Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 100
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

w schronisku bywam raz w miesiącu nie moge tez wydzwaniac i co chwile pytac o pieski jak sie czuja itd. bo bym poszła z torbami:( nie moge tez zawracac głowy pracownikom schroniska milionami pytan, sama jestem ciekawa co dokładnie dolega maluchowi i jak sie czuje!!! ale jest w szpitaliku wiec ma stała opieke weterynarzy, zaszczepiony był napewno wszystkie pieski sa szczepione odrobaczane odpchlane kastrowany itd. wszystkie maja komplet szczepien.

Posted

Dziewczyny, wiadomo moze co u małego?
Boję się, że nawert jesli była szansa na poprawę jego wzroku, to po takim okresie czasu jest już za późno :(
Myslałam, aby go dac moze do jakiegoś hotelu, no ale na to byłyby potrzebne srodki. Czy dałybysmy pozbierac Ciotki do pomocy i deklaracje? O bezpłatnym DT to chyba można pomarzyc. Ja niestety nie dam rady wziąc go do siebie. Może bym się złamała, gdyby był gabarytów Amelki, ale przy jego wroście nie dam rady.

• 2 weeks later...
Posted

Wczesniej tzn kiedy? Zanim trafił do schronu?
Z tego co wiem, wszystkie psy w tym schronisku są szczepione. Amelka przyjechała do mnie z całym pakietem.

Biegał mały, biegaj.
[*]
[*]
[*]

Posted

nie odszedł w schronisku tylko w szpitaliku nie wiem czy był szczepiony trafił do schroniska chory wiec nie wiem ale chyba chorego psa sie nie szczepi??? w schronisku wszystkie psy sa szczepione p. chorobom zakaźnym, sa odrobaczane odpchlane i sterylizowane
fakt to straszne takie młode szczenie miało całe życie przed soba:(ale choroba nie wybiera:(może dopaść nawet domowego wychuchanego pupila i tez nie zawsze da sie go uratować:(:(:(

Posted

Reno masz racje Amelka miała szczepienia jak wszystkie pieski z tego schroniska schronisko bardzo o to dba i nie wyda psa nie szczepionego czy tez nie wysterylizowanego, chyba ze jest to szczenie ale w umowie jest wtedy napisane ze trzeba to zrobic jak pies dorosnie., kajtuś trafił do schroniska jakoś w tym samym czasie gdy pierwszy raz go widziałam, pozniej b, długo nie byłam w schronisku bo ciagle coś mi wypadało:(
zarażone zwierze nie musi mieć objawow od razu wystepuja one po kilku dnich ale kłopot z oczkami miał juz w dniu trafienia do schroniska, wiec został umieszczony w szpitaliku, nie wiem czy był szczepiony psiakow nie szczepi sie chyba w dniu przybycia tylko po jakimś czasie.
ktoś proponował mi skontaktować sie z dr. Garncarzem on mi napisał ze przypuszcza ze to choroba Rubartha, i to by sie zgadzało zmiany w oczach i zmiany wewnętrzne:(