Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

[quote name='malibo57']Naprawdę? A skąd ta pewność?[/QUOTE]
Że mogliśmy miec te zapisy?

z telewizji, poslanka Mucha mowiła, że projekt miał byc złożony w sejmie 26.11.10, czyli wczoraj.

Ja nadal nie doczekałam się odpowiedzi na pytanie:
Kiedy spodziewacie się wejścia w życie koalicyjnej nowelizacji?

Posted

[quote name='agata-air']Problem myśliwych jest duży ale nie róbmy z tego głównej przyczyny złej sytuacji zwierząt...
[/QUOTE]
Nie czynię z tego głównej przyczyny złej sytuacji zwierząt. Ten zapis żywo mnie obchodzi, bo chodzi o moje prywatne interesy.

Z tego co mi wiadomo gdyby przeszła mała nowelizacja, poprawiło by to sytuację zwierząt. Wy się jej sprzeciwiliście, bo chcieliście bardziej rygorystycznych zapisów.

Znam to przysłowie: "lepsze jest wrogiem dobrego", ale ja się kieruję w życiu innym: "lepszy wróbel w garści, niż gołąb na dachu". Wolno mi chyba.

Odrzucając małą nowelizację zadecydowaliście również za mnie.

Mam prawo wiedzieć, kiedy spodziewacie się wcielenia w życie waszego projektu?

Posted

[quote name='millarca']
Otóż wyobraźcie sobie, że ja czasem na spacerze spuszczam moje psy ze smyczy.
Rozumiem, że Wy tego nie robicie?[/QUOTE]

no niestety, w niektórych miastach jest taka ustawa, która na to nie zezwala, nie wiedziałeś, no cóż...

Posted

[quote name='millarca']Odrzucając małą nowelizację zadecydowaliście również za mnie.[/QUOTE]

No cóż ktoś musi decydować... a najczęściej robi to ten kto działa i uzyskuje poparcie społeczne za pomocą argumentów, opinii prawnych i wykracza poza "posłanka powiedziała". Jeśli chodzi o zasady to ja kieruję się zasadą, że jak się na czymś nie znam to się nie odzywam ;)

Posted

[quote name='Asior']o TO TO.... dobrze powiedziane !!!!!!!!!!!!!

a jeśli idzie o wystąpienie [URL]http://www.tvp.pl/publicystyka/polityka/minela-dwudziesta/wideo/25112010-2010/3242534[/URL] to jestem w szoku.. jak ten człowiek ma czelność wypowiadać się w telewizji.. karany, oskarżony i nadal ma czelność udawać że jest taki dobry?? w mundurze za pare tysięcy :stupid:[/QUOTE]

ludzie czasami są nazbyt ograniczeni, żeby czuć coś takiego jak wstyd :stupid:

straż dla zwierząt - przewrotne i cwane

żadne zaskoczenie:evil_lol:

Posted

[QUOTE=millarca

Kiedy spodziewacie się wejścia w życie koalicyjnej nowelizacji?

Na watku jest adres mailowy do poslanki Muchy, mozna znalezc tez nr. telefonu.
Chyba masz na tyle odwagi zeby to pytanie zadac u zrodla.

Posted

Występ w programie TVP3 zacnego duetu, ślusarz, okupant komina, i doktor ekonomii, tak tylko można skomentować, bo słów brakuje.

[URL]http://www.youtube.com/watch?v=PghOdj02Jew&feature=related[/URL]

Posted

[quote name='millarca']Że mogliśmy miec te zapisy?

z telewizji, poslanka Mucha mowiła, że projekt miał byc złożony w sejmie 26.11.10, czyli wczoraj.

Kiedy spodziewacie się wejścia w życie koalicyjnej nowelizacji?[/QUOTE]
Pas - nie o to pytałam.
Szybko.

Posted

[quote name='Ada-jeje']A jednak poslance to nie przeszkadza pokazywac sie z nim w TV.:shake:[/QUOTE]

Hmmm, tak sobie myślę i boję się zarazem, czy to aby nie jest prawda co Jaro głosi. Platformersom takie rzeczy nie przeszkadzają. Chyba za często się o tym przekonujemy.
ŚP. Marii Kaczyńskiej (choć pewnie miała większą wiedzę z oczywistych względów) przeszkadzało. Na szczęście Ona nie była w PiS-e.
Jak patrzę na wręczanie medali przez okupanta lub w jego imieniu przez członkinie, ponoć czołowych organizacji, potem czytam o okupancie, potem patrzę na posłankę, przyszłą być może prof., elitę nauki, potem widzę śmieszny mundur śmiesznego franta - niech mi wszyscy wybaczą mam taką jazdę do rygi ......eh. Czy w tym kraju jest coś normalnego, czy ktoś kto podaje się za kogoś całkiem konkretnego np. komendanta nie poniesie odpowiedzialności za fałszowanie rzeczywistości, za manipulo. Czy to normalnym ludziom, że o przedstawicielach wybrańców narodu nie wspomnę, nie wystarczy, by się powstrzymać i nie występować w towarzystwie takiego franta.
Do tego pani posełka podsumowała : to nie tak, to się nie zgadza - noż .....rwa sami przewrażliwieni i nawiedzeni. Nie zrozumieli, a byłoby taaak pięknie, znowu wraża reakcja i cykliści.

