Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

[quote name='eria']zapewne mało entuzjastycznie, ale trudno , mnie się ma mój pies podobać :loveu:
Ewka od Gass uważa,że większość sędziów nie zwraca szczególnej uwagi na taki ogon, a są tacy co nie lubią.[/QUOTE]

No tak sedzia jeden powie tak sedzia drugi powie inaczej:)

Zawsze mnie to denerwuje.

Tazzmanowy brat (Miotowy brat Irka naszego forumowego) w sobote dostał ocene ze ogon tragedia a 24h pozniej ze super osadzony :roll: IDIOTYZM

[quote name='Doginka']Niestety zazwyczaj sędziowie wolą szabelkę. Za takie ślimaczki obniżają ocenki:roll:
Ale do Dumki taki ogonek super pasuje;-)[/QUOTE]

A mi własnie chodziło o to jak ma taki ogon wygladac naprawde....:)

Ja sie dlatego na wystawy raczej nigdy (pomijajac Tazza) nie bede nadawac;) Bo uwazam ze to mi ma sie podobac moj pies a nikt mi nie ebdzie wciskac ze ma to czy tamto Bardziej albo mniej niz trzeba :)

A Dumiastej ogonek cudny:)

I Milego urlopu:)

Posted

Eria mam nadzieję, że wybaczysz:

BAZAREK DLA SZNUPKÓW:

[URL="http://www.dogomania.pl/forum/threads/230960-Kosmetyki-dla-dzieci-oraz-r%C3%B3zno%C5%9Bci-dla-sznaucer%C3%B3w-do-05-09-2012-godzina-21-00"]http://www.dogomania.pl/forum/threads/230960-Kosmetyki-dla-dzieci-oraz-r%C3%B3zno%C5%9Bci-dla-sznaucer%C3%B3w-do-05-09-2012-godzina-21-00[/URL]

Posted

Ale się ten czarny huragan zmienia - świetne szalone zdjęcia. Ja wróciłam, Ty pojechałaś no to czekamy na powrót - pewnie macie fajnie :)

Ogon wg wzorca ma być w kształcie szabli lub sierpa. Czyli zakręcony nie jest mile widziany ale na ile to wpływa na ocenę zależy od sędziego ale też i od tego jak dobra jest reszta psa i na ile to psuje/pasuje.

Posted

chyba mnie sie zapomnialo na ile se pojechali lazikowac w te bieszczady?!
bo ja sie nie mogie doczekac na zdjcia i mysle ze po takiej przerwie w zdjeciach to nzowu Dumka bedzie jeszcze wieksza!

Posted

byłam, cofnęłam się kilka stron i wszystkie foty obejrzałam :)

Dumka - cudo!

[quote name='Culineo']ja się zastanawiam czy się nie wziąć za te wystawy, bo mi żal... tylko nie pamiętam jakie są wymagania na reproduktory.. :)[/QUOTE]

zasadniczo takie same jak na suki hodowlane ;) ino wyższe oceny musisz zgarnąć - suce wystarczą 3 bardzo dobre, pies musi uzyskać 3 doskonałe - w tym jedna na klubówce albo międzynarodowej
żaden wyczyn zasadniczo ;)
ino, nikt nie powiedział, że każdemu psu wystarczą 3 wystawy ;)

Posted

można można ;)

jak wrócą to pewnie Dumki nie poznacie :lol: ja pamiętam, że wyjechałam jak Aron miał 3 miechy, wróciłam jak skońćzył 4 ... myślałam, że mi psa podmienili :lol:

Posted

Wróciłyśmy dzisiaj z bieszczadowania. Było bardzo męcząco. I pozytywnie i negatywnie. Tak jak się spodziewałam zresztą, że urlop ze szczeniakiem to nie będzie wypoczynek. Bywało raz lepiej raz gorzej. Pogoda upalna całe 2 tygodnie bardzo wszystkim doskwierała, chłodniejsze były w zasadzie dwa dni. Mam oczywiście całe mnóstwo fot z pławienia w rzece, wycieczki nad Solinę, zdobywania Połoniny Wetlińskiej (wbrew wszelkim zakazom wprowadzania psów ;)) , są wschody i zachody Słońca w Bieszczadach i takie tam.
Duma skończyła 4 miesiące, jest większa od Foxi, z zachowaniem jest coraz gorzej :roll:.Drze się na ludzi i psy, raz się odwoła, 3 razy nie. Gryzie Foxi, parę razy już na poważnie . Mnie też stale jeszcze podgryza po rękach, jest megauparta i ogólnie ma mnie w dupie i se mogę wtedy machać parówką pod nosem i nie uzyskam chwili uwagi panienki. Na spacerach liczą się przede wszystkim kupy, kupy, kupy, obojętnie jakie (niech jej morda urośnie to kaganiec na stałe zamontuję:roll::evil_lol:). Często nie chce chodzić na smyczy, kładzie się choćby na środku drogi i pie*** wszystko. W niedzielę zaczynamy szkolenie, w akcie desperacji. Coraz więcej marudzi, piszczy, wymusza. Jestem ciekawa jak zniesie moje wyjście do pracy w poniedziałek po 2 tygodniach ciągłego pobytu z pańcią:shake:. Pozytywów mało - pięknie się zachowuje w knajpach -przesypia wszystko i nie chce potem wstać i iść. Zachwycona i bardzo grzeczna była na rowerku wodnym na Solinie ;). Uczy się stać w postawie, już coraz dłużej daje radę , czasem przejdzie parę metrów przy nodze, pięknie potrafi siadać - to jedno ma opanowane perfekt. Przy warowaniu prześmiesznie błyskawicznie rozjeżdża tylne łapy do pozycji żaby :evil_lol:. Nauczyła się pływać-bardzo ładnie (nie stylem rozpaczliwym:evil_lol:) , ale chętniej czeka na brzegu aż Foxi jej aport przyniesie i wtedy jej odbiera.
No to się wyżaliłam. Fotki w późniejszym terminie, jak pośpię i się ogarnę.