weszka Posted January 18, 2013 Posted January 18, 2013 Sto lat mnie nie było. Dumiszon jest boski, nie ma dwóch zdań. No ale ja jednak jakbym miała wybierać to brałabym typ Neli. Taki już mam sentyment do bardziej sznaucerów. Trzymam kciuki za niedzielę! Za Ciebie i Marzyciela bo będziecie razem śmigać. Quote
KT Arts Posted January 19, 2013 Posted January 19, 2013 U mnie Toro nie ma legowiska, bo i tak by na nim nie leżał, woli podłogę albo moje łóżko :D Quote
eria Posted January 19, 2013 Author Posted January 19, 2013 Z tym legowiskiem to było tak, że Dumka dostała swoje własne, śliczne, nowe pasujące wymiarowo do klateczki (już sprzedanej, bo nie zaakceptowała jej i koniec). A od początku lubiła spać na legowisku Foxi (starym i podniszczonym) , zostawała też na nim będąc sama w domu i troszkę wypruła z niej wnętrzności , no i to legowisko wylądowało na śmietniku a jego miejsce zajęło to nowe. No i tak zostało jedno w domu. Weszka, mnie się Neli bardzo podoba i w ogóle uwielbiam ją jako psa :loveu:. Ale mogłabym mieć takiego 'łysego' tylko w wersji kopiowanej, pięknie zbudowanej, gdzie brak kudła nadrabiaja dostojeństwo i elegancja sylwetki i głowa. O, taka suka np daleko nie szukając, bo widywałam już w necie i lepsze:loveu: [URL]http://www.ztartaku.com/psy/photos/wifka/Gloris_PUZZLE04.jpg[/URL] Mam już dziś dość, obcięłam 2 psy, wyczesałam Kobika a przede mną kąpiel/suszenie/strzyżenie łapek i wsie poprawki Dumki Quote
Natula Posted January 19, 2013 Posted January 19, 2013 dasz rade, dasz rade :D ja mam gotowe juz na szczescie ja wole sznaucery w wersji Dumkowej, ale to pewnie zboczenie czernyszowe ;-) Quote
eria Posted January 19, 2013 Author Posted January 19, 2013 Skończyłam . 2 godziny mi zajęła, jest fantastycznie cierpliwym i spokojnym psem, jak się przy niej coś robi :loveu:. No i wygląda w końcu....elegancko! sory za bylejakość zdjęć, tylko takie mi się udało w trakcie [IMG]https://lh5.googleusercontent.com/-xZKfS06Hudo/UPsGxbKoc_I/AAAAAAAABx4/5aWWFTSjQp0/s640/DSC_0006.jpg[/IMG] po [IMG]https://lh6.googleusercontent.com/-SdfOTKL_x2E/UPsGxFOmfxI/AAAAAAAABx0/ZQkOUgv-vCM/s640/DSC_0024.jpg[/IMG] [IMG]https://lh4.googleusercontent.com/-0yTVpKE8Qso/UPsGxyA5ypI/AAAAAAAABx8/z-qR_bdMu9Y/s640/DSC_0030.jpg[/IMG] Quote
vpassione Posted January 19, 2013 Posted January 19, 2013 No no, teraz to wygląda naprawdę elegancko! Podziwiam za cierpliwość dbania o taką szatę... szczyt mojej motywacji to jest kąpiel psa przez 30min (najdłużej trwa próba zmoczenia kłaków), raz na pół roku. A i tak bezpośrednio po kąpieli sierść nie jest taka, jaka powinna być. Trzymamy kciuki, wygrajcie wszystko:mad: i wskakujcie na pudło podczas finałów :) Quote
eria Posted January 19, 2013 Author Posted January 19, 2013 A Ty nie jedziesz jutro na wystawę ? hihihi taaa jasne, pudło.... ;) Quote
KT Arts Posted January 19, 2013 Posted January 19, 2013 Jaka elegancka dziewczyna :loveu: Jutro ja wyczochram, mam nadzieję :evil_lol: Quote
vpassione Posted January 19, 2013 Posted January 19, 2013 [quote name='eria']A Ty nie jedziesz jutro na wystawę ? hihihi taaa jasne, pudło.... ;)[/QUOTE] Nie będzie nas. Dopiero do Katowic zgłosiłam, ze względu na sędzinę nie mogłam postąpić inaczej :) Tak nie wyśmiewaj tego pudła! Ciesz się, że chociaż masz rasę, którą sędziowie w ogóle widzą na finałach - belgi są niemalże niewidzialne ;) Quote
