Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 313
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

cicho ... rzeczywiście ...

pudzian- dopisz mi - już cię prosiłam - coś więcej o stosunku Majki do kotów i innych psów .... plisssssssssssssssssssss

bo normalnie stoimy w miejscu z tą Majką a ty niedługo na studia wyjeżdzasz ....

[quote name='Monika.D']Mały prezencik dla słodkiej Majki :) Może się komuś spodoba. A jakby ktoś miał pomysł na coś innego to chętnie zrobię według wskazówek...

ładny bannerek ... bo Majka też ładna, ale bezdomkowa jeszcze ...

Posted

kama210 napisał(a):
cicho ... rzeczywiście ...

pudzian- dopisz mi - już cię prosiłam - coś więcej o stosunku Majki do kotów i innych psów .... plisssssssssssssssssssss

bo normalnie stoimy w miejscu z tą Majką a ty niedługo na studia wyjeżdzasz ....

ładny bannerek ... bo Majka też ładna, ale bezdomkowa jeszcze ...

kama zapomniałem napisać o tych kotach sorry:D

ty mnie poprosiłaś i to nie raz a ja zapewne odpowiedziałem "nie ma sprawy" albo "jasne ze napisze" i nie napisałem:D

A wiec tak, Majka ma troszkę przywódczy charakterek przynajmniej w stosunku do mojego inwentarza:D
koty zdarza jej się pogonić jak ktos zadzwoni domofonem, telefonem, a juz w szczególności jak ktoś puka do drzwi wtedy to i moją Gabi czasami przegoni bo Majka sama chce zobaczyć kto to i sama chce sie przywitać / i to w tych sytuacjach dochodzi do spięć pomiędzy Majka-a reszta trzody:D/ a jak koty są spokojne to i Majka nie musi ich ustawiać do pionu:D

A tak w ogóle to Majka to naprawdę bardzo fajny i bezproblemowy psiak. Nie szczeka na obcych, na smyczy bardzo ładnie chodzi co najważniejsze nie ciągnie i nie interesują ją inne psy /no chyba że cieczka to wtedy to sie zmienia/. Sygnalizuje, że chce wyjść na dworek. Po za tym jest bardzo kontaktowa towarzyska a przede wszystkim mądra:)

Posted

No to Maja ma tak jak Puffy. Jak koty są spokojne to nawet się mogą do niego przytulić. Ale jak tylko się bawią to pies zaraz je atakuje. W sumie to już oba psy, bo Basti przejął nawyk od Puffy'jego.

Posted

ostateczny tekst dla Majki :

[FONT=Verdana, sans-serif]Majka to młoda /ma około 2 lat/ , łagodna, przesympatyczna sunia lubiąca towarzystwo człowieka … średniej wielkości / 17 kg/ … o pięknym spojrzeniu [/FONT]

[FONT=Verdana, sans-serif]Majka – i jej historia... [/FONT]
… [FONT=Verdana, sans-serif]żywe stworzenie – czujące, kochające, potrzebujące miłości i opieki …[/FONT]
… [FONT=Verdana, sans-serif]nie każdy jednak tak uważa … niestety … dla niektórych to zwykły towar, który po przeterminowaniu można zwrócić …[/FONT]
… [FONT=Verdana, sans-serif]ale jakiś towar można reklamować lub próbować go zwrócić jeżeli się jednak nie spodobał lub znudził … bo może dostanie się nowy w zamian lub zwrot pieniędzy ...[/FONT]
… [FONT=Verdana, sans-serif]psa nie opłaca się reklamować … łatwiej go wywieźć w obcy terem – z daleka od domu … a w zamian wziąć nowego ...[/FONT]
[FONT=Verdana, sans-serif]... i tak właśnie Majka wylądowała na ulicy w naszym mieście – porzucona w targowy dzień …[/FONT]
… [FONT=Verdana, sans-serif]zabłąkana, zagubiona, szukająca jedzenia po koszach i śmietnikach …[/FONT]
… [FONT=Verdana, sans-serif]przeganiana przez ludzi …[/FONT]
[FONT=Verdana, sans-serif]młoda, śliczna sunia – DLACZEGO ja spotkał taki los – znudziła się ??? … wakacyjny wyjazd ??? … cieczka i ewentualna ciąża ???[/FONT]
… [FONT=Verdana, sans-serif]nikt jej nie szukał … [/FONT]

