Aleksa. Posted January 19, 2011 Posted January 19, 2011 [quote name='Paula03']Wczoraj trochę z nudów, a trochę z świadomości, że dawno niczego nowego się nie uczyłyśmy, postanowiłam poćwiczyć z nią czołganie do tyłu :D Najpierw musiałam na podłodze położyć kocyk, bo panienka nie chciała się nawet położyć... Najpierw przypomniałam jej czołganie do przodu, a gdy wychodziło jej to całkiem dobrze, spróbowałam, żeby czołgała się do tyłu. Po kilku próbach zaczęło jej to prawie nawet wychodzić, ale jeszcze muszę ręką jej pomagać. Muszę wymyślić jakiś znak słowny, ale nic mi do głowy nie przychodzi :D Może zaraz obrobię trochę zdjęć i dodam ;) Ale nie obiecuję :)[/QUOTE] gdzie te fotki ?:D Quote
DominikaAnna Posted January 19, 2011 Posted January 19, 2011 [quote name='Paula03']Chyba spróbuję :) A ty czemu jeszcze nie podjęłaś decyzji? Aparat miała tylko Kaja i czekamy na nią aż da zdjęcia ;) O ile będzie chciała dać :D[/QUOTE] A bo Emcia ma już w końcu prawie 10 lat i w sumie nie wiem, czy ma sens ją "męczyć", skoro zna podatwowe komendy i słucha :) Nie ma z nią żadnych problemów, więc nie wiem, czy jest sens Quote
przeszlus Posted January 20, 2011 Posted January 20, 2011 [quote name='Sylwia K']dokładnie -nigdy nie jest za późno! zazdroszczęsukcesów z dyskiem, moja sucz jakoś kompletnie nie umie skakać (nie tylko do dysku):niewiem:[/QUOTE] Mój skacze po dyski,ale tak średnio jak zobaczy u sąsiada kure to jest popęd,dobrze że jeszcze ogrodzenia nie przeskakuje. Kliker to magiczne coś ;) Quote
Paula03 Posted January 20, 2011 Author Posted January 20, 2011 [quote name='Asiaczek']Ooooo, jaka ciekawa sztuczka - czołganie do tyły:) To jak będzie z fotkami? Dasz rade dzisiaj? Pzdr.[/QUOTE] Ciekawa, ale jaka trudna... :) Niestety nie dałam, ale będę dzisiaj ;) [quote name='Shaunell']życzę powodzenia w czołganiu![/QUOTE] Wy, tutaj??? Na dogo? Nie wierzę :D Mam nadzieję, że na dłużej jesteście ;) Zaraz do was wpadnę ;) Dzięki :) [quote name='Aleksandra95']gdzie te fotki ?:D[/QUOTE] Nie ma :D [quote name='DominikaAnna']A bo Emcia ma już w końcu prawie 10 lat i w sumie nie wiem, czy ma sens ją "męczyć", skoro zna podatwowe komendy i słucha :) Nie ma z nią żadnych problemów, więc nie wiem, czy jest sens[/QUOTE] No niby tak :) [quote name='przeszlus']Mój skacze po dyski,ale tak średnio jak zobaczy u sąsiada kure to jest popęd,dobrze że jeszcze ogrodzenia nie przeskakuje. Kliker to magiczne coś ;)[/QUOTE] To go nakręć bardziej :D Jeszcze :diabloti: Quote
Paula03 Posted January 20, 2011 Author Posted January 20, 2011 Kocham was męczyć moim pisaniem :diabloti: Rano o siódmej obudził mnie telefon. Wstałam i patrząc na mojego psa obgryzającego z nudów kołdrę, wiedziałam, że to będzie dziwny dzień. Wyjrzałam za okno i co widzę? Śnieg... A już tak się cieszyłam, że jest ciepło i powoli wysychają trawy, że będziemy z Katulcem ćwiczyć frisbee, niedługo potem agility. Miałam powoli zacząć robić przeszkody. A tu spadł śnieg... A tak fajnie było by bez śniegu. Trudno. Żyje się dalej. Wyszłyśmy na spacer, Kati się wybiegała, wróciłyśmy wyczyściłam jej uszy i przez godzinę byłam okrutna pańcią, ale jednak nie ma to jak kawałek kiełbaski i pies od razu Cię kocha :evil_lol: Weszłam na dogo i klawiatura mi przestała działać. A dokładniej rzecz ujmując raz działała, a raz nie... Zaczęło mi się nudzić, to poszłam ćwiczyć z kundlem czołganie do tyłu, nawet film nagrałam :D Ale nam nie wychodzi ta nauka:flop: Jakimś cudem klawiaturka, zaczęła działać i ja jakimś większym cudem założyłam sobie konto na facebooku. A miałam nie zakładać. Nawet nie umiem się połapać o co w tym chodzi :D A tak z innej beczki to