Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

nic, tylko wyjeżdżać do szwajcarii - zatrudnienie murowane :-).

co do sledzika - jest jeszcze taka szansa, że znajdzie dom w polsce....... (???).
wiecie, ja powinnam wykorzystac wasze szwajcarskie kontakty i poszukac tam domu dla mojego tymczasowicza - juz ponad rok blokuje mi tymczas :-( !!!!

• Replies 1.2k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Zgodnie z tym co piszecie o Szwajcarii to lepiej by Śledzik trafił waśnie tam, bo wszystkie psy powinny mieszkać w domach ze swoimi "człowiekami". W końcu to nie średniowiecze, chociaż my do końca z niego jeszcze nie wyszliśmy.

Posted

Żaden z naszych podopiecznych ,który znalazl dom w Szwajcarii nie wylądował w budzie, kojcu . Owszem nie zawsze okazało sie ,ze adopcja jest udana. np. pies wymagał pomocy behawiorysty-trenera , Państwo sobie z nim nie radzili, potem szukano mu nowego domku . W przypadku śmierci właścicielki pies został czasowo umieszczony w hoteliku i intensywnie szukano mu domu , zdarzyło się też, o ile wiem raz , że sama Pani Brigitte odebrała psa właścicielom. ona ma b. ostre kryteria i co rusz wespół z ekipa wolontariuszy ruszaja raz tu raz tam; a co sie dzieje, a jak piesek się sprawuje, jak się czuje itp. Niektórzy właściciel zostają wolontariuszami fundacji p. Brigitte, pomagają w ogloszeniach, sprawdzają domy , robią wizyty poadopcyjne i bywa,że adoptują kolejnego psiaka :multi:. Można mieć 3 . Powyżej trzeba przejść specjalne szkolenie a ono trwa bodajże rok ! :-o Każdy adoptujący ma obowiązek zgłosić psa i pójśc z nim na krótki kurs szkoleniowy . Z tego co słyszę wygląda na to ,że Szwajcaria jest nieomal policyjnym Państwem może dlatego u nich jak w szwajcarskim zegarku ? :evil_lol: Donka, nowe super fotki co by zachwycić przyszłych właścicieli Śledzika poprosimy :) Ewa

Posted

ostatniaszansa napisał(a):
Żaden z naszych podopiecznych ,który znalazl dom w Szwajcarii nie wylądował w budzie, kojcu . Owszem nie zawsze okazało sie ,ze adopcja jest udana. np. pies wymagał pomocy behawiorysty-trenera , Państwo sobie z nim nie radzili, potem szukano mu nowego domku . W przypadku śmierci właścicielki pies został czasowo umieszczony w hoteliku i intensywnie szukano mu domu , zdarzyło się też, o ile wiem raz , że sama Pani Brigitte odebrała psa właścicielom. ona ma b. ostre kryteria i co rusz wespół z ekipa wolontariuszy ruszaja raz tu raz tam; a co sie dzieje, a jak piesek się sprawuje, jak się czuje itp. Niektórzy właściciel zostają wolontariuszami fundacji p. Brigitte, pomagają w ogloszeniach, sprawdzają domy , robią wizyty poadopcyjne i bywa,że adoptują kolejnego psiaka :multi:. Można mieć 3 . Powyżej trzeba przejść specjalne szkolenie a ono trwa bodajże rok ! :-o Każdy adoptujący ma obowiązek zgłosić psa i pójśc z nim na krótki kurs szkoleniowy . Z tego co słyszę wygląda na to ,że Szwajcaria jest nieomal policyjnym Państwem może dlatego u nich jak w szwajcarskim zegarku ? :evil_lol: Donka, nowe super fotki co by zachwycić przyszłych właścicieli Śledzika poprosimy :) Ewa

Nowe zdjęcia będą,ale może jak trochę ten mróz odpuści....na razie walczymy z mrozem!Gotuje dla wszystkich psów jedzenie....więcej biegają,wszystko zastawione belami słomy.Część psów przeniesiona do pomieszczeń.Śledzik też.

Posted

wiem, wiem koniec miesiąca :)
Ani o Śledzika ani o przekochana Misię ( u Ani Milva w Brodnicy ) nikt nie pyta :( :( Jakieś czary muszę odczynić.
Poszedł przelew za hotelik . Donka... pogryzę, błagam wpisuj na rachunku nr konta .
Ewa

Posted (edited)

WPŁATY w styczniu 2012

SBD - 5 zł za luty
maruda 666 20 zł
Szarotka 20 zł
mparsley 20 zl
Figa33 20 zł
Kamos 120 zł jednorazowo za I- VI' 2012
linka 555 20 zl
Nevada 40 zl
Jolanta08 10 zł
Elkate 20 zl
Ewa z OS 20 zł

Tak więc na opłatę hotelu z deklaracji mamy 215 zł w styczniu 2012 r.
Dzisiaj poszedł przelew za hotelik 360 zł. Post 850 pełne rozliczenie.
Ewa

Edited by ostatniaszansa