Klaudus__ Posted July 2, 2010 Author Posted July 2, 2010 [I]Jak o mnie chodzi to mogę wyciągnąć choćby jutro jak trzeba będzie,ale to nie o to chodzi. Bo przecież trzeba wszystko zgrać[/I] Quote
Andzike Posted July 2, 2010 Posted July 2, 2010 Jestem na zaproszenie dogo07 :D Widziałam go dziś na psydoadopcji.pl i zastanawiałam się czy ma wątek na dogo ;) Prześlę na Puszka 20zł jednorazowo (i w miarę możliwości postaram się przesłać coś więcej), poproszę na nr konta na PW. Trzeba go jak najszybciej wyciągać... Quote
Szarotka Posted July 3, 2010 Posted July 3, 2010 Ja tez przyszlam od Dogo. A jakis awaryjny bazarek ?? Moze go tez wsadzic na watek, 25 domkow szuka kudlatego psa?? A gdzie on teraz jest ???? Quote
elinka Posted July 3, 2010 Posted July 3, 2010 Szarotko, Puszek na 25domkach już jest, a o bazarek właśnie pytałam. Od Martecek są ciuszki na aukcję, ale nie ma kto tego bazarku przeprowadzić. Ja nie umiem :placz:. Quote
Nevada Posted July 3, 2010 Posted July 3, 2010 Na zaproszenie Dogo07, w tej chwili mogę jednorazowo dorzucić 20 zł (mój psiak uszkodził sobie oko :-(, bylismy wczoraj u Garncarza), poproszę nr konta, wierzę, że cała akcja zakończy się sukcesem Quote
Onaa Posted July 3, 2010 Posted July 3, 2010 Dziękuję w imieniu Puszka :). [COLOR=Black]Obecne deklaracje: stałe: 100zł/mc - skarpeta kudłaczy 10zł/mc - paulinken 20zł/mc - Certusowa Razem:130zł jednorazowe: 15zł - Lolalola 20zł - haliza 20zł - Andzike 20zł - Nevada Razem: 75zł Dodatkowo jest 150zł na hotelik albo na kastrację. [/COLOR] Quote
Onaa Posted July 3, 2010 Posted July 3, 2010 Nie wiem czy trzeba zakładać wątek na transportowym, czy już ktoś szuka transportu ? Quote
elinka Posted July 3, 2010 Posted July 3, 2010 [quote name='Dogo07']Nie wiem czy trzeba zakładać wątek na transportowym, czy już ktoś szuka transportu ?[/QUOTE] Ciągle zaglądąm na transportowy i pytam o ewentualny transport Puszka do Inowrocławia, ale wątku nie założyłam. Mam już jedną odpowiedź: [quote name='Tarzanka'] Będę jechała najprawdopodobniej w poniedziałek albo jutro do trójmiasta, jakbyście się dogadały i dowiozły psiaki do Wrocławia mogłabym je zabrać i porozwozić. koszt od jednego psiaka 200zł. Zastanów się i daj znać najlepiej najszybciej jak sie da bo musiałabym plany trasy zmienić Pozdrawiam.[/QUOTE] Trochę daleko z Pszczyny do Wrocławia i te 200zł .... Quote
Onaa Posted July 3, 2010 Posted July 3, 2010 No niestety, transport to też koszty, czasami nawet dość spore :(. A trasa Pszczyna - Inowrocław to jednak kawał drogi, mniej więcej 400km, więc nawet licząc na samą benzynę to byłby koszt ok.250zł. Quote
Klaudus__ Posted July 3, 2010 Author Posted July 3, 2010 [I]Miałam zapytanie o Puszka, jednak nie liczę na nic konkretnego w tej sprawie...[/I] Quote
Szarotka Posted July 3, 2010 Posted July 3, 2010 Elinko czy Puszek mialby jechac do Ciebie ?? jak tak moglabym go zobaczyc !!!!!!!!!!!!!!! On musi dojechac !!!!!!!!!!!!!!!!!a gdzie jest Pszczyna ?? Quote
Onaa Posted July 3, 2010 Posted July 3, 2010 [quote name='Szarotka']Elinko czy Puszek mialby jechac do Ciebie ?? jak tak moglabym go zobaczyc !!!!!!!!!!!!!!! On musi dojechac !!!!!!!!!!!!!!!!!a gdzie jest Pszczyna ??[/QUOTE] Szarotko, Pszczyna jest w woj. śląskim. Niedaleko Bielsko Białej. Quote
Szarotka Posted July 3, 2010 Posted July 3, 2010 To faktycznie daleko. No ale napewno ktos jezdzi i moze transport laczony. Ciotki dogowe sa po calej Polsce. Wiem, ze brat Ingrid jest gdzies na Slasku i jezdzi. Trzeba do Niej napisac, moze chociaz kawalek dowiezie. Ja chce zobaczyc Puszka w Inowroclawiu :):) Quote
Szarotka Posted July 3, 2010 Posted July 3, 2010 To pewnie nie pasuje ?? a dalej sie nie wybiera, moze ma ochote odwiedzic Inowroclaw. :):) Cos musimy zalatwic, zeby kawalek blizej bylo. Quote
