Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Anus - od wczoraj zostalam slomiana wdowa na miesiac - Darecki na wywczasy pojechal, wiec - zakladam z Toba Grupe Wczesnego Wstawania - dwa razy w tygodniu, musze wstac o ...5.15 - co by wyprowadzic psy - z Gutem problemu ne ma, bo to chlop, sik, tu sik tam i do wyrka, a Dupencja - musi pomyslec, pochodzic, w niebo pogapic sie, moze siknie, moze nie, w sumie jakies 30 minut, wiec do 6.00 - psy teoretycznie po serwisie, potem prysznic, kawa, lustro, co by dzieckow nie straszyc, i ...do roboty na 8.00.
I znaucis sobie piosenke "jak dobrze wstac,skoro swit..." fuuuuuuuuuuuj!

Posted

pfii, też mi wielkie rzeczy wstawać rano... :eviltong:
5 rano -świątek, piątek i niedziela na własne życzenie wstaję, by pobyć troszkę w samotności od 6 dom zaczyna mi się budzić i cały luksus samotności znika :diabloti:
W lecie o 5 rano wychodziłam z piesami na spacer na pobliskie boisko - teren marzenie do wylatania psów! Niestety od pewnego czasu jest tam zakaz wprowadzania psów i tylko w takich niehumanitarnych porach można było tam wejść.
Teraz:
5:00 - pobudka i otworzenie psom drzwi na ogródek
5:15 -kawa z psami
5:35 - zaczynam robić śniadania
6:00 - TŻ wychodzi do pracy a ja wracam do łózka
......................................................................
9:00 - "coś" (w sensie córka) skacze mi po brzuchu i domaga się śniadania :angryy:

[B]Sota[/B], co to masz w avatarku? :crazyeye: Ino człowiek spuścił Was z oka na kilka miesięcy to wszyscy wzięli się rozmarzanie/pomnażanie :evil_lol:

Posted

Moj awek stary jak swiat - to Gutek! a w banerku - moje psy - Gutek,Atos i Dupencja - suka meza.
A poza tym tez piszesz o kawie z PSAMi, wiec chyba kilka osob pozazdraszczalo Tobie:) takie towarzystwa kawowego.

Posted

[quote name='sota36']Anus - od wczoraj zostalam slomiana wdowa na miesiac - Darecki na wywczasy pojechal, wiec - zakladam z Toba Grupe Wczesnego Wstawania - dwa razy w tygodniu, musze wstac o ...5.15 - co by wyprowadzic psy - z Gutem problemu ne ma, bo to chlop, sik, tu sik tam i do wyrka, a Dupencja - musi pomyslec, pochodzic, w niebo pogapic sie, moze siknie, moze nie, w sumie jakies 30 minut, wiec do 6.00 - psy teoretycznie po serwisie, potem prysznic, kawa, lustro, co by dzieckow nie straszyc, i ...do roboty na 8.00.
I znaucis sobie piosenke "jak dobrze wstac,skoro swit..." fuuuuuuuuuuuj![/QUOTE]

taaa, Ty wiesz, Gosia (ta moja co ją znasz) ma koleżankę -niepoprawną optymistkę, która ma nad łóżkiem wielki napis [B]" kochany poranku jak dobrze że przyszedłeś" [/B]
Po prostu ręce i wszystko inne opada. Ja o 5.20 mogę wydobyć z siebie tylko niemiłą wiązankę.

