Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Sto lat mnie nie było. Dumiszon jest boski, nie ma dwóch zdań. No ale ja jednak jakbym miała wybierać to brałabym typ Neli. Taki już mam sentyment do bardziej sznaucerów. Trzymam kciuki za niedzielę! Za Ciebie i Marzyciela bo będziecie razem śmigać.

Posted

Z tym legowiskiem to było tak, że Dumka dostała swoje własne, śliczne, nowe pasujące wymiarowo do klateczki (już sprzedanej, bo nie zaakceptowała jej i koniec). A od początku lubiła spać na legowisku Foxi (starym i podniszczonym) , zostawała też na nim będąc sama w domu i troszkę wypruła z niej wnętrzności , no i to legowisko wylądowało na śmietniku a jego miejsce zajęło to nowe. No i tak zostało jedno w domu.

Weszka, mnie się Neli bardzo podoba i w ogóle uwielbiam ją jako psa :loveu:. Ale mogłabym mieć takiego 'łysego' tylko w wersji kopiowanej, pięknie zbudowanej, gdzie brak kudła nadrabiaja dostojeństwo i elegancja sylwetki i głowa.
O, taka suka np daleko nie szukając, bo widywałam już w necie i lepsze:loveu:
[URL]http://www.ztartaku.com/psy/photos/wifka/Gloris_PUZZLE04.jpg[/URL]

Mam już dziś dość, obcięłam 2 psy, wyczesałam Kobika a przede mną kąpiel/suszenie/strzyżenie łapek i wsie poprawki Dumki

Posted

Skończyłam . 2 godziny mi zajęła, jest fantastycznie cierpliwym i spokojnym psem, jak się przy niej coś robi :loveu:. No i wygląda w końcu....elegancko!
sory za bylejakość zdjęć, tylko takie mi się udało

w trakcie
[IMG]https://lh5.googleusercontent.com/-xZKfS06Hudo/UPsGxbKoc_I/AAAAAAAABx4/5aWWFTSjQp0/s640/DSC_0006.jpg[/IMG]

po
[IMG]https://lh6.googleusercontent.com/-SdfOTKL_x2E/UPsGxFOmfxI/AAAAAAAABx0/ZQkOUgv-vCM/s640/DSC_0024.jpg[/IMG]

[IMG]https://lh4.googleusercontent.com/-0yTVpKE8Qso/UPsGxyA5ypI/AAAAAAAABx8/z-qR_bdMu9Y/s640/DSC_0030.jpg[/IMG]

Posted

No no, teraz to wygląda naprawdę elegancko!
Podziwiam za cierpliwość dbania o taką szatę... szczyt mojej motywacji to jest kąpiel psa przez 30min (najdłużej trwa próba zmoczenia kłaków), raz na pół roku. A i tak bezpośrednio po kąpieli sierść nie jest taka, jaka powinna być.

Trzymamy kciuki, wygrajcie wszystko:mad: i wskakujcie na pudło podczas finałów :)

Posted

[quote name='eria']A Ty nie jedziesz jutro na wystawę ?

hihihi taaa jasne, pudło.... ;)[/QUOTE] Nie będzie nas. Dopiero do Katowic zgłosiłam, ze względu na sędzinę nie mogłam postąpić inaczej :)
Tak nie wyśmiewaj tego pudła! Ciesz się, że chociaż masz rasę, którą sędziowie w ogóle widzą na finałach - belgi są niemalże niewidzialne ;)

Posted

Już wsio piszę :) Dopiero dotarliśmy do domu. Duma w suczkach była sama, w szczeniętach był też jeden pies ( z odstającymi uszami, mięciutki jak kaczuszka). Jak tylko weszłam na ring oczywiście od razu ogon, macanie, rozwijanie i kręcenie głową. Potem pogadanka o pokazywaniu zębów nie wiedzieć czemu bo zachowała się normalnie przy tym, lekko się cofnęła , ale nie z jakimś szczególnym oporem. W kwestii ogona zażartowałam,że ten ogon to chyba nadrabia budową, na co pani sędzina odpowiedziała jak zobaczyła ekspresję Dumy w ruchu, że napewno nadrabia temperamentem. Budowę skomentowała potem i powiedziała ,że zbudowana jest obłędnie. Z psem przegrała, wiadomo, ogon. Opis ładny : [B]"Proporcjonalna suczka o świetnym temperamencie z bardzo ładną głową i doskonałym aparatem ruchu, ogon mocno zwinięty, co jest dużą wadą."[/B]
Zdjęcia za chwilę.
Aha, jeszcze dodam, że dziecko zachowywało się doskonale będąc pierwszy raz w hali w takim tłumie :loveu:.

Posted

No dokładnie, bez sensu wydawać kupę kasy tylko po 'cudna suka, ale ogon...". Tak więc Katowice prawdopodobnie będą naszą ostatnią wystawą , jadę bo jest sędzia z Hiszpanii. Może jakieś inne spojrzenie będzie mieć taki 'obcy' człek ;). Bardzo szkoda pięknej suki, ale cóż, będzie napewno najładniejszym kanapowcem z najsłodszym precelkiem na świecie :loveu:. Gdyby była kopiowana zrobiłaby zawrotną karierę...Szkoda wydawać 130 czy 150 zł za wystawy ,jak będzie cały czas uwalana przez ogon. Zaiwestuję tą kasę w agility i jakiś fajny dog trekking ;)