Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 747
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

Posted

[quote name='Dogo07']Dobrze w takim razie napiszę do paptikole o transport na wtorek :).

[B]A na transport trzeba jeszcze uzbierać tak mnie więcej ze 170zł[/B].[/QUOTE]

No to może uzbieramy, bo jest kolejna deklaracja. Oto, co napisał do mnie domek nr24 z wątku [URL="http://www.dogomania.pl/threads/185918-25-domk%C3%B3w-chce-kud%C5%82atego-psa"]25domków[/URL], któremu też zaproponowałam Pusię:

[QUOTE]Dnia 8-07-2010 o godz. 18:57 Ewa C.L. napisał(a):Bardzo dziękuje za szybką odpowiedź. Ja całe dnie nic innego nie robię tylko szukam psa w int. Myślałam też o Niej tj. wcześniej Puszku , ale wolałabym pieska o popielatym lub ciemnym umaszczeniu. Dlatego zdecydowałam się na tego z Karpacza. Chciałabym jakoś finansowo pomóc w Jej przeprowadzce i dołożyć się chociaż do Jej Dt. Proszę podać mi nr. konta, na które mogłabym co nieco wpłacić. Mieszkam w Połnocnej Westfalii, w mieście HAMM, a właściwie poza miastem .ewa
[/QUOTE]Pani Ewo, w imieniu Pusi bardzo dziękuję. [IMG]http://smileys.smileycentral.com/cat/11/11_1_200.gif[/IMG]

Posted

[B][SIZE=4][COLOR=Red]ZAPRASZAM serdecznie na BŁYSKAWICZNIE szybki bazarek dla psiaków[/COLOR][/SIZE][/B] ...CIOTECZKA Dogo focie przekazała...dzięki!!!!

[B]CHMIELEWSKA Joanna, niezastąpiona dla dnia weselszego...PSIA HISTORIA a właściwie poradnik podręczny psiarza...i SUUUUUPER KOLCZYKI srebrne...dla Pusi i Sajmona...[/B] [B][SIZE=6]tylko do niedzieli...[/SIZE][/B]

[B][SIZE=6]ZAPRASZAMY SERDECZNIE...

[/SIZE][/B][URL]http://www.dogomania.pl/threads/188835-STRASZLIWIE-PILNY_Chmielewska-NOWE_Srebro_B%C5%81YSKAWICZNY-bo-czasu-2-psy-NIE-MAJ%C4%84_11.07?p=15008324#post15008324[/URL]

pomóżcie choć w podnoszeniu tego SZYBKIEGO BAZARKU...

Posted

[quote name='Dogo07']Dobrze w takim razie napiszę do paptikole o transport na wtorek :).[/QUOTE]

Zuzlikowa, dziękuję pięknie za bazarek :).

Papticole może być po sunie ok. 4 rano we wtorek.

[B]Szukamy w takim razie kogoś kto przechowa Pusie jeden dzień, poniedziałek do wtorku 4 rano :).[/B]

Posted

[quote name='MikAga']Witaj Elinko,Mika dorzuciła grosik dla Pusi!Mikusi przekazałam całuska w prawe uszko,a Ty od Mikusi masz lizaczka...w nosek![/QUOTE]

MikAgo, pieniążki już dotarły. Dziękujemy bardzo. [IMG]http://smileys.smileycentral.com/cat/23/23_30_126.gif[/IMG] Tym bardziej, że wydatki na Pusię będą spore. Dzwoniłam dzisiaj do weta, sterylka aborcyjna dla średniej wielkości suczki kosztuje u nas 180-200zł.

Klaudus, dopisz proszę w pierwszym poście, że dotarła wpłata 50zł od Agnieszki i Miki.

A na transportowym znalazłam takie ogłoszenie:

[quote name='Wittmann']Pilnie szukamy transportu da naszej dwójki kotów na trasie [B]Bydgoszcz[/B] - [B]Katowice[/B],
dla naszych 2 kotów niespodziewanie pojawiła się szansa na nowy domek,
posiadamy w tej chwili tylko i wyłącznie problem czysto logistyczny,
ponieważ my sami nie mamy auta...

[EMAIL="[email protected]"][email protected][/EMAIL][/QUOTE]

Skoro pojawia się tam problem czysto logistyczny, to może ten transport by był dla Pusi tańszy? Już napisałam do nich e-maila.

