malibo57 Posted October 2, 2011 Author Posted October 2, 2011 Fanta ma się świetnie u Ajlii:) Nie sprawia żadnych problemów, rozumie się z psami - wszystko w porządku. Quote
Hotel KADIF Posted October 2, 2011 Posted October 2, 2011 [quote name='malibo57']Fanta ma się świetnie u Ajlii:) Nie sprawia żadnych problemów, rozumie się z psami - wszystko w porządku.[/QUOTE] Naprawdę, bardzo dobrze jej zrobi ta przeprowadzka.... ;) Quote
ajlii Posted October 3, 2011 Posted October 3, 2011 Melduję się u Fancika na wątku :) Odzyskałam już net. Fanny (tak na nią mówimy), ładnie się odnalazła w stadzie. Najbardziej lubi sie z dziewczynami i Bochnarem. Jest bardzo szybka, zwinna i sprawna - Julka się momentami frustruje, bo nie może Jej dogonić... Lenka jest zafascynowana ogonem Fanny - ale ona akurat uwielbia ogony wszystkich psów... szczególnie na nich latać :) Fanny też ładnie je. I jest strasznie słodka, delikatna, troszkę nieśmiała, bardzo subtelna sunieczka. A jak się z nią bawimy, to widać radość życia w Niej... Fajnie że jest z nami :) Quote
Hotel KADIF Posted October 3, 2011 Posted October 3, 2011 To, że jest szybka to dla mnie żadna nowość... he..he.... "nawet" Baster nie mógł jej czasami dogonić! A on jest szybszy od wiatru! Ja też uważam, że fajnie, że jest z Wami! W lepsze ręce nie mogła trafić! :) Pisz co u Fanci a ja obiecuję nie gnębić Cię telefonami! Przepraszam, Gosiu... Wiem, że to Twój psiak i nie powinnam wcinać się między wiersze, ale ona tak długo była z nami! Zostawiła niepowtarzalny ślad w naszych sercach i to dlatego! Quote
malibo57 Posted October 3, 2011 Author Posted October 3, 2011 DIfciu, czy Ciebie pogięło?! Za co przepraszasz? Że interesujesz się Fanciorem i innymi? O, żesz Ty:mad: Quote
Hotel KADIF Posted October 3, 2011 Posted October 3, 2011 [quote name='malibo57']DIfciu, czy Ciebie pogięło?! Za co przepraszasz? Że interesujesz się Fanciorem i innymi? O, żesz Ty:mad:[/QUOTE] Nie no... przepraszam ponownie!:megagrin::megagrin::megagrin: Quote
Hotel KADIF Posted October 4, 2011 Posted October 4, 2011 A co ta Fanta taka rozmazana?! Nie zdążyłaś po prostu.....:eviltong::evil_lol: Quote
malibo57 Posted October 4, 2011 Author Posted October 4, 2011 Fancia właśnie otrzymała propozycję etatu jako pies podwórkowy, pilnujący domu. Zaproponowałam panu instalację alarmową zewnętrzną. Nie zrozumiał mnie, mam wrażenie... Quote
Hotel KADIF Posted October 4, 2011 Posted October 4, 2011 [quote name='malibo57']Fancia właśnie otrzymała propozycję etatu jako pies podwórkowy, pilnujący domu. Zaproponowałam panu instalację alarmową zewnętrzną. Nie zrozumiał mnie, mam wrażenie...[/QUOTE] Rozumiem, że chętny na adopcję Fanty!? Cholera, ludzie to jednak jakieś kosmity nie z tej ziemi!:angryy: Wszędzie, w każdym ogłoszeniu stoi czarno na białym, że pies łagodny, proludzki, delikatny i szczery! Spokojny ponad wszelkie wyobrażenie! A ten matoł wyjeżdża z "psem podwórkowym"! Do pilnowania podwórza! Nasza Fancia!? :crazyeye: :shake::angryy::shake::angryy: Quote
ajlii Posted October 4, 2011 Posted October 4, 2011 Ja wszystko rozumiem: kryzys, praca nie leży na ulicy i nie ma co wybrzydzać... Ale Fancia to mogłaby by modelką zostać. Albo zawodową niańką (ma doświadczenie ze szczeniakiem i Julką). Ewentualnie osobistym grzewczym poduszek w łóżku. A nie podwórka pilnować... też pomysł! Quote
malibo57 Posted October 4, 2011 Author Posted October 4, 2011 No widzicie! A pan pytał, skąd się urwałam, hehe Chyba w każdym ogłoszeniu jest " wyłącznie do warunków domowych". Quote
