomysły. Tyśka- Ja mówię często ze Oscar to Pitbull,aby mieć spokój przed paprańcami,większość ludzi jednak boi się Pitbulla,a na Amstaffa,zawsze jest taka sam reakcja,mizi mizi,buzu buzi,i z tond moja reakcja,większość jak usłyszy że Oscar to Pitbull,to od razu nikt nie chce go głaskać ani zawierać przyjaźni:lol: Quote
Ty$ka Posted August 20, 2012 Posted August 20, 2012 Hehe, to dobrze, że większość ludzi nie rozróżnia aska od pitta, szczerze mówiąc ja też nie umiem, choć wiem, iż to są dwie, całkiem inne rasy - jednak z wyglądu nie umiem ich odróżnić... :oops: Quote
Oscar Patric Posted August 20, 2012 Author Posted August 20, 2012 [quote name='Ty$ka']Hehe, to dobrze, że większość ludzi nie rozróżnia aska od pitta, szczerze mówiąc ja też nie umiem, choć wiem, iż to są dwie, całkiem inne rasy - jednak z wyglądu nie umiem ich odróżnić... :oops:[/QUOTE] tak,właśnie:) zajrzyj na stronę hodowli Forest Hill to jest najlepsza hodowla Pitbulli w Polsce i do hodowli Immess albo Red Pearl in Ginger,tu hodują jedne z lepszych Amstaffów w Polsce:) Quote
Ty$ka Posted August 20, 2012 Posted August 20, 2012 Faktycznie są pewne różnice, ale i tak na ulicy nie wiem czy umiałabym takowego rozróżnić :) Quote
Oscar Patric Posted August 20, 2012 Author Posted August 20, 2012 [quote name='Ty$ka']Faktycznie są pewne różnice, ale i tak na ulicy nie wiem czy umiałabym takowego rozróżnić :)[/QUOTE] Ja kiedyś też miałam problemy,a teraz po 6 latach potrafię:) Ale trzeba przyznać że pełno jest albo Amstaffów albo psów w typie rasy,a Pitbulli to prawie nie ma,w mojej okolicy(Rybnik,Radlin i Wodzisław) Quote
Ty$ka Posted August 20, 2012 Posted August 20, 2012 Hehe... to ja też po 2 latach studiowaniu północniaków nauczyłam się odróżniać husky od malamutów. Dla mnie akurat bulle to czarna magia jest. Uwielbiam asty, no kocham je :loveu: Jednak takowego w domu mieć bym nie chciała ;) Quote
Oscar Patric Posted August 20, 2012 Author Posted August 20, 2012 [quote name='Ty$ka']Hehe... to ja też po 2 latach studiowaniu północniaków nauczyłam się odróżniać husky od malamutów. Dla mnie akurat bulle to czarna magia jest. Uwielbiam asty, no kocham je :loveu: Jednak takowego w domu mieć bym nie chciała ;)[/QUOTE] a można wiedzieć dlaczego? Quote
Patik Posted August 20, 2012 Posted August 20, 2012 Pozdrawiamy w gorący poniedziałek:D Ja też rozróżnić tak od razu nie umiem pitbull jest bardziej taki masywniejszy tak mi się wydaje i tak inny :P Quote
Ty$ka Posted August 20, 2012 Posted August 20, 2012 [quote name='unikatowydiament']a można wiedzieć dlaczego?[/QUOTE] Nie ten charakter :) Ludzie straszą tą nietolerancją psów do pobratymców oraz tym zakręconym charakterem :) Choć wszystkie asty, które znam od razu kradną moje serce :loveu: Quote
Oscar Patric Posted August 20, 2012 Author Posted August 20, 2012 [quote name='Ty$ka']Nie ten charakter :) Ludzie straszą tą nietolerancją psów do pobratymców oraz tym zakręconym charakterem :) Choć wszystkie asty, które znam od razu kradną moje serce :loveu:[/QUOTE] aha,Ja jak tylko zobaczyłam pierwszy raz na fotce w gazecie Mój Pies",to poszłam z nią to taty,i powiedziałam że będę mieć takiego i już,tato powiedział że to fajny pies,i będzie czekał(myślał że to tylko kolejna zachcianka nastolatki),kilka lat potem paskud Oscar,o demonicznym charakterku z podwojonym ADHD trafił do Nas:evil_lol: i obecnie jest oczkiem w głowie taty,moim syneczkiem i pełnoprawnym członkiem rodzinki,brat powiedział ze jak będzie na swoim,to kupi też takiego psiaka,ale tylko z renomowanej hodowli,aby nie napędzać pseudo Quote
Ty$ka Posted August 20, 2012 Posted August 20, 2012 [quote name='unikatowydiament']aha,Ja jak tylko zobaczyłam pierwszy raz na fotce w gazecie Mój Pies",to poszłam z nią to taty,i powiedziałam że będę mieć takiego i już,tato powiedział że to fajny pies,i będzie czekał(myślał że to tylko kolejna zachcianka nastolatki),kilka lat potem paskud Oscar,o demonicznym charakterku z podwojonym ADHD trafił do Nas:evil_lol: i obecnie jest oczkiem w głowie taty,moim syneczkiem i pełnoprawnym członkiem rodzinki,brat powiedział ze jak będzie na swoim,to kupi też takiego psiaka,ale tylko z renomowanej hodowli,aby nie napędzać pseudo[/QUOTE] Widzę, że to taki impuls :lol: Widzę, że asty też zarażają chorobą - że jak tylko się już je wybierze to będzie się im wiernym :D Oscarek ile już z Wami jest? :) Quote
