Asiaczek Posted August 1, 2010 Posted August 1, 2010 Ale ja myslałam bardziejo organizatorach, aby oni cos z tym zrobili. Chociaz pewnie by powiedzieli, że handel szczeniakami NA TERENIE wystawy jest zabroniony. Ale POZA terenem - wolna amerykanka... Pzdr. Quote
sachma Posted August 2, 2010 Author Posted August 2, 2010 O nie.. po za terenem to on MUSI mieć zgodę od urzędu miasta na handel! - dodatkowo są określone warunki w jakich może sprzedawać zwierzęta - dostęp do wody itd.. wystarczyło nagrać na dyktafon w komórce rozmowę z nim - skoro już i tak gadałaś.. straż miejską zawsze warto wzywać, żeby chociaż wylegitymowali, sprawdzili czy ma pozwolenia - na wystawie, przynajmniej rano, o straż miejską nie było trudno. Quote
Asiaczek Posted August 2, 2010 Posted August 2, 2010 Jasne. Tak czy siak - dobrze było wezwac SM... Pzdr. Quote
Asiaczek Posted August 2, 2010 Posted August 2, 2010 Jeszcze dopiszę, że suczka basenji LOVE IS ON MY SIDE Asiaczek FCI - BOG4!!! Pzdr. Quote
sachma Posted August 2, 2010 Author Posted August 2, 2010 a czy ktoś wie co się działo na ringu 11? o.O bo słyszałam tylko że przerwali ocenę? mam masę fot.. jestem w trakcie obrabiania a już 50 zapisanych jako nadające się do oglądania :D wrzucę cały album, może ktoś siebie odnajdzie ;) bo jak mi się nudziło to łaziłam z aparatem i strzelałam fotki psom :P TŻ zresztą robił podobnie ;) Quote
sachma Posted August 2, 2010 Author Posted August 2, 2010 migawki z wystawy :) http://s995.photobucket.com/albums/af76/valhallarattery/KWPR%20Chojnice%202010/ Quote
kadziumia Posted August 2, 2010 Posted August 2, 2010 Ja mam taką małą prośbę .... Czy ma ktoś może zdjęcia z konkurencji wybory Najlepszego Szczenięcia Wystawy? Samoyed ode mnie zajął tam II miejsce .. i chciałabym fotkę z podium wysłać jego przyszłemu właścicielowi do Australii, żeby choć trochę umilić jemu długi czas oczekiwania na wyczekanego psa siedzącego na kwarantannie w Polsce ... Niestety nikt z moich znajomych nie "focił" BISów :( pozdrawiam Quote
Adamant Posted August 2, 2010 Posted August 2, 2010 sachma napisał(a):a czy ktoś wie co się działo na ringu 11? o.O bo słyszałam tylko że przerwali ocenę? mam masę fot.. jestem w trakcie obrabiania a już 50 zapisanych jako nadające się do oglądania :D wrzucę cały album, może ktoś siebie odnajdzie ;) bo jak mi się nudziło to łaziłam z aparatem i strzelałam fotki psom :P TŻ zresztą robił podobnie ;) byłam przy ringu 11-tym i nie zauważyłam żadnej przerwy :roll: co do fotek to czekamy:p Quote
Monia85 Posted August 2, 2010 Posted August 2, 2010 A jak poszło Baby i Szczeniaczkom na ringu honorowym? Quote
sachma Posted August 2, 2010 Author Posted August 2, 2010 w Baby I miejsce Chihuahua krótkowłosa PRECIOUS PEARL Dogomania II miejsce pudel mini CLEVER LENNY Lindeza III miejsce Shih tzu TABU SAP'S EVANESCO ad acte IV miejsce - powiem szczerze, nie pamiętam :/ coś czarnego :P imiona psiaków też pewna nie jestem - sprawdziłam w katalogu i wyboru dużego nie było :P a link do zdjęć w moim wcześniejszym poście ;) Quote
