Wistra Posted June 10, 2010 Posted June 10, 2010 Jest takie coś? Mogą być dwa, byleby odstraszacz nie odstraszał psa. Problem jest taki, że mam psicę z początkiem chorych stawów, kupiłam jej legowisko. No i niestety, co suka się na chwilę w nim położy, to kotka podchodzi, nosem trąca i psica schodzi... No i kładzie się w przeciągu pod drzwiami, a przecież dla stawów to niedobre... Chciałabym czymś wypsikać/posmarować legowisko, żeby Perła chętniej w nim przebywała. I coś, co odstraszy mi od tego legowiska koty, a nie psicę :shake: Jak kotkę będę zrzucać z legowiska, to w zamian za to nasika mnie albo rodzicom na pościel :/ Edit: Dałam psicy denta stixa, poszła z nim do legowiska. Jak jadła, wypsikałam legowisko REPELEX'em. Sunia zjadła, ułożyła się. Poleżała chwilę i wstała. Patrzyłam, kota nie było. No i jak suka wstała, odrazu do legowiska wszedł kot. No nie mogę na to patrzeć :( Może coś da się z tym zrobić? Nie chcę się pozbywać legowiska Quote
Martens Posted June 11, 2010 Posted June 11, 2010 Może sprawę załatwiłoby po prostu 1 lub 2 dodatkowe posłania? Kot nie będzie przecież leżał na wszystkich, a sunia zawsze będzie miała gdzie odpocząć. Quote
Wistra Posted June 11, 2010 Author Posted June 11, 2010 Niestety nie ma takiej możliwości - po prostu nie mam na tyle miejsca na tak duże legowiska. Myślę nad legowiskiem dla kota, ale i tak nie wiem, czy to da cokolwiek Quote
Lawinka Posted June 13, 2010 Posted June 13, 2010 Moze faktycznie legowisko dla kota pomoze,w koncu duzo miejsca nie zajmie a zawsze warto sprobowac :) w najgorszym wypadku bedzie spal raz na swoim a raz na jej a w najlepszym pokocha swoje legowisko :) Quote
Afryka Posted June 17, 2010 Posted June 17, 2010 Spróbuj przestawić legowisko w inne miejsce, jeśli układ mieszkania pozwala. Być może teraz leży w miejscu, które z jakiegoś powodu bardzo odpowiada kotu? Śliczny kot, tak swoją drogą :) Quote
Lawinka Posted June 29, 2010 Posted June 29, 2010 Jak tam, udalo sie rozwiazac problem? oba zwierzaki przepiekne :) Quote
Wistra Posted June 29, 2010 Author Posted June 29, 2010 [quote name='Lawinka']Jak tam, udalo sie rozwiazac problem? oba zwierzaki przepiekne :)[/QUOTE] Hej, hej :) Zamówiłam legowisko dla kotów, a legowisko psicy na razie zwinęłam, bo jak nie ona (raz nie wyszła rano na siku, rodzice mi nie powiedzieli, ja poleciałam do pracy i no i wpadka, drugi raz nie wiem czemu, wyjechałam z domu) to koty na nie lały. Położę obydwa jednocześnie, jak przyjdzie kocie. Zobaczymy. W najgorszym wypadku legowisko dla Piesy wyciągnę dopiero zimą, bo w te upały ona i tak woli na zimnym parkiecie (a stawy nie chcą...) Quote
Lawinka Posted June 29, 2010 Posted June 29, 2010 Masz racje najlepiej poczekac az przyjdzie kocie,wystawic oba naraz :) Ja pare dni temu kupilam kotom nowe legowisko to siedza tam na zmiane non stop ;) a Twoim avku wiedze ze czasem leza razem, slodko to wyglada . Quote
Wistra Posted June 29, 2010 Author Posted June 29, 2010 [quote name='Lawinka']Masz racje najlepiej poczekac az przyjdzie kocie,wystawic oba naraz :) Ja pare dni temu kupilam kotom nowe legowisko to siedza tam na zmiane non stop ;) a Twoim avku wiedze ze czasem leza razem, slodko to wyglada .[/QUOTE] Leżały dziewuchy razem, jak był drugi pies. Odkąd drugiego psa nie ma (paraliż i starość) suka jest baaardzo dziwna. I nie ma szans, żeby się kotka położyła obok niej. Albo żeby chociaż ją powąchała, bo Psica odrazu ucieka ;/ Quote
Recommended Posts