Jump to content
Dogomania

doberman Alvaro - czeka w klinice, potrzebny dom! inaczej eutanazja :( MA DOM!!! :)

Recommended Posts

• Replies 237
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Zdjęcia są wspaniałe! Mamy teraz materiał do ogłoszeń. Słuchajcie, a może na początek zrzucimy się na 89 zł na ogł. w Dzienniku Zachodnim?

Posted

Pies jest przepiekny!!! mysle ,ze z ta operacja w tym wieku i jego dolegliwosciami to tylko dodatkowy stres dla organizmu..moze nie przetrzymac...
probujcie moze pisac do wszystkich fundacji jakie istnieja dla psow. duzo jest milosnikow dobermanow ktorzy nawet sobie nie zdaja sprawy ,ze nimi wlasnie sa

Posted

Już myślałam, że tu nie dotrę.... Kochani czy na dobry początek mógłby ktoś zrobić banerek i sklecić jakiś tekst do ogłoszeń? Jutro jeszcze postaram sie z Sandrą (Koziczka85) obmyśleć jakąś strategie działania, bo własciciwe planu nie mamy żadnego :-( Licze po cichutku, że może Karilce się uda coś wynaleźć..

Posted

cioteczki kochane, jestem na zaproszenie. dziękuję.

po pierwsze nie można psa krzywdzić usypianiem. ma czas.
jest cudownie dostojny.

na problemy neurologiczne jedynym wyjściem jest wizyta u dr. OLENDER w Tychach, super diagnostyk i neurolog klasy tych z BRNA w Czechach. ona zdiagnozuje bezbłędnie problemy neurologiczne. to niedaleko i są tam nasze cioteczki to pomogą to zorganizować. problemy skórne nawet typowe, a może właśnie dlatego są do opanowania przy dobrych chęciach.

Narazie proponuję dla zapewnienia lepszego stanu skóry podawanie wielonienasyconych omeg 3 i 6, może w kompozycji omeganu , ktory nie jest drogi. sama poleciłabym też olej z ogórecznika z zielarskiej apteki no i rady od jakiegoś super dermatologa. No i te wzmacniające skórę i świeże żółtka jaj, oczywiście nie z TESCO ale od tzw szczęśliwych kurek z numerkami od 2,3. poszukajmy. Może na początek podawać mu Eukanubę DERMATOSIS. ?

Zdjęcia cudowne. Gyby trzeba było hoteliku, to jest możliwość zaklepania miejsca w MIELCU, narazie pełno ale bedę monitorować, albo we Lwowku Śląskim, mam zarezerwowane w u Ani w BRODNICY ale trzeba jeszcze poczekać. odstąpiłabym je Alwaro w razie potrzeby. Są też inne. jest chyba dt domowy. sprawdze. Rozsyłam też watek z prosba o pomoc i pomysły. może poprosimy o wstawienie na NK. jest zawsze duzy odzew.

Posted

dziękuje, że jesteście ;)
Teresa, Alvaro aktualnie przebywa w klinice w Zabrzu (diagnozował go doktor Młynarski), jednak tak pisałam miałam czas podskoczyć tam tylko dzisiaj, a dyżur miała inna Pani doktor, do tego było straszne zamieszanie, więc nie wiem co tam dokładnie u Alvaro się dzieje... Z tym, że od momemntu kiedy pojechał do kliniki a do dzisiaj widze dużą poprawę - jednak jeśli by wrócił do schroniska do ciasnego boksu bez możliwości czesto ruchu pewnie znów by było gorzej :shake:
Z tego co wiem to w klinice wszystkie psiaki dostają royala, ale jakiego dokładnie dostaje Alvaruś dokładnie nie wiem.
Nie wiem właśnie czy będziemy szukać hoteliku, z tego co dzisiaj zauważyłam w Klinice Alvaro jest tam bardzo lubiany, więc chyba moze zostać tam dopóki nie znajdzie się dla niego domek, chociaż tymczasowy?
Mam nadzieje, że jutro uda mi sie ustalić coś więcej ;)

Posted

Jeśli jest u dr Młynarskiego to jestem spokojna, on uratował z nieuleczalnej choroby zabiegiem moja tymczaske GRACJĘ. AlVARO jest w dobrych rekach, i tak szukamy wszyscy dt i ds, postaram się o banerki. i nk.

Posted

wczoraj bardzo mnie zaskoczył własnie to swoją radością i energią, nie jest młodym psem, ale widać, że jeszcze sporo w nim życia... W schroniskowym boksie cały czas się przewracał :-( wychodząc na wybie również... A wczoraj na spacerku ani razu nie stracił równowagi :)

Posted

Mysia_ napisał(a):
Już myślałam, że tu nie dotrę.... Kochani czy na dobry początek mógłby ktoś zrobić banerek i sklecić jakiś tekst do ogłoszeń? Jutro jeszcze postaram sie z Sandrą (Koziczka85) obmyśleć jakąś strategie działania, bo własciciwe planu nie mamy żadnego :-( Licze po cichutku, że może Karilce się uda coś wynaleźć..

jesli Karilka mysli o tej samej osobie co ja to nie ma jej w tej chwili w Polsce, wraca ok 5-6 czerwca

Posted

ojejku, ale tutaj dzisiaj pustki :-(
Miałam dzwonić pod wieczór do kliniki, ale plany mi się pokomplikowały, a do tego telefon padł, a byłam poza domem, więc nie mam żadnych nowych wieści :-( Rano Sandra (Koziczka85) ma być w klinice po Kordę to może zerknie jak tam Alvaro... Dzisiaj jedna osoba dzwoniła do schroniska i pytała o niego, ale chyba to nie było nic poważnego :-(