Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

nikt nawet nie pochwalił jak Wita pięknie biega :(

ja w sobotę mona będzie miała czas, to zaprezentujemy Witkę, a najbardziej ciekawi mnie to, czy Wita poza swoją siostrę :) zresztą od dawna mnie to zastanawia.

Telefonów nadal brak, w następnych ogłoszeniach wyrzucamy mój numer! żeby nie było, że nikt nie dzwonił, chociaż jakiś czas temu to już pisałam Marcie, że był telefon od emerytów, ale najpierw chcieli psa oglądać i brać na już, a jak powiedziałam, że przyjedziemy w sobotę, to na drugi dzień zadzwonili, że już nie chcą psa :) jestem jednak za tym, że jak mamy blisko i możemy podjechać, to można połączyć oglądanie psa ze wstępną wizytą PA, poza tym w domu Wita prezentuje sie różnie do obcych, albo groźnie albo dziko :) jakiś czas temu jak ludzie byli u nas oglądać Manię, to dziewczynki bały się Witusi, a od Diany nie mogły się odkleić.

• Replies 2k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Bo ja dawno temu Ci mowilam ze Witka fajnie biega :evil_lol: :eviltong:

W sprawie Tary od Natalii tez cisza... w sprawie innych psow - tez cisza. U Bunia cisza... w sprawie Tytusa nikt nie dzwoni... czyli jaki z tego moral??

Nie dzwonia w sprawie szczeniakow, w sprawie mlodych, w sprawie doroslych i w sprawie staruszkow :-( normalnie PORAŻKA!

pamietam o zmianie tekstu dla Wity, ale teraz choroba dopadla... i probuje pomóc Tytusowi :( Taki fajny psiak.... gdyby Nie Dada pewnie juz by Go nie bylo na swiecie :(

Posted

ja nie wiem sama, dużo ogłoszeń w sieci jest różnych psów, ludzie mają za duży wybór. Przez cały pobyt u nas Wity, do adopcji wyszły od nas już w między czasie dwa inne psy...
jeszcze jak kot się wyleczy to też mógłby znaleźć domek, bo niestety ale chce być jak pies, wychodzić na spacer czy na ogródek, trudno go będzie upilonować w tych warunkach jakie mamy, ostatnio próbował przecisnąć się przez uchylone okno, musiałam go ściągać za ogon.

Posted

[quote name='tripti']nikt nawet nie pochwalił jak Wita pięknie biega :(

ja w sobotę mona będzie miała czas, to zaprezentujemy Witkę, a najbardziej ciekawi mnie to, czy Wita poza swoją siostrę :) zresztą od dawna mnie to zastanawia.

Telefonów nadal brak, w następnych ogłoszeniach wyrzucamy mój numer! żeby nie było, że nikt nie dzwonił, chociaż jakiś czas temu to już pisałam Marcie, że był telefon od emerytów, ale najpierw chcieli psa oglądać i brać na już, a jak powiedziałam, że przyjedziemy w sobotę, to na drugi dzień zadzwonili, że już nie chcą psa :) jestem jednak za tym, że jak mamy blisko i możemy podjechać, to można połączyć oglądanie psa ze wstępną wizytą PA, poza tym w domu Wita prezentuje sie różnie do obcych, albo groźnie albo dziko :) jakiś czas temu jak ludzie byli u nas oglądać Manię, to dziewczynki bały się Witusi, a od Diany nie mogły się odkleić.[/QUOTE]

Z przyjemnoscia spotkamy sie z Witeczka, bardzo przyda mi sie taka mila odmiana po wszystkim co dzieje sie teraz wokół Korabiewic. Tez jestem potwornie ciekawa reakcji dziewczyn, mysle ze mogly juz zapomniec , byly w koncu malutkie i tyle sie w miedzyczasie w ich zyciu dzialo , chociaz... zobaczymy. Gabisia duzo krzyczy na poczatku ale jak przychodzi co do czego ,to od razu sie rozklada i poddaje, nawet w stosunku do malenkich psów, tylko swojego osobistego pitbulka Bąbla sie wogóle nie boi ,a wrecz potrafi go pognebic .

Posted

Marta... kot - to jakaś tragikomedia - jadę jutro się kłócić, bo wyniki jak się doczytałam na nich przez przypadek należą do innego kota - samca Grota, a nasza to kotka Grafi... czeski film!
mona to bardzo fajnie! czyli odzywam się!
p.s. fajnie z tą opcją spotkania :)

Posted

Ja pitole..... ale wiesz co... jak moja babcia byla teraz w szpitalu to tez pomylili badania :mad: :angryy:

Normalnie to jakas porazka....... naprawde.. trzeba wszystko dokladnie czytac bo zrobia z Ciebie wariata :question:

Trzymam kciuki za spotkanie z siostra :)

Posted

Jak tam spotkanie z Gabi sie udalo?? Dziewczynki sie poznaly ??

Tripti w miesiacu sa tansze sterylki - za Witke wyszłoby maxymalnie 200zł - moze warto popatrzec - [URL]http://www.akcjasterylizacji.pl/edycja-2010/lista-lecznic-2010[/URL]

Posted

nie, nawet ja się nie odzywałam, bo walczymy z wirusem w domu. Z tych lecznic to znowu tylko Boliłapka wypada, w naszych rejonach znowu nic.
Badania przed sterylką robić?

Posted

nie, nawet ja się nie odzywałam, bo walczymy z wirusem w domu. Z tych lecznic to znowu tylko Boliłapka wypada, w naszych rejonach znowu nic.
Badania przed sterylką robić?

Posted

[quote name='tripti']badania krwi w Milanówku 70 zł, a w boliłapce 80 zł, ale boliłapka uznaje badania z innych lecznic.[/QUOTE]

To zrob Tripti badanie w Milanowku :) wyslij Go-Ja numer swojego konta to Gosia odesle pieniazki za badanie :)

A bedziesz w stanie wysterylizowac Witke w Boliłpace?? Jak koszty paliwa wyjda?? No i czy macie czas, bo to caly dzien trzeba poswiecic w Warszawie przeciez ;/

Posted

Napisalam na watku Akcji sterylizacji zapytanie czy mozemy liczyc na pomoc w oplaceniu sterylki, czekam na odpowiedź.

Tripti, jesli ma byc sterylka w Bolilapce, to trzeba w miare szybko tam zadzwonic i umowic pannice. Potem beda pewnie kolejki... a im szybciej tym lepiej.

EDIT: Kreska dopisana na liste.

Posted

w Andzie w Konstancinie jest teras promo na sterylki.Pewnie tylko dla mieszkancow, ale moze sie uda cos zakrecic.Tylko cena pewnie z 240 zł...nie wiem czy atrakcyjna.

ja tez czekam na fotki fantow na bazarek, co by go w koncu sklecic.

Posted

czy ursynów czy konstancin jedno licho, wszędzie około 50 km w jedną stronę, już nawet nie odległość, ale czas, o badania w takim razie może postaramy się jutro lub pojutrze, już jakoś tak trzymam się tego ursynowa, bo lekarz sprawdzony. Tylko ten cholerny czas :(

Wita ma mocny instynkt tropiciela, bardzo tropi sarenki i to skutecznie. Kupiłam jej nową obrożę, to jakoś tak pewniej się czuję. Była też w grodzisku na spacerze z chustą, ale nawet jedna osoba nie zwróciła uwagi.

Posted

znalazłam badania krwi za 50 zł w grodz. maz. pozycje w badaniu takie same jak w tych innych droższych, o tu: [URL]http://www.dagawet.com.pl/[/URL] tu też sterylka 350 zł, do końca tygodnia ma być wiadomo czy wygrają przetarg na dofinansowania z gminy na 50%.

Posted

ja mam jednego psa od czerwca,trzy od pazdziernika w kojcach,jezdzimy z Beka do nich dwa razy dziennie-zainteresowania zero.
Sunie z nowodworskiego schronu taka 7 kg na DT od grudnia u znajomej -zero zainteresowania
Pieska takiego wiekszego yorka od 3 tyg na dt u znajomej-cisza
sunie od pazdziernika malutka u siebie na dt -zero zainteresowania

koszmar!!

Posted

[quote name='tripti']znalazłam badania krwi za 50 zł w grodz. maz. pozycje w badaniu takie same jak w tych innych droższych, o tu: [URL]http://www.dagawet.com.pl/[/URL] tu też sterylka 350 zł, do końca tygodnia ma być wiadomo czy wygrają przetarg na dofinansowania z gminy na 50%.[/QUOTE]

Ola to jak coś z bazarkiem, to daj znać to może raze coś sklecimy, ale też myślałam, żeby nazbierać dla tej Kropki na to wyróżnione gumtree 20 zł za 7 dni przez miesiąc.

Co do sterylki zdecydowaliśmy się na wet w grodzisku maz. zwg na to, że na miejscu, czyli blisko, nawet jakby coś się działo to można szybko podjechać, a tak inny wet może nie będzie chciał doglądać psa po sterylce w innym miejscu niż u niego. Lecznica ta z linku powyżej, udało się wytargować cenę 300 zł, nadal dużo, obdzwoniłam dziś większość lecznic z naszego rejonu i nie było taniej nigdzie, a też nikt z nich nie zamierza przystąpić do akcji Arki.
Jutro o 9 tej. Prosimy o kciuki! jakoś zawsze to dużo stresu.

Posted

a i bez badań, chociaż robią tam za 50 zł, ale wet powiedziała, że nie ma co generować kosztów, a jak pies normalnie się zachowuje, jest zdrowy, to nie ma takich wskazań obowiązkowych.

Posted

już po samej sterylce, zaczekaliśmy aż się wybudzi, już zaczęła płakać, więc jeszcze troszkę i wracamy po panne. Fajna pani wet w sumie jedna i druga. Jedna ma dwa psy z Celestynowa, a druga chciała adopotwać psa z Korabiewic takiego jednego, ale nie dostała, bo to pechowy jeden z ulubieńców. Wita dzielnie walczyła z narkozą, niestety też krwista dziewczyna jest.