Atomowka Posted June 30, 2010 Posted June 30, 2010 Bonsai a przypomnij z jakiej jesteś dzielnicy? Ursynów czy coś mi się poprzestawiało w głowie? Skoro transportu nie znajdziemy to poszukam tańszego weta w Twojej okolicy Quote
bico Posted June 30, 2010 Posted June 30, 2010 [quote name='Atomowka']Bonsai a przypomnij z jakiej jesteś dzielnicy? Ursynów czy coś mi się poprzestawiało w głowie? Skoro transportu nie znajdziemy to poszukam tańszego weta w Twojej okolicy[/QUOTE] Popieram! Na pewno nie jest to weterynaryjne odludzie;) zresztą chodzi o zwykłego weta, a nie wypasioną klinikę;) Quote
Bonsai Posted June 30, 2010 Author Posted June 30, 2010 Hej, przepraszam, że nie odpisuję, ale miałam dziś urwanie głowy. Nie zdążyłam podzwonić po wetach, ale na zumi znalazłam innych. Jutro będę dzwonić. Mieszkam na Ochocie. Mam fotki z dzisiejszego spaceru (na Polach Mokotowskich z APSĄ, Sabą i jej tymczasikiem), jak trochę odetchnę, to wstawię. Na wieczornym spacerze próbowaliśmy wejście z małym do tramwaju. O ile ruchu ulicznego w ogóle się nie boi, o tyle wejść nie chciał za Chiny. To problematyczne, bo by go nauczyć potrzeba czasu, a tramwaj nie czeka. No a my chcemy na weekend pojechać do domu, zobaczymy co z tego wyjdzie... Quote
Reno2001 Posted July 1, 2010 Posted July 1, 2010 Dacie jakoś radę. Mój tymczas akurat uwielbka jeździc samochodem. Zaczyna natomiast miec alergię na noszenie jej na rękach. I ja jej się nie dziwię. Ciągle gdzies jest noszona i wożona i chwili świętego spokoju nie ma. Za to jaka socjalizacja ... :) Trzymam kciuki za dom dla Pixelka! Quote
Piromanka Posted July 1, 2010 Posted July 1, 2010 [COLOR=DarkGreen][U][B]AKTUALIZACJA:[/B][/U][/COLOR] [B]Doszły wpłaty:[/B] [B][COLOR=#800080]Paulinken - 25 zł TERESA BORCZ - 20 zł czerda - 50 zł Ewa S. Warszawa - 10 zł ZDRAPKA - 50 zł Havanka - 15 zł bico - 30 zł Halina St. z Kielc- 40 zł Justa - 10 zł KAMI_23 - 20 zł [U]Razem: 270 zł[/U] [COLOR=DarkGreen]Bardzo dziękujemy!!!!!!!! [COLOR=Black]Wydatki: [COLOR=Red]110 zł - transport do DT [SIZE=4][COLOR=DarkSlateGray] PIXEL ma na koncie 160 zł [/COLOR][/SIZE][/COLOR][/COLOR][/COLOR][/COLOR][/B][COLOR=#800080][COLOR=DarkGreen][COLOR=Black][COLOR=Red][SIZE=4][COLOR=DarkSlateGray]kamilawa, wklej na pierwszą stronę.[/COLOR][/SIZE][/COLOR][/COLOR][/COLOR][/COLOR][B][COLOR=#800080][COLOR=DarkGreen][COLOR=Black][COLOR=Red][SIZE=4][COLOR=DarkSlateGray] [/COLOR][/SIZE][/COLOR][/COLOR][/COLOR][/COLOR][/B] Quote
Atomowka Posted July 1, 2010 Posted July 1, 2010 No to akurat Pixelek ma na szczepienia itp. Bonsai ja trochę podzwoniłam większość nie odbiera, trzeba jeszcze próbowac. Dodzwoniłam się do dr. Kudelskiego on przyjmuje na ul. Naruszewicza 26 dziś przyjmuję od 17 do 19. Koszty 30 zł wścieklizna, 60 wirusówki i około 20 zł odrobaczenie Quote
kamilawa Posted July 1, 2010 Posted July 1, 2010 Olu - powiedz mi jak Pixel reaguje na koty? masz możliwość sprawdzenia? [I] Z ogłoszeń robionych jeszcze przez panią Halinę dzwoniła dziś do mnie Pani, która chciałaby adoptować Pixelka. Jest z Krakowa (wizyta i kastracja - TAK, zgadza się). Po Pixelka może przyjechać. [/I] Quote
