mshume Posted February 8, 2011 Posted February 8, 2011 No i Pelasia ma dom, a Tinka została sama :( A podobno byli chętni na jej adopcję. Czy sunia ma ogłoszenia? Ktoś może odświerzyć info o jej zdrowiu? Ten guz nie był operowany? Quote
Asia & Ginger Posted February 8, 2011 Author Posted February 8, 2011 mshume napisał(a):No i Pelasia ma dom, a Tinka została sama :( A podobno byli chętni na jej adopcję. Czy sunia ma ogłoszenia? Ktoś może odświerzyć info o jej zdrowiu? Ten guz nie był operowany? Wczoraj dowiedziałam się, że była jakaś starsza Pani zainteresowana spanielką, ale Magdziasek ze spanielowego (chodziła odwiedzać sunię) powiedziano, że sunia już nie żyje. Dzisiaj Magdziasek miała dzwonić do tej Pani, że to jednak nieprawda i czy nadal jest zainteresowana. Quote
migdalena Posted February 8, 2011 Posted February 8, 2011 No to już skandal.:angryy: Nie chcieli żeby zawracać im głowę,więc powiedzieli,że sunia umarła... brak słów. Quote
Asia & Ginger Posted February 8, 2011 Author Posted February 8, 2011 migdalena napisał(a):No to już skandal.:angryy: Nie chcieli żeby zawracać im głowę,więc powiedzieli,że sunia umarła... brak słów. Dokładnie, to niezrozumiałe, a suńka mogła już grzać doopinkę w domku... :-? No nic, czekamy co napisze Magdziasek po rozmowie z tą starszą Panią. Quote
migdalena Posted February 8, 2011 Posted February 8, 2011 Trzymam kciuki, a rzetelne informacje o aktualnym stanie zdrowia, być może przekaże Kora. Quote
Borówka16 Posted February 8, 2011 Posted February 8, 2011 Zapraszam na bazarek ogłoszeniowy: http://www.dogomania.pl/threads/201966-**BAZAREK-OGŁOSZENIOWY-na-dług-Muszki-!!-52-OGŁOSZENIA-ZA-JEDYNE-8ZŁ!!!-DO-28.02!!**?p=16280035#post16280035 Całkowity dochód z niego będzie przeznaczony na Muszkę. Pakiet 52 ogłoszeń kosztuje tylko 8zł! :) Quote
Asia & Ginger Posted February 8, 2011 Author Posted February 8, 2011 [quote name='Borówka16']Zapraszam na bazarek ogłoszeniowy: http://www.dogomania.pl/threads/201966-**BAZAREK-OGŁOSZENIOWY-na-dług-Muszki-!!-52-OGŁOSZENIA-ZA-JEDYNE-8ZŁ!!!-DO-28.02!!**?p=16280035#post16280035 Całkowity dochód z niego będzie przeznaczony na Muszkę. Pakiet 52 ogłoszeń kosztuje tylko 8zł! :) To ja chyba zamówię taki pakiecik naszej Babulince. Tylko poczekamy do jutra co napisze Magdziasek. Quote
cockermanka Posted February 8, 2011 Posted February 8, 2011 Do licha...babulinka miałaby już domek... Ehh...gdybym tylko mogła, to już bym po nią jechała... Quote
malagos Posted February 9, 2011 Posted February 9, 2011 Wszystkie mamy ten sam problem....... Ja nie upchnę 4 psa w domu, a tak mi jej szkoda..... Quote
cockermanka Posted February 9, 2011 Posted February 9, 2011 Heh, ja nie mogę wziąć dziesiątego...gdybym jeszcze miała możliwość wygospodarowania dla niej spokojnego kąta w domu...niestety rozkład domu jest jaki jest i nie mam pola manewru w tym względzie... Poza tym ona raczej potrzebuje spokoju a nie bandy 9 rozbrykanych (mimo trzech weteranów w tej bandzie) cockerów wokół... Chyba zacznę grać w totolotka... Quote
migdalena Posted February 9, 2011 Posted February 9, 2011 Pewnie ,że nic na siłę (szkoda wielu stworzeń, ale każdy z nas ma ograniczone możliwości) Mam nadzieję,że zgłosi się mniej zapsiony wielbiciel :roll: Quote
magdyska25 Posted February 9, 2011 Posted February 9, 2011 Zapisuję sobie wątek bo suczka nie jest mi obca. Quote
pumcia02 Posted February 9, 2011 Posted February 9, 2011 jaka bida... :( czemu ona nie jest diagnozowana? zapada mi w pamięć... Quote
