Aleksa. Posted February 6, 2012 Author Posted February 6, 2012 Silky123 napisał(a):osz ty...:( Kaja10014 napisał(a):No mi się każe śpieszyć i wrzucać, a sama to co? :mad: betty_labrador napisał(a):nie zrobiła! o ! nauka :cool3: :oops::oops::oops: deer_1987 napisał(a):http://www.dogomania.pl/threads/198274-Dwie-boksie-w-tym-jedna-quot-w-pakiecie-quot-Lili-zostaje-z-nami-na-zawsze-)?p=18570385&viewfull=1#post18570385 super ! :multi::multi::multi: Pusiakowa napisał(a):Przykro mi z powodu suni, śliczna była...' :-(:-( Quote
Aleksa. Posted February 6, 2012 Author Posted February 6, 2012 chciałam zrobić dorze piłke takie jak czasem robią w stylu gałki bosmańskiej, ale nie umiem na koniec a bardzo tego zacisnąć.:p tragedii nie ma, więc jej tak zostawię.;) Uploaded with ImageShack.us a i widzicie Dora jest.:D Uploaded with ImageShack.us i mój brudny dywan przez Dore.:mad: ten gruby,porządny szarpak jest do nabycie, może ktoś chce ?;) Uploaded with ImageShack.us Quote
paulaa. Posted February 6, 2012 Posted February 6, 2012 Fajne to coś z liny, ja nawet takiego nie umiem zrobić. :D Quote
Aleksa. Posted February 6, 2012 Author Posted February 6, 2012 paulaa. napisał(a):Fajne to coś z liny, ja nawet takiego nie umiem zrobić. :D te cos to miała być zabawka.:mad: nie wygląda ? :( nie umiem tego ścisnąć. :d Quote
wikikoniki Posted February 6, 2012 Posted February 6, 2012 Hej :) Fajna zabawka ! A taki szarpak, to szkoda, że mocny, bo my raczej małym zainteresowana jestem :D Quote
Aleksa. Posted February 6, 2012 Author Posted February 6, 2012 wikikoniki napisał(a):Hej :) Fajna zabawka ! A taki szarpak, to szkoda, że mocny, bo my raczej małym zainteresowana jestem :D dzięki.:):) mogę zrobić mały . :evil_lol: Quote
Natalia&Cody Posted February 6, 2012 Posted February 6, 2012 Ja sobie taki gruby zamówie od Ciebie jak będę mieć Bordera. :D A to z liny, to fajne jest. Może być ciekawe, tylko nie wiem czy moja glizda by się takim czymś zainteresowała...chociaż może...hmm. ;p Quote
wikikoniki Posted February 6, 2012 Posted February 6, 2012 Aleksandra95 napisał(a):dzięki.:):) mogę zrobić mały . :evil_lol: Muszę jej kupić nowy kocek do legowiska, więc niedługo chyba będę miała duuużo czerwonych szarpaczków :loveu: Quote
Paula03 Posted February 6, 2012 Posted February 6, 2012 http://img24.imageshack.us/img24/9269/p1130197.jpg Dorze się podoba :D Quote
Molowe Posted February 6, 2012 Posted February 6, 2012 fajnie Ci ta zabawka wyszła nie marudź Dora jest szczęśliwa :D Quote
Aleksa. Posted February 6, 2012 Author Posted February 6, 2012 Silky123 napisał(a):Ja sobie taki gruby zamówie od Ciebie jak będę mieć Bordera. :D A to z liny, to fajne jest. Może być ciekawe, tylko nie wiem czy moja glizda by się takim czymś zainteresowała...chociaż może...hmm. ;p oki.:loveu: wtedy to chyba sama Ci go przywiozę.:evil_lol: może, może.:):) Dora na razie tak średnio.;) wikikoniki napisał(a):Muszę jej kupić nowy kocek do legowiska, więc niedługo chyba będę miała duuużo czerwonych szarpaczków :loveu: hehe.:p Paula03 napisał(a):http://img24.imageshack.us/img24/9269/p1130197.jpg Dorze się podoba :D tak średnio, jak na razie.. ale zmienimy to jeszcze.:D:D Molowe napisał(a):fajnie Ci ta zabawka wyszła nie marudź Dora jest szczęśliwa :D :):):) Quote
Pusiakowa Posted February 6, 2012 Posted February 6, 2012 Ta zabawka z liny fajna, Puszek takie uwielbia :D Quote
Aleksa. Posted February 7, 2012 Author Posted February 7, 2012 Pusiakowa napisał(a):Ta zabawka z liny fajna, Puszek takie uwielbia :D dzięki.:D to zrób mu..:) M&S napisał(a):Doberek, miłego dnia:) hej.:) dziekuję.:loveu: Quote
Aleksa. Posted February 7, 2012 Author Posted February 7, 2012 Pusiakowa napisał(a):Nie potrafię :D ee tam, poszukaj w necie jak się robi.;) Quote
