Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

[quote name='kama210']skoro się u nas tak porobiło - że tyle psów na raz , a Majka dzięki Bogu może jeszcze siedzieć u pudziana ....
[B].. trzeba jej zrobić sterylkę gdzieś u Nas - Radom, Skarżysko ...[/B] może ludzie z Radomia nam doradzą jakąś dobrą lecznicę ...
tylko tu musi byc zgoda Pudzianowej rodzinki ... bo trzeba mieć potem oczy dookoła głowy ...
nie powinnyśmy odwlekać tego za bardzo ...[/QUOTE]

Kama - sterylka za 200 we Fiukowce ugadana...to bardzo taniooo...A DOBRZE NA BANK...
Kubrak Majka ma do odenrania u AnnyA
prosze podaj jej adres do siebie, a ona wysle Ci kubrak dla MAJKI :)

JA BYM nie ryzykowala z tą sterylką i pojechala do Fiukowki...
chyba,z e w skarzysku znajdziesz weta DOBREGO - bo niebezpieczenstwem powiklan po sterylce jest nietrzymanie moczu..LATI nic nie jest..ja swoje laski wioze tez do Fiukowki..ale dopiero po wakacjach...

• Replies 313
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

[quote name='Aimez_moi']Swoje malenstwa ?...... Skarzyska chyba bym nie ryzykowala.....[/QUOTE]

Jeśli chodzi o Skarżysko to tak jak Wam pisałam na pw... Nie mam orientacji jeśli chodzi o sterylki. Dałam Wam namiary na 3 fajnych wetów - wiem, że przynajmniej dwóch z nich robi sterylki, ale z jakim rezultatem to już nie wiem.

Ale jak macie już pewnego weta to nie ma co się zastanawiać :)

Posted

[url]http://www.dogomania.pl/threads/188608-Bazarek-plakatowy-na-wielkopsa-Ramzesa-kt%C3%B3ry-traci-DT-%28-Do-18.07[/url]
proszę o tekst i zdjęcia dla koosiek sunia dostanie ogłoszenia

Posted

[quote name='wrzesien-1'][url]http://www.dogomania.pl/threads/188608-Bazarek-plakatowy-na-wielkopsa-Ramzesa-kt%C3%B3ry-traci-DT-%28-Do-18.07[/url]
proszę o tekst i zdjęcia dla koosiek sunia dostanie ogłoszenia[/QUOTE]

dziekujemy....
KAMA :) wysylaj:P

Posted

proszę niech ktoś napiszę tekst - to ja najwyżej dopiszę coś lub zmienię lub zostawię jak jest ....
... bo ja ciapa jestem w tekstach adopcyjnych .... jak będę miała tekscior fajny to się wezmę też za ogłoszenia na portalach jakiś popularnych ....

plisssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssss

Posted

[quote name='kama210']proszę niech ktoś napiszę tekst - to ja najwyżej dopiszę coś lub zmienię lub zostawię jak jest ....
... bo ja ciapa jestem w tekstach adopcyjnych .... jak będę miała tekscior fajny to się wezmę też za ogłoszenia na portalach jakiś popularnych ....

plisssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssss[/QUOTE]

bbao...z allegro sobie skopiuj!!!!!!!!!!!!!!!
:P
i do koosiek podeslij

ktos musi zebrac teksty naszych psów i pare fot i do koosiek...

TYLKO MIODEK NIE MA TEKSTU

Posted

Ciąża Majki to fałszywy alarm, te psy co przy niej się kręciły to widocznie tylko towarzysze niedoli dlatego że Majka teraz dostała cieczki będąc u mnie na DT. Mogło się wydawać, że Majka ma cieczkę bo tak to wyglądało suka i 2 psy przy suce na ulicy pierwsza myśl - cieczka a co za tym idzie ciąża.

Posted

wiadomość dobra ... w sumie tak.. można ją będzie na spokojnie wysterylizować ... a teraz musimy się zając ogłaszaniem Majki - bo po cieczce trzeba odczekać gdzieś 2 miesiące ... i domu który zobowiąże się ją wysterylizować ...
ale musimy u Soemy odwołać dofinansowanie sterylki ... i ewentualnie zaklepać nowy termin jak się zgodzi ...
mam nadzieję że za ten czas znajdzie swojego człowieka ..

Posted

doszła wpłata 30 zł od hesia - dziękujemy bardzo :loveu::loveu:

zamówiłam Majce pakiet ogłoszeń - bo się dziewczyna zasiedzi za długo ...
[URL="http://www.dogomania.pl/threads/188593-25-OG%C5%81OSZE%C5%83-tylko-za-6-z%C5%82%21%21-edycja-2.-Na-Ziv%C4%99-kt%C3%B3ra-zbiera-na-hotel.-Do-31.VII."]http://www.dogomania.pl/threads/188593-25-OG%C5%81OSZE%C5%83-tylko-za-6-z%C5%82!!-edycja-2.-Na-Ziv%C4%99-kt%C3%B3ra-zbiera-na-hotel.-Do-31.VII.[/URL]

tekst jakis muszę sklecić .. hmmmmmmmmmmmmmm

Posted

taki tekst skleciłam
pudzian moge dorzucić telefon do ciebie też?? , bo Ty masz z nią kontakt codzienny i więcej o niej wiesz ...

i jak myślisz - taki tekst może być? może coś dopisać , skasować . nie wiem czy z tą sterylizacją dobrze to ujęłam

propozycje zmian poproszę ...

