Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 307
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

[quote name='idusiek']słyszałam o onkach....

ech.

to nie rozmowa na dogo...[/QUOTE]
Dlaczego nie? Bierzemy z beką po jednej, ot i cała akcja. Ale jak są jakieś ciekawe tajemnice to ja chętnie sie dowiem:evil_lol:

Posted

[quote name='mysza 1']Dlaczego nie? Bierzemy z beką po jednej, ot i cała akcja. Ale jak są jakieś ciekawe tajemnice to ja chętnie sie dowiem:evil_lol:[/QUOTE]

Idzie nie chodzi o Onki - powiem Ci jak będziemy kiedyś gadać. Ale jak już przy onkach jesteśmy to podobno Twoja śmierdzi bardziej niż ta Beki. Ja bym się powaznie zastanowiła nad zamówieniem kąpieli u fryzjera dla niej bo znając ostrowski zapach może odstraszyć zainteresowanych. Ja bym to zrobiła sama ale jak na moje warunki to za zimno jest już.

Posted

[quote name='megii1']Idzie nie chodzi o Onki - powiem Ci jak będziemy kiedyś gadać. Ale jak już przy onkach jesteśmy to podobno Twoja śmierdzi bardziej niż ta Beki. Ja bym się powaznie zastanowiła nad zamówieniem kąpieli u fryzjera dla niej bo znając ostrowski zapach może odstraszyć zainteresowanych. Ja bym to zrobiła sama ale jak na moje warunki to za zimno jest już.[/QUOTE]
Kurde, mówiłam od razu, że po Ostrowi kąpiel musi być. Jak dla mnie może od razu jechać do fryzjera, inaczej się poczuje. Jeśli możesz to umów.
[quote name='idusiek']a to dobrze ciotki, bierzcie ile możecie. chętnie pomogę mam coś na bazarki[/QUOTE]
Dzięki bardzo, przyda się. Jeszcze mi chodzą po głowie jakieś głupie myśli po tych zdjęciach....

Posted

[quote name='mysza 1']Kurde, mówiłam od razu, że po Ostrowi kąpiel musi być. Jak dla mnie może od razu jechać do fryzjera, inaczej się poczuje. Jeśli możesz to umów.

Dzięki bardzo, przyda się. Jeszcze mi chodzą po głowie jakieś głupie myśli po tych zdjęciach....[/QUOTE]

Zadzwonię jutro i wstępnie umówię. Ale nie dokładnie bo nie wiem jeszcze kiedy Sunie przyjadą.
A jakie głupie myśli Ci chodzą po głowie?:) Bo mi chodzi ta jedna puchata....tylko chyba poczekam aż ktoś znajdzie dom.

Posted

Szkoda bo mam wrażenie, że ona ma tak medialny wygląd, że wystarczy ją pokazać "światu", a domek lada moment by się znalazł. Oczywiście, to moja opinia - dla mnie jest prześliczna. Jak bym miała warunki na dwa pieski to by długo nie czekała.

Posted

Witajcie! Z tej strony nowi rodzice Śnieżki :) Czuje się dobrze. Miala problemy w czasie jazdy i troche wymiotowała ale teraz jest dobrze. Trochę zjadła i się napiła wody, a teraz śpi. Nie męczymy jej na razie swoją osobą, chcemy by się zaklimatyzowała u nas, chociaż już się cieszyła i merdała ogonem :). Czy macie jakieś rady i wskazówki jak troszczyć się o Niunie? To jest nasz pierwszy piesek ze schroniska.

Posted

[quote name='Daniel&Kasia']Witajcie! Z tej strony nowi rodzice Śnieżki :) Czuje się dobrze. Miala problemy w czasie jazdy i troche wymiotowała ale teraz jest dobrze. Trochę zjadła i się napiła wody, a teraz śpi. Nie męczymy jej na razie swoją osobą, chcemy by się zaklimatyzowała u nas, chociaż już się cieszyła i merdała ogonem :). Czy macie jakieś rady i wskazówki jak troszczyć się o Niunie? To jest nasz pierwszy piesek ze schroniska.[/QUOTE]
Wow, super że się zalogowaliście:) Przede wszystkim to dajcie jej tydzień, dwa na aklimatyzacje, a dalej to już Śniezka sobie sama poradzi. Tak jak mówiłam, nie spuszczajcie jej przez najbliższe tygodnie albo i dłużej ze smyczy bo musi się do was przywiązać i przyzwyczaić. I jak będzie zostawać sama w domu dajcie jej coś do zajęcia się - zabawkę, smakołyk, kostkę - cokolwiek, żeby jej się nie nudziło i nie było je smutno. U nas ani w domu ani w kojcu nic nie gryzła i nie niszczyła ale nie wiadomo co jej może strzelić do głowy w czasie aklimatyzacji:)