magda_z Posted June 6, 2010 Posted June 6, 2010 BERYL- imię robocze psiaka. W schronisku pies nie ma imienia, identyfikuje się go za pomocą numerka. Beryl (ID:332) przebywa w Schronisku Dla Bezdomnych Zwierząt w Rybniku, ma ok. 2-3 lat. Jest zaszczepiony przeciwko wściekliźnie, odrobaczony, ale niestety nie wykastrowany. Charakter: Beryl jest łagodny, przyjacielski i zrównoważony. Jest oazą spokoju. Kocha wszystko wokół. Jego ogon jest przez cały czas w ruchu. W stosunku do ludzi jest bardzo ufny. Uwielbia towarzystwo człowieka. Przyjaźnie nastawiony do starszych dzieci :) Wygląd: Beryl jest olbrzymem w typie bernardyna. Jakiego domu szuka Beryl? Beryl będzie odpowiednim psem dla osoby szukającej wiernego towarzysza rodziny. Jego właściciel powinien być osobą odpowiedzialną i stanowczą. Najlepiej będzie mu w domu z ogrodem. Może mieszkać w kojcu, ale pod warunkiem, że zapewni mu sie stały kontakt z właścicielem i członkami rodziny. Kontakt: Schronisko Dla Bezdomnych Zwierząt w Rybniku (woj. Śląskie) [email protected] gg: 6314607 W ogłoszeniach proszę nie podawac miejscowości, w której przebywa pies! Ogłoszenia: http://bernardyn.org/psiaki_info.php?PsiakiID=72 http://www.psy.pl/adopcje/art6329,beryl.html Quote
ANETTTA Posted June 6, 2010 Posted June 6, 2010 zagladam ..zapisuje ......i wrzucam cioteczkom benkowym .. Quote
Malwi Posted June 6, 2010 Posted June 6, 2010 ależ cudak :D można metryczkę ? 1. Imię - ... 2. Płeć - ... 3. Wiek - ... 4. Sierść - ... 5. Sterylizacja - ... 6. Wielkość - ... 7. Miejscowość - ... 8. Województwo - ... 9. Miejsce Pobytu - ... 10. Zachowanie - ... 11. Zachowanie względem Dzieci -... 12. Zachowanie względem Zwierząt - ... 13. Dla Kogo - ... 14. Historia - ... 15. Kontakt - ... 16. Krótki Opis - ... Quote
magda_z Posted June 6, 2010 Author Posted June 6, 2010 1. Imię - robocze imię Beryl, w schronisku nr 332 2. Płeć - pies 3. Wiek - ok. 2-3 lat 4. Sierść - półdługa, tricolor 5. Sterylizacja - nie 6. Wielkość - olbrzym 7. Miejscowość - Rybnik 8. Województwo - Śląskie 9. Miejsce Pobytu - Schronisko 10. Zachowanie - Łagodny, przyjacielski i zrównoważony. Jest oazą spokoju. Kocha wszystko wokół. 11. Zachowanie względem Dzieci - Przyjacielski do starszych dzieci. 12. Zachowanie względem Zwierząt - Nie wykazuje agresji w stosunku do innych psów. 13. Dla Kogo - Beryl będzie odpowiednim psem dla osoby szukającej wiernego towarzysza rodziny. Jego właściciel powinien być osobą odpowiedzialną i stanowczą. 14. Historia - Znaleziony. 15. Kontakt - wolontariuszka Magda [email protected]; gg: 6314607 16. Krótki Opis - Olbrzymi, misiowaty i poprostu przepiękny :loveu: Quote