Posted

[QUOTE=Pies Wolny;np. komendanta nie poniesie odpowiedzialności za fałszowanie rzeczywistości, za manipulo.

O tym samym dzis rozmawialysmy z epe, ktora mialam przyjemnosc goscic.

Posted

zapomniała dopisać, że współpracowali z posłanką, która ściśle współpracuje z człowiekiem, który ma postawione zarzuty i który jest karany, i który zmienia nawet przez to nazwisko :roll:

Posted

Zapomniala rowniez dopisac, ze zadna z wymienionych 3 orgnizacji nie wstapila do koalicji ktora isntnieje od roku 2008, a ktora to zapomniano zaproscic do dyskusji nad projektem. 3 organizacje ktore to chcialy zadecydowac o nowelizacji projektu wylonily sie zaledwie kilka miesiecy temu, i to one mialy zadecydowac o humanitarnym zabijaniu zwierząt. :angryy:

Posted

Skąd to przypuszczenie, że zebranie poselskich podpisów, to katorga - posłanka Mucha radzi sobie z tym świetnie i...szybko.
Skąd przypuszczenie, ze NIKT się na to (projekt Koalicji) nie zgodzi?
Skąd przypuszczenie, że "środowisko jest skonfliktowane" - właśnie wykazało, że jest zintegrowane.
Taak...Wielka krzywda stała się zwierzętom, szczególnie bezdomnym - nikt nie wymorduje ich w trakcie "dwutorowych prac" nad Ustawą, aby ograniczyć populację przed igrzyskami.

Posted

Ba, malo tego, nagle tempo przybrala praca nad nowelizacja. A co robily 3 org. przez dwa lata? Podejrzany o przestepstwa Janda chcial juz poparcia pierwszej niezyjacej polskiej Damy, ktora zdecydownie odmowila poparcia do czasu wyjasnienia toczacych sie spraw przeciwko Jandzie. Jak widac obecnej Wladzy to nie przeszkadza.:angryy:

Posted

Chciałam skomentować obszernie ale napiszę krótko...to żenujące. Przy najbliższej okazji nie zapomnę wspomnieć, że jeśli współpracownicy w PZPZ mają się w ten sposób zachowywać to od razu odpuścimy albo ich wymieńmy.
[COLOR=#000000][FONT=MS Shell Dlg 2]Swoją drogą mówienie "skonfliktowane środowisko fundacji zniechęci posłów" to jakby powiedzieć, że skąpo ubrana kobieta zniesmaczy kogoś w nocnym klubie...przecież trudno o bardziej skonfliktowane środowisko niż polityczne, my przy tym to pikuś.
Zresztą ja widziałam w rezultacie tylko jeden głos poparcia dla nowelizacji, nawet OTOZ się "od noweli" odsunął i przesiadł na drugą stronę stołu hehehe
[/FONT][/COLOR]

Posted

a mnie zastanawia, co przez tyle czasu robiła Pani Karina [I]Schwerzler? za coś brała pensję chciałabym wiedzieć za co
bo przypominam sobie tylko jedną sytuację, kiedy to stanęła w obronie praw zwierząt
[url]http://wiadomosci.gazeta.pl/Wiadomosci/1,80708,6864718,Prezydent_chce_wyjasnic_sprawe_konia.html[/url]

[/I]

Posted

[quote name='agata-air']No cóż ktoś musi decydować... a najczęściej robi to ten kto działa i uzyskuje poparcie społeczne za pomocą argumentów, opinii prawnych i wykracza poza "posłanka powiedziała". Jeśli chodzi o zasady to ja kieruję się zasadą, że jak się na czymś nie znam to się nie odzywam ;)[/QUOTE]
Zabawne, nie zauważyłam.

Posted

[quote name='Ada-jeje']
Na watku jest adres mailowy do poslanki Muchy, mozna znalezc tez nr. telefonu.
Chyba masz na tyle odwagi zeby to pytanie zadac u zrodla.[/QUOTE]

ale ja znam odpowiedź posłanki Muchy - ona uważa, że koalicyjny projekt nie zyska poparcia posłów. Dlatego w piątek 26.11 chciala zlożyć inny projekt - nie tak dobry jak koalicyjny, ale który miał szanse przejść.
To Wyście zadecydowały, że nie chcecie małej nowelizacji, bo za mało zmienia.
Dlatego to do Was zwracam się z pytaniem:
Jak sądzicie, kiedy uda się znowelizować Ustawę o ochronie zwierząt?
Kiedy odrzucaliście małą nowelizację, musieliście mieć przecież jakieś realne plany?