Asiaczek Posted October 5, 2011 Posted October 5, 2011 [quote name='malibo57']Fancia właśnie otrzymała propozycję etatu jako pies podwórkowy, pilnujący domu. Zaproponowałam panu instalację alarmową zewnętrzną. Nie zrozumiał mnie, mam wrażenie...[/QUOTE] Wariat... pewnie przeczytał anons o Fanci bez zrozumienia tekstu... A że sunia ma cos z owczarka, to może i na rozmnożenie chciał...? Tfu, tfu, tfu... Pzdr. Quote
bea100 Posted October 16, 2011 Posted October 16, 2011 [quote name='ajlii'] ... Fanny (tak na nią mówimy), ładnie się odnalazła w stadzie. Najbardziej lubi sie z dziewczynami i Bochnarem. ... Fajnie że jest z nami :)[/QUOTE] Och jak się cieszę!!! Już ją luuubię! Będę śledziła jej wątek! Quote
ajlii Posted October 17, 2011 Posted October 17, 2011 O tak, Fanta to nowa miłość Pana Psa :))) Śpią razem, chodzą po ogrodzie, bawią się z pozostałymi żółtymi sukami ;) No tylko wczoraj Pan Pies próbował wywalić Fantę z posłanka z magnesami... Chodził wokół Niej, gadał, mruczał. Fantusia chyba nie zrozumiała sugestii, bo tylko wygodniej się rozłożyła ;) Posłanie należy do Falka, ale On akurat wyleguje się obecnie głównie na kanapach. Za to magnesy okupuje głównia Fanta i Iskra... i Pan Pies jak tylko ma okazję to idzie się na nie położyć. Quote
Asiaczek Posted October 17, 2011 Posted October 17, 2011 Hahaha, Fanta wie, gdzie dobrze:) Pzdr. Quote
ajlii Posted October 20, 2011 Posted October 20, 2011 Fantusia miewa się dobrze ;) Bystry z Niej owczarek. Jak wychodzimy do ogrodu, to siada koło mnie (gdzie tylko przystanę) i bacznie lustruje okolicę. Cudna jest z tymi bursztynowymi oczami... Trochę pracujemy razem. Uczymy się sztuczek, ładnego chodzenia itp. Nie wiele nam z tego wychodzi... ale generalnie jest dobra zabawa. Fanny uwielbia spełniać oczekiwania człowieka, współpracować, robić coś razem :) Byle sensownego, bo ganianie za piłkę nudzi Ją szybko. Dużo więcej radochy mam wrażenie że sprawiło Jej wspólne porządkowanie gałęzi z podcinania drzew... normalnie je zaganiała na stertę i pilnowała by się nie rozlazły ;) Quote
ajlii Posted October 26, 2011 Posted October 26, 2011 Fantik stała się ostatnio psem kanapowym :D Taaaa...kanapa to jedynie miejsce gdzie pies może wygodnie spać... Na początku tylko podłoga. Poduszki be. Kołdra też psu nie pasiła. Aż sie serce krajało, gdy wchodziłam wieczorem do pokoju, a Morek na fotelu, Kazan i Huzar (już w DS :))) rozłożone na kanapie... a Fantusia obok fotela, poduszki... po prostu na podłodze... Myślałam że to moi paskudni faceci nie chcieli wpuścić biednej Fantusi na łóżko... Ale nie... Jakiś czas temu nakryłam Fancię na fotelu. Przejęła się strasznie. Ale dostała natychmiast porcję pieszczot i przytulania... dosłownie odetchneła z ulgą :) Potem już na kanapie ją raz czy drugi przyłapałam. Obecnie bez krępacji wchodzi na "psie" kanapy i rozkłada się na nich. No, przynajmniej na tych, na które Iskra Ją wpuści...... Myślę że Fancia kończy już etap "będę dobrym psem, spójrzcie jakim grzecznym!", a zaczyna się rozglądać co by tu "psu przydało się", sprawiło przyjemność... niedługo to już będzie tylko "psu się należy"... ;) Fajna jest Fancia :) Pamietam Ją sprzed roku, wydziczałą, niepewną, po długiej kuracji kennelowej. Obecnie to nie ten pies. Difciu - kawał dobrej roboty zrobiłaś! Quote
Asiaczek Posted October 27, 2011 Posted October 27, 2011 Po prostu mądrala:) Poczuła grunt pod łapkami i..... "psu się nalezy";) Pzdr. Quote
ajlii Posted October 31, 2011 Posted October 31, 2011 Zgadnijcie, kto pięknie "służy"....???? ;) Quote
ajlii Posted October 31, 2011 Posted October 31, 2011 Fancia, Fancia :) Cuuudna jest. I łapie wszystko w lot. Zastanawiam się czy agility by Jej odpowiadało. Niekoniecznie profesjonalnie, ale tak rekreacyjnie może...? Quote
malibo57 Posted November 1, 2011 Author Posted November 1, 2011 Podejrzewam, że byłaby zachwycona. Quote
Recommended Posts