zuzlikowa Posted June 6, 2010 Posted June 6, 2010 [quote name='magda_z']1. Imię - robocze imię Beryl, w schronisku nr 332 2. Płeć - pies 3. Wiek - ok. 2-3 lat 4. Sierść - półdługa, tricolor 5. Sterylizacja - nie 6. Wielkość - olbrzym 7. Miejscowość - Rybnik 8. Województwo - Śląskie 9. Miejsce Pobytu - Schronisko 10. Zachowanie - Łagodny, przyjacielski i zrównoważony. Jest oazą spokoju. Kocha wszystko wokół. 11. Zachowanie względem Dzieci - ns 12. Zachowanie względem Zwierząt - Nie wykazuje agresji w stosunku do innych psów. 13. Dla Kogo - Beryl będzie odpowiednim psem dla osoby szukającej wiernego towarzysza rodziny. Jego właściciel powinien być osobą odpowiedzialną i stanowczą. 14. Historia - Znaleziony. 15. Kontakt - wolontariuszka Magda [email protected]; gg: 6314607 16. Krótki Opis - Olbrzymi, misiowaty i poprostu przepiękny :loveu: Nie podawajcie nr schroniskowego psa...a w ogłoszeniach podawajcie tylko namiary na MAGDĘ!Nie piszcie nic o które konkretnie schronisko chodzi! Magda...ułóż może taki krótki tekst do ogłoszeń...i wstaw na początku wątku...ułatwi to ogłaszanie chłopaka!!! A cudny jest niesłychanie!!!Imię też piękne... Quote
kamilawa Posted June 6, 2010 Posted June 6, 2010 Cudo!!! Kolejny benek, który potrzebuje podnoszenia i ogłoszeń ;) zaraz jakieś wyczarujemy. Quote
zuzlikowa Posted June 6, 2010 Posted June 6, 2010 [quote name='kamilawa']Cudo!!! Kolejny benek, który potrzebuje podnoszenia i ogłoszeń ;) zaraz jakieś wyczarujemy. ...klęłabym jak szewc...KOLEJNY,A TE O KTÓRYCH WIEMY NIE SĄ JESZCZE POOGŁASZANE!!! Dzięki,że jesteś!!! Bardzo przydadzą się ogłoszenia,ale nie pisz Rybnik,nie podawaj numeru schroniskowego,a namiary tylko na Magdę!Plissss... Quote
kamilawa Posted June 6, 2010 Posted June 6, 2010 zuzlikowa napisał(a):nie pisz Rybnik,nie podawaj numeru schroniskowego,a namiary tylko na Magdę! Plissss... Spoko ciocia, się robi. Dużo ogłoszeń nie dam rady zrobić, ale kilka jak najbardziej. Mam nadzieję, że chłopak migiem poleci do domku. Ostatnio jak nie u jamników to u benków jestem :) Ale to nic, jak mogę, to pomogę! ;) Quote
magda_z Posted June 6, 2010 Author Posted June 6, 2010 [quote name='zuzlikowa']Magda...ułóż może taki krótki tekst do ogłoszeń...i wstaw na początku wątku...ułatwi to ogłaszanie chłopaka!!! Kurcze... tylko ja w sprawach układania tekstów do ogłoszeń raczej cienka jestem. Mógłby ktoś pomóc z tekstem? Quote
Malwi Posted June 7, 2010 Posted June 7, 2010 http://bernardyn.org/psiaki_info.php?PsiakiID=72 - sprawdźcie czy wszystko ok ;) Quote
zuzlikowa Posted June 8, 2010 Posted June 8, 2010 [quote name='magda_z']Kurcze... tylko ja w sprawach układania tekstów do ogłoszeń raczej cienka jestem. Mógłby ktoś pomóc z tekstem? To napisz kilka luźnych uwag ze spotkań z Berylem...może coś mi podsuną...takie spostrzeżenia od siebie... Quote
magda_z Posted June 9, 2010 Author Posted June 9, 2010 No więc.... Tak radosnego i przyjaznego benka jeszcze w życiu nie spotkałam :) W sobotę jak pracownik wyprowadził go z boksu Beryl zachowywał się bardzo grzecznie. Nie ciągnął na smyczy (widać było, że wie co to smycz, obroża), grzecznie pozował do zdjęć. Na mój widok bardzo się ucieszył (chociaż wcale mnie nie zna), ogon przez cały czas miał w ruchu. Do starszych dzieci zachowuje się łagodnie (w schronisku bylam z siostrą). On ogólnie uwielbia towarzystwo człowieka. Wracając do boksu mijał się z husky'm i był do niego raczej przyjacielsko nastawiony, nie wykazywał agresji. Pracownicy w schronisku mówią, że to taki 'misiek' z niego, bo uwielbia dużo jeść :) Chyba tylko tyle mogę o nim powiedzieć... mam nadzieję, że to coś pomoże :) Quote
zuzlikowa Posted June 9, 2010 Posted June 9, 2010 [quote name='magda_z']No więc.... Tak radosnego i przyjaznego benka jeszcze w życiu nie spotkałam :) W sobotę jak pracownik wyprowadził go z boksu Beryl zachowywał się bardzo grzecznie. Nie ciągnął na smyczy (widać było, że wie co to smycz, obroża), grzecznie pozował do zdjęć. Na mój widok bardzo się ucieszył (chociaż wcale mnie nie zna), ogon przez cały czas miał w ruchu. Do starszych dzieci zachowuje się łagodnie (w schronisku bylam z siostrą). On ogólnie uwielbia towarzystwo człowieka. Wracając do boksu mijał się z husky'm i był do niego raczej przyjacielsko nastawiony, nie wykazywał agresji. Pracownicy w schronisku mówią, że to taki 'misiek' z niego, bo uwielbia dużo jeść :) Chyba tylko tyle mogę o nim powiedzieć... mam nadzieję, że to coś pomoże :) Pomoże...poczytam sobie kilka razy i pomoże na pewno! Quote
magda_z Posted June 13, 2010 Author Posted June 13, 2010 Wczoraj byłam u Berylka :) Marnieje biedak w tym schronisku :( Wczorj miał też bliskie spotkanie z suczką, mix ONka. Sunia raczej go ignorowała, ale Beryl był nią bardzo zainteresowany, próbował się przywitać. W żadnym wypadku nie był agresywny. Więc już na 100% wiadomo, że psiak jest przyjacielski do innych suczek. Co do psów to tylko wiadomo, że nie wykazuje agresji. Quote
zuzlikowa Posted June 14, 2010 Posted June 14, 2010 magda_z napisał(a):Wczoraj byłam u Berylka :) Marnieje biedak w tym schronisku :( Wczorj miał też bliskie spotkanie z suczką, mix ONka. Sunia raczej go ignorowała, ale Beryl był nią bardzo zainteresowany, próbował się przywitać. W żadnym wypadku nie był agresywny. Więc już na 100% wiadomo, że psiak jest przyjacielski do innych suczek. Co do psów to tylko wiadomo, że nie wykazuje agresji. Kochana...dowiedz się jak wyglada sytuacja z kastracją Beryla w schronisku!To bardzo ważne! Dzwoniła babka o benka z Dąbrowy Górniczej...odesłałam ją na naszą strone i zaproponowałam,by zerknęła na Beryla...może zadzwoni! Ale ważne jest by psiak był wykastrowany-jest tam sunia niesterylizowana. Dom przed wydaniem psiaka i poinformowaniem gdzie pies przebywa, dokładnie sprawdzić trzeba,choć brzmiał sensownie i z doświadczeniem. W razie czego pisz...poszukamy kogoś na wizytę. Quote
ANETTTA Posted June 14, 2010 Posted June 14, 2010 Zuzikowa do domu do dąbrowy górniczej poszła suka benia z kielc od andzi (byc moze to zbieg okolicznosci )) bez kastracji pamietasz ja ..czy to ten sam dom ??? mam nadziejej ze na stronie beryla nie ma w zmianki o tym w którym on schronisku przebywa !! Quote
zuzlikowa Posted June 15, 2010 Posted June 15, 2010 ANETTTA napisał(a):Zuzikowa do domu do dąbrowy górniczej poszła suka benia z kielc od andzi (byc moze to zbieg okolicznosci )) bez kastracji pamietasz ja ..czy to ten sam dom ??? mam nadziejej ze na stronie beryla nie ma w zmianki o tym w którym on schronisku przebywa !! Czy masz nr telefonu tego domku? 783***211 ,to nr tego,który wczoraj dzwonił.Innych informacji nie mam. Z informacji wynikało,że 2 sunie benie były dłużej w tym domku...teraz jest jedna,ta 3,5roczna...o Berylu sama wspomniałam sugerując pieska do suni dorosłej...nic nie wspominając o tym,czy w schronie,czy w dt...ale za to powiedziałam,że jest wykastrowany(niestety pamięć jest omylna i się mylnęłam). Skierowałam panią na naszą stronę i wspomniałam ,by zerknęła na Beryla i skontaktowała sie bezpośrednio z opiekunką...tam chyba jest napisane,że jest nie wykastrowany.Wiem też od Magdalleny,że pani zadzwoniła do niej pytając o Beryla... Magda wspomniała,ze zgodziła się psa wykastrować...nie wiem jak dalej potoczyły się ustalenia i działania Madalleny. Z wiadomych wzgledów. Może na wątku na www.bernardyn.com.pl jest coś konkretniejszego...na razie nie mam kiedy tam zajrzeć. Jeśli możesz,przypomnij Madallenie o suni w Dąbrowie Górniczej. Nadal podtrzymuję,że benio bez kastracji nie powinien zostać wydany...bez wzgledu na obietnice domku...niestety wyjątki potwierdzają regułę, a zbyt często mamy przykłady,gdy obietnice bywają łamane. Magda_z...bardzo potrzebujemy informacji od Ciebie...gł.na temat kastracji w Rybniku. Quote
kamilawa Posted June 15, 2010 Posted June 15, 2010 Cholera! Zapomniałam o ogłoszeniach dla malucha, czy ktoś mu gdzieś już robił? Quote
zuzlikowa Posted June 15, 2010 Posted June 15, 2010 kamilawa napisał(a):Cholera! Zapomniałam o ogłoszeniach dla malucha, czy ktoś mu gdzieś już robił? ...nie sądzę...a przydałyby się... Quote
magda_z Posted June 15, 2010 Author Posted June 15, 2010 zuzlikowa napisał(a):Magda_z...bardzo potrzebujemy informacji od Ciebie...gł.na temat kastracji w Rybniku. Niestety nie ma szans na to, że Beryl zostanie wykastrowany w schronisku :shake: U nas niestety nie przeprowadzają takich zabiegów :placz: Quote
zuzlikowa Posted June 15, 2010 Posted June 15, 2010 magda_z napisał(a):Niestety nie ma szans na to, że Beryl zostanie wykastrowany w schronisku :shake: U nas niestety nie przeprowadzają takich zabiegów :placz: Magda,czy mozesz zoriętować się gdzie jest dobra i niezbyt droga klinika w Rybniku?...czy jest taka? Dowiedzieć się,czy tam mogliby chłopaka wykastrować i przetrzymać 1 dzień...a ew.następnego dnia można umówić rodzinę po psiaka,już bezpośrednio z kliniki. A do rodziny się zwrócić,by pokryła koszty kastracji psiaka. Masz możliwość odpowiedzenia na te pytania: Czy jest w Rybniku klinka wet,która dobrze i bezpiecznie przeprowadzi kastrację? Ile to kosztuje? Czy mogą przetrzymać chłopaka 1 dobę?...ile to kosztuje? Czy mogłabyś tego bezpośrednio dopilnować,lub jakaś osoba,której ufasz? Quote
kamilawa Posted June 15, 2010 Posted June 15, 2010 zuzlikowa napisał(a):...nie sądzę...a przydałyby się... No to jutro porobię :) Quote
zuzlikowa Posted June 15, 2010 Posted June 15, 2010 kamilawa napisał(a):No to jutro porobię :) Buziole... Quote
Recommended Posts