Bonsai Posted July 1, 2010 Author Posted July 1, 2010 Dzwoniłam do lecznicy na Rakowieckiej... wścieklizna 25 zł, wirusówki od 60 do 80 zł, odrobaczanie 20 zł. Urządza nas to? Jeszcze będę dzwonić na Mochnackiego, mam bliżej i może będzie jeszcze taniej. Quote
Bonsai Posted July 1, 2010 Author Posted July 1, 2010 Na koty nie był sprawdzany. Raz mój Piegus pogonił kota, a mały za nim, ale zupełnie bez świadomości za czym gonią. Sądzę po jego ogólnym zachowaniu, że jeśli by kot nie uciekał, to by się dziwił i chciał bawić, ale pewności nie mam. Nie wiem skąd wziąć kota do sprawdzenia. :p Wiem, że w lecznicy (tam gdzie było drogo) jest kot - rezydent, a poza tym nie mam pojęcia. Jakieś czasami na spacerach spotykamy, ale bez reguły i uciekają, a to motywuje do gonienia. Quote
Delph Posted July 1, 2010 Posted July 1, 2010 [B]Bonsai[/B], żeby go nauczyć jazdy komunikacją miejską możesz spróbować iść na pętlę, tam tramwaj stoi, nie buczy, nie piszczy, ludzie nie depczą i psiakowi będzie łatwiej. Możesz wchodzić, nagradzać i wychodzić do woli. Ja tak mojego Jaggera przyzwyczajałam do autobusów (też się bardzo bał), ale coś przesadziłam w drugą stronę, bo teraz mam problem, głupek pcha się do każdego autobusu, a do tego zatrzymuje i zapiera na każdym przystanku, żeby sobie pojeździć :evil_lol: Quote
kamilawa Posted July 1, 2010 Posted July 1, 2010 [quote name='Bonsai']Dzwoniłam do lecznicy na Rakowieckiej... wścieklizna 25 zł, wirusówki od 60 do 80 zł, odrobaczanie 20 zł. Urządza nas to? [/QUOTE] Urządza, to są normalne ceny. Kurcze, wiem, że jak mi Pani Halina mówiła, to kotów nie gonił, zupełnie go nie interesowały. [B]Dawać nam tu jakiegoś kota :D[/B] Quote
Bonsai Posted July 1, 2010 Author Posted July 1, 2010 Delph, tylko najpierw trzeba do jakiejś pętli dotrzeć. :evil_lol: Ale pomysł dobry, dzięki! :) Kamilawa, popytam wśród ludzi, że potrzebujemy kota. :) A tymczasem, mogłabym prosić o jakis kontakt do tego domku, ewentualnie czy możecie podać tej Pani mój nr telefonu? Quote
Delph Posted July 1, 2010 Posted July 1, 2010 Ja też pętli pod nosem nie mam, ale połączyłam naukę z długim spacerem i się udało ;) Długi spacer przed nauką wchodzenia do autobusu też dużo pomógł, bo psiak był już wybiegany i zrelaksowany, więc dobrze mu się te wypady kojarzyły :razz: Quote
kamilawa Posted July 1, 2010 Posted July 1, 2010 [quote name='Bonsai']A tymczasem, mogłabym prosić o jakis kontakt do tego domku, ewentualnie czy możecie podać tej Pani mój nr telefonu?[/QUOTE] Jasne, jak znajdę telefon to Ci dam :) wiem, ze maila już wysłałam, Twój nr zaraz pani podam. Lecę szukać telefonu... Mam nadzieję, że nie zostawiłam go w schronie... Mam taki zapie*dziel, że masakra. dzień jest dziś dla mnie za krótki! Quote
Bonsai Posted July 1, 2010 Author Posted July 1, 2010 Na Mochnackiego, bliżej mnie, mają wściekliznę za 26 zł, odrobaczenie 10 zł, zakaźne - 50 - 70 zł, w zależności od rodzaju. Quote
Bonsai Posted July 1, 2010 Author Posted July 1, 2010 Byłam na spacerze z psami. Pixel zaszedł drogę Pani jadącej na rowerze. Miał na sobie chustę szukam domu - Pani się zainteresowała. Kilka dni temu musiała uśpić swojego 7-letniego pieska, miał raka trzustki i już nic nie pomagało... Poopowiadałam trochę o psiaku, więcej się nie dowiedziałam, bo Pani łzy napływały do oczu jak opowiadała o swoim piesku. Ma mój numer telefonu, zobaczymy. Quote