chyba będę musiała zmienić nazwę galerii, bo ktoś tu przestał być uroczy :diabloti: A słodka, dalej jest słodka :loveu::loveu: Tylko coś ostatnio nie wychodzi z klatki, bidulka, dzisiaj wyszła i uciekła z powrotem... Zaraz dodam jakieś zdjęcia i ten filmik z czołgania. I znowu się strasznie rozpisałam, ten ty tak ma niestety :eviltong: Chyba jakiegoś bloga założę, gdzie będę mogła pisać do woli :cool3: Ale o czym ja bym mogła pisać. Hmm :niewiem: Przemyślę to jeszcze :p Stwierdziłam jeszcze, że póki co rezygnujemy z frisbee. Nie dlatego, ze nie chcę, albo się poddaję, bo idzie nam źle, a idzie. Tylko dlatego, że pogoda nie odpowiada, a Kati po rzutach upada na tylne łapy, a czytałam, że lepiej żeby tak nie robiła. I będę musiała ją oduczyć, z hula hopem, bo tak czytałam ;) Czyli przynajmniej do końca lutego nie ćwiczymy frisbee. Za to jakieś sztuczki może :razz: A zresztą jakoś w marcu na początku Kati skończy rok i wtedy będziemy mogły skakać na wyższe odległości. A miałam się już nie rozpisywać :D :D :D Quote
Daga&Maks Posted January 20, 2011 Posted January 20, 2011 u nas śnieg też sypie, ale od razu się topi :D ja kiedyś założyłam konto na facebooku i po dwóch dniach je porzuciłam, bo kompletnie nie umiem się tam odnaleźć, szukam wszystkiego, a nic znaleźć nie mogę frisbee też na razie sobie darowałam, bo ta pogoda kompletnie do niczego się nie nadaje. Ubłoconym dyskiem też ciężko rzucać, pies się ślizga przy lądowaniu i wolę nie wiedzieć jakbym wyglądała gdybym zaczęła z Maksem ćwiczyć vaulty :lol: Quote
Paula03 Posted January 20, 2011 Author Posted January 20, 2011 [quote name='dagaa111']u nas śnieg też sypie, ale od razu się topi :D ja kiedyś założyłam konto na facebooku i po dwóch dniach je porzuciłam, bo kompletnie nie umiem się tam odnaleźć, szukam wszystkiego, a nic znaleźć nie mogę frisbee też na razie sobie darowałam, bo ta pogoda kompletnie do niczego się nie nadaje. Ubłoconym dyskiem też ciężko rzucać, pies się ślizga przy lądowaniu i wolę nie wiedzieć jakbym wyglądała gdybym zaczęła z Maksem ćwiczyć vaulty :lol:[/QUOTE] U nas niestety biało, może nie tak jak to było w grudniu, ale trochę śniegu spadło ;) To tak jak ja :D Zarejestrowałam się i nic :D No niestety pogoda jest jaka jest, absolutnie nie nadaje się do frisbowania. Na pewno była byś czysta :diabloti: Jak nauczyłaś Maksa vaultów? Quote
przeszlus Posted January 20, 2011 Posted January 20, 2011 załóż sobie "pingerka" lub bloxa :) tam się fajne bloguje :) ja mam pingera [URL="http://maxowy.pinger.pl"]www.maxowy.pinger.pl[/URL] U nas też spadł śnieg :( :( Quote
Paula03 Posted January 20, 2011 Author Posted January 20, 2011 [quote name='przeszlus']załóż sobie "pingerka" lub bloxa :) tam się fajne bloguje :) ja mam pingera [URL="http://maxowy.pinger.pl"]www.maxowy.pinger.pl[/URL] U nas też spadł śnieg :( :([/QUOTE] Pomyślę nad tym jeszcze ;) A u was byłam i czytałam :) Nie cieszysz się? Przecież Max pewnie szczęśliwy jest :) Quote
Paula03 Posted January 20, 2011 Author Posted January 20, 2011 Tak było rano: [video=youtube;1zyE2EnziyQ]http://www.youtube.com/watch?v=1zyE2EnziyQ[/video] A teraz jest znacznie lepiej, pokazuje jej znak mówię "pełzaj" (wiem głupia nazwa, ale ja nie byłam w stanie wymyślać nic kreatywnego :D) i czasem jej się udaję :) Zazwyczaj komenda myli jej się z połóż głowę i najpierw Kati leży kilka minut z głową na ziemi w bezruchu, zanim skuma, że o co innego mi chodzi, ale już jest znacznie lepiej :p Quote
DominikaAnna Posted January 20, 2011 Posted January 20, 2011 Nie mówcie, że śnieg pada :D u nas nadal wiosennie- 7,5 stopnia :D:D Quote
