Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

czyli widzę, że DS się oddala... :shake:
kiedy będzie wizyta u weta? trzeba zbadać tą nóżkę... :roll:
i czekamy z DS na sterylkę i "naprawienie" nóżki, jeśli się da?

• Replies 218
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted

Widze Dii jestes bardzo drażliwa.
Ok jak Ci się nie podoba słowo objawiła, niech bedzie " pojawiła na tym wątku".

Jeśli chcesz powiedziec na wątku jaki dom oferujesz super, jesli nie porozmawiaj z Iwoną.

Wet póki co kazał obserwowac, dzień dwa. Jeśli kulawizna nie minie, bedzie prześwietlenie.

Posted

beka napisał(a):
Widze Dii jestes bardzo drażliwa.
Ok jak Ci się nie podoba słowo objawiła, niech bedzie " pojawiła na tym wątku".

Jeśli chcesz powiedziec na wątku jaki dom oferujesz super, jesli nie porozmawiaj z Iwoną.

Wet póki co kazał obserwowac, dzień dwa. Jeśli kulawizna nie minie, bedzie prześwietlenie.

Kierujesz adopcją a podajesz nieprawdziwe informacje i odsyłasz do jakiś osób trzecich , żarty sobie robisz :angryy:
Tak jak pisałaś " wszystko już było ustalone" i nie chodzi o DS a sponsorów na długie leczenie i utrzymanie .

W związku przekałamniami i tak prowadzoną odopcją moja propozycja DS w tym wypadku nie jest możliwa co nie oznacza , że nie będę uczestniczyla na tym wątku.

Poproszę o podanie w jakich warunkach przebywa sunia, zdjęcia , dane osoby pod czyją jest opieką , scan diagnozy weta i gdzie są dane ogłoszenia o znalezieniu suni bo nigdzie takowych nie znalazłam a od tego trzeba by było chyba zacząć .

Posted

[quote name='dii']Po pierwsze nie" objawiłam się" na forum bo wystarczy przeczytać od kiedy tu jestem : od lipca 2008 .

Po drugie nie "ssmowała z Iwoną (czarną andą)" bo mimo prośby o pytania na pw nikt takiego do mnie nie napisał i to nie o mnie jak widać chodzi w tym utrzymywanym kontakcie .

To co do faktów z mojej strony, od komentarza póki co się powstrzymam .
Witam

Chwilowo do wieczora z innego nika ale tp ja wciaz ta sama Czarna Anda

Zatem Dii
Ktos wczoraj do mnie wysylal sms abym udzielila informacji w sprawie suni = poprosilam o kontakt telefoniczny bo sms ni ejest najlepsza droga do udzielania informacji jesli ktos jest zaintetesowan sunia - rozumiem ze to nie ty.

jesli jestes zainteresowana sunia nie wysylaj info droga PW - adopcje na dogo sa jawne - zeby zostala adoptowana jak zreszta pisala wczesniej slusznie Beka potrzebne info jaki to dom - w rozumieniu - czy sunia bedzie w domu czy na dwprze ?
to jedna z istotniejszych info - kim maja byc potencjalni wlasciwiele ?
Nie wydaje psa poprzez osoby trzecie - i nie istotne czy jest to ktos z dogo czy nie - sama obecnosc an dgo nie nobilituje do adopcji bez sprawdzania domu Jesli bede miala numer telefonu do potencjalnych wlascieili wysle im ankiete adopcyjna - poczym porozmawiamy via tel poczym odbedzie sie wizyta przedadopcyjna zgodnie z tym co robie zawsze i wtym wypadku tez ni eulegnie to zmianie. Sunia jako ze jest bardzo w typie ptrzed adopcja zostanie wysterylizowana aby nikomu nie przyszlo do glowy jej rozmnazanie bez wzgledu na to kim maja byc jej wlascieiele
Sunai ma robocze imie KLara
mam zasade - wierz i sprawdzaj bo roznie w zyciu bywa jak wiemy z zycia - dzisiaj wiozlam szczeniaka onka do sochaczewa aby poznac jego przyszlym wlascieieli ktorzy jechali po niego az z Poznania zatem jesli dom jest dobry odleglosc nie gra roli.pomimo ze dom byl sprawdzany przez zaufana osobe a pani wypelnila ankiete i rozmawialysmy dlugo via tel.
Takie mam procedury adopcyjne.Jesli ktos nie ma nic do ukrycua nie stanowia one dla niego zadnej przeszkody