[FONT=Verdana, sans-serif][SIZE=2][I][B]Majka to młoda /ma około 2 lat/ , łagodna, przesympatyczna sunia lubiąca towarzystwo człowieka … średniej wielkości … o pięknym spojrzeniu [/B][/I][/SIZE][/FONT]

[FONT=Verdana, sans-serif][SIZE=2]Sunia została uratowana przez ludzi, którym jej los nie był obojętny, obecnie oczekuje na SWÓJ NOWY DOM w którym będzie kochana, bo na to zasługuje ...[/SIZE][/FONT]

[FONT=Verdana, sans-serif][SIZE=2][B]- może mieszkać w domu z kotami – sprawdzone,[/B][/SIZE][/FONT]
[FONT=Verdana, sans-serif][SIZE=2][B]- stosunek do innych psów - po bliższym poznaniu - łagodna, kontaktowa, zachęca do zabaw,[/B][/SIZE][/FONT]
[FONT=Verdana, sans-serif][SIZE=2][B]- nauczona czystości w domu , sygnalizuje potrzebę wyjścia,[/B][/SIZE][/FONT]
[FONT=Verdana, sans-serif][SIZE=2][B]- nauczona chodzenia na smyczy , [/B][/SIZE][/FONT]
[FONT=Verdana, sans-serif][SIZE=2][B]- uwielbia ruch i spacery, zabawy i kontakt z człowiekiem,[/B][/SIZE][/FONT]
[FONT=Verdana, sans-serif][SIZE=2][B]- zna podstawowe komendy, [/B][/SIZE][/FONT]

[FONT=Verdana, sans-serif][SIZE=2]Majka została odpchlona, odrobaczona, zaszczepiona.[/SIZE][/FONT]

[FONT=Verdana, sans-serif][SIZE=2]Przed wydaniem będzie wysterylizowana … /lub warunek wysterylizowania suni przez nowego właściciela/[/SIZE][/FONT]

[FONT=Verdana, sans-serif][SIZE=2][B]kontakt: Kamila 604 - 322 - 515 , woj. mazowieckie, okolice Radomia[/B][/SIZE][/FONT]

[FONT=Verdana, sans-serif][SIZE=2]Istnieje możliwość transportu psa na terenie PL za zwrotem kosztów paliwa [/SIZE][/FONT]
[FONT=Verdana, sans-serif][SIZE=2]
Warunkiem adopcji jest:
- zgoda na wizytę przed adopcyjną i uzyskanie dobrej opinii od wizytującego,
- podpisanie umowy adopcyjnej, [/SIZE][/FONT]

Posted

Fajnie, ale moim zdaniem przydałoby się nieco rozbudować to ogłoszenie (o ile macie więcej danych). Dopisałabym kilka słów o jej historii oraz o niej samej, np. jak wysoka jest (tego nie widać na zdjęciach), jaki ma charakter: wesoła/spokojna/energiczna...

Ja ogłoszenia robię zawsze według tego samego schematu: kilka słów o historii pieska, potem jak najwięcej info o psie tak, by osoba czytająca miała od razu jakieś wyobrażenie o piesku... Na przykład tak opisałam swojego tymczasa, który ma już domek:

[CENTER][CENTER][SIZE=1][B]Stefan. Pieszczoch uratowany z budowy szuka domu.

[/B][/SIZE][/CENTER]
[/CENTER]
[CENTER][CENTER][SIZE=1]Stefan to bardzo wesoły pies w bardzo niewesołej sytuacji.[/SIZE][/CENTER]
[/CENTER]
[CENTER][CENTER][SIZE=1]Przeszło rok temu na warszawskim Służewcu wytyczono kolejny plac budowy. Ogrodzono go płotem i umieszczono tam Stefana zapewniając mu tym samym bolesny los. Na placu budowy przez ten czas nie działo się nic i nawet nie było, kogo zapytać czy kiedykolwiek zacznie się dziać. Nikt nie przychodził do biednego Stefana i pies dawno już by umarł z głodu, gdyby nie dobrzy ludzie z pobliskich biurowców, którzy dokarmiali go przez płot. Osoby, które Stefana zamknęły i zostawiły samego na budowie nie zadbały nawet o budę czy miskę dla niego! To cud, że pies zimą nie zamarzł bez jakiekolwiek schronienia! Pomimo wielu prób skontaktowania się z kimkolwiek z placu budowy nikt nie chciał z nami rozmawiać o Stefanie, dając tym samym do zrozumienia, że los psa jest im obojętny.

