Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Łódzkie Towarzystwo Opieki nad Zwierzętami

Bobik, Łatek, Maja, Kuki, Apsik, Kropka, Eryk, Lala, Amisia, Cezar i Misiek to psiaki, którym schronienie dała pewna Pani z Radomska. Wszystkie zwierzęta przygarnęła z ulicy. Niestety, kobieta pomimo wielkiego serca nie jest w stanie zapewnić im godnego bytu i pewnej przyszłości. Jej miesięczne dochody wynoszą zaledwie 400zł. a do tego Pani ta jest ciężko chora.

Kobieta pomimo swojej choroby opiekuje się zwierzakami, gotuje im jedzenie przez co psiaki wyglądają naprawdę ładnie. Mają jakie takie budki, oprócz Bobika przebywają w kojcach po dwa i są na zmiany wypuszczane na podwórko.

Pani niestety nie poradzi sobie z ich utrzymaniem, gdyż sama potrzebuje pomocy. Dlatego postanowiliśmy wyadoptować część zwierzaków.

Prosimy o pomoc w znalezieniu im domków.

Kontakt w sprawie adopcji:
Radomsko
tel. 600 297 542
e-mail: [email protected]

Wpłaty, które będą przeznaczone na tabletki na odrobaczenie oraz środek na pchły:

Wpłaty:
PATIJA 15zł.
OBRACZUS87 110zł. ( Kundelkowa Skarbonka)
Jolanta08 30zł.

Razem 155zł.

Zakupy:

Tabletki na odrobaczenie 60zł. (11 sztuk)
Frontline 41,90zł. + wysyłka razem 49zł. (Allegro)
Zakup kaszy dla psiaków 26zł.

Zostało: 20zł.

Banerki do pobrania:

a to dla tych którzy chcą mieć wszystkie psiaki razem

BOBIK

ERYK, KROPKA, APSIK ( Kropka jest już wysterylizowana i ma 4,5 roku. Ma bardzo łagodny i przyjacielski charakter do innych zwierząt i ludzi)

Apsik

Apsik to jeden z 11 psów przygarniętych przez mieszkankę Radomska, kobietę o wielkim sercu. Niestety, ze względów zdrowotnych nie jest w stanie zatrzymać wszystkich zwierzaków. Młodziutki Apsik mający zaledwie 1 rok pragnie pokochać kogoś wiernym psim sercem. Piesek jest niewielkiej wielkości i niezwykłej barwy. Białe futerko ozdabiają fikuśne morelowe łatki. Apsik jest subtelnym i delikatnym pieskiem, przyjaźnie nastawionym do całego otoczenia, w tym innych zwierzaków. Jest już odrobaczony i odpchlony. Apsik z pewnością okaże się wiernym i wdzięcznym psim przyjacielem. Wystarczy tylko dać mu szansę.

tel. 600 297 542
Kropka

Kropka to jeden z 11 psów przygarniętych przez mieszkankę Radomska, kobietę o wielkim sercu. Niestety, ze względów zdrowotnych nie jest w stanie zatrzymać wszystkich zwierzaków. Kropka z całą pewnością jest uroczą, psią damą. Ma 4,5 roku. Czarna szata udekorowana jest białymi wstawkami na szyi i łapkach. Kropka jest niezwykle wrażliwa i delikatna. Toleruje inne zwierzaki. Kropka jest już odpchlona, odrobaczona i wysterylizowana. Do szczęścia potrzebuje ciepła i kochającego właściciela.

tel. 600 297 542

LALA i AMISIA

Sunie mają ok. 2-3 lat. Są wyjątkowo śliczne. Lala jest cała biała, natomiast Amisia posiada brzoskwiniowe odcienie na śnieżnej szacie. Sunie są grzeczne, tolerują inne zwierzaki.