Co do suni - kulej nie tylko na prawa przedni anoge - zatacza i zalamuja jej sie tylne lapy
Bylam wczoraj z sunai u weterynarza blisko siebie - weterynarz prosil aby przyjsc dzisiaj wieczorem bo mogl to byc uraz tylko ktory sam przejdzie - niestety nei przeszedl - sunia kuleje zarowno n aprzod jak i tyl- przodem skraca chod szczegolnie lapa prawa tylem zas czesto sie " buja "
sprobuje nakrecic film aby kazdy mogl zobaczyc na wlasne oczy
Jesli kulawizna nie przejdzie pojade w srode zdiagnozowac psa do milanowka do dr olkowkiego
Jesli ktokolwiek chcialby pomoc w karmie, pojechaniu wraz z sunia i ze mna do weta , serdecznie z Beka zapraszamy - jesli ktos chcialby przyjechac do mnie zobaczyc sunie - zaprawszam.

Co do domu tymczasowego - sunai trafila do mnie nie dlatego ze taka byla moje widzimisie tylko z tego powodu ze miala trafic na paluch a nie bylo chetnych aby ja zabrac na szybko stad reakcja szybka Beki i moja - obie jestesmy zwolenniczkamki ze trzeba dzialac jak jest taka potrzeba a byla

J

Posted

dii napisał(a):
Kierujesz adopcją a podajesz nieprawdziwe informacje i odsyłasz do jakiś osób trzecich , żarty sobie robisz :angryy:
Tak jak pisałaś " wszystko już było ustalone" i nie chodzi o DS a sponsorów na długie leczenie i utrzymanie .

W związku przekałamniami i tak prowadzoną odopcją moja propozycja DS w tym wypadku nie jest możliwa co nie oznacza , że nie będę uczestniczyla na tym wątku.

Poproszę o podanie w jakich warunkach przebywa sunia, zdjęcia , dane osoby pod czyją jest opieką , scan diagnozy weta i gdzie są dane ogłoszenia o znalezieniu suni bo nigdzie takowych nie znalazłam a od tego trzeba by było chyba zacząć .

Dii nikt a napewno nei beka pisala o jakichkolwiek sponsorach
Zadnych danych nie dostaniesz majac taka postawe roszeniowa zachowujesz sie jak dziecko ktoremu zabrano zabawke - suka to nie jest zabawka a beka niczego nie przeklamala
Nie widze potrzeby aby tlumaczyc sie przed toba z jakichkolwiek scanow wetow itp - sunai jest u mnie od wczoraj wieczora zatem o jakich skanach mpowisz i jakich diagnozach po jednym dniu DII?
zapraszam cie serdecznie do wyjazdu z sunia do milanowka - tam bedzie diagnozowana w srode jesli stan lap nie ulegnie zmianie
nikt jak narazie nie prosil o sponsorow - nie ma takiej potrzeby bo nie ma doagnozy -zatem na co mieliby placic owi sponsprzy ? czytaj uwaznie i ze zrozumieniem wszelkie posty prosilysmy o karme - chcialabys dac suni karme ? z przyjemnoscia skorzystam bo mam co karmic
Chetnei skorzystamy z Beka z twojej pomocy przy wyjezdzi ez marek do milanowka i tam bezposrednio od dr olkowskiego dowiesz sie co jest Klarze.
i nie rob z watku jarmarku tylko dlatego ze cos ci nie wyszlo - a swoje emocje trzymaj na wodzy nikomu to nie sluzy

