Culineo Posted August 19, 2012 Posted August 19, 2012 właśnie zobaczyłam, że w języku suahil [I]duma = gepard :D[/I] Quote
Saththa Posted August 19, 2012 Posted August 19, 2012 [quote name='eria']zapewne mało entuzjastycznie, ale trudno , mnie się ma mój pies podobać :loveu: Ewka od Gass uważa,że większość sędziów nie zwraca szczególnej uwagi na taki ogon, a są tacy co nie lubią.[/QUOTE] No tak sedzia jeden powie tak sedzia drugi powie inaczej:) Zawsze mnie to denerwuje. Tazzmanowy brat (Miotowy brat Irka naszego forumowego) w sobote dostał ocene ze ogon tragedia a 24h pozniej ze super osadzony :roll: IDIOTYZM [quote name='Doginka']Niestety zazwyczaj sędziowie wolą szabelkę. Za takie ślimaczki obniżają ocenki:roll: Ale do Dumki taki ogonek super pasuje;-)[/QUOTE] A mi własnie chodziło o to jak ma taki ogon wygladac naprawde....:) Ja sie dlatego na wystawy raczej nigdy (pomijajac Tazza) nie bede nadawac;) Bo uwazam ze to mi ma sie podobac moj pies a nikt mi nie ebdzie wciskac ze ma to czy tamto Bardziej albo mniej niz trzeba :) A Dumiastej ogonek cudny:) I Milego urlopu:) Quote
Tekla64 Posted August 21, 2012 Posted August 21, 2012 no urlop urlopem ale my czekamy na masy powtarzam masy zdjec!!!! milego wyjazdu Quote
Saththa Posted August 21, 2012 Posted August 21, 2012 Eria mam nadzieję, że wybaczysz: BAZAREK DLA SZNUPKÓW: [URL="http://www.dogomania.pl/forum/threads/230960-Kosmetyki-dla-dzieci-oraz-r%C3%B3zno%C5%9Bci-dla-sznaucer%C3%B3w-do-05-09-2012-godzina-21-00"]http://www.dogomania.pl/forum/threads/230960-Kosmetyki-dla-dzieci-oraz-r%C3%B3zno%C5%9Bci-dla-sznaucer%C3%B3w-do-05-09-2012-godzina-21-00[/URL] Quote
weszka Posted August 24, 2012 Posted August 24, 2012 Ale się ten czarny huragan zmienia - świetne szalone zdjęcia. Ja wróciłam, Ty pojechałaś no to czekamy na powrót - pewnie macie fajnie :) Ogon wg wzorca ma być w kształcie szabli lub sierpa. Czyli zakręcony nie jest mile widziany ale na ile to wpływa na ocenę zależy od sędziego ale też i od tego jak dobra jest reszta psa i na ile to psuje/pasuje. Quote
Rudzia-Bianca Posted August 24, 2012 Posted August 24, 2012 Ależ te maleństwa szybko wyrastają :) Udanych wakacji :) Quote
Tekla64 Posted August 26, 2012 Posted August 26, 2012 chyba mnie sie zapomnialo na ile se pojechali lazikowac w te bieszczady?! bo ja sie nie mogie doczekac na zdjcia i mysle ze po takiej przerwie w zdjeciach to nzowu Dumka bedzie jeszcze wieksza! Quote
Saththa Posted August 26, 2012 Posted August 26, 2012 ja tez nie wiem. ale tez myślę jak Ty... Już wrócic by mogły a nie łażą i łaża... A Dumiasta juz na bank Foxiatko przerosła noooo :lol: Quote
zuzolandia Posted August 28, 2012 Posted August 28, 2012 Sie bieszczaduja 2 tygodnie;-) Ale jzu im sie pomalutku konczy relaksejszyn;-) Quote
Rudzia-Bianca Posted August 28, 2012 Posted August 28, 2012 Myślałam że już wróciły i pędzę zdjęcia oglądać a tu cisza zdjęciowa ... Quote
jambi Posted August 30, 2012 Posted August 30, 2012 byłam, cofnęłam się kilka stron i wszystkie foty obejrzałam :) Dumka - cudo! [quote name='Culineo']ja się zastanawiam czy się nie wziąć za te wystawy, bo mi żal... tylko nie pamiętam jakie są wymagania na reproduktory.. :)[/QUOTE] zasadniczo takie same jak na suki hodowlane ;) ino wyższe oceny musisz zgarnąć - suce wystarczą 3 bardzo dobre, pies musi uzyskać 3 doskonałe - w tym jedna na klubówce albo międzynarodowej żaden wyczyn zasadniczo ;) ino, nikt nie powiedział, że każdemu psu wystarczą 3 wystawy ;) Quote