Rudzia-Bianca Posted July 1, 2010 Posted July 1, 2010 [quote name='Bonsai']Byłam na spacerze z psami. Pixel zaszedł drogę Pani jadącej na rowerze. Miał na sobie chustę szukam domu - Pani się zainteresowała. Kilka dni temu musiała uśpić swojego 7-letniego pieska, miał raka trzustki i już nic nie pomagało... Poopowiadałam trochę o psiaku, więcej się nie dowiedziałam, bo Pani łzy napływały do oczu jak opowiadała o swoim piesku. Ma mój numer telefonu, zobaczymy.[/QUOTE] Trzymam kciuki za Panią żeby się zdecydowała ... Quote
Delph Posted July 1, 2010 Posted July 1, 2010 Pixelek sam sobie szuka domu, wie kogo na ulicy zaczepiać :evil_lol: Quote
Atomowka Posted July 1, 2010 Posted July 1, 2010 A to Pixel jaki przebiegły. Może akurat mu się uda! Bonsai to idź z małym do tej lecznicy na Mochnackiego(?) spoko sa tam ceny, więc chyba nie ma co czekać dłużej Quote
Piromanka Posted July 2, 2010 Posted July 2, 2010 [INDENT] [COLOR=DarkGreen][U][B]AKTUALIZACJA:[/B][/U][/COLOR] [B]Doszły wpłaty:[/B] [B][COLOR=#800080]Paulinken - 25 zł TERESA BORCZ - 20 zł czerda - 50 zł Ewa S. Warszawa - 10 zł ZDRAPKA - 50 zł Havanka - 15 zł bico - 30 zł Halina St. z Kielc- 40 zł Justa - 10 zł KAMI_23 - 20 zł [U]Razem: 270 zł[/U] [COLOR=DarkGreen]Bardzo dziękujemy!!!!!!!! [COLOR=Black]Wydatki: [COLOR=Red]110 zł - transport do DT [/COLOR][/COLOR][/COLOR][/COLOR][COLOR=Red]14 zł - karma (1 kg Nutry Nuggets z jagnięciną i ryżem) 10,5 zł - obroża przeciwpchielna Beaphar 14 zł - karma (1 kg znów tej samej) 10 zł - gryzaki różne[/COLOR][/B] [B][COLOR=#800080][COLOR=DarkGreen][COLOR=Black][COLOR=Red] [SIZE=4][COLOR=DarkSlateGray] PIXEL ma na koncie 111,50 zł [/COLOR][/SIZE][/COLOR][/COLOR][/COLOR][/COLOR][/B][COLOR=#800080][COLOR=DarkGreen][COLOR=Black][COLOR=Red][SIZE=4][COLOR=DarkSlateGray]kamilawa, wklej na pierwszą stronę.[/COLOR][/SIZE][/COLOR][/COLOR][/COLOR][/COLOR][B][COLOR=#800080][COLOR=DarkGreen][COLOR=Black][COLOR=Red][SIZE=4][COLOR=DarkSlateGray] [/COLOR][/SIZE][/COLOR][/COLOR][/COLOR][/COLOR][/B] [/INDENT] Quote
bico Posted July 3, 2010 Posted July 3, 2010 [quote name='Bonsai']Na Mochnackiego, bliżej mnie, mają wściekliznę za 26 zł, odrobaczenie 10 zł, zakaźne - 50 - 70 zł, w zależności od rodzaju.[/QUOTE] [B]Obiecałam zasponsorować odrobaczenie i wściekliznę - te ceny są dla mnie oki, nie ma na co dłużej czekać, tylko trzeba iść do tej lecznicy i to zrobić.[/B] Czy wpłacać pieniądze na konto Piromanki Czy bezpośrednio do Bonsai? Konto Piromanki mam, Bonsai nie. Quote
Piromanka Posted July 3, 2010 Posted July 3, 2010 bico - wpłacaj do mnie. Z z Bonsai ja się rozliczam. Dziękuję. Quote
Bonsai Posted July 3, 2010 Author Posted July 3, 2010 Dziś poszło 10 zł na odrobaczenie. W poniedziałek - wtorek szczepienia. Pani, której Pixel zaszedł drogę zrezygnowała - rodzina stwierdziła, że to zbyt szybko na kolejnego psa. Za to jest bardzo ciekawy domek w Krakowie, długo z Panią rozmawiałam, przepytałam na wszystkie strony i zapowiada się bardzo fajnie. Jeszcze tylko wizyta przedadopcyjna (Kraków - znacie kogoś?) i sprawdzenie małego na koty. W tej kwestii umówiłam się z sąsiadką na weekend. ;) Transport do Krakowa w razie czego załatwiony - koło 8-10 lipca. Quote
Recommended Posts