[/SIZE][/CENTER]
[/CENTER]
[CENTER][CENTER][SIZE=1]W końcu Stefan znalazł jakąś dziurę w płocie i zaczął wychodzić na ulicę, gdzie został potrącony przez samochód. I znów tylko dzięki dobrym ludziom z sąsiedztwa trafił na leczenie. Okazało się, że w wyniku wypadku nie stało mu się nic poważnego jednak długie przebywanie na mrozach bez budy spowodowało, że Stefan nabawił się przewlekłego przeziębienia pęcherza. Został wyleczony, wykastrowany i zaszczepiony. W końcu trafił do domu tymczasowego, gdzie czeka na swój własny prawdziwy domek i na ludzi, którzy go pokochają :)

[/SIZE] [/CENTER]
[/CENTER]
[CENTER][CENTER][SIZE=1][B]Stefan to świetny pies! Sięga mniej więcej do kolan, ma dość długą i bardzo bujną sierść o pięknym brązowo-rudym umaszczeniu. Ma około 3-4 lata i waży 22kg. Jest bardzo przyjacielski, spokojny, delikatny, cierpliwy i pogodny :) Szybko się uczy i jest posłuszny. Lubi szczotkowanie, głaskanie, przytulanie. Potrafi trzymać czystość. Spokojnie wytrzymuje między spacerami. Nie niszczy niczego w domu nawet, gdy zostaje sam. [/B][/SIZE][/CENTER]
[/CENTER]
[CENTER][CENTER][SIZE=1][B]Stefan dogaduje się z innymi psami oraz z KOTAMI :) Prawdopodobnie polubiłby także dzieci.
[/B][/SIZE][/CENTER]

[CENTER][SIZE=1][B]Stefanek jest zaszczepiony, wykastrowany i w pełni gotowy do adopcji :)[/B][/SIZE][/CENTER]
[/CENTER]
[CENTER][CENTER][SIZE=1][B]
Zobacz filmik: [/B][URL]http://www.youtube.com/watch?v=A4IGB5qexOk[/URL][/SIZE][/CENTER]
[/CENTER]
[SIZE=1]

[/SIZE] [CENTER][CENTER][SIZE=1][B]Szukamy dla Stefana prawdziwego domu z prawdziwymi, kochającymi opiekunami![/B][/SIZE][/CENTER]
[/CENTER]
[CENTER][CENTER][SIZE=1]Warunkiem wydania psa jest wizyta przedadopcyjna i podpisanie umowy adopcyjnej.

[/SIZE][/CENTER]
[/CENTER]
[CENTER][CENTER][SIZE=1]KONTAKT:[/SIZE][/CENTER]
[/CENTER]
[CENTER][CENTER][SIZE=1]Kamila [B]60..............[/B]
Dominik [B]60.............[/B]
[B][EMAIL="[email protected]"]mail[/EMAIL]

[/B][/SIZE] [/CENTER]
[/CENTER]
[CENTER][CENTER][SIZE=1]Piesek znajduje się obecnie w Jabłonnie pod Warszawą (w stronę Legionowa).[/SIZE][/CENTER]
[/CENTER]
[CENTER][CENTER][SIZE=1][B]Można go obejrzeć na żywo po wcześniejszym umówieniu się z nami :)[/B][/SIZE][/CENTER]
[/CENTER]

Posted

:) Nie wiem czy super, ale zauważyłam, że ludziom się chyba podobają takie rozbudowane ogłoszenia, gdzie mają dużo informacji o piesku. Ci którzy dzwonili, dzwonili już z bardzo konkretnymi i szczegółowymi pytaniami. Jak zaczynałam opowiadać o tym co w ogłoszeniu jest zazwyczaj mi przerywali mówiąc, że "tak tak czytałem. to już wiem". Dużo osób mówiło też, że ogłoszenie zwróciło ich uwagę, bo widać było po nim, że ktoś, kto to pisał pieska zna i wkłada dużo serca w znalezienie mu domu. No i oczywiście historia psiaka zwracała uwagę ludzi. Dwie osoby nawet zadzwoniły, nie po to by adoptować psa (bo już mają i nie mogą więcej), ale po to, by pogadać o tym jaki ten piesek biedny :) i przy tej okazji wsparły nas finansowo :) Ponadto nie miałam żadnych głupich czy niepoważnych telefonów :) Rzadko ktoś dzwonił w sprawie Stefanka, ale jak już dzwonił to były to jak najbardziej poważne i konkretne telefony, a to też się chyba liczy :)

Także Kama, jeśli znajdziesz coś w ogłoszeniu Stefanka co można zastosować w ogłoszeniu Majki, to śmiało ściągaj wedle uznania :)

• 2 weeks later...
Posted

Mały prezencik dla słodkiej Majki :) Może się komuś spodoba. A jakby ktoś miał pomysł na coś innego to chętnie zrobię według wskazówek...

[url=http://www.dogomania.pl/threads/186911-sunia-z-cieczką-hotelik-czeka-brak-deklaracji-prosimy-o-ogłoszenia][img]http://www.fototube.pl/pix/img6/org/d41d8f63bc2e59a383aa7eb3bbef6396.jpg[/img][/url]