BUDRYSEK Posted May 30, 2010 Posted May 30, 2010 Dzisiaj znaleziony został młodziutki kocurek-imie robocze Mruczuś leżał, nie ruszał się, okazało się,ze ma przednia łapkę podwiniętą pod siebie szybko do weta został w lecznicy, jutro będzie miał szczegółowe badanie na rtg wyszło cos ze ma z łopatka i przegubem przy stopce oprócz tego ma chore oczka i uszka cały jest brudny, nie wiadomo ile tam lezał? jest ogromnym pieszczoszkiem i mruczkiem fotki od weta wkleje pozniej tutaj juz w drodze do lecznicy Uploaded with ImageShack.us Uploaded with ImageShack.us Uploaded with ImageShack.us Jeżeli Ktoś może pomóc i wesprzeć Mruczusia będziemy wdzięczni każda pomoc jest na wagę złota Stowarzyszenie humanitarno-ekologiczne Dla Braci Mniejszych 46 1140 2017 0000 4202 1012 0220 tytułem : Pomoc dla Mruczusia Quote
zuzlikowa Posted May 30, 2010 Posted May 30, 2010 BUDRYSEK napisał(a):ja to mam "szczęście" do takich bid :( Oj, masz...masz! Berciczek też miał być okazem zdrowia,a zwalało się na chłopaczka, co tylko się dało...oj,masz! To może niech już tego szczęścia ktoś inny troszkę przejmie...choć,nie- bo co wtedy z tymi bidami? Ludziska,ale cudny mruczaty...i będę miała pole do popisu opisując śliczniastego...już ta symetria łatek czarnych na uszach jak nausznice...już biel jedynie gdzie nie gdzie plamiasta w czerń...już końcówka,czyli ogon czarniasty jak smoła...ale najważniejsze- ten wyraz pycha jakby nienastconego wszystkim co wokół sie dzieje...wszystkochcącegowiedzieć...to już rzuca się w oczy!!! Quote
BUDRYSEK Posted May 30, 2010 Author Posted May 30, 2010 fotki z lecznicy Uploaded with ImageShack.us Uploaded with ImageShack.us tylko by sie pieścił :) Uploaded with ImageShack.us Uploaded with ImageShack.us na szczęście apetyt dopisuje :) Uploaded with ImageShack.us Quote
BUDRYSEK Posted May 30, 2010 Author Posted May 30, 2010 kto chce maluszka ?;) Uploaded with ImageShack.us Quote
EVA2406 Posted May 30, 2010 Posted May 30, 2010 Budrysku, litości !!!! Ty chyba masz jakiś magnez w sobie co przyciąga biedy z całego województwa i wszystkie stają na Twojej drodze......................:-( Biedniutkie to maleństwo, ale widzę, że ma apetyt, a to dobrze wróży. Quote
BUDRYSEK Posted May 30, 2010 Author Posted May 30, 2010 jutro podjeta bedzie decyzja co dalej? i czy łapeczke uda się uratowac? trzymajcie kciuki! Quote
EVA2406 Posted May 30, 2010 Posted May 30, 2010 BUDRYSEK napisał(a):jutro podjeta bedzie decyzja co dalej? i czy łapeczke uda się uratowac? trzymajcie kciuki! Musi się udać i łapka się zrośnie i słodziak będzie biegać i znajdzie cudny domek. Quote
mikoada Posted May 31, 2010 Posted May 31, 2010 to i ja trzymam kciuki żeby łapkę udało się uratować... Quote
korek221 Posted May 31, 2010 Posted May 31, 2010 Mruczulku kochany zdrowiej skarbie - cioteczki nie dadzą ci zmarnieć , nie takie bidule uratowały:loveu::loveu::loveu::loveu::loveu: Quote
zuzlikowa Posted May 31, 2010 Posted May 31, 2010 mikoada napisał(a):to i ja trzymam kciuki żeby łapkę udało się uratować... I ja też...ja też!!! Quote
BUDRYSEK Posted May 31, 2010 Author Posted May 31, 2010 Mruczuś ma zerwane mięśnie łączące łapkę z łopatką ma założony opatrunek ogólnie czuje się ok będzie miał podany nivalin i dexoryl do uszek-ma potwornego świerzba :( Quote