Posted

andusia czarna napisał(a):
Witam

Chwilowo do wieczora z innego nika ale tp ja wciaz ta sama Czarna Anda

Zatem Dii
Ktos wczoraj do mnie wysylal sms abym udzielila informacji w sprawie suni = poprosilam o kontakt telefoniczny bo sms ni ejest najlepsza droga do udzielania informacji jesli ktos jest zaintetesowan sunia - rozumiem ze to nie ty.

jesli jestes zainteresowana sunia nie wysylaj info droga PW - adopcje na dogo sa jawne - zeby zostala adoptowana jak zreszta pisala wczesniej slusznie Beka potrzebne info jaki to dom - w rozumieniu - czy sunia bedzie w domu czy na dwprze ?
to jedna z istotniejszych info - kim maja byc potencjalni wlasciwiele ?
Nie wydaje psa poprzez osoby trzecie - i nie istotne czy jest to ktos z dogo czy nie - sama obecnosc an dgo nie nobilituje do adopcji bez sprawdzania domu Jesli bede miala numer telefonu do potencjalnych wlascieili wysle im ankiete adopcyjna - poczym porozmawiamy via tel poczym odbedzie sie wizyta przedadopcyjna zgodnie z tym co robie zawsze i wtym wypadku tez ni eulegnie to zmianie. Sunia jako ze jest bardzo w typie ptrzed adopcja zostanie wysterylizowana aby nikomu nie przyszlo do glowy jej rozmnazanie bez wzgledu na to kim maja byc jej wlascieiele
Sunai ma robocze imie KLara
mam zasade - wierz i sprawdzaj bo roznie w zyciu bywa jak wiemy z zycia - dzisiaj wiozlam szczeniaka onka do sochaczewa aby poznac jego przyszlym wlascieieli ktorzy jechali po niego az z Poznania zatem jesli dom jest dobry odleglosc nie gra roli.pomimo ze dom byl sprawdzany przez zaufana osobe a pani wypelnila ankiete i rozmawialysmy dlugo via tel.
Takie mam procedury adopcyjne.Jesli ktos nie ma nic do ukrycua nie stanowia one dla niego zadnej przeszkody

Co do suni - kulej nie tylko na prawa przedni anoge - zatacza i zalamuja jej sie tylne lapy
Bylam wczoraj z sunai u weterynarza blisko siebie - weterynarz prosil aby przyjsc dzisiaj wieczorem bo mogl to byc uraz tylko ktory sam przejdzie - niestety nei przeszedl - sunia kuleje zarowno n aprzod jak i tyl- przodem skraca chod szczegolnie lapa prawa tylem zas czesto sie " buja "
sprobuje nakrecic film aby kazdy mogl zobaczyc na wlasne oczy
Jesli kulawizn anie przejdzie pojade w srode zdiagnozowac psa do milanowka do dr olkowkiego
Jesli ktokolwiek chcialby pomoc w karmie, pojechaniu wraz z sunia i ze man do weta , serdecznie z Beka zapraszamy - jesli ktos chcialby przyjechac do mnie zobaczyc sunie - zaprawszam.

Co do domu tymczasowego - sunai trafila do mnie nie dlatego ze miala trafic n apaluch a ni ebylo chetnych aby ja zabrac na szybko stad reakcj aszybka Beki i moja - obie jestesmy zwolenniczkamki ze trzeba dzialac jak jest taka potrzeba

J

Jak mogłam do ciebie SMS-ować skoro dopiero pojawiłaś się na dogo, nie wiem kim jesteś a tym bardziej nie mam nr. do ciebie bo nie ma go tu w żadnym poście . Stąd wiadomo , że tak jak pisałam sprawy DS załatwiane są poza forum a ja nformacje czerpałam tylko z tego wątku .

To tyle jeśli chodzi o moją osobę uprzedzam ,że jest to wątek suni i nie życzę prywatnych wycieczek pod moim adresem tym bardziej podawanie nieprawdziwych informacji .

