Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Jest takie coś?
Mogą być dwa, byleby odstraszacz nie odstraszał psa.
Problem jest taki, że mam psicę z początkiem chorych stawów, kupiłam jej legowisko.
No i niestety, co suka się na chwilę w nim położy, to kotka podchodzi, nosem trąca i psica schodzi...
No i kładzie się w przeciągu pod drzwiami, a przecież dla stawów to niedobre...

Chciałabym czymś wypsikać/posmarować legowisko, żeby Perła chętniej w nim przebywała.

I coś, co odstraszy mi od tego legowiska koty, a nie psicę :shake:

Jak kotkę będę zrzucać z legowiska, to w zamian za to nasika mnie albo rodzicom na pościel :/

Edit:
Dałam psicy denta stixa, poszła z nim do legowiska.
Jak jadła, wypsikałam legowisko REPELEX'em.

Sunia zjadła, ułożyła się.
Poleżała chwilę i wstała.
Patrzyłam, kota nie było.

No i jak suka wstała, odrazu do legowiska wszedł kot.

No nie mogę na to patrzeć :(
Może coś da się z tym zrobić?

Nie chcę się pozbywać legowiska

Posted

Niestety nie ma takiej możliwości - po prostu nie mam na tyle miejsca na tak duże legowiska.
Myślę nad legowiskiem dla kota, ale i tak nie wiem, czy to da cokolwiek

Posted

Moze faktycznie legowisko dla kota pomoze,w koncu duzo miejsca nie zajmie a zawsze warto sprobowac :) w najgorszym wypadku bedzie spal raz na swoim a raz na jej a w najlepszym pokocha swoje legowisko :)

Posted

Spróbuj przestawić legowisko w inne miejsce, jeśli układ mieszkania pozwala. Być może teraz leży w miejscu, które z jakiegoś powodu bardzo odpowiada kotu? Śliczny kot, tak swoją drogą :)

• 2 weeks later...
Posted

[quote name='Lawinka']Jak tam, udalo sie rozwiazac problem? oba zwierzaki przepiekne :)[/QUOTE]

Hej, hej :)
Zamówiłam legowisko dla kotów, a legowisko psicy na razie zwinęłam, bo jak nie ona (raz nie wyszła rano na siku, rodzice mi nie powiedzieli, ja poleciałam do pracy i no i wpadka, drugi raz nie wiem czemu, wyjechałam z domu) to koty na nie lały.
Położę obydwa jednocześnie, jak przyjdzie kocie.
Zobaczymy.
W najgorszym wypadku legowisko dla Piesy wyciągnę dopiero zimą, bo w te upały ona i tak woli na zimnym parkiecie (a stawy nie chcą...)

Posted

Masz racje najlepiej poczekac az przyjdzie kocie,wystawic oba naraz :) Ja pare dni temu kupilam kotom nowe legowisko to siedza tam na zmiane non stop ;) a Twoim avku wiedze ze czasem leza razem, slodko to wyglada .

Posted

[quote name='Lawinka']Masz racje najlepiej poczekac az przyjdzie kocie,wystawic oba naraz :) Ja pare dni temu kupilam kotom nowe legowisko to siedza tam na zmiane non stop ;) a Twoim avku wiedze ze czasem leza razem, slodko to wyglada .[/QUOTE]

Leżały dziewuchy razem, jak był drugi pies.
Odkąd drugiego psa nie ma (paraliż i starość) suka jest baaardzo dziwna.
I nie ma szans, żeby się kotka położyła obok niej. Albo żeby chociaż ją powąchała, bo Psica odrazu ucieka ;/