malagos Posted February 10, 2011 Posted February 10, 2011 Jej potrzeba dobrego leczenia w domowych warunkach. diagnozowałi ją dobrzy lekarze, ale stan w jakim jest - -no, każdy widzi....... Quote
pumcia02 Posted February 10, 2011 Posted February 10, 2011 to chyba coś przegapiłam. To jest nużyca? Co z jej oczami? Dostaje jakieś krople? I z drogami rodnymi? Quote
magdyska25 Posted February 10, 2011 Posted February 10, 2011 Magdziasek zadziałała!!! :) Trzymajcie kciuki w sobotę!!! Quote
Asia & Ginger Posted February 10, 2011 Author Posted February 10, 2011 magdyska25 napisał(a):Magdziasek zadziałała!!! :) Trzymajcie kciuki w sobotę!!! Magdyska co Ty wiesz? Pisz natentychmiast! :cool3: Ale już trzymam kciuki za sobotę! :kciuki: :kciuki: Quote
magdyska25 Posted February 10, 2011 Posted February 10, 2011 Pewnie wszystko zaraz napiszę na spanielowym forum i tu się wrzuci ;) Sunia ma szansę na normalne życie. Teraz kwestia: wydadzą czy nie.... Quote
Asia & Ginger Posted February 10, 2011 Author Posted February 10, 2011 [quote name='magdyska25']Pewnie wszystko zaraz napiszę na spanielowym forum i tu się wrzuci ;) Sunia ma szansę na normalne życie. Teraz kwestia: wydadzą czy nie.... To ja może już skopiuję, to co Magdziasek przed chwilą napisała: "UWAGA UWAGA!!! Mam cudowną wiadomość!!! W sobotę zabieram sunię ze schroniska!!! I to nie na DT tylko do domku na resztę życia Pójdzie do mojej sąsiadki, Pani Marianny, która w przeszłości miała dużo spanieli, a ostatnie 2 suczki cockerki starowinki odeszły w ubiegłym roku. Ponieważ Pani Marianna jest osobą starszą, zobowiązałam się regularnie pomagać w opiece nad Bunią, będę ją wozić do weterynarza, wyprowadzać na spacer, strzyc itd... Ale najważniejsze, że będzie miała ciepły domek, kochającą panią i będzie spać w łóżku do końca swojego życia Nawet nie umiem wyrazić swojej radości, ta suczka wyjątkowo podbiła moje serce, pokochałam ją od pierwszej wizyty w schronisku. Nowej Pani spodobało się imię Bunia, więc takie zostanie. Pozostaje jeszcze tylko wątpliwość, czy będą mi ją chcieli wydać ze schroniska, bo wcześniej pani dyrektor robiła problemy, więc... trzymajcie kciuki! I jeszcze jedno. Ja będę też pomagać suni finansowo, ale leczenie może być kosztowne, więc jeśli znajdą się osoby chętne, by pomóc suni, to proszę tutaj w temacie się zadeklarować i ja wtedy będę wysyłać numer konta do Pani Marianny albo piszcie do mnie na PW. Dzięki za wszelką pomoc i trzymajcie kciuki, żeby w sobotę ewakuacja suni się powiodła :)" To jest przewspaniała wiadomość! :bigcool::bigcool::bigcool: Wysłałam Magdziasek namiary na dziewczyny, które mogą pomóc wydostać sunię. Namiary podała mi Migdalena przed swoim wyjazdem tak na wszelki wypadek, jakby się coś ruszyło. :p Quote
morisowa Posted February 11, 2011 Posted February 11, 2011 super wieści ! oby schronisko nie odebrało jej tej szansy Quote
malagos Posted February 11, 2011 Posted February 11, 2011 No nie do wiary!! super! Tylko żeby sie udała adopcja! Quote
mshume Posted February 11, 2011 Posted February 11, 2011 Super wieści, ale mają dziewczyny szczęście :multi::multi::multi: Quote
magdyska25 Posted February 11, 2011 Posted February 11, 2011 Będę jutro w schronisku i mam nadzieję, że się uda. Prośbą czy groźbą ;) W sumie przypadek Kariny też był ciężki a jednak schronisko nie robiło problemów. Quote
morisowa Posted February 11, 2011 Posted February 11, 2011 Trzymam mocno kciuki, niestety ze względu na chorobę nie mogę tym razem pomagać na miejscu Quote
magenka1 Posted February 12, 2011 Posted February 12, 2011 trzymam kciuki czy może już coś wiadomo?? Quote
Recommended Posts