Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 419
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

To prawda przebywają w takich warunkach :shake: jak jeszcze kilka dni będzie tak gorąco może być źle, mam tylko nadzieję, że zostaną przeniesione w inne miejsce...

Posted

[quote name='annie90']czy na prawdę nikt nie chce wziąć ani jednego malucha na DT?;([/QUOTE]
DT by sie przydało ;(
ale z tym jak na lekarstwo ;(

Posted

Podbijam i zapisuje ;)

U mnie jest i miejsce i chęci ... jeśli tylko zajdzie taka potrzeba pogadam z mamą i maluszki wszystkie mogą mieć DT u mnie ... teraz miałabym czas się nimi zajmować także nie widzę większego problemu ... tylko z transportem będzie gorzej bo ja mieszkam w Krakowie

Posted

To, jak widze wcale nie jest takie proste. Oni nawet na DT za darmo nie dadzą, a takie szczeniaki to potem nie tylko praca ale tez koszty. Miałysmy 2 z normalnego schronu za darmo, ale potem tez sporo kosztowały. Bazarki robiłysmy.

Posted

[quote name='kopciuszek']Podbijam i zapisuje ;)

U mnie jest i miejsce i chęci ... jeśli tylko zajdzie taka potrzeba pogadam z mamą i maluszki wszystkie mogą mieć DT u mnie ... teraz miałabym czas się nimi zajmować także nie widzę większego problemu ... tylko z transportem będzie gorzej bo ja mieszkam w Krakowie[/QUOTE]

zastanów się cioteczko dobrze :)!!
bo trzeba by pieniażki zacząć zbierać
na transport i wyjęcie szkrabów
samo wyjęcie to koszt 200 zł na początek:(

Posted

Transport to w sumie najmniejszy problem bo ja pewnie bym coś załatwiła ... tak jak mówię u mnie jest miejsce na psiaczki, a szkoda żeby zdziczały w schronie :shake:
Tylko, że ja DT mogę dać na zasadzie, że w razie choroby któregoś psiaka proszę o wsparcie finansowe .... no i co do szczepienia też by trzebabyło pieniążki uzbierać, bo 4 maluchy to jednak troszke kosztować będą ... za samą wizyte mój wet nie bierze nic (prynajmniej nigdy nie brał) to przynajmniej koszty wizyty by odpadły ;)
Jeżeli odpowiadają wam takie warunki to zostaje mi tylko rozmowa z mamą :cool3:

Posted

wiec nie ma co trzeba zbierać fundusze !!
na wyjęcie i inne rzeczy :)
zapraszać cioteczki
może ma ktoś ochotę coś podarować na bazarek dla maluszków?

Posted

Cioteczki poczekajcie spokojnie do jutra rana albo do dzisiaj ale to coś koło 23 będę wiedziała, że mama nie ma zastrzeżeń ;) Lepiej nie zapeszać ;)

Aha i nie będzie problemu abyśmy podpisały umowe ?? Bo pewnie taki będzie wymóg mamy ;)

Posted

[quote name='kopciuszek']Cioteczki poczekajcie spokojnie do jutra rana albo do dzisiaj ale to coś koło 23 będę wiedziała, że mama nie ma zastrzeżeń ;) Lepiej nie zapeszać ;)

Aha i nie będzie problemu abyśmy podpisały umowe ?? Bo pewnie taki będzie wymóg mamy ;)

ciotuniu nie martw się tu decyduje Klaudus_- nie ja
:):)

trzymam wiec kciuki
a więcej cioteczek do pomocy zawsze się przyda!!

Posted

Kopciuszku - bardzo mocno chciałabym Ci podziękować za propozycję tymczasu.
Znalezienie tymczasu na dzień dzisiejszy graniczy z cudem.
Jednak nie wiem czy Ty sobie zdajesz sprawę co to za ciężka praca - opieka nad kilkoma maleńkimi pieskami - jeden daje popalić, a co dopiero tyle...
To wstawanie kilka razy w nocy, całodobowa opieka w dzień... Ten wejdzie tam, ten pogryzie to, tamten nasiusia inny walnie kooopę.
Mam wątpliwości czy mama będzie taka tolerancyjna...Pewnie przez popiskiwanie niejedną noc zarwiecie...
A jak mama się wqrzy i powie "zabierz te szczeniaki" to co potem z Nimi zrobię - to spora odległość ode mnie - 120 km.
To nie taka prosta sprawa...
Muszę myśleć na przyszłość. Bo to moja odpowiedzialność...
Nie chciałabym być jakąś niewdzięcznicą... Ale inaczej jak ktoś bierze taki spory tymczas na własną odpowidzialność, a inaczej jak są dobre chęci kopciuszka i cierpliwość mamy...

Posted

u mnie w domu niedawno były dwa psiaki i jak mama(alka6) pisała to duże wyzwanie
a może warto przemyśleć to dobrze
DT dla jednego już to wielki sukces

klausus_ =>masz nie podlinkowany banerek (nie wiem czemu bo ja je podlinkowałam i sprawdzalam jeszcze na wątku- są podlinkowane

Posted

No więc tak z mamą wstępnie rozmawiałam ;) Co do ilości psiaków powiedziała, że możemy przyjąć dwa ;)
Zdajemy sobie sprawe co to za odpowiedzialność i że szczeniaczki są jak ludzkie dzieci ( nie można ich spuścić nawet na moment z oka) ;)
Również nadmieniłam o umowie żebyś Ty nie musiała się martwić o to, że zadzwonimy po tygodniu i powiemy "a bierz sobie te psy", ale również żebyśmy my były "zabezpieczone" ;) Wydaje mi się, że to rozsądne rozwiązanie ;)
Co do popiskiwania już się z mamą umówiłyśmy, że psiaki będą spały u mnie w pokoju przy łóżku ;)
Jeżeli to Ci odpowiada to idę dalej ją urabiać ;)

Posted

[quote name='kopciuszek']To jak urabiać mame, bo nie wiem ??[/QUOTE]

a zgodziła byś się jeszcze na początku żeby ktoś zrobił u Ciebie wizytę (przepraszam !- DT to lekarstwo i szansa dla nich jednak nauczone doświadczeniem boimy się)

Posted

A dlaczego nie ?? Ja tam nic do ukrycia nie mam ;)
Tylko wiecie ja bardzo proszę o osobę która się nie boi "wielkich" kundelków ... bo mój to całuje kogo popadnie :evil_lol::lol:

Posted

Byłoby wspaniale jakby ktoś mógł do Was podejść.
Może i mama byłaby spokojniejsza...?
Bo widziałaby,że to poważna sprawa.
Taki obrót spraw bardzo mi się podoba :)