Posted

[quote name='millarca']ale ja znam odpowiedź posłanki Muchy - ona uważa, że koalicyjny projekt nie zyska poparcia posłów. Dlatego w piątek 26.11 chciala zlożyć inny projekt - nie tak dobry jak koalicyjny, ale który miał szanse przejść.
[B]Jak sądzicie, kiedy uda się znowelizować Ustawę o ochronie zwierząt?
[/B]Kiedy odrzucaliście małą nowelizację, musieliście mieć przecież jakieś realne plany?[/QUOTE]

Millarca!
Jeśli poseł Joanna Mucha ma rzeczywiście taką dobrą wolę i chęci,to "uwinie się" równie szybko z podpisami,jak teraz!
Wtedy można prowadzić poważne dyskusje,gdy projekt popierany przez większość org. znajdzie się w Komisji sejmowej.
Skoro p.poseł twierdzi,że będzie b.ciężko -/wiemy,że lekko nie będzie!/ - to zawsze można dojść do kompromisu sensownego!
A projekt napisany przez Koalicję zawiera wszystko to,o co walczymy od lat!
Wiesz chyba dobrze,że prowizorki są najtrwalsze!!

Posted

[quote name='millarca']Zabawne, nie zauważyłam.[/QUOTE]
Tak..lubię twoją obszerną argumentację heheh

[quote name='millarca']ale ja znam odpowiedź posłanki Muchy - ona uważa, że koalicyjny projekt nie zyska poparcia posłów. Dlatego w piątek 26.11 chciala zlożyć inny projekt - nie tak dobry jak koalicyjny, ale który miał szanse przejść.
Jak sądzicie, kiedy uda się znowelizować Ustawę o ochronie zwierząt?
Kiedy odrzucaliście małą nowelizację, musieliście mieć przecież jakieś realne plany?[/QUOTE]
Tiaaa miał szanse..skąd to wnosisz? Widocznie nie miał żadnych szans skoro był niezgodny nawet z konstytucją i póki co padł w trybie ekspresowym heheh
Kiedy przejdzie? Jeśli ja bym glosowała to i jutro. Skoro nie ja to pytanie nie do mnie. Nie jestem prorokiem więc wybacz ale przyszłości przepowiadała nie będę. Wnosząc jednak po twoich słowach "mała" by przeszła więc to Ty znasz się na proroctwach- może wykonaj kolejną wizję po prostu :roll:

edit:
[quote name='ewatonieja']a mnie zastanawia, co przez tyle czasu robiła Pani Karina [I]Schwerzler? za coś brała pensję chciałabym wiedzieć za co
bo przypominam sobie tylko jedną sytuację, kiedy to stanęła w obronie praw zwierząt
[URL]http://wiadomosci.gazeta.pl/Wiadomosci/1,80708,6864718,Prezydent_chce_wyjasnic_sprawe_konia.html[/URL]
[/I][/QUOTE]

Jak to co? Przekonywała ludzi, ze art. 33 odnosi się do tego do czego się nie odnosi, a do tego do czego się odnosi to tak naprawdę się nie odnosi :diabloti:
Ze spotkania wyszła w połowie wcześniej nie mówiąc nic- bo i do powiedzenia jak zawsze nic nie miała, poszturchała kilka osób, pogroziła i z gwinta wodę popiła...nie ma to jak reprezentacja Prezydenta RP

Posted

Powiadomiono mnie o ciekawej rzeczy. Podczas spotkania w sejmie ani komendant Janda, ani profesor Elżanowski [B]nawet jednym słowem nie wsparli posłanki Muchy[/B]. Żaden z tych panów nie czuł się w obowiązku zawalczyć o własny projekt. Podobno nawet Mucha sama siedziała w prezydium. To że ślusarz nie potrafi zabrać głosu publicznie, to rozumiem, ale profesor ? Zostawili Muche samą. Dżentelmeni z bożej łaski....

Posted

Oj tam- czepiasz się. Jak trzy osoby przepychały projekt i te trzy osoby nie odezwały się jednym zdaniem w jego obronie, dodatkowo dwie wyszły w połowie to znaczy tylko tyle, że...a dobra może śpieszno im było po prostu tego dnia :evil_lol:

Posted

Z tą samotnością coś jest na rzeczy. Wrócę do reportażu w tivi. Fajnie było popatrzeć jak red. Klarenbach franta wyciszał sprytnie, moim zdaniem z niesmakiem patrząc na franta-okupanta komina na tyle ile można w państwowej tivi. Muszą posełkę jakby naciągał na solo gadkę. Widać też uważał, że tivi to nie miejsce dla franta-okupanta. Swoją drogą lekcje odrobił i był w temacie - końcówka niezaprzeczalnie przerąbana przez posełkę i jej ' franciane alibi'.
Profesur, chyba też się wstydzi swego poczętego, nienarodzonego bo spieprza przed pytaniami w robotę. Może ma nowe 'zamówienie'.