Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

:) dzięki za odwiedziny dziewczyny:)

su slicznie ćwiczy! dzieki za fotki!:)

a frania zakończyła juz szkolenie. za tydzień w weekend idziemy jeszcze poćwiczyc w innej grupie niepodchodzenie do psiaków:) frania ładnie juz aportuje, chodzi przy nodze, przychodzi na zawołanie. troche juz potrafie nad nia zapanować. jeszcze jej nie ufam w stu proc., gdy jest spuszczona, ale myśle, ze na agility to podszlifujemy;)

a lolek miała wczoraj wycinany kamien z pęcherza moczowego (mega wielki - 2/1,5 cm, wiec nie dało sie endoskopowo), wiec miałam stresujacy bardzo dzień. ale dzisiaj juz jest wesoła, chodzi dzielnie w kołnierzu, je i pije:)

• Replies 1.7k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

lola juz cała i zdrowa:) szaleje na spacerach z patykami:)
aukcja nie poszła, ludzie nie kupowali nawet bazarkowych fantów, wiec o obrazach nie było mowy. ale obrazy sa teraz własnościa fundacji i przy najblizszej okazji będa je próbowali sprzedać:)
dziewczynki wczoraj szalały na dog fun fest. frania zorstawiała psiaki po katach;)

a fotki będą na pewno, ale kiedy....;)

Posted

Frania debeściak ;) moja ulubienica hahaha. słusznie robi, niech ustawia ;)
a obrazy są super, wielka szkoda że nie poszły ale jeszcze ktoś je nabędzie - widocznie czekają na odpowiedniego właściciela ;)

• 2 weeks later...
Posted

Miło słyszeć ze super sobie radzicie i na PT no i ze Lola już super sie czuje. My z Tobiaszkiem egzamin PT przeszlismy pomyślnie zdobylismy 192/200ptk ocene Doskonała i srebrny medal wszystkie foty u nas w galerii oczywiscie jest tez objecany filmik z agility zapraszam do ogladania

Pozdrowienia no i dobrze sie bawcie nad morzem my tez sie tam wybieramy 20 lipca z całą swoja trójką + dziećmi oczywiscie hi hi

Posted

harry280111 napisał(a):
Teraz doczytała.DUży buziak dla Panny Loli!I Frani też:)

dzieki!:) franka tez sie pochorowała w miedzyczasie (zapalenie pecherza), ale juz lepiej. od jutra zamiast zastrzyków antybiotyk w tabletkach.

Posted

paniMysza napisał(a):
dzieki!:) franka tez sie pochorowała w miedzyczasie (zapalenie pecherza), ale juz lepiej. od jutra zamiast zastrzyków antybiotyk w tabletkach.

Oj, biedna Frania. Niech szybciutko zdrowieje.
Rozumiem, że jeszcze nie zaczęłyście agility przez choróbsko?
Su już śmiga jak perszing, nie można za nią nadążyć ;)

Posted

oliva napisał(a):
Oj, biedna Frania. Niech szybciutko zdrowieje.
Rozumiem, że jeszcze nie zaczęłyście agility przez choróbsko?
Su już śmiga jak perszing, nie można za nią nadążyć ;)

nie zaczęłysmy własnie:| miałysmy iśc w ten weekend, ale pogoda była straszna. a wczęsniej, tak jak piszesz, choroba. teraz juz ok, jeszcze kilka dni łyka antybiotyk, potem obie dziewczynki zbadaja sobie mocz i mam nadzieje, ze juz bedzie tylko lepiej;)

su to sportowiec prawiwy! zazdroszcze wam:)

Posted

paniMysza napisał(a):
nie zaczęłysmy własnie:| miałysmy iśc w ten weekend, ale pogoda była straszna. a wczęsniej, tak jak piszesz, choroba. teraz juz ok, jeszcze kilka dni łyka antybiotyk, potem obie dziewczynki zbadaja sobie mocz i mam nadzieje, ze juz bedzie tylko lepiej;)
Choroby pęcherza to paskudna sprawa, ciągną się i lubią nawracać, dobrze, że teraz jest lato, łatwiej doleczyć.

paniMysza napisał(a):
su to sportowiec prawiwy! zazdroszcze wam:)
nie masz czego zazdrościć, jak oglądałam Twoje filmiki, miałam wrażenie, że Frania ma 2x tyle energii, co Su :lol: coś mi się zdaje, że będzie świetną zawodniczką :p
Su jest energiczna, ale bardzo poukładana, jak na młoda grzywkę.

A jak frankowe wpadki sikaniowe? Chory pęcherz pewnie nie ułatwia pracy nad zachowaniem czystości?

Posted

oliva napisał(a):
Su jest energiczna, ale bardzo poukładana, jak na młoda grzywkę.

A jak frankowe wpadki sikaniowe? Chory pęcherz pewnie nie ułatwia pracy nad zachowaniem czystości?

no to poukładanie na pewno pomaga w szkoleniu su:) ta energia frani i łobuzowanie troche przeszkada:)

frania nie sika juz w domu (odpukać) pod naszą nieobecność. zdażyło jej sie to ostatnio kilka razy, ale własnie przez to zapalenie pecherza.
jestem z niej dumna, ale na wszelki wypadek zostawiam cerate na łózku, gdy wychodzimy;)

Posted

Jaga. napisał(a):
o biedna Franulka. zdrówka dla kruszynki. ciekawa jestem tylko jak się pobiera mocz psom do badania... ;)

u suczek - podstawiam spodeczek, a potem przelewam siki do pojemniczka, a u psiaków łapałam bezposrednio do pojemniczka. chłopaki zawsze mnie osikały:)

Posted

paniMysza napisał(a):
no to poukładanie na pewno pomaga w szkoleniu su:) ta energia frani i łobuzowanie troche przeszkada:)
na agility jednak bardziej pomaga energia
poukładanie za to jest nieocenione na wystawach :)

paniMysza napisał(a):
frania nie sika juz w domu (odpukać) pod naszą nieobecność.
No proszę, dzielna mała :kciuki:
Za jakiś czas i o ceracie zapomnicie.
Franusia to mądra bestia.
One ogólnie bystre są, te grzywki :loveu: