jakubek015 Posted June 20, 2010 Posted June 20, 2010 Witam serdecznie ! niedawno zakupiłem wyżła niemieckiego gładkowłosego, ma 4 miesiące... czego i jak mogę go uczyć, aby był dobrym psem myśliwskim. Proszę o pomoc ;) Quote
Scott Posted June 21, 2010 Posted June 21, 2010 Z jakich okolic kraju jesteś? Myślę ,że możesz skontaktować się z oddziałem PZŁ i zapytać czy nie organizują szkoleń(kursów) dla psów myśliwskich,albo poproś o namiary na kogoś kto zna się na układaniu psów myśliwskich ,pewnie da Ci jakieś cenne wskazówki. Quote
Martens Posted June 22, 2010 Posted June 22, 2010 Bardzo polecam ksiązkę Wilskiego "Zrozumieć psa" [IMG]http://www.dogs.gd.pl/psiejstwo/knigi/kn75a.jpg[/IMG] Kompendium wiedzy na temat ukladania psa myśliwskiego ;) Quote
Goshka Posted June 28, 2010 Posted June 28, 2010 Z jakiej hodowli masz niemca? I gdzie mieszkasz? Moze warto zwrócic sie z tym problemem do hodowcy|? Quote
jakubek015 Posted July 25, 2010 Author Posted July 25, 2010 a wie ktoś może czy jest jakaś osoba co by pomogła mi w okolicach kalisza ułożyć mojego wyżła ? Quote
Goshka Posted July 29, 2010 Posted July 29, 2010 jakubek, pisałeś chyba maila do mnie, nie wiem, czy to ty. Odpisałam, nie wiem, czy doszło? Quote
jakubek015 Posted July 29, 2010 Author Posted July 29, 2010 no coś pisałem do Ciebie, ale do mnie nic nie doszło .... kurcze mam coraz większy problem z układaniem mojego psa.... myślałem że jak dni będzie mu przybywało to będzie stawał się spokojniejszy... a z nim jest na odwrót, coraz mniej słucha , nie wiem co z niego wyrośnie... chciałbym żeby mi ktoś pomógł w ułożeniu... chociażby troszkę Quote
jakubek015 Posted September 2, 2010 Author Posted September 2, 2010 muszę przyznać że stał się troszkę spokojniejszy... ale jak mu czasami coś odbije to biega w tą z powrotem i nie można go zamknąć, uważam za sukces to że jak na 5 miesięcy nie boi się strzału z broni :) tylko teraz próbuję nauczyć go wchodzić do wody, tylko panicznie się jej boi, ale staram się codziennie z nim wchodzić do rzeki i może przyniesie to jakiś efekt, mam taką cichą nadzieję... jeśli ktoś chciałby mi coś doradzić tak z własnej niewymuszonej woli to niech się odezwie na gg : 11864746 Quote
sylrwia Posted September 2, 2010 Posted September 2, 2010 jakubek a nie masz czasami w okolicy psa chętnie wchodzącego do wody i jednocześnie który będzie się bawił z Twoim?? Starszy pies w czasie zabawy łatwo wciągnie młodszego. A może jakiś ulubiony aporcik, wpierw rzucany z brzegu aby pies lekko łapy zanurzył i coraz dalej stopniowo zwięszana głębokość wody. Quote
olusia06022 Posted September 5, 2010 Posted September 5, 2010 Napisałam do kolegi na gg, moja koleżanka ma dwa wyżły szorstkowłose, same je szkoliłyśmy, psy sprawdzają się na polowaniach. Jestem z jego okolic. Więc pomogę koledze. :) Jeśli będziemy coś robić razem, to będę pisać w tym wątku. Quote
Recommended Posts