Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 1.7k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Jakie one cudne :loveu: więcej zdjęć prosimy... :) a Frania to strasznie koleżeńska- ale chyba się powtarzam ;) co do jeżdżenia samochodem, to ja nie pomogę, bo jakbym moje psiaki przypięła pasami... to bym je chyba udusiła ;) hehe więc siedzą sobie na kolankach i nawet jak nas ostatnio policja zatrzymała to nic nie powiedzieli (na szczęście ;) ), ale jak jeżdżę z nimi sama to są nauczone, że siedzą na fotelu pasażera zawinięte w kocyk na wszelki wypadek (mam duży koc zahaczony o fotel z dwóch stron i one w tym kocu siedzą- [taki mój patent:stupid:] ale to ze strachu o nie:D) :)

Posted

no ja własnie tez się o nie boję:| nie chodzi mi o policję. po mieście jeżdzimy tak, ze lola siedzi mi w nogach (bo ja nie kieruje samochodem), a frania na kolanach. poczytałam troche o tych samochodowych szelkach i znalazłam kilka opinii, ze moga narobic wiecej szkody, niz pomoc. juz sama nie wiem.

Posted

No u mnie szelki na pewno by nie zdały egzaminu, u większych psiaków to szczerze mówiąc nie wiem, bo z moich znajomych nikt takowych nie używa. Ale kiedyś jak się troszkę tym interesowałam to też było kilka opinii, że takie szelki są nie do końca ok. A w transporterku nie chcę ich wozić, więc najlepszym dla mnie wyjściem był koc. Jak jadę jako pasażer to po prostu je trzymam i wtedy się jakoś nie martwię, gorzej jak jadę sama.

Posted

Aha to jakaś grubsza podróż? Chyba nie doczytałam przepraszam.. My jak jechaliśmy to była masakra, bo nagle się u Dee ujawniła chyba jakaś choroba lokomocyjna (a autem jeździ codziennie..) i podróż była ciężka..

Posted

no tak pisałyśmy o tym:) to super:) moje dziewuchy to na plaży szalały równo:) tzn, Dee nie żyga właśnie, tylko sapie i dyszy i oddycha tak szybko i płytko, że ja o mało na zawał nie zeszłam... ale parę postojów i było lepiej.. Dziwne. A jak im zrobisz posłanie to na pewno będzie im wygodnie i przyjemnie :) ja wstawię fotki z podróży i z nad morza ale pomału u nas.

Posted

lola chyba jest na poprzedniej stronie;)
ale ona panicznie boi sie nowego aparatu. nie wiem dlaczego, ale nie mam serca jej robic zdjęć. bida chowa sie przed nim gdzie może:|

Posted

może dlatego że nowy. jak się przyzwyczai to może przestanie zwiewać.
co z Franią? :placz: jakieś niedobre wieści czytam...

paniMysza napisał(a):
mam pytanie do osób, które jezdzą z psiakami samochodem. czy korzystacie z szelek i pasów bezpieczeństwa dla psów?

nigdy w życiu. tylko kontenerek, zawsze. to daje mi 100% bezpieczeństwa gdyby coś się stało.
ale do pasów nic nie mam :)
ż
kiedy jedziecie? ja w przyszłym tyg będę we Wro myślałam że może Frankę pomęczę

Posted

no właśnie w przyszłym tygodniu juz nas nie ma:| moze w tym przyjedziesz????

no z frania to samo, co z lola. kamica struwitowa. ma mega duzo piachu w moczu. wcześniej miała to zapalenie, leczylismy długo antybiotykami. struwit w moczu - 1 sztuka. potem po leczeniu znow badanie moczu - kilka niezidentyfikowanych kryształów. a wpiatek po badaniu okazało sie, ze w moczu duzo struwitowych kryształów:| jest teraz na tej samej diecie, co lola. po powrocie z wakacji jedna i druga znów bedzie miała badane siki.
kutro ide do mojej weterynarz pogadac, skad to sie mogło wziąć, da mi tez antybiotyk na wyjazd, w razie jakby sie jakies zapalenie od struwitów wdało.
zastanawiam sie, czy to nie moze byc od zmiany karmy. w końcu dwa psiaki z tym samym schorzeniem? taki pech?

Posted

Moja mała jeżdziła w pasach, A ,ze idioci krzywo po drodze jeżdża, to mój tata musi czasem ostro hamowac i wtedy sie pasy przydają. Niestety sa trochę za duże na Bibi a ona ostatnio zaczeła sie bardo denerwowć w samochodzie i biegać we wszystkie strony i wyłazi z tych pasów a włos ma zmierzwiony okropnie. Ja bym jesdził z nią w kontenerku,ale też nie posiadam... :(

Posted

niestety nie dam rady - mam być w niedzielę we Wro.

a co do pasów to je popieram jak najbardziej, jak jechaliśmy kiedyś kierowca musiał nagle zahamować i gdyby pies nie był przypięty pasami to by się rozpłaszczył na przedniej szybie (ludzie to samo)
moja nie może jeździć na dole bo wymiotuje.

a co do tej kamicy niedobrze :shake: musi być jakaś przyczyna skoro obie to mają, może faktycznie karma... kto wie... najlepiej weta podpytać
w każdym razie zdrówka dla obu panienek życzę!!

Posted

to dobra karma, myślę że pomoże :) ja mojej też muszę zmienić bo ni z tego ni z owego zaczęła się drapać ;/ nie wiem czy po karmie, ale jak nie zmienię to się nie przekonam