sylab Posted August 2, 2010 Posted August 2, 2010 Witam, mam pytanko-moja sunia w dniu wczorajszym otrzymala tytul zwyciezcy wystawy, a ja nie mam zadnych zdjec z BISow-czy moze ktos ma?? bylabym wdzieczna chociaz za jedna fotke :) Quote
Jagoodka Posted August 2, 2010 Posted August 2, 2010 sachma napisał(a):a czy ktoś wie co się działo na ringu 11? o.O bo słyszałam tylko że przerwali ocenę? Niestety na ringu 11 miał miejsce bardzo niemiły incydent - mianowicie sędzina p. Magdalena Świętoń została pogryziona dosyć dotkliwie w twarz (policzek) przez sędziowanego psa: Płochacz niemiecki DIZEL Z GRODZISKICH BORÓW. Takie psy nie powinny w ogóle wchodzić na wystawę! Quote
sachma Posted August 2, 2010 Author Posted August 2, 2010 Niestety na ringu 11 miał miejsce bardzo niemiły incydent - mianowicie sędzina p. Magdalena Świętoń została pogryziona dosyć dotkliwie w twarz (policzek) przez sędziowanego psa: Płochacz niemiecki DIZEL Z GRODZISKICH BORÓW. Takie psy nie powinny w ogóle wchodzić na wystawę! popieram.. mój co prawda nie zachowuje się idealnie.. wczoraj próbował zalizać sędziego na śmierć :/ ale agresja powinna być eliminowana i piętnowana.. mnie na tej wystawie zasmuciła łączka za terenem wystawy - chyba nikt nie sprzątał po swoich psach o.O jak wyszłam z Lennym żeby trochę pobiegał to mieliśmy istny slalom o.O' kupa na kupie, smród nieziemski.. strasznie było mi wstyd za tych ludzi - no bo jak to wygląda, po wystawie psów cała łączka zasrana.. Quote
maciek_axa Posted August 2, 2010 Posted August 2, 2010 Prosiłbym o stawkę niufków :) Z góry dziękuję ;) Quote
sachma Posted August 2, 2010 Author Posted August 2, 2010 maciek_axa napisał(a):Prosiłbym o stawkę niufków :) Z góry dziękuję ;) Psy - młodzież ARION z Mostowego Sadu Otwarta AARON Świat Afery EDISON Leo Grande Cuoreni weteranów BALU od Niuni Zołzu Suki - otwarta ASHA KAŹKO SŁUPSKI BAYRA KAŹKO SŁUPSKI DABECJA Moje Słoneczko Quote
Adamant Posted August 2, 2010 Posted August 2, 2010 Jagoodka napisał(a):Niestety na ringu 11 miał miejsce bardzo niemiły incydent - mianowicie sędzina p. Magdalena Świętoń została pogryziona dosyć dotkliwie w twarz (policzek) przez sędziowanego psa: Płochacz niemiecki DIZEL Z GRODZISKICH BORÓW. Takie psy nie powinny w ogóle wchodzić na wystawę! co prawda nie patrzyłam cały czas na ring ale i ujadania i innych aktów agresji nie słyszałam nawet też wchodząc po wyżłach (wszelkich) nie widziałam na twarzy p. Magdy śladów :roll: a Ciebie Jagoda nie widziałam na wystawie :cool3: Quote
Squ Posted August 2, 2010 Posted August 2, 2010 Adamant napisał(a):co prawda nie patrzyłam cały czas na ring ale i ujadania i innych aktów agresji nie słyszałam nawet też wchodząc po wyżłach (wszelkich) nie widziałam na twarzy p. Magdy śladów :roll: a Ciebie Jagoda nie widziałam na wystawie :cool3: Toż to nawet pani spiker wystawy mówiła o pogryzieniu sędziny. sachma gratulacje :) Quote
Jagoodka Posted August 2, 2010 Posted August 2, 2010 Adamant to że mnie nie było na wystawie to nie znaczy, że nie wiem co się tam działo. A tak a propos ameryckie szły dużo wcześniej niz płochacze niemieckie, więc nic dziwnego, że jak wystawiałaś to nic nie widziałaś. Płochacze szły na końcu (za nimi jeszcze tylko były 2 springery). Quote
Recommended Posts