Szarotka Posted July 3, 2010 Posted July 3, 2010 Bede w Inowroclawiu po 25 lipca i odwiedzam Puszka u Elinki, wiec transport musi sie znalezc. Quote
Klaudus__ Posted July 3, 2010 Author Posted July 3, 2010 [I]Brat Ingrid odpada - napewno nie zabierze ode mnie żadnego psa... Wiózł szczeniaczki z tego schronu i nie miałam kiedy doprowadzić Ich do pożadku, a w stanie były strasznym. sama się nawet nie spodziewałam. Szczerze mnie znienawidził...[/I] Quote
Szarotka Posted July 3, 2010 Posted July 3, 2010 E znam Ingrid osobiscie, to moze nie bedzie tak zle. ;):) Quote
Onaa Posted July 3, 2010 Posted July 3, 2010 Ja wiem, że za tydzień elmira zawozi psiaka z Warszawy do Wrocławia, więc będzie i wracać. Jakby mogła troszkę zboczyć w powrotnej trasy, to by może mogła podwieźć psiaka ale też z Wrocławia do Inowrocławia. Ale to też jest transport płatny, najwyżej by się rozłożył na więcej psiaków. Ale nie wiem czy to jest jakieś wyjście, bo i tak trzeba by szukać transportu do Wrocławia z Pszczyny, potem ktoś by go musiał w tym Wrocławiu przechować aż go elmira weźmie dalej, oczywiście jakby z elmirą wyszło w ogóle. No i , czy Puszek ma jeszcze tyle czasu, żeby czekać, a jak go wcześniej wywiozą ? Quote
Klaudus__ Posted July 3, 2010 Author Posted July 3, 2010 [I]Nie poważnie... To była bardzo nieprzyjemna sprawa, wiem,że Ingrid to wspaniała osoba,ale to nie ma nic do tego. Zawaliłam. Miałam za dużo na głowie [domownik umierający na raka, pekińczyk któremu oczy wypadły i jeszcze cała masa innych] Dałam ciała. Pierwszy raz psy jechały ode mnie w takim stanie. Do tego doszło wyciągnięcie Ich - też mam tam ograniczone pole manewru i tak się strasznie stało. Dobrze,że je dowiózł. To świadczy tylko o Jego dobrym sercu, bo ktoś inny by je wolo wypuścił - tak capiły... Do tego rzygały. No meksyk...[/I] Quote
Onaa Posted July 3, 2010 Posted July 3, 2010 Ale teraz psiaka byś przygotowała jakoś do transportu. Poza tym, to i tak by go najpierw wiózł Nikus chyba z Pszczyny do tych Katowic. A jeśli chodzi o psiaki, to trudno komukolwiek powiedzieć czy zaręczyć, jak one się będą zachowywać w podróży, czy nie będą wymiotować itp. Ktoś, kto wozi psy, schroniskowe, czy bezdomne z ulicy, w ten sposób im pomagając, to zdaje sobie z tego sprawę, chyba. Klaudus, a masz w takim razie jakiś inny pomysł ? Może ktoś coś doradzi, podpowie ? Quote
Klaudus__ Posted July 3, 2010 Author Posted July 3, 2010 [I]Nie no zawsze staram się psa przygotować. Zresztą nie miałam nigdy żadnych nieporozumień,a sporo psów już ode mnie w świat pojechało. No trudno - stało się i się nie odstanie. Nie takie transporty się załatwiało i jakoś było. Zresztą ja też niejednokrotnie psa, który rzygał, srał, sikał, szczekał całą drogę - tak to jest, biorąc psa zawsze sobie zdaję sprawę,że może nieprzyjemnie pachnieć - w końcu w schroniskach perfumowanych boksów nie mają... Pierwszorzędnie trzeba kasę zbierać. Bo jak transport będzie płatny to klapa, a na taki właśnie się zapowiada. Ostatnio Pan wiózł nasze pieski do Krakowa za około 100 zł. Elinka chyba Ty pisałaś o kastracji,że w schronie taniej... Niestety nie... Oni tu z psami NIC nie robią. To nie wchodzi w Ich zakres, ale kasę kasują... :roll:[/I] Quote
leni356 Posted July 3, 2010 Posted July 3, 2010 Zapytajcie SzczepoN, to też transport płatny, ale może akurat nie będzie tak drogo. Nie mam innych pomysłów No i na transportowym napiszcie, może ktoś będzie jechał na tej trasie Quote
Klaudus__ Posted July 3, 2010 Author Posted July 3, 2010 [quote name='leni356']Zapytajcie SzczepoN, to też transport płatny, ale może akurat nie będzie tak drogo. Nie mam innych pomysłów No i na transportowym napiszcie, może ktoś będzie jechał na tej trasie[/QUOTE] [I]Właśnie ten przemily Pan wiózł ode mnie szczeniaka i haskiego do Krakowa. Wspaniały człowiek.[/I] Quote
Recommended Posts