Dorka specjalnie dla Ciebie ;)
[IMG]http://i602.photobucket.com/albums/tt106/eria1/P8297369.jpg[/IMG]

[IMG]http://i602.photobucket.com/albums/tt106/eria1/P8297365.jpg[/IMG]

[IMG]http://i602.photobucket.com/albums/tt106/eria1/P8297357.jpg[/IMG]

[IMG]http://i602.photobucket.com/albums/tt106/eria1/P8297344.jpg[/IMG]

[IMG]http://i602.photobucket.com/albums/tt106/eria1/P8287306.jpg[/IMG]

Posted

ja o 5 wstaje co by mojego chłopa o 5.40 wywalić z łóżka bo ma prace na 6.00, 40 minut zajmuje mu wybudzenie a ja już mam spanie z dupy bo bez awantury nie wstanie,sprawiłam sobie nawet pistolet na wode do budzenia ale raz i nigdy więcej tego nie powtórze,wyskoczył z łóżka taki przerażony że myślałam że zawału dostanie hhhhhhhmmm ciekawe dlaczemu....:hmmmm::evil_lol:

Posted

[quote name='sota36']Anus - od wczoraj zostalam slomiana wdowa na miesiac - Darecki na wywczasy pojechal, wiec - zakladam z Toba Grupe Wczesnego Wstawania - dwa razy w tygodniu, musze wstac o ...5.15 - co by wyprowadzic psy - z Gutem problemu ne ma, bo to chlop, sik, tu sik tam i do wyrka, a Dupencja - musi pomyslec, pochodzic, w niebo pogapic sie, moze siknie, moze nie, w sumie jakies 30 minut, wiec do 6.00 - psy teoretycznie po serwisie, potem prysznic, kawa, lustro, co by dzieckow nie straszyc, i ...do roboty na 8.00.
I znaucis sobie piosenke "jak dobrze wstac,skoro swit..." fuuuuuuuuuuuj![/QUOTE]
To ja sie tez przylacze tyle ze ja 4:45 :roll:

Posted

[quote name='sota36']Jeju - jak fajnie, ze tyle w niedoli osob zyje z nami!!!!!![/QUOTE]

prawda?:lol:
kiedy zaczęłam na pełny etat pracować, wstawanie o 5.40 było straszne... ale teraz nawet spoko - poranki są cudne:evil_lol:
Morcia na początku potrzebowałam 20-30 min na obczajenie terenu przed pierwszym siqu, a teraz nawet w kwadrans się wyrabia:lol:

Śliczneeeeeeee motyle:loveu:

Posted

[quote name='Dobcia']

Śliczneeeeeeee motyle:loveu:[/QUOTE]
A no śliczne i DLA MNIE :diabloti:
Dziękować, dziękować :loveu:

To niebieskie to co to?
[url]http://i602.photobucket.com/albums/tt106/eria1/P8287306.jpg[/url]
U mnie to tylko komary jeszcze można gdzieś spotkać... :p

Posted

[quote name='dorkawd']a no śliczne i[b] dla mnie[/b] :diabloti:
Dziękować, dziękować :loveu:

To niebieskie to co to?
[url]http://i602.photobucket.com/albums/tt106/eria1/p8287306.jpg[/url]
u mnie to tylko komary jeszcze można gdzieś spotkać... :p[/quote]samochwala!!!!

Posted

Modraszek, prawdopodobnie modraszek ikar, ale modraszki to wyższa szkoła jazdy, nie potrafię ich rozróżniać, bo jest mnóstwo gatunków i wszystkie dla amatora identyczne,różnią się niuansami typu - jeden ma plamkę bardziej po prawej a inny po lewej albo wcale hihihi. Jednak ikar to taki właściwie najbardziej pospolity więc zakładam,że to on.
Za to ten modraszek na tle żółtej plamy :D to już zupełnie nawet nie próbuję strzelać jeśli chodzi o gatunek.