Oscar Patric Posted August 20, 2012 Author Posted August 20, 2012 [quote name='Ty$ka']Widzę, że to taki impuls :lol: Widzę, że asty też zarażają chorobą - że jak tylko się już je wybierze to będzie się im wiernym :D Oscarek ile już z Wami jest? :)[/QUOTE] Oscarek 30.09.2012 będzie z Nami 5 i pół roku,Ja to tak jestem zakochana że o zmianie rasy to mowy nie ma,jakiś czas miał być rotek,ale w ogóle nie mogłam przestać o nich myśleć,to taka miłość od pierwszego wejrzenia:loveu: tak w luźnych planach(nic jeszcze nie jest pewne) myślałam albo o Rottku i rasie Oscarka,albo o Karabaszu i rasie Oscarka,ale te na pewno z renomowanej hodowli,bardziej szala na Karabasza,dlatego że ta rasa w Polsce nie jest popularna,i nie została jeszcze zniszczona,jak wiele z innych ras,jest bardziej pierwotna.I jak by doszło do kupna to tylko z Turcji kraju macierzystego. Quote
Ty$ka Posted August 20, 2012 Posted August 20, 2012 [quote name='unikatowydiament']Oscarek 30.09.2012 będzie z Nami 5 i pół roku,Ja to tak jestem zakochana że o zmianie rasy to mowy nie ma,jakiś czas miał być rotek,ale w ogóle nie mogłam przestać o nich myśleć,to taka miłość od pierwszego wejrzenia:loveu: tak w luźnych planach(nic jeszcze nie jest pewne) myślałam albo o Rottku i rasie Oscarka,albo o Karabaszu i rasie Oscarka,ale te na pewno z renomowanej hodowli,bardziej szala na Karabasza,dlatego że ta rasa w Polsce nie jest popularna,i nie została jeszcze zniszczona,jak wiele z innych ras,jest bardziej pierwotna.I jak by doszło do kupna to tylko z Turcji kraju macierzystego.[/QUOTE] O, w takim razie szykuje się imprezka widzę :) Mnie rottki się podobają z charakteru, ale niestety to chorowita i dość zniszczona rasa, więc pozostanie w sferze moich marzeń. Widocznie z Oscarkiem jesteście dla siebie stworzeni :loveu: O, zaintrygowałaś mnie Karabaszem. Masz jakieś ich fotki? Możesz opowiedzieć coś o ich charakterze? Bo pierwszy raz słyszę, że istnieje taka rasa :) Quote
Oscar Patric Posted August 20, 2012 Author Posted August 20, 2012 na dogomani wejdź do drugiej grupy,tam jest temat i galeria właśnie o Karabaszu:) a tego pieska to 3 lata temu widziałam w realu w Turcji,i normalnie zapadł mi w serce:loveu: Quote
Ty$ka Posted August 20, 2012 Posted August 20, 2012 Dziękuję Ci po stokroć :) Jak tam Oscarek dzisiaj? Też u Was taka upalica? Quote
Oscar Patric Posted August 20, 2012 Author Posted August 20, 2012 [quote name='Ty$ka']Dziękuję Ci po stokroć :) Jak tam Oscarek dzisiaj? Też u Was taka upalica?[/QUOTE] jak patrzyłam na termometr było 41:crazyeye: Oscar chodzi często do miski i pije,jak dziw,nigdy tak dużo nie pił,ale to dobrze,rano się popluskał w baseniku,i był na długaśnym spacerku,a teraz leży na swoim posłanku z mokrym ręcznikiem,już lody się topią i czekają Quote
Ty$ka Posted August 20, 2012 Posted August 20, 2012 Wow, straszna smażalnia... Biedny Oscarek... zdecydowanie wolę zimę ;) Quote
Dzikie nieporadne Posted August 20, 2012 Posted August 20, 2012 [URL]http://i1120.photobucket.com/albums/l491/unikatowydiament/Oscar%20Patric/DSC01701.jpg[/URL] Jak pieknie:loveu: Quote
Ptysiak Posted August 20, 2012 Posted August 20, 2012 Hej :) Gdzie nowe zdjęcia Oscarka ?? :mad::evil_lol: Quote
Oscar Patric Posted August 21, 2012 Author Posted August 21, 2012 [quote name='Ptysiak']Hej :) Gdzie nowe zdjęcia Oscarka ?? :mad::evil_lol:[/QUOTE] a tu:lol: [IMG]http://i1120.photobucket.com/albums/l491/unikatowydiament/Oscar%20Patric/DSC01708.jpg[/IMG] [IMG]http://i1120.photobucket.com/albums/l491/unikatowydiament/Oscar%20Patric/DSC01707.jpg[/IMG] [IMG]http://i1120.photobucket.com/albums/l491/unikatowydiament/Oscar%20Patric/DSC01706.jpg[/IMG] [IMG]http://i1120.photobucket.com/albums/l491/unikatowydiament/Oscar%20Patric/DSC01705.jpg[/IMG] [IMG]http://i1120.photobucket.com/albums/l491/unikatowydiament/Oscar%20Patric/DSC01704.jpg[/IMG] Quote
Martens Posted August 21, 2012 Posted August 21, 2012 [url]http://i1120.photobucket.com/albums/l491/unikatowydiament/Oscar%20Patric/DSC01701.jpg[/url] No nie mogę... Taki wielki chłop i na kolanka :lol: Quote
phase Posted August 21, 2012 Posted August 21, 2012 Witanko. :) Fajnie, że planujecie drugiego psiaka. U mnie też gorąco... Quote
*Magda* Posted August 21, 2012 Posted August 21, 2012 [URL="http://i1120.photobucket.com/albums/l491/unikatowydiament/Oscar%20Patric/DSC01708.jpg"]http://i1120.photobucket.com/albums/l491/unikatowydiament/Oscar%20Patric/DSC01708.jpg[/URL] Oscar ma odleżyny na tylnej łapie?? Quote
Recommended Posts