vpassione Posted August 30, 2012 Posted August 30, 2012 Dumka pewnie wystrzeliła w górę, dobrze, że ten ogonek ma wyjątkowy to można ją po nim poznać ;) Ciekawa jestem jak teraz wygląda :) Quote
Saththa Posted August 30, 2012 Posted August 30, 2012 Kurde kurde.... myślałamz e już wróciły :) Quote
jambi Posted August 31, 2012 Posted August 31, 2012 można można ;) jak wrócą to pewnie Dumki nie poznacie :lol: ja pamiętam, że wyjechałam jak Aron miał 3 miechy, wróciłam jak skońćzył 4 ... myślałam, że mi psa podmienili :lol: Quote
Rudzia-Bianca Posted August 31, 2012 Posted August 31, 2012 [quote name='Saththa']Kurde ilez mozna sie urlopowac?:)[/QUOTE] Im dłużej tym lepiej :) Quote
Tekla64 Posted August 31, 2012 Posted August 31, 2012 jak im sie skonczy urlop i tak nigdzie indziej nie zakotwicza hihihi i zobaczymy wielkiego psa i pewnie kudlatego Quote
zuzolandia Posted August 31, 2012 Posted August 31, 2012 Koniec jest bliski;-) i bardzoo dobrze bo mi sie z Fruziutka pudzianowski szitsak robi ....czesankoo czeka ;-) Quote
eria Posted August 31, 2012 Author Posted August 31, 2012 Wróciłyśmy dzisiaj z bieszczadowania. Było bardzo męcząco. I pozytywnie i negatywnie. Tak jak się spodziewałam zresztą, że urlop ze szczeniakiem to nie będzie wypoczynek. Bywało raz lepiej raz gorzej. Pogoda upalna całe 2 tygodnie bardzo wszystkim doskwierała, chłodniejsze były w zasadzie dwa dni. Mam oczywiście całe mnóstwo fot z pławienia w rzece, wycieczki nad Solinę, zdobywania Połoniny Wetlińskiej (wbrew wszelkim zakazom wprowadzania psów ;)) , są wschody i zachody Słońca w Bieszczadach i takie tam. Duma skończyła 4 miesiące, jest większa od Foxi, z zachowaniem jest coraz gorzej :roll:.Drze się na ludzi i psy, raz się odwoła, 3 razy nie. Gryzie Foxi, parę razy już na poważnie . Mnie też stale jeszcze podgryza po rękach, jest megauparta i ogólnie ma mnie w dupie i se mogę wtedy machać parówką pod nosem i nie uzyskam chwili uwagi panienki. Na spacerach liczą się przede wszystkim kupy, kupy, kupy, obojętnie jakie (niech jej morda urośnie to kaganiec na stałe zamontuję:roll::evil_lol:). Często nie chce chodzić na smyczy, kładzie się choćby na środku drogi i pie*** wszystko. W niedzielę zaczynamy szkolenie, w akcie desperacji. Coraz więcej marudzi, piszczy, wymusza. Jestem ciekawa jak zniesie moje wyjście do pracy w poniedziałek po 2 tygodniach ciągłego pobytu z pańcią:shake:. Pozytywów mało - pięknie się zachowuje w knajpach -przesypia wszystko i nie chce potem wstać i iść. Zachwycona i bardzo grzeczna była na rowerku wodnym na Solinie ;). Uczy się stać w postawie, już coraz dłużej daje radę , czasem przejdzie parę metrów przy nodze, pięknie potrafi siadać - to jedno ma opanowane perfekt. Przy warowaniu prześmiesznie błyskawicznie rozjeżdża tylne łapy do pozycji żaby :evil_lol:. Nauczyła się pływać-bardzo ładnie (nie stylem rozpaczliwym:evil_lol:) , ale chętniej czeka na brzegu aż Foxi jej aport przyniesie i wtedy jej odbiera. No to się wyżaliłam. Fotki w późniejszym terminie, jak pośpię i się ogarnę. Quote
Recommended Posts