Suziakowa- witam serdecznie :) Byłam już w Twojej galeryjce bo sunia po lewej przypomina hovawarta na banerku a to jedna z ras ,które mnie interesują ;)

Posted

Śliczne te Twoje motylko:loveu:
Qrcze myślałam, ze strasznie rano wstaję przez mojego bejbika, ale jak patrze na godzinki Waszego wstawania, to mnie aż rzuca:lol:
Ja wstaję ostatnio o 8:00, a wstawałam o 10:00:lol:

Posted

niebieski jest boski:loveu:

ja obecnie kładę się o 2 w nocy bo wcześniej mi się nie opłaca, później wstaję o 4 rano jeśli stanie się cud to o 4.30(na jakieś 15-20min), później około 7-7.30 i cały dzień na nogach i tak mam od prawie 3 tygodni. Wyglądem mogłabym straszyć ludzi:evil_lol:

Posted

A ja se postanowiłam jechać późniejszym autobusem dzisiaj, a co ! Bo potem dziewczyny z nocki mają mi za złe ,że je przed 7 obudziłam hihihi.
A słuchajcie jaki numer był wczoraj. Przychodzę pod klinikę, 6.55 , brama pozamykana jak zawsze, a na domofonie karteczka,że nieczynny i ,że proszę dzwonić pod numer komórki .I był podany numer. No dobra, to dzwonię.
Odbiera mi jakiś zaspany facet. Myślę - spoko- to narzeczony Asi , wet , która była na nocce. W końcu widziałam go wieczorem i myślałam że pewnie został na noc i odebrał za Asię, ,może ona w łazience itp.
No to mówię facetowi : "No, cześć, otworzysz mi bramę ? ":evil_lol::evil_lol:
I słyszę taką chwilę wahania, potem takie "eeeeee?????? jaką ....eeeee.... bramę???"
A ja na to " to ja się nie dodzwoniłam do kliniki ?" Facet odpowiada,że nie. No " ja bardzo pana przepraszam, to pomyłka." :evil_lol::evil_lol:
Sprawdzam numer po trzykroć czy aby się nie pomyliłam w cyferce. No i patrzę obok na tablicę na bramie z danymi kliniki a tam numer identyczny jak na karteczce tylko zamiast 9 jest 0 !!!
No spoko, dziewczyny się pomyliły. Asia mi w końcu otwiera, i mówię jej o pomyłce na karteczce. Ona patrzy na ten numer:evil_lol::evil_lol::evil_lol: Wybucha śmiechem:evil_lol::evil_lol: I mówi " Ty wiesz, do kogo się dodzwoniłaś ????"
Rzecz jasna nie miałam pojęcia,że dodzwoiłam się i obudziłam .....szefa :diabloti:

W ogóle śmieszny to był dzień, bo popołudniu dostałam sms od kumpeli, która pracuje w laboratorium, że badała dzisiaj mocz 84 letniej staruszki i znalazła w nim... dużą ilość plemników!!!! :D

Takie anegdotki na dobry początek dnia. Żyję nadzieją,że jutro mam na popołudniu i pośpię...

Posted

Co takiego śmiesznego w tym moczu staruszki? Podziwiać to trzeba! 84 lata i kobita jeszcze aktywna :diabloti:

[quote name='ariss']niebieski jest boski:loveu:

ja obecnie kładę się o 2 w nocy bo wcześniej mi się nie opłaca, później wstaję o 4 rano jeśli stanie się cud to o 4.30(na jakieś 15-20min), później około 7-7.30 i cały dzień na nogach i tak mam od prawie 3 tygodni. Wyglądem mogłabym straszyć ludzi:evil_lol:[/QUOTE]
Zachciało się niemowląt w domu?
Na pocieszenie Ci powiem, że przynajmniej nie masz rozstępów ciążowych i piersi piętro niżej :diabloti: Pomijając te drobne niedogodności to i tak warto było :razz: Jeszcze chwila a będziesz swoje dzieciaki na wystawach widywać i z sentymentem wspominać te nieprzespane noce.

Posted

PRZECZYTALAM!!!!! Co bys nie gadala, ze nie czytalam, to, co mam przeczytac - dowiedzialalm sie o owych plemnikach...Ehhh ten wigor:) pozazdroscic..
Co to nru - to Ty terz nie doczytalas - hihihiiiii:)))
Ide do Dorkowej na impre!!!