Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Silky123 napisał(a):
osz ty...:(

Kaja10014 napisał(a):
No mi się każe śpieszyć i wrzucać, a sama to co? :mad:

betty_labrador napisał(a):
nie zrobiła! o ! nauka :cool3:

:oops::oops::oops:

deer_1987 napisał(a):

super ! :multi::multi::multi:

Pusiakowa napisał(a):
Przykro mi z powodu suni, śliczna była...
'

:-(:-(

Posted

chciałam zrobić dorze piłke takie jak czasem robią w stylu gałki bosmańskiej, ale nie umiem na koniec a bardzo tego zacisnąć.:p

tragedii nie ma, więc jej tak zostawię.;)

Uploaded with ImageShack.us

a i widzicie Dora jest.:D

i mój brudny dywan przez Dore.:mad:
ten gruby,porządny szarpak jest do nabycie, może ktoś chce ?;)

Posted

paulaa. napisał(a):
Fajne to coś z liny, ja nawet takiego nie umiem zrobić. :D

te cos to miała być zabawka.:mad: nie wygląda ? :( nie umiem tego ścisnąć. :d

Posted

wikikoniki napisał(a):
Hej :)
Fajna zabawka !
A taki szarpak, to szkoda, że mocny, bo my raczej małym zainteresowana jestem :D

dzięki.:):)

mogę zrobić mały . :evil_lol:

Posted

Ja sobie taki gruby zamówie od Ciebie jak będę mieć Bordera. :D
A to z liny, to fajne jest. Może być ciekawe, tylko nie wiem czy moja glizda by się takim czymś zainteresowała...chociaż może...hmm. ;p

Posted

Aleksandra95 napisał(a):
dzięki.:):)

mogę zrobić mały . :evil_lol:

Muszę jej kupić nowy kocek do legowiska, więc niedługo chyba będę miała duuużo czerwonych szarpaczków :loveu:

Posted

Silky123 napisał(a):
Ja sobie taki gruby zamówie od Ciebie jak będę mieć Bordera. :D
A to z liny, to fajne jest. Może być ciekawe, tylko nie wiem czy moja glizda by się takim czymś zainteresowała...chociaż może...hmm. ;p

oki.:loveu: wtedy to chyba sama Ci go przywiozę.:evil_lol:

może, może.:):) Dora na razie tak średnio.;)

wikikoniki napisał(a):
Muszę jej kupić nowy kocek do legowiska, więc niedługo chyba będę miała duuużo czerwonych szarpaczków :loveu:

hehe.:p

Paula03 napisał(a):

tak średnio, jak na razie.. ale zmienimy to jeszcze.:D:D

Molowe napisał(a):
fajnie Ci ta zabawka wyszła nie marudź Dora jest szczęśliwa :D

:):):)

Posted

Pusiakowa napisał(a):
Ta zabawka z liny fajna, Puszek takie uwielbia :D

dzięki.:D to zrób mu..:)
M&S napisał(a):
Doberek, miłego dnia:)

hej.:) dziekuję.:loveu:

Posted

deer_1987 napisał(a):
Kiedy zdjecia Dory?

a mam przed chwila zrobiłam trzy podwórkowe ;)

no to tak.;) dzisiaj pierwszy raz ćwiczyłam z dorą na dworze z gwizdkiem.;) jest Super ! jak dla mnie :cool3: Dora bardzo dobrze wie co oznacza gwizd-ani razu nie użyłam linki do przyciągnięcia jej do mnie bo sama wie gwizd to ma przyjść do mnie =smaczek :loveu: czasem to zostań jej się nudzi i ruszy dupsko do mnie ! a nie w inna stronę jak kiedyś :eviltong: ale poprawiam ją i jest ok, więc dzisiaj z Dory mogę być dumna :multi::multi::multi::multi:

a mam takie pytanie-Daje dorze siad zostań odchodzę kawałek i mówię "go" biegnąc..ona wtedy biegnie ale zaczyna mnie wtedy łapać za rękę:angryy: nie wiem jak ją tego oduczyć macie jakąś radę ? ;)

Posted

deer_1987 napisał(a):
No to super ze idzie coraz lepiej z przywolaniem!

byłoby bardzo fajnie jakby chociaż z gwizdkiem wyszło, bo jak nie to się poddaje :angryy:

Posted

wikikoniki napisał(a):
A o co chodzi z tym gwizdkiem ? Moja jak zostaje to bardzo chętnie wraca z merdającą antenką a normalnie to mniej chętnie ;p

uczymy się przywoływania za pomocą gwizdka.;)

Posted

Aleksandra95 napisał(a):

a mam takie pytanie-Daje dorze siad zostań odchodzę kawałek i mówię "go" biegnąc..ona wtedy biegnie ale zaczyna mnie wtedy łapać za rękę:angryy: nie wiem jak ją tego oduczyć macie jakąś radę ? ;)

spróbuj w ten sposób- weź duży kawałek jakiegoś przysmaka, posadź ją i pokaż jej ten smaczek. odejdź parę kroków i stań przodem do niej. Następnie zawołaj i kiedy będzie dobiegać pokaż jej smaka nie dając, odwróć się w kierunku w którym biegła i przzebiegnijcie kawałek trzymając smaka przy jej nosie-żeby sie na nim skupiła zamiast na Twej ręce. Jeśli za bardzo będzie sie ekscytowała na początku rób to nie biegnąc tylko idąc zwyczajnie-przyspieszysz jak zrozumie koncepcję. Później możesz wydłużać dystans biegnąc przed siebie.
No i tylko na początku kilka razy rób tak, że stajesz jak odejdziesz. Później trzymając w ręce przysmak odbiegasz od niej, mówisz "go" i dążysz do tego by tam skupiala uwage. Na początku można wolno biec, w miare przyspieszać-jak bedzie dobrze szło.

No i na koniec wycofanie smaka. Jak juz bezbłędnie bedzie wiedziala czego oczekujesz, chowasz smaka w dłoni by go nie widziała, jak przebiegniecie pare metrów otwierasz dłoń i dajesz jej. Następnie po parunastu razach to samo tylko smak w kieszeni , nagroda po poprawnym zachowaniu.

No i jak to bedzie sprawnie szło- nagroda co drugi-trzeci raz, a później tylko sporadycznie.

Oczywiscie może zająć to róźną ilość czasu nauka i jej psozczególne elementy ale całość będzie zadowalająca :)

Aleksandra95 napisał(a):
byłoby bardzo fajnie jakby chociaż z gwizdkiem wyszło, bo jak nie to się poddaje :angryy:

a jak ćwiczysz? według jakiegoś przepisu?
i nie poddawaj sie:)