Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 484
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

[quote name='elmira']Kurcze, sama bym polatała na bosaka po takim piaseczku. :) Wygląda bardzo zachęcająco:)[/QUOTE]
a zapraszam nikt się nie będzie patrzył ;)

Posted

[quote name='elmira']Dzięki za zaproszenie:) Przyjadę z Twoja małą wielbicielką. Ależ ja lubię chodzić na bosaka;)[/QUOTE]

Przejdź ale większym autkiem, załadujemy kamisie (luzem, więcej się zmieści)

Posted

[FONT=Tahoma]Myszy polują na moje ptaki! Nie przyłapałam ich na dokonaniu zbrodni, ale znalazłam rano to co ptaku pozostało. Ponieważ żaden pies nie mógł złapać ptaka moje podejrzenia spadły na Myszy. Co prawda musiał im w tym pomagać Kazan ale jego oskarżam o zacieranie śladów.[/FONT]
[FONT=Calibri][SIZE=3]Ptak został w całości pożarty – Myszeńki są zbyt małe by mogły tego dokonać.[/SIZE][/FONT]

Posted

[quote name='Ewanka']A to krwiożercze paskudy myszowate, a miałam o niech takie dobre zdanie ............ :mad:[/QUOTE]
Ja też. :lol: zwłaszcza, że polują na myszy. Co prawda i jaszczurkom nie popuszczają ale z tymi idzie im gorzej. Ale ptactwo :shake: o zgrozo. Stanie potem takie rude niewiniątko z piórami w pysku i udaje, że nie wie o co chodzi. Gdybym je tak nie lubiła, to....:mad:

Posted

Myszki po robocie. Własnie dostarczono mi je po zabiegu. Własciwie bardziej zestresowało je to, że znalazły sie poza domem i bez mamy. Teraz ubrane w fartuszki, zamknięte w klatce - odpoczywają.
Ciapuś - dziękuję

Posted

Witam jestem na zaproszenie. Na początek wrzucę sobie banerek. Czy są jakieś teksty do ogłoszeń? Może uda mi się chwilke znaleźć i poogłaszać ale tekstów nie potrzfie pisać i nie znam też charakteru psiulek.

Posted

Witam jestem na zaproszenie. Na początek wrzucę sobie banerek. Czy są jakieś teksty do ogłoszeń? Może uda mi się chwilkę znaleźć i poogłaszać ale tekstów nie potrafie pisać i nie znam też charakteru psiulek.

Posted

[B]Tekst do ogłoszeń:
[/B]
Kiedyś myślałam, że świat jest zły. Ale to nie świat czyni zło, świat ma rzeki, morza, lasy, łąki, ma lawiny, powodzie, tajfuny, ale to od człowieka płynie zło , które jest złem zamierzonym. Gdyby nie było człowieka – okrucieństwo miałoby inny wymiar. Jak trzeba być bezwzględnym, by pozbawić życia dwie maleńkie, bezradne istoty, z natury uzależnione od człowieka? Człowiek je stworzył i teraz postanowił uzurpować sobie prawo do decydowania o ich losie, o ich istnieniu – człowiek zdecydował, że mają sobie poradzić same, albo zginąć. Dwie maleńkie psiny pozostawione na polu pod lasem, bez jedzenia i picia przez długie tygodnie próbowały radzić sobie w obcym środowisku. Chyba nauczyły się polować na myszy, chyba nauczyły się rozgryzać ślimaki, chyba kałuże były źródłem wody. Jakoś przeżyły, choć chudziutkie jak szkieleciki, słaniające się na cieniutkich łapkach- przeżyły do chwili gdy wypatrzyła je w wysokiej trawie dobra dusza . Później trwało kilka dni by psiny uwierzyły, że nie należy uciekać, że ktoś chce im pomóc. Psinki zostały zabrane z pola - chudziutkie, osłabione, odwodnione. Mizerne ciałka nosiły na sobie stado wygłodniałych kleszczy, sierść wyliniała miejscami świadczyła o tym, że błąkały się od dość dawna. Po zabraniu do domu tymczasowego szybko wracają do zdrowia i okazało się, że mimo wszystko nie przestały kochać człowieka. Wzięte na kolana przytulają się, okazują wdzięczność. Poszukujemy domu. w którym będą mogły zamieszkać obie sunie. Są bardzo ze sobą zżyte, trudno je rozdzielić.

[B]kontakt na PW.[/B]