Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Witam serdecznie ! niedawno zakupiłem wyżła niemieckiego gładkowłosego, ma 4 miesiące... czego i jak mogę go uczyć, aby był dobrym psem myśliwskim.
Proszę o pomoc ;)

Posted

Z jakich okolic kraju jesteś? Myślę ,że możesz skontaktować się z oddziałem PZŁ i zapytać czy nie organizują szkoleń(kursów) dla psów myśliwskich,albo poproś o namiary na kogoś kto zna się na układaniu psów myśliwskich ,pewnie da Ci jakieś cenne wskazówki.

Posted

Bardzo polecam ksiązkę Wilskiego "Zrozumieć psa"
[IMG]http://www.dogs.gd.pl/psiejstwo/knigi/kn75a.jpg[/IMG]
Kompendium wiedzy na temat ukladania psa myśliwskiego ;)

• 4 weeks later...
Posted

no coś pisałem do Ciebie, ale do mnie nic nie doszło ....
kurcze mam coraz większy problem z układaniem mojego psa.... myślałem że jak dni będzie mu przybywało to będzie stawał się spokojniejszy... a z nim jest na odwrót, coraz mniej słucha , nie wiem co z niego wyrośnie... chciałbym żeby mi ktoś pomógł w ułożeniu... chociażby troszkę

• 1 month later...
Posted

muszę przyznać że stał się troszkę spokojniejszy... ale jak mu czasami coś odbije to biega w tą z powrotem i nie można go zamknąć, uważam za sukces to że jak na 5 miesięcy nie boi się strzału z broni :) tylko teraz próbuję nauczyć go wchodzić do wody, tylko panicznie się jej boi, ale staram się codziennie z nim wchodzić do rzeki i może przyniesie to jakiś efekt, mam taką cichą nadzieję... jeśli ktoś chciałby mi coś doradzić tak z własnej niewymuszonej woli to niech się odezwie na gg : 11864746

Posted

jakubek a nie masz czasami w okolicy psa chętnie wchodzącego do wody i jednocześnie który będzie się bawił z Twoim?? Starszy pies w czasie zabawy łatwo wciągnie młodszego. A może jakiś ulubiony aporcik, wpierw rzucany z brzegu aby pies lekko łapy zanurzył i coraz dalej stopniowo zwięszana głębokość wody.

Posted

Napisałam do kolegi na gg, moja koleżanka ma dwa wyżły szorstkowłose, same je szkoliłyśmy, psy sprawdzają się na polowaniach. Jestem z jego okolic. Więc pomogę koledze. :) Jeśli będziemy coś robić razem, to będę pisać w tym wątku.