[FONT=Verdana, sans-serif]Sunia została uratowana przez ludzi, którym jej los nie był obojętny, była oswajana na ulicy, dokarmiana, a obecnie oczekuje w domu tymczasowym [SIZE=1]/tj. dom u osoby która opiekuje się psem na czas znalezienia jej nowego właścieciela/ na SWÓJ NOWY DOM, w którym będzie kochana, bo na to zasługuje ...[/FONT]

[FONT=Verdana, sans-serif]- uwielbia i potrzebuje kontaktu z człowiekiem , lubi towarzystwo ludzi ,[/FONT]
[FONT=Verdana, sans-serif]- nauczona czystości w domu , sygnalizuje potrzebę wyjścia,[/FONT]
[FONT=Verdana, sans-serif]- nauczona chodzenia na smyczy , [/FONT]
[FONT=Verdana, sans-serif]- uwielbia ruch i spacery, zabawy ,[/FONT]
[FONT=Verdana, sans-serif]- zna podstawowe komendy, [/FONT]

[FONT=Verdana, sans-serif]Stosunek do innych zwierząt – jak każde nowy domownik musi się zadomowić i poznać nowe otoczenie, [/FONT]

[FONT=Verdana, sans-serif]- tolerancyjna do kotów – obecnie mieszka z dwoma kotami , spokojne koty – to Majka spokojna i mająca do nich neutralny stosunek, koty uciekające przed nią lubi pogonić – ale słucha człowieka i przestaje na zawłanie… [/FONT]

[FONT=Verdana, sans-serif]- do innych psów – po bliższym , spokojnym poznaniu innego psa - łagodna, kontaktowa, zachęca do zabaw … [/FONT]

[FONT=Verdana, sans-serif]- tu należy brać pod uwagę – że zachowanie każdego psa zależy tez od postawy innych poznawanych zwierząt / zabawa lub atak, szczekanie/… [/FONT]

[FONT=Verdana, sans-serif]na koniec cytat z wypowiedzi jej tymczasowego opiekuna:[/FONT]
„ [FONT=Verdana, sans-serif]A tak w ogóle to Majka to naprawdę bardzo fajny i bezproblemowy psiak. Nie szczeka na obcych, na smyczy bardzo ładnie chodzi co najważniejsze nie ciągnie i nie interesują ją inne psy. Sygnalizuje, że chce wyjść na dworek. Po za tym jest bardzo kontaktowa towarzyska a przede wszystkim mądra:smile: „[/FONT]

[FONT=Verdana, sans-serif]Majka została odpchlona, odrobaczona, zaszczepiona.[/FONT]

[FONT=Verdana, sans-serif]Przed wydaniem będzie wysterylizowana … /lub warunek wysterylizowania suni przez nowego właściciela w umowie/[/FONT]

[FONT=Verdana, sans-serif]kontakt: Kamila - 604 - 322 - 515 lub Kacper - 512 – 305 - 393 , woj. mazowieckie, okolice Radomia[/FONT]

[FONT=Verdana, sans-serif]Istnieje możliwość transportu psa na terenie PL za zwrotem kosztów paliwa [/FONT]
[FONT=Verdana, sans-serif]
Warunkiem adopcji jest:
- zgoda na wizytę przed adopcyjną i uzyskanie dobrej opinii od wizytującego,
- podpisanie umowy adopcyjnej,
[/FONT]

Posted

KAMA>>>jaki super tekst...a narzekałaś..ze nie piśmienna jezdeś!!!kobietoo..super..
allegro - GRATULACJE

z tym zeby byla pokazywana na pierwszej stroniee - dobry pomysł...MAJKA madra bestia..moze do rasowca jej daleko..ale jest orginalna i CZEKA ....

trzeba podkreslac jej walory
nie ciagnie na smyczy
nie goni ludzi
sygnalizuje dworek
!!!!!
moje osobiste PSICE
ciagną
szczekają...
cale szczescie ze koopaja na podworku!