Daga&Maks Posted January 20, 2011 Posted January 20, 2011 [quote name='Paula03'] Jak nauczyłaś Maksa vaultów?[/QUOTE] odbić z nogi uczyłam że najpierw nakłaniałam go do wskakiwania na kolana i zeskoku, potem to robiliśmy coraz płynniej, jak już mu wychodziło to jedną nogę zabrałam, a potem już tylko dodałam dysk. Tak samo uczyłam z odbiciem od pleców, najpierw tylko wskoczenie i zeskok, a potem frisbee doszło. Tylko przy odbiciu od pleców mam więcej problemów, bo nie widzę dokładnie kiedy wyrzucić dysk i przeważnie rzucam za szybko albo za późno. Teraz chcę się jeszcze wziąć za odbicia od biodra, ale pogoda się do tego nie nadaje Quote
Sylwia K Posted January 20, 2011 Posted January 20, 2011 jaka ona posłuszna, -zazdroszczę psa z tak chłonnym umysłem. My z Lusią zakończyliśmy nauki tylko na podstawowych komendach:oops: Quote
Asiaczek Posted January 20, 2011 Posted January 20, 2011 [QUOTE=dagaa111;16149498Dja kiedyś założyłam konto na facebooku i po dwóch dniach je porzuciłam, bo kompletnie nie umiem się tam odnaleźć, szukam wszystkiego, a nic znaleźć nie mogę [/QUOTE] [quote name='Paula03'] Jakimś cudem klawiaturka, zaczęła działać i ja jakimś większym cudem założyłam sobie konto na facebooku. A miałam nie zakładać. Nawet nie umiem się połapać o co w tym chodzi :D [/QUOTE] No, dziewczyny, co wy tak o FB? Przeciez to dziecinnie proste. Jeżeli ja, stara baba, to pojęłam, to Wy - tym bardziej... Pzdr. Quote
Paula03 Posted January 21, 2011 Author Posted January 21, 2011 [quote name='DominikaAnna']Nie mówcie, że śnieg pada :D u nas nadal wiosennie- 7,5 stopnia :D:D[/QUOTE] No to mogę zazdrościć :D [quote name='dagaa111']odbić z nogi uczyłam że najpierw nakłaniałam go do wskakiwania na kolana i zeskoku, potem to robiliśmy coraz płynniej, jak już mu wychodziło to jedną nogę zabrałam, a potem już tylko dodałam dysk. Tak samo uczyłam z odbiciem od pleców, najpierw tylko wskoczenie i zeskok, a potem frisbee doszło. Tylko przy odbiciu od pleców mam więcej problemów, bo nie widzę dokładnie kiedy wyrzucić dysk i przeważnie rzucam za szybko albo za późno. Teraz chcę się jeszcze wziąć za odbicia od biodra, ale pogoda się do tego nie nadaje[/QUOTE] Kati umie wskakiwać na kolano, tylko jak dochodzi dysk to ona przeskakuje kolano, a nie wskakuje, może dlatego, że źle jej rzucam, nie wiem. A z placami to trudno jest. Ja nawet nie umiem rzucić jak Kati jest na plechach :lol: [quote name='Sylwia K']jaka ona posłuszna, -zazdroszczę psa z tak chłonnym umysłem. My z Lusią zakończyliśmy nauki tylko na podstawowych komendach:oops:[/QUOTE] Posłuszna to tylko wtedy jak mam smakołyki ;) A i tak zależy to od dnia i godziny, ona woli się bawić niż uczyć :p A szkoda... [quote name='Asiaczek']No, dziewczyny, co wy tak o FB? Przeciez to dziecinnie proste. Jeżeli ja, stara baba, to pojęłam, to Wy - tym bardziej... Pzdr.[/QUOTE] Taa poza tym, że umiem zapraszać znajomych to nic nie umiem :D Naprawdę :D Quote
łamAga Posted January 21, 2011 Posted January 21, 2011 [quote name='Paula03'] Taa poza tym, że umiem zapraszać znajomych to nic nie umiem :D Naprawdę :D[/QUOTE] To ja podobnie :evil_lol: zaprosic i akceptowac znajomych umiem czy skomentowac zdjęcie ale nic poza tym :evil_lol: jakis taki skomplikowany mi sie wydaje :lol: Quote
Paula03 Posted January 21, 2011 Author Posted January 21, 2011 [quote name='dOgLoV']To ja podobnie :evil_lol: zaprosic i akceptowac znajomych umiem czy skomentowac zdjęcie ale nic poza tym :evil_lol: jakis taki skomplikowany mi sie wydaje :lol:[/QUOTE] To tak jak ja i póki co nic więcej :D Quote