Posted

Dii nikt a napewno nei beka pisala o jakichkolwiek sponsorach
Zadnych danych nie dostaniesz majac taka postawe roszeniowa zachowujesz sie jak dziecko ktoremu zabrano zabawke - suka to nie jest zabawka a beka niczego nie przeklamala
Nie widze potrzeby aby tlumaczyc sie przed toba z jakichkolwiek scanow wetow itp - sunai jest u mnie od wczoraj wieczora zatem o jakich skanach mpowisz i jakich diagnozach po jednym dniu DII?
zapraszam cie serdecznie do wyjazdu z sunia do milanowka - tam bedzie diagnozowana w srode jesli stan lap nie ulegnie zmianie
nikt jak narazie nie prosil o sponsorow - nie ma takiej potrzeby bo nie ma doagnozy -zatem na co mieliby placic owi sponsprzy ? czytaj uwaznie i ze zrozumieniem wszelkie posty prosilysmy o karme - chcialabys dac suni karme ? z przyjemnoscia skorzystam bo mam co karmic
Chetnei skorzystamy z Beka z twojej pomocy przy wyjezdzi ez marek do milanowka i tam bezposrednio od dr olkowskiego dowiesz sie co jest Klarze.
i nie rob z watku jarmarku tylko dlatego ze cos ci nie wyszlo - a swoje emocje trzymaj na wodzy nikomu to nie sluzy

Żle trafiłaś , będę pytać o wszystko a czy będę chciała w jakiś sposób pomóc rozumiem jakimś prywatnym osobom , ukrywajacymi się pod nicami to już moja decyzja a komu to posłuży to zobaczymy .

Posted

droga Dii nie znasz mnie a ja ciebie -napisalam ze ktos do nnie pisal - jesli nie ty to nie widze powodu roztrzasania tego tematu -
Narazie nikt nie zalatwia zadnego DS a juz napewno poza watkiem - jestem zbyt dlugo na dogo zeby sie bawic jak dziecko w piasku - sunia nie wyjdzie ode mnie bez diagnozy i sterylizacji dotarlo DII
a jesli nie rozumiesz powodu dlaczego sunia ma byc sterylizowan ai diagnozowana nie bede cie uswiadamiac

mail moj - [email protected]
jesli masz potencjalnych wlascieili pisz tudziez dzwon 516 123 787 moj numer zawsze byl ajawny a jesli beka pisala ze suka jest u Czarnej andy to wiekszosc na dogo ktorzy sa aktywni i dzialaja wiedza jak sie ze man skontaktowac - pisze z tymczasowego nika wieczorem napisze ze swojego.
sunai jest od wczoraj wieczora powtarzam u mnei i nie musze od razu wskakiwac na dogo i tluc w klawiature - beka pisala bardzo jasno nt suni ja mam sporo zajec innych oprocz klepania w klawiature
Wczoraj szybszy napisal otwartego posta ze sunai musi od niego wyjsc do niedzieli - trzeba bylo sie zglosic i podjac dzilania
w osroznieniu do ciebie z Beka w owczarkach dzialamy od dawna i miedzy innymi z tego powodu sunai jest pod nasz opieka - tyle - chcesz pomoc skorzystamy chcesz jarmarku to prosze opusc watek

Posted

dii napisał(a):
Żle trafiłaś , będę pytać o wszystko a czy będę chciała w jakiś sposób pomóc rozumiem jakimś prywatnym osobom , ukrywajacymi się pod nicami to już moja decyzja a komu to posłuży to zobaczymy .

nie rob jarmarku - jak bede info od weta zostana wklejone i beda sluzyc informacji nie awanturom
nie wszczynaj awantur mozesz pytac tylko w sposob kulturalny a wtedy tylko otrzymasz informacje
I nie groz nikomu bo to nie ladnie i niezbyt dorosle.