Culineo Posted January 19, 2013 Posted January 19, 2013 ojejku ! nieamowita :D przy dlugiej szacie jest ten + , że po strzyżeniu zmiana jest niesamowita :loveu: Quote
weszka Posted January 19, 2013 Posted January 19, 2013 Efekciarsko :p Świetnie się spisałaś, powodzenia jutro! Quote
malawaszka Posted January 19, 2013 Posted January 19, 2013 piękna! naprawdę jak wyrzeźbiona! powodzenia! mnie lenistwo i nowa psinka jednak nie wygonią na show zimą :D Quote
Doginka Posted January 20, 2013 Posted January 20, 2013 Aniu pięknie Dumiszonka zrobiłaś, jestem pełna podziwu:loveu: Trzymam za Waz kciuki:thumbs: Quote
Fides79 Posted January 20, 2013 Posted January 20, 2013 fantastycznie wygląda, też trzymam kciuki i czekam na wieści i zdjęcia :lol: Quote
Doginka Posted January 20, 2013 Posted January 20, 2013 Zaraz ducha wyzionę - umieram z ciekawości jak Wam poszło;-)Kciuki cały czas trzymane:thumbs: Quote
Korenia Posted January 20, 2013 Posted January 20, 2013 Pewnie już po, a tu dalej nie ma info ;) Quote
Saththa Posted January 20, 2013 Posted January 20, 2013 noooooo to sie nazywa budowanie napięcia;) Quote
Doginka Posted January 20, 2013 Posted January 20, 2013 A może wszystko zgarnęły i teraz czekają na finały;-) Quote
eria Posted January 20, 2013 Author Posted January 20, 2013 Już wsio piszę :) Dopiero dotarliśmy do domu. Duma w suczkach była sama, w szczeniętach był też jeden pies ( z odstającymi uszami, mięciutki jak kaczuszka). Jak tylko weszłam na ring oczywiście od razu ogon, macanie, rozwijanie i kręcenie głową. Potem pogadanka o pokazywaniu zębów nie wiedzieć czemu bo zachowała się normalnie przy tym, lekko się cofnęła , ale nie z jakimś szczególnym oporem. W kwestii ogona zażartowałam,że ten ogon to chyba nadrabia budową, na co pani sędzina odpowiedziała jak zobaczyła ekspresję Dumy w ruchu, że napewno nadrabia temperamentem. Budowę skomentowała potem i powiedziała ,że zbudowana jest obłędnie. Z psem przegrała, wiadomo, ogon. Opis ładny : [B]"Proporcjonalna suczka o świetnym temperamencie z bardzo ładną głową i doskonałym aparatem ruchu, ogon mocno zwinięty, co jest dużą wadą."[/B] Zdjęcia za chwilę. Aha, jeszcze dodam, że dziecko zachowywało się doskonale będąc pierwszy raz w hali w takim tłumie :loveu:. Quote
Saththa Posted January 20, 2013 Posted January 20, 2013 sie uwzieli na ten ogon- szlag by ich ze tak powiem, bez sensu. super ze dobry opis;) Quote
eria Posted January 20, 2013 Author Posted January 20, 2013 No dokładnie, bez sensu wydawać kupę kasy tylko po 'cudna suka, ale ogon...". Tak więc Katowice prawdopodobnie będą naszą ostatnią wystawą , jadę bo jest sędzia z Hiszpanii. Może jakieś inne spojrzenie będzie mieć taki 'obcy' człek ;). Bardzo szkoda pięknej suki, ale cóż, będzie napewno najładniejszym kanapowcem z najsłodszym precelkiem na świecie :loveu:. Gdyby była kopiowana zrobiłaby zawrotną karierę...Szkoda wydawać 130 czy 150 zł za wystawy ,jak będzie cały czas uwalana przez ogon. Zaiwestuję tą kasę w agility i jakiś fajny dog trekking ;) Quote
Recommended Posts