przeszlus Posted January 21, 2011 Posted January 21, 2011 [quote name='dOgLoV']To ja podobnie :evil_lol: zaprosic i akceptowac znajomych umiem czy skomentowac zdjęcie ale nic poza tym :evil_lol: jakis taki skomplikowany mi sie wydaje :lol:[/QUOTE] Ja mam jak naracie jednego znajomego a to i tak poznałem ją dzieki huskowym forum ;) A ostatni raz bylem na FB w listopadzie ;) To tam też się da zdjęcia komentować :o Quote
Asiaczek Posted January 21, 2011 Posted January 21, 2011 [quote name='przeszlus']Ja mam jak naracie jednego znajomego a to i tak poznałem ją dzieki huskowym forum ;) A ostatni raz bylem na FB w listopadzie ;) To tam też się da zdjęcia komentować :o[/QUOTE] Możesz mnie zaprosić do "znajomości". Juz będziesz miał o 1 znajomego więcej;) Pzdr. Quote
Avaloth Posted January 21, 2011 Posted January 21, 2011 na fb trzeba przebywać to się stopniowo uczy co i jak :) też na początku byłam zielona, ale ogólnie jest fajnie :D na pewno lepiej niż na nk filmik super, fajnie Wam idzie :) że Ty w ogóle masz takie pomysły na sztuczki :D u mnie ukłon to było najbardziej kreatywne co wymyśliłam xd Quote
przeszlus Posted January 21, 2011 Posted January 21, 2011 [quote name='Asiaczek']Możesz mnie zaprosić do "znajomości". Juz będziesz miał o 1 znajomego więcej;) Pzdr.[/QUOTE] Nieźle będe miał 2 znajomych i 2 dogomaniaków :) [quote name='Avaloth']na fb trzeba przebywać to się stopniowo uczy co i jak :) też na początku byłam zielona, ale ogólnie jest fajnie :D na pewno lepiej niż na nk filmik super, fajnie Wam idzie :) że Ty w ogóle masz takie pomysły na sztuczki :D u mnie ukłon to było najbardziej kreatywne co wymyśliłam xd[/QUOTE] Jednak co lepsze to dogomania :D Quote
Paula03 Posted January 22, 2011 Author Posted January 22, 2011 [quote name='przeszlus']Ja mam jak naracie jednego znajomego a to i tak poznałem ją dzieki huskowym forum ;) A ostatni raz bylem na FB w listopadzie ;) To tam też się da zdjęcia komentować :o[/QUOTE] Eee to ja mam więcej znajomych :eviltong: Da :D Ja już wiem jak :evil_lol: [quote name='Asiaczek']Możesz mnie zaprosić do "znajomości". Juz będziesz miał o 1 znajomego więcej;) Pzdr.[/QUOTE] Oo ja też chcę Cię zaprosić :lol: [quote name='Avaloth']na fb trzeba przebywać to się stopniowo uczy co i jak :) też na początku byłam zielona, ale ogólnie jest fajnie :D na pewno lepiej niż na nk filmik super, fajnie Wam idzie :) że Ty w ogóle masz takie pomysły na sztuczki :D u mnie ukłon to było najbardziej kreatywne co wymyśliłam xd[/QUOTE] Zgadzam się lepiej niż na naszej klasie, znacznie lepiej ;) Ja już się trochę obeznałam ;) Teraz to nam idzie o wiele, wiele lepiej. Kati odsuwa się na jakieś pół metra, ale zauważyłam, że lepiej jej idzie jak leżę naprzeciwko niej ;) Już mi brakuje pomysłów :D A ja ją nauczyłam, że ma się kłaniać, gdy ja się kłaniam ;) [quote name='Aleksandra95']Też mam FB. Fajny filmik.:D[/QUOTE] Musze cie zaprosić ;) Dzięki :D [quote name='przeszlus']Nieźle będe miał 2 znajomych i 2 dogomaniaków :) Jednak co lepsze to dogomania :D[/QUOTE] Aż dwóch znajomych? Nie za dużo? :diabloti: Zgadzam się :p Jak by ktoś chciał to podam link na fb: [url]http://www.facebook.com/profile.php?id=100001977071736[/url] Quote
łamAga Posted January 22, 2011 Posted January 22, 2011 [quote name='Asiaczek']Możesz mnie zaprosić do "znajomości". Juz będziesz miał o 1 znajomego więcej;) Pzdr.[/QUOTE] Mnie tez możesz zaprosić bo jak wpisuje Hubert z wariatkowa to mi nic nie wyszukuje :eviltong::eviltong::eviltong::eviltong: Quote
Paula03 Posted January 22, 2011 Author Posted January 22, 2011 [quote name='dOgLoV']Mnie tez możesz zaprosić bo jak wpisuje Hubert z wariatkowa to mi nic nie wyszukuje :eviltong::eviltong::eviltong::eviltong:[/QUOTE] Dobre :D :D :D Quote
Recommended Posts