Aleksa. Posted February 7, 2012 Author Posted February 7, 2012 deer_1987 napisał(a):Kiedy zdjecia Dory? a mam przed chwila zrobiłam trzy podwórkowe ;) no to tak.;) dzisiaj pierwszy raz ćwiczyłam z dorą na dworze z gwizdkiem.;) jest Super ! jak dla mnie :cool3: Dora bardzo dobrze wie co oznacza gwizd-ani razu nie użyłam linki do przyciągnięcia jej do mnie bo sama wie gwizd to ma przyjść do mnie =smaczek :loveu: czasem to zostań jej się nudzi i ruszy dupsko do mnie ! a nie w inna stronę jak kiedyś :eviltong: ale poprawiam ją i jest ok, więc dzisiaj z Dory mogę być dumna :multi::multi::multi::multi: a mam takie pytanie-Daje dorze siad zostań odchodzę kawałek i mówię "go" biegnąc..ona wtedy biegnie ale zaczyna mnie wtedy łapać za rękę:angryy: nie wiem jak ją tego oduczyć macie jakąś radę ? ;) Uploaded with ImageShack.us Uploaded with ImageShack.us Uploaded with ImageShack.us Quote
taxelina Posted February 7, 2012 Posted February 7, 2012 No to super ze idzie coraz lepiej z przywolaniem! Quote
Aleksa. Posted February 7, 2012 Author Posted February 7, 2012 deer_1987 napisał(a):No to super ze idzie coraz lepiej z przywolaniem! byłoby bardzo fajnie jakby chociaż z gwizdkiem wyszło, bo jak nie to się poddaje :angryy: Quote
wikikoniki Posted February 7, 2012 Posted February 7, 2012 A o co chodzi z tym gwizdkiem ? Moja jak zostaje to bardzo chętnie wraca z merdającą antenką a normalnie to mniej chętnie ;p Quote
Aleksa. Posted February 7, 2012 Author Posted February 7, 2012 wikikoniki napisał(a):A o co chodzi z tym gwizdkiem ? Moja jak zostaje to bardzo chętnie wraca z merdającą antenką a normalnie to mniej chętnie ;p uczymy się przywoływania za pomocą gwizdka.;) Quote
wikikoniki Posted February 7, 2012 Posted February 7, 2012 Aleksandra95 napisał(a):uczymy się przywoływania za pomocą gwizdka.;) A jakiegoś specjalnego ? Quote
Molowe Posted February 7, 2012 Posted February 7, 2012 http://img828.imageshack.us/img828/4144/p1130202d.jpg super jej ta obróżka pasuje :loveu: fajnie że coraz lepiej Wam idzie przywoływanie :) a z tym gryzieniem po rękach może weźmiesz jakąś zabawkę szarpak ? i jak będzie Cię łapać to wtedy podsuniesz jej zabawkę tak wiesz trochę jak ze szczeniakiem :) Quote
betty_labrador Posted February 7, 2012 Posted February 7, 2012 Aleksandra95 napisał(a): a mam takie pytanie-Daje dorze siad zostań odchodzę kawałek i mówię "go" biegnąc..ona wtedy biegnie ale zaczyna mnie wtedy łapać za rękę:angryy: nie wiem jak ją tego oduczyć macie jakąś radę ? ;) spróbuj w ten sposób- weź duży kawałek jakiegoś przysmaka, posadź ją i pokaż jej ten smaczek. odejdź parę kroków i stań przodem do niej. Następnie zawołaj i kiedy będzie dobiegać pokaż jej smaka nie dając, odwróć się w kierunku w którym biegła i przzebiegnijcie kawałek trzymając smaka przy jej nosie-żeby sie na nim skupiła zamiast na Twej ręce. Jeśli za bardzo będzie sie ekscytowała na początku rób to nie biegnąc tylko idąc zwyczajnie-przyspieszysz jak zrozumie koncepcję. Później możesz wydłużać dystans biegnąc przed siebie. No i tylko na początku kilka razy rób tak, że stajesz jak odejdziesz. Później trzymając w ręce przysmak odbiegasz od niej, mówisz "go" i dążysz do tego by tam skupiala uwage. Na początku można wolno biec, w miare przyspieszać-jak bedzie dobrze szło. No i na koniec wycofanie smaka. Jak juz bezbłędnie bedzie wiedziala czego oczekujesz, chowasz smaka w dłoni by go nie widziała, jak przebiegniecie pare metrów otwierasz dłoń i dajesz jej. Następnie po parunastu razach to samo tylko smak w kieszeni , nagroda po poprawnym zachowaniu. No i jak to bedzie sprawnie szło- nagroda co drugi-trzeci raz, a później tylko sporadycznie. Oczywiscie może zająć to róźną ilość czasu nauka i jej psozczególne elementy ale całość będzie zadowalająca :) Aleksandra95 napisał(a):byłoby bardzo fajnie jakby chociaż z gwizdkiem wyszło, bo jak nie to się poddaje :angryy: a jak ćwiczysz? według jakiegoś przepisu? i nie poddawaj sie:) Quote
Recommended Posts