Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 747
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

Posted

Jestem na zaproszenie dogo07 :D Widziałam go dziś na psydoadopcji.pl i zastanawiałam się czy ma wątek na dogo ;)
Prześlę na Puszka 20zł jednorazowo (i w miarę możliwości postaram się przesłać coś więcej), poproszę na nr konta na PW.
Trzeba go jak najszybciej wyciągać...

Posted

Szarotko, Puszek na 25domkach już jest, a o bazarek właśnie pytałam. Od Martecek są ciuszki na aukcję, ale nie ma kto tego bazarku przeprowadzić. Ja nie umiem :placz:.

Posted

Na zaproszenie Dogo07, w tej chwili mogę jednorazowo dorzucić 20 zł (mój psiak uszkodził sobie oko :-(, bylismy wczoraj u Garncarza), poproszę nr konta, wierzę, że cała akcja zakończy się sukcesem

Posted

Dziękuję w imieniu Puszka :).

[COLOR=Black]Obecne deklaracje:

stałe:
100zł/mc - skarpeta kudłaczy
10zł/mc - paulinken
20zł/mc - Certusowa
Razem:130zł

jednorazowe:
15zł - Lolalola
20zł - haliza
20zł - Andzike
20zł - Nevada
Razem: 75zł

Dodatkowo jest 150zł na hotelik albo na kastrację.
[/COLOR]

Posted

[quote name='Dogo07']Nie wiem czy trzeba zakładać wątek na transportowym, czy już ktoś szuka transportu ?[/QUOTE]

Ciągle zaglądąm na transportowy i pytam o ewentualny transport Puszka do Inowrocławia, ale wątku nie założyłam. Mam już jedną odpowiedź:

[quote name='Tarzanka']
Będę jechała najprawdopodobniej w poniedziałek albo jutro do trójmiasta, jakbyście się dogadały i dowiozły psiaki do Wrocławia mogłabym je zabrać i porozwozić. koszt od jednego psiaka 200zł. Zastanów się i daj znać najlepiej najszybciej jak sie da bo musiałabym plany trasy zmienić Pozdrawiam.[/QUOTE]

Trochę daleko z Pszczyny do Wrocławia i te 200zł ....

Posted

No niestety, transport to też koszty, czasami nawet dość spore :(.

A trasa Pszczyna - Inowrocław to jednak kawał drogi, mniej więcej 400km, więc nawet licząc na samą benzynę to byłby koszt ok.250zł.

Posted

[quote name='Szarotka']Elinko czy Puszek mialby jechac do Ciebie ?? jak tak moglabym go zobaczyc !!!!!!!!!!!!!!!
On musi dojechac !!!!!!!!!!!!!!!!!a gdzie jest Pszczyna ??[/QUOTE]

Szarotko, Pszczyna jest w woj. śląskim. Niedaleko Bielsko Białej.

Posted

To faktycznie daleko. No ale napewno ktos jezdzi i moze transport laczony. Ciotki dogowe sa po calej Polsce.
Wiem, ze brat Ingrid jest gdzies na Slasku i jezdzi. Trzeba do Niej napisac, moze chociaz kawalek dowiezie.
Ja chce zobaczyc Puszka w Inowroclawiu :):)

Posted

[I]Brat Ingrid odpada - napewno nie zabierze ode mnie żadnego psa...
Wiózł szczeniaczki z tego schronu i nie miałam kiedy doprowadzić Ich do pożadku, a w stanie były strasznym.
sama się nawet nie spodziewałam.
Szczerze mnie znienawidził...[/I]

Posted

Ja wiem, że za tydzień elmira zawozi psiaka z Warszawy do Wrocławia, więc będzie i wracać. Jakby mogła troszkę zboczyć w powrotnej trasy, to by może mogła podwieźć psiaka ale też z Wrocławia do Inowrocławia. Ale to też jest transport płatny, najwyżej by się rozłożył na więcej psiaków.

Ale nie wiem czy to jest jakieś wyjście, bo i tak trzeba by szukać transportu do Wrocławia z Pszczyny, potem ktoś by go musiał w tym Wrocławiu przechować aż go elmira weźmie dalej, oczywiście jakby z elmirą wyszło w ogóle.
No i , czy Puszek ma jeszcze tyle czasu, żeby czekać, a jak go wcześniej wywiozą ?

Posted

[I]Nie poważnie... To była bardzo nieprzyjemna sprawa, wiem,że Ingrid to wspaniała osoba,ale to nie ma nic do tego.
Zawaliłam. Miałam za dużo na głowie [domownik umierający na raka, pekińczyk któremu oczy wypadły i jeszcze cała masa innych] Dałam ciała.
Pierwszy raz psy jechały ode mnie w takim stanie.
Do tego doszło wyciągnięcie Ich - też mam tam ograniczone pole manewru i tak się strasznie stało.
Dobrze,że je dowiózł.
To świadczy tylko o Jego dobrym sercu, bo ktoś inny by je wolo wypuścił - tak capiły...
Do tego rzygały. No meksyk...[/I]

Posted

Ale teraz psiaka byś przygotowała jakoś do transportu. Poza tym, to i tak by go najpierw wiózł Nikus chyba z Pszczyny do tych Katowic.
A jeśli chodzi o psiaki, to trudno komukolwiek powiedzieć czy zaręczyć, jak one się będą zachowywać w podróży, czy nie będą wymiotować itp.
Ktoś, kto wozi psy, schroniskowe, czy bezdomne z ulicy, w ten sposób im pomagając, to zdaje sobie z tego sprawę, chyba.

Klaudus, a masz w takim razie jakiś inny pomysł ?
Może ktoś coś doradzi, podpowie ?

Posted

[I]Nie no zawsze staram się psa przygotować.
Zresztą nie miałam nigdy żadnych nieporozumień,a sporo psów już ode mnie w świat pojechało.
No trudno - stało się i się nie odstanie.
Nie takie transporty się załatwiało i jakoś było.
Zresztą ja też niejednokrotnie psa, który rzygał, srał, sikał, szczekał całą drogę - tak to jest, biorąc psa zawsze sobie zdaję sprawę,że może nieprzyjemnie pachnieć - w końcu w schroniskach perfumowanych boksów nie mają...
Pierwszorzędnie trzeba kasę zbierać.
Bo jak transport będzie płatny to klapa, a na taki właśnie się zapowiada.
Ostatnio Pan wiózł nasze pieski do Krakowa za około 100 zł.

Elinka chyba Ty pisałaś o kastracji,że w schronie taniej...
Niestety nie...
Oni tu z psami NIC nie robią.
To nie wchodzi w Ich zakres, ale kasę kasują... :roll:[/I]

Posted

Zapytajcie SzczepoN, to też transport płatny, ale może akurat nie będzie tak drogo. Nie mam innych pomysłów
No i na transportowym napiszcie, może ktoś będzie jechał na tej trasie

Posted

[quote name='leni356']Zapytajcie SzczepoN, to też transport płatny, ale może akurat nie będzie tak drogo. Nie mam innych pomysłów
No i na transportowym napiszcie, może ktoś będzie jechał na tej trasie[/QUOTE]

[I]Właśnie ten przemily Pan wiózł ode mnie szczeniaka i haskiego do Krakowa.
Wspaniały człowiek.[/I]