Posted

Kana napisał(a):
Czy sa porozwieszane ogłoszenia o znalezieniu suni?

slusznie - trzeba poprosic szybkiego aby rozwiesil w okolicach w ktorych sunie znalazl

Sprawdzalam u weta sunia nie ma tauazu ani czipa

Posted

nie rob jarmarku - jak bede info od weta zostana wklejone i beda sluzyc informacji nie awanturom
nie wszczynaj awantur mozesz pytac tylko w sposob kulturalny a wtedy tylko otrzymasz informacje
I nie groz nikomu bo to nie ladnie i niezbyt dorosle.

Poczytaj swoje posty a później pisz o kulturze .

Posted

Czasami jeszcze wieże że takie cuda się zgubiły więc ogłoszenia jak najbardziej trzeba porobić.

Chociaż patrząc aktualnie na moje łózko na którym śpi piękna jamniczka długowłosa którą mam na tymczasie...
To mnie chyba już nic nie zdziwi.

Posted

Cioteczki ,walczcie o małą,oddajcie tylko po sterylce,a potencjalny domek przeswietlcie od fundamentow ,az po dach,jest piekna i zasługuje na najlepszy domek.Piekne psy macie w Polsce,tylko brac i kochac!!!

Posted

Kana ja juz niejednego onak zgarnialam z ulicy tudziez z innych miejsc i takie cuda wsrod nich byly takze :) ale .... jako zywi nie tracmy nadzieji :) szybszy umiescl info o suni na portalach spolecznosciowych w miescie zabki i okolice
natomiast jak mnie zgubila sie suka rozwiesilam cale Marki w poszukiwaniach - bo mnie zalezalo wiec hmmm jakby komus zalezalo pewno zrobilby to samo ....

Posted

Dajcie juz spokoj,była wizja schronu Dii chciała dac dom suni ktora miała isc do mordowni to zle,teraz sunia jest u Ciebie i bardzo dobrze ale gdyby nie mogła to co.............

Posted

Dii permanentnie odnosisz sie personalnie do Beki oraz mnie zatem zakonczmy te niemerytoryczna dyspote o niczym

co do hoteliku - mylosz sie mam z pewnoscia pokatna hodowle owczarkow ..
widac ze swiat owczarkarzy jest ci opcy tak dalece jak mnie znajomosc fizyki wiec zakoncz kalumnie i pojdz szukac psa do adopcji na innym watku jesli nie potrafisz wypowiadac sie merytorycznie
prosilysmy o info dotyczace domu potencjalnego jesli nie chcesz ich podac z przykrosci informuje ze pies nie trafi do domu o ktorym ja tudziez beka nei mamy informacji

i nie pisz wiecej postow niemerytorycznych na tym konkretnie watku

Przypomnę jeszcze raz bo, nie było cię jeszcze na tym wątku , jak to napisałam : po nieprawdziwych informacjach sama zrezygnowałam z adopcji .

Posted

dii napisał(a):
Przypomnę jeszcze raz bo, nie było cię jeszcze na tym wątku , jak to napisałam : po nieprawdziwych informacjach sama zrezygnowałam z adopcji .

nie wiem o jakich nieprawdziwych informacjach piszesz.

Generalnie zarzucasz mi kłamstwo, a to mi się niepodoba. Prosiłam Cię na wątku o napisanie w jakich warunkach ma być sunia itp ale nie odniosłas się do tego postu.

Przepraszam jesli uznałam że to Ty ssmowałaś z Anda w sprawie suni. Zbyszek powiedział że dal tel Iwony kobiecie która do niego zwoniła, a że Ty dzwoniłaś (pisałaś o tym), przyjełam że chodzi o Ciebie. Jeśli się pomyliłam przepraszam.

Tak czy siak jeśli naprawdę chcesz lub chciałaś dac jej dom to to drobne nieporozumienie nie powinno miec znaczenia......