Posted

troche sie juz pogubilam :) wiec jesli beda potrzebne deklaracje stale, to 10pln, a to 20 rzucilam, bo myslalam, ze stalych nie potrzebujecie, tylko na transport. tak wiec podtrzymuje swoja skromna dyszke miesiecznie. dajcie prosze znak na priva gdzie mam przelewac! pozdrawiam! i buziak dla Pysi :)

Posted

troche sie juz pogubilam :) wiec jesli beda potrzebne deklaracje stale, to 10pln, a to 20 rzucilam, bo myslalam, ze stalych nie potrzebujecie, tylko na transport. tak wiec podtrzymuje swoja skromna dyszke miesiecznie. dajcie prosze znak na priva gdzie mam przelewac! pozdrawiam! i buziak dla Pusi :)

Posted

Może Pusia przenocuje u nas... do wtorku..jest podobna do ukochanej suczki mojego małża, więc nie powinien za bardzo burczeć...

Posted

[quote name='kmurdz']troche sie juz pogubilam :) wiec jesli beda potrzebne deklaracje stale, to 10pln, a to 20 rzucilam, bo myslalam, ze stalych nie potrzebujecie, tylko na transport. tak wiec podtrzymuje swoja skromna dyszke miesiecznie. dajcie prosze znak na priva gdzie mam przelewac! pozdrawiam! i buziak dla Pusi :)[/QUOTE]

kmrudz, deklaracje stałe będą potrzebne na za dwa miesiące. Na razie Pusia wyjeżdża do DT i na chwilę obecną najpilniejsze są pieniądze na jej transport. Potem będą potrzebne na sterylkę, a dopiero na końcu na hotelik. Ale mam nadzieję, że zanim sunia trafi do hoteliku to zamieszka już DS. Tak więc, jeśli mogę coś zasugerować, to pieniążki powinny być w pierwszej kolejności wysyłane do osoby, która będzie płacić za transport Pusi.

[quote name='Figu']Może Pusia przenocuje u nas... do wtorku..[B]jest podobna do ukochanej suczki mojego małża[/B], więc nie powinien za bardzo burczeć...[/QUOTE]

Figu, nie martw się. Małże zazwyczaj siedzą w muszlach, więc jak sobie Twoja-Twój poburczy to i tak będzie słychać tylko szum morza. :evil_lol:

Posted

[quote name='Figu']Może Pusia przenocuje u nas... do wtorku..jest podobna do ukochanej suczki mojego małża, więc nie powinien za bardzo burczeć...[/QUOTE]

Naprawdę byście mogli :) ? Byłoby wspaniale :multi: !

We wtorek (jeśli nic innego by się nie trafiło) to sunia już ok. 4 rano wyjeżdzała by z Warszawy.

Posted

[quote name='Dogo07']Naprawdę byście mogli :) ? Byłoby wspaniale :multi: !

We wtorek (jeśli nic innego by się nie trafiło) to sunia już ok. 4 rano wyjeżdżała by z Warszawy.[/QUOTE]

A może Małż Figu zakocha się w Pusi i dziewczyna zostanie w Warszawie??? [IMG]http://smileys.smileycentral.com/cat/4/4_1_107v.gif[/IMG]

Posted

[quote name='Dogo07']No nie wiem czy 11 futer by się im zmieściło :).[/QUOTE]

11 ?? wow :D
Jakby się to 11-te nie zmieściło u Figu w nocy z poniedziałku na wtorek to Pusia może awaryjnie przenocować na Ochocie :)
O ile nie zje kota ;)

Posted

A ja bardzo proszę przed podróżą podać Pusi profilaktycznie tabletkę na chorobę lokomocyjną. Jest tak gorąco, a nie wiadomo jak sunia znosi jazdę samochodem. Tabletki takie można kupić u weterynarza, dobra jest [URL="http://www.vetopedia.pl/odpowiedz1368-Cerenia-_jak_dozowac.html"]Cerenia[/URL], kosztuje chyba 5zł. Podaje się ją psu na 1godzinę przed wyjazdem, wstrzymuje wymioty na 12 godzin jazdy. Drugą tabletkę, aby nie mieszać lekarstw, trzeba kupić na zapas na dalszy odcinek jazdy już z Warszawy do Inowrocławia.

EDIT: otrzymałam wiadomość od Pati-C, że w poniedziałek nie oddaje samochodu do serwisu i może dostosować się z przewozem Pusi do naszego terminu.

Posted

No dobra, to jak ma wyglądać podróż? Odbieramy Pusię i Sajmonka w Katowicach (dla nas optymalnie byłoby ok.17:30), zasuwamy odwieźć Sajmonka pod Piaseczno, a potem na lulu do nas. I Pusia czeka u nas na kolejny etap. Tak?

Posted

[quote name='Figu']No dobra, to jak ma wyglądać podróż? Odbieramy Pusię i Sajmonka w Katowicach (dla nas optymalnie byłoby ok.17:30), zasuwamy odwieźć Sajmonka pod Piaseczno, a potem na lulu do nas. I Pusia czeka u nas na kolejny etap. Tak?[/QUOTE]

Figu, o ile wiem z wątku Sajmona, Klaudia zatrzymuje go póki co u siebie.