malagos Posted July 18, 2010 Posted July 18, 2010 Zagladam po urlopie a tu taka wiadomosć o domku! super! Quote
karolina_g_k Posted July 18, 2010 Author Posted July 18, 2010 Niestety wg mnie rana nadal wygląda kiepsko. Wystarczy delikatnie przycisnać skórkę na brzuszku małej podczas przemywania rany, a wylatuje kupa ropy :( Na domiar złego zauwazyłam, że zaczęła plamić śluzem podbarwionym krwią. :shake: Jutro rano idziemy do weterynarza. Całe szczęscie Malinka bez protestów znosi wszystkie działania przy szwie i generalnie nie wygląda na chorą. Bryka, merda, mordka jej się cieszy. Apetyt tylko trochę mniejszy ale może po prostu nadrobila już wieksza cześć swoich niedoborów? Przez tydzień przytyła ponad kilogram. Quote
Aleksandra:) Posted July 18, 2010 Posted July 18, 2010 duszno jest i dlatego ma mniejszy apetyt :) Quote
karolina_g_k Posted July 19, 2010 Author Posted July 19, 2010 No i niestety czeka nas kilka dni zastrzyków. Plamienie wg Pani weterynarz zdarza się po sterylizacji w wysokiej ciąży i nie jest niczym niepokojącym ale rana się paprze. Szwy nadal nie zdjęte ze względu na ryzyko rozejścia się miejsca zszycia. Malince humor dopisuje pomimo tych wszelkich niedogodnosci :) Quote
mshume Posted July 19, 2010 Posted July 19, 2010 Karolinko, a może nowa Pańcia Malinki, zechce wpłacić datek na mikropsiaki do mikrobanku (link w moim podpisie), jako częściowy zwrot kosztów sterylizacji i szczepień. Pomoże to w ratowaniu kolejnych mikrusków :) Quote
Dada M Posted July 21, 2010 Posted July 21, 2010 Pamiętam, że też zwróciłam uwagę na Malinkę na wątku głównym psiaków z Klembowa, a proszę, ona już w DT i jedną łapką w DS :) Trzymam kciuki, żeby rana się zagoiła i żeby sunia mogła jak najszybciej pojechać do DS. Quote
karolina_g_k Posted July 25, 2010 Author Posted July 25, 2010 Malinka od wczoraj w domu stałym. Napewno będzie potrzebowała kilku dni na oswojenie sie z nowa sytuacja ale mysle, że to nie potrwa dlugo. Odpłakałam swoje, więc dziś juz mi lepiej. Tym razem było bardzo cięzko się rozstac bo to naprawde nieziemska sunia. Wiem jednak, że pojechała do wspaniałego domu. Pani Kasia przywiozła mi 20kg karmy dla potrzebujących psiaków. Jesli znacie kogos kto potrzebuje karmy dajcie znać. Quote
obraczus87 Posted July 25, 2010 Posted July 25, 2010 MALINKO wszystkiego dobrego :) !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Karolinko bardzo dziekujemy !!!!! A karme zatrzymaj na nastepne bidy :) Quote
Dada M Posted July 25, 2010 Posted July 25, 2010 Fantastycznie :) Karolina - w schronisku na Paluchu przebywa od 3,5 roku bardzo piękna, nieco nieśmiała sunia. Krótkie nóżki, długowłosa, waży ok. 13 kg. Prawie wcale nie wychodzi z budy, a dodatkowo jej boks jest na końcu schroniska. Na razie nie mamy na nią "pomysłu". Bez DT szanse na adopcję są marne, bo suni nie sposób dostrzec wśród 2300 innych psów. Miesiąc temu była na pierwszym od ponad 3 lat spacerze. Gdybyście chcieli wziąć jakąś sunię do DT za jakiś czas, proszę pamiętajcie o niej. Jedzenia jej nie brakuje, jest w boksie z 4 samcami, także nic jej nie grozi, ale życie ma nieciekawe, delikatnie mówiąc ... Quote
karolina_g_k Posted July 25, 2010 Author Posted July 25, 2010 Dada bede pamietac. Na razie jeszcze przeżywam.... A ogolnie mam kolejkę. A próbowalyscie sunie oglaszać? Cos więcej możesz o niej napisac? Czy jest tylko wycofana czy równiez potrafi sie odgryźć ze strachu? Zdrowa? Może jakbys miala jeszcze jakies zdjęcie to bym zrobila jej kilka ogloszeń, zaznaczajac ze sunia potrzebuje czasu zeby przekonac sie do czlowieka? Quote
Dada M Posted July 25, 2010 Posted July 25, 2010 Niestety na razie udało się wyciągnąć psy z tego boksu tylko na jeden spacer, więc nie mam jeszcze ukształtowanej opinii. Na pewno sunia jest bardzo łagodna, to ten typ, co nie gryzie nawet w wielkim strachu, raczej zamiera z przerażenia. Na spacerze zachowywała się jak normalny pies - można było ją pogłaskać, bawiła się z innymi psiakami, cieszyła się. Zdrowa. Mam tylko 2 zdjęcia suni, trudno ją zabierać regularnie na spacery, bo potrzeba aż 5 osób do wyprowadzenia tego boksu - ale będziemy próbować. Na razie nie ma żadnych ogłoszeń, bo w sumie niewiele o niej wiemy, może w najbliższy weekend uda się zabrać ją na dłuższy spacer. Quote
karolina_g_k Posted July 25, 2010 Author Posted July 25, 2010 Daj znac kiedy bedziecie jechać, jesli schroniskowe prawo na to pozwala to moge pojechac i pomóc Wam wyprowadzic psiaki. Quote
Patikujek Posted August 3, 2010 Posted August 3, 2010 Właśnie się zastanawiałam co tam u Malinki, ciesze się, że adopcja doszła do skutku. Mam nadzieję, że w najbliższym czasie p.Kasia wyśle wam też jakieś zdjęcia :) Powodzenia w kolejnych adopcjach dziewczyny Quote
Recommended Posts