EVA2406 Posted May 31, 2010 Posted May 31, 2010 Świerzb to straszne draństwo. Trzeba go dokładnie wytępić, bo koteczek może ogłuchnąć i jest top dla kici strasznie męczące. A jakie są rokowania co do tej łapki? Mam nadzieję, że wszystko będzie ok. Quote
BUDRYSEK Posted May 31, 2010 Author Posted May 31, 2010 mam info od Hund: z krwi wynika leukocytoza 50 tys, przydałoby się zrobić testy na białaczkę. Ma zerwaną łopatkę z przyczepów klatki piesiowej przez co jest uszkodzony splot barkowy, kościec jest cały, nie wiadomo czy splot zregeneruje się i odzyska sprawnośc ? Quote
EVA2406 Posted May 31, 2010 Posted May 31, 2010 Straszna ta leukocytoza , jakiś ogromny stan zapalny jest :-( Quote
BUDRYSEK Posted May 31, 2010 Author Posted May 31, 2010 no, masakra :( rachunek za Gorbisie jest masakryczny za Mruczusia tez juz rośnie a test na białaczke troche kosztuje :( załamka na maxa! Quote
zuzlikowa Posted June 1, 2010 Posted June 1, 2010 BUDRYSEK napisał(a):no, masakra :( rachunek za Gorbisie jest masakryczny za Mruczusia tez juz rośnie a test na białaczke troche kosztuje :( załamka na maxa! Mój boziu...białaczka...znikam...muszę pokończyć wszystko...ludzie!!!! Quote
zuzlikowa Posted June 1, 2010 Posted June 1, 2010 BUDRYSEK napisał(a):Mruczuś szuka domku A może iść już do domku? Czy dopiero za jakiś czas? Jak to wygląda? Budrysku...wrzuć jakiś tekst z faktów...postaram się zrobić kilka ogłoszęń,w miarę czasu...jak najszybciej!Fotek zrób też ile się da. Quote
zuzlikowa Posted June 1, 2010 Posted June 1, 2010 i tu pokażę towarzysza Gorbuni i Mruczusia... Może zerkniecie... starszy...nie słyszy...nie widzi...ma problemy ze skórą...i z kośćmi i...sama już nie wiem z czym...a bezgłośnie krzyczy o odrobinę radości u kresu życia Quote
malagos Posted June 1, 2010 Posted June 1, 2010 [quote name='zuzlikowa']i tu pokażę towarzysza Gorbuni i Mruczusia... Może zerkniecie... starszy...nie słyszy...nie widzi...ma problemy ze skórą...i z kośćmi i...sama już nie wiem z czym...a bezgłośnie krzyczy o odrobinę radości u kresu życia u mnie nie działa link. a Mruczuś jest dorosłym kotkiem? Quote
zuzlikowa Posted June 1, 2010 Posted June 1, 2010 malagos napisał(a):u mnie nie działa link. a Mruczuś jest dorosłym kotkiem? Postaram się poszukać znowu i wstawić prawidłowo podlinkowany... O Mruczusiu Budrysek sie wypowie...ja wiem,że straszny miluś z niego... Quote
zuzlikowa Posted June 1, 2010 Posted June 1, 2010 [quote name='zuzlikowa']i tu pokażę towarzysza Gorbuni i Mruczusia... Może zerkniecie... starszy...nie słyszy...nie widzi...ma problemy ze skórą...i z kośćmi i...sama już nie wiem z czym...a bezgłośnie krzyczy o odrobinę radości u kresu życia Już powinien działać! Quote
BUDRYSEK Posted June 1, 2010 Author Posted June 1, 2010 niestety Mruczus nie może na razie wyjśc z lecznicy :( zdejmuje sobie opatrunek musi być pod kontrolą, przynajmniej do końca tygodnia Uploaded with ImageShack.us bidulek jest straszny :( nie umie sobie poradzić z łapeczką usztywnioną na szczęście apetyt dopisuje :) Uploaded with ImageShack.us Quote
Recommended Posts