Jump to content
Dogomania

XXXIII Kaszubska Krajowa Wystawa Psów Rasowych - CHOJNICE 01.08.2010

Recommended Posts

Posted

Ale ja myslałam bardziejo organizatorach, aby oni cos z tym zrobili. Chociaz pewnie by powiedzieli, że handel szczeniakami NA TERENIE wystawy jest zabroniony. Ale POZA terenem - wolna amerykanka...

Pzdr.

• Replies 131
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

O nie.. po za terenem to on MUSI mieć zgodę od urzędu miasta na handel! - dodatkowo są określone warunki w jakich może sprzedawać zwierzęta - dostęp do wody itd.. wystarczyło nagrać na dyktafon w komórce rozmowę z nim - skoro już i tak gadałaś..
straż miejską zawsze warto wzywać, żeby chociaż wylegitymowali, sprawdzili czy ma pozwolenia - na wystawie, przynajmniej rano, o straż miejską nie było trudno.

Posted

a czy ktoś wie co się działo na ringu 11? o.O bo słyszałam tylko że przerwali ocenę?
mam masę fot.. jestem w trakcie obrabiania a już 50 zapisanych jako nadające się do oglądania :D wrzucę cały album, może ktoś siebie odnajdzie ;) bo jak mi się nudziło to łaziłam z aparatem i strzelałam fotki psom :P TŻ zresztą robił podobnie ;)

Posted

Ja mam taką małą prośbę ....
Czy ma ktoś może zdjęcia z konkurencji wybory Najlepszego Szczenięcia Wystawy?
Samoyed ode mnie zajął tam II miejsce .. i chciałabym fotkę z podium wysłać jego przyszłemu właścicielowi do Australii, żeby choć trochę umilić jemu długi czas oczekiwania na wyczekanego psa siedzącego na kwarantannie w Polsce ...
Niestety nikt z moich znajomych nie "focił" BISów :(

pozdrawiam

Posted

sachma napisał(a):
a czy ktoś wie co się działo na ringu 11? o.O bo słyszałam tylko że przerwali ocenę?
mam masę fot.. jestem w trakcie obrabiania a już 50 zapisanych jako nadające się do oglądania :D wrzucę cały album, może ktoś siebie odnajdzie ;) bo jak mi się nudziło to łaziłam z aparatem i strzelałam fotki psom :P TŻ zresztą robił podobnie ;)

byłam przy ringu 11-tym i nie zauważyłam żadnej przerwy :roll:

co do fotek to czekamy:p

Posted

w Baby I miejsce Chihuahua krótkowłosa PRECIOUS PEARL Dogomania
II miejsce pudel mini CLEVER LENNY Lindeza
III miejsce Shih tzu TABU SAP'S EVANESCO ad acte
IV miejsce - powiem szczerze, nie pamiętam :/ coś czarnego :P
imiona psiaków też pewna nie jestem - sprawdziłam w katalogu i wyboru dużego nie było :P

a link do zdjęć w moim wcześniejszym poście ;)

Posted

Witam,
mam pytanko-moja sunia w dniu wczorajszym otrzymala tytul zwyciezcy wystawy, a ja nie mam zadnych zdjec z BISow-czy moze ktos ma??
bylabym wdzieczna chociaz za jedna fotke :)

Posted

sachma napisał(a):

Niestety na ringu 11 miał miejsce bardzo niemiły incydent - mianowicie sędzina p. Magdalena Świętoń została pogryziona dosyć dotkliwie w twarz (policzek) przez sędziowanego psa: Płochacz niemiecki DIZEL Z GRODZISKICH BORÓW.
Takie psy nie powinny w ogóle wchodzić na wystawę!

Posted

Niestety na ringu 11 miał miejsce bardzo niemiły incydent - mianowicie sędzina p. Magdalena Świętoń została pogryziona dosyć dotkliwie w twarz (policzek) przez sędziowanego psa: Płochacz niemiecki DIZEL Z GRODZISKICH BORÓW.

popieram.. mój co prawda nie zachowuje się idealnie.. wczoraj próbował zalizać sędziego na śmierć :/ ale agresja powinna być eliminowana i piętnowana..

mnie na tej wystawie zasmuciła łączka za terenem wystawy - chyba nikt nie sprzątał po swoich psach o.O jak wyszłam z Lennym żeby trochę pobiegał to mieliśmy istny slalom o.O' kupa na kupie, smród nieziemski.. strasznie było mi wstyd za tych ludzi - no bo jak to wygląda, po wystawie psów cała łączka zasrana..

Posted

maciek_axa napisał(a):
Prosiłbym o stawkę niufków :)
Z góry dziękuję ;)

Psy - młodzież
ARION z Mostowego Sadu

Otwarta
AARON Świat Afery
EDISON Leo Grande Cuoreni

weteranów
BALU od Niuni Zołzu

Suki - otwarta
ASHA KAŹKO SŁUPSKI
BAYRA KAŹKO SŁUPSKI
DABECJA Moje Słoneczko

Posted

Jagoodka napisał(a):

co prawda nie patrzyłam cały czas na ring ale i ujadania i innych aktów agresji nie słyszałam nawet też wchodząc po wyżłach (wszelkich) nie widziałam na twarzy p. Magdy śladów :roll: a Ciebie Jagoda nie widziałam na wystawie :cool3:

Posted

Adamant napisał(a):
co prawda nie patrzyłam cały czas na ring ale i ujadania i innych aktów agresji nie słyszałam nawet też wchodząc po wyżłach (wszelkich) nie widziałam na twarzy p. Magdy śladów :roll: a Ciebie Jagoda nie widziałam na wystawie :cool3:

Toż to nawet pani spiker wystawy mówiła o pogryzieniu sędziny.

sachma gratulacje :)

Posted

Adamant to że mnie nie było na wystawie to nie znaczy, że nie wiem co się tam działo.
A tak a propos ameryckie szły dużo wcześniej niz płochacze niemieckie, więc nic dziwnego, że jak wystawiałaś to nic nie widziałaś. Płochacze szły na końcu (za nimi jeszcze tylko były 2 springery).