CEZAR i MISIU

[COLOR=Red]ŁATEK

Kuki
to jeden z 11 psów przygarniętych przez mieszkankę Radomska, kobietę o wielkim sercu. Niestety, ze względów zdrowotnych nie jest w stanie zatrzymać wszystkich zwierzaków.
Kuki to chodzący przykład łagodności. Ma ok. roku. Toleruje inne zwierzaki. Jest niewielkiej wielkości, typowy blokowy piesek.

Maja, ale to już starowinka.

• Replies 170
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Tak, Laruś zrobię im lepsze zdjęcia jak tylko się do nich wybiorę. Pani otrzymuje od nas pomoc w postaci pokarmu. Jest dość trudną osobą, trzeba mieć do niej podejście. Zdjęcia będę mogła zrobić jak będzie sucho, bo ona pozwoli fotografować jak jest w miarę ładne otoczenie. Muszę się na to zgodzić, bo nie chcę jej zrażać. Jak do tej pory to tylko mnie tak dobrze traktuje i pozwala mi wszystko robić przy pieskach. Zdobyłam jej zaufanie i muszę tak trzymać.

KROPKA

APSIK

Apsik, Eryk i Kropka

Posted

Temida napisał(a):
Tak, Laruś zrobię im lepsze zdjęcia jak tylko się do nich wybiorę. Pani otrzymuje od nas pomoc w postaci pokarmu. Jest dość trudną osobą, trzeba mieć do niej podejście. Zdjęcia będę mogła zrobić jak będzie sucho, bo ona pozwoli fotografować jak jest w miarę ładne otoczenie. Muszę się na to zgodzić, bo nie chcę jej zrażać. Jak do tej pory to tylko mnie tak dobrze traktuje i pozwala mi wszystko robić przy pieskach. Zdobyłam jej zaufanie i muszę tak trzymać.

Jasne, rozumiem. Jak będą lepsze zdjęcia to wtedy ogłoszenia można zacząć robić :)

A teraz może pozbieramy chociaż coś na karmę dla tych psiaków?

Posted

Laruś karmę finansuje ja i Pani, która pierwsza była na tej interwencji z własnych funduszy i spokojnie sobie poradzimy. Jeżeli teraz miałabym powiedzieć co jest potrzebne to tabletki na robaki. Gdyby ktoś miał na zbyciu chętnie przyjmę.

Posted

Ja na początek chciałabym Kropkę. Znam ją z wyjazdów do weta na sterylkę i później na zdjęcie szwów. Całą drogę przespała na ręce, śliczna jest i ma ok. 4 la.
Pani nie chce jak na razie dać Misia i Mai ze względu na podeszły wiek. Reszta jest jak najbardziej adopcyjna. Jak uda mi się je odrobaczyć to będę je mogła poznać lepiej.

Posted

polubek napisał(a):
aaaaaaaaaaaa temida zatłukę.
widziałam wątek wcześniej ale nie zapisywałam ale jak już przychodzi na pw to normalnie nie mam serca

Hahahahah. Ja cię zawsze wyciągnę za uszy na moje wątki.

Izunia obojętnie, czymś skutecznym. Jest sporo środków. Powoli może dałoby się uzbierać te parę tabletek. Psów jest 11 po 10 kg każdy.

Posted

Bo ja wiem, że mój zanjomy gdzies tanio kupuje Pratel (chyba) i mogłabym się go zapytać ile płaci i spróbować od niego odkupić. Tylko nie wiem czy to dobre i ile normalnie kosztuje.

Posted

Dobrze Iza. Dzięki. Tak jak mówię tabletka do tabletki i są uzbiera. Tabletka jest na 10 kg. Więc potrzeba 11. Po 2-3 i może jakoś się uzbiera.

Posted

Dopytałam się, i jeżeli będą dostępne to tabletki będą po 4 zł - myślę, że to już się opłaca. Tylko czy potrzeba ich 11 czy 22 na 2 odrobaczania?

Posted

Na razie Izo 11. To nie byłby duży koszt przy takiej cenie.

Dziękuję Liluś, będą ładniejsze zdjęcia, jak pojadę do ich. A do tego posiałam gdzieś mój aparat, stary był, ale zawsze coś.