Posted

dziewczyny spisalyscie sie na medal w tej szybkiej akcji!!!! uklony w Wasza strone:) najwazniejsze ,ze Klara jest bezpieczna i wiem z cala pewnoscia ze jak ja oddacie to tylko w najlepsze rece!
Beka ja proponowalam Wam kupno karmy tzn ja fizycznie nie moge jej zakupic,ale moge podeslac Ci za nia pieniadze. jesli jestes zainteresowana to prosze o pw

Posted

że się tak wtrącę bo czytam wątek i nie mogę oczom uwierzyć :mdleje:

dii napisał(a):
Być może miałabym dla niej DS ale 250 km od Wa-wy .

dii napisał(a):
DS znany mi , warunki bardzo dobre ( dom z ogrodem , psy były od zawsze ) . Tylko w razie czego nie mam kasy na transport .

z powyższych postów nie wynika, że chodziło o dom u Dii :niewiem:

i dopiero potem pojawia się info:

dii napisał(a):
Mój prywatny ;) .

Ja trzymam :kciuki: za domek dla suni i za to, żeby tak się ludzi bili o inne psiaki też :)

Posted

Dii chciala dac dom suni po fakcie jak sunia trafila do mnie - sunia najpierw trafila do mnie zeby wlasnie uniknac schronu - potem znalazla sie DII
Nic nie wiemy o domu wiec trudno dywagowac jaki jest - ani ja ani Beka nie znamy DII sam fakt byci ana dogo nie uprawnia do tego aby dostac psa tym bardziej rasowego bez informacji gdzie peis ma przebywac.

Gdyby , toby - hipotezy na bok wlasnei dlatego nalezy dzialac szybko w takich sytuacjach aby do nich nie dopuszczac i to jest realna pomoc !- jak zabieralysmy sunei z Beka nikt nie wyrazil checi aby ja do siebei zabrac iwec teraz dywagacje DII co do hipotetycznego domu o ktorym nikt nic nie wie sa smieszne
Szybszy nial namiary do mnie oraz Beki sa jawne ! wiec trzeba bylo skonatktowac sie i zadzwonic i w naruralny sposob porozmawiac a nei strzelac tu focha z przytupem bo nie chcemy wydac suni do osoby o ktorej nic nie wiemy - ba nawet nie wiemy do jakiej miejscowosci i do jakich warunkow mialaby trafic sunia wiec moze ostroznie z tym DS u DII

POza tym NIE WYDAMY SUNI BEZ STERYLIZACJI NAWET SW FRANCISZKOWI Z ASYZU A CO DOPIERO DII KTORA NIE CHCE UDZIELIC INFO NT DOMU

koniec dyskusji o domu DII mowiac krotko ja oraz beka na dzien dzisiajszy jestesmy dysponentem psa i to ja oraz beka podejmiemy decyzje gdzie i do kogo trafi po wczesniejszych procedurach adopcyjnych
\

To nie nasza wina ze telefon działa szybciej niz dogo, watek powstał dopiero wczoraj wiec o czym piszesz Dii pojawiła sie bardzo szybko z propozycja ds i napewno Jej domek były sprawdzony,ale fajnie ze jest u Ciebie:lol:

Posted

Beka trzeba było tak od razu napisać , że osoba musi być z waszego znanego środowiska i była by jasność , a nie odsyłać mnie do do kontaktowania z osobą , która nie była nawet na tym forum nie mówiąc i nr. tel. a później wyjeżdżać z prywatnymi wycieczkami , choć o tym napisałam już rano . Skoro bycie tu na dogo jest złe to po co ten cały dalszy wątek i zbiórki w innych waszych wątkach . Współpraca z Iwoną K. dobrze idzie i zasady podobne .

Zmarnowałam tu cały dzień tylko po to, by było to przestrogą dla innych ...
Jest tyle innych osób chcących pomóc psiakom , organizacji potrzebujących pomocy, nie mogących się przebić , ..... ech

Posted

dziewczyny nie wazne kto ma racje wazny jest pies!!! czy ten dom byl sprawdzony? czy jest aktualny (chowajac wszystkie nasze ludzkie uczucia )?