Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

lucySxy napisał(a):
A w jakim stanie zdrowotnym sa psiaki?
Suczka wyglada na stara , czy wiek jest chociaz w przyblizeniu okreslony ?

Piesek wygląda lepiej niż suczka. Jest też młodszy na pewno.
Wiek ciężko mi określić, myślę, że pies ma jakieś 6, 7 lat. Suczka więcej...

• Replies 92
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Pani Joasia zainteresowana bassetem mieszka w Halinowie woj. mazowieckie.
Dom, ogród, bez dzieci.
W niedzielę nasza forumowa Ewa, która sama kiedyś przygarnęła basseta ze schronu, odwiedzi P. Joannę.
Trzymam kciuki za powodzenie.
I po kastracji chłopak mógłby jechać do nowego domu.

Jeszcze sunieczka, żeby jej się trafił fajny domek, żeby swoje ostatnie lata mogła spędzić w spokoju i otoczona miłością.

Posted

Miła od Gucia napisał(a):
Pani Joasia zainteresowana bassetem mieszka w Halinowie woj. mazowieckie.
Dom, ogród, bez dzieci.

.
Swietny domek ,taki akurat dla psa po przejsciach!

Jeszcze dla bassetki, kto chce staruszke bassetke?

Posted

lucySxy napisał(a):
tak ... suczka wyglada na wiecej...
I ma straszne pazury..
Macie jakiegos schroniskowego mistrza "super szybkiego obcinacza pazurow"??:razz:

wczoraj obciełam pazurki ;-)

Posted

Mam prośbę do dziewczyn od Bassetów... czy Pani chętna na bassecika mogłaby zadzwonić do naszej P.Wandy? (501770118, 886368528 )? Byłabym wdzięczna. Ciężko się dodzwonić, ale myślę, że odbierze..

Posted

wieści od Joasi
cyt. za Joasią
Hehe podobno basety to dobry środek odchudzający...więc będzie ze mną buszował po kuchni w poszukiwaniu jakieś przękąski...a kuchnię i jej remont by zaplanowany jeszcze przed zanlezieniem...Tego Basiorka.
Trochę się narobiłam w tej kuchni...A dziś mój mąż idzie do sklepu zoologicznego na zakupy do Basiorka tzn. kojec miski zabawkę na czas podróży oraz smycz i obroże...mam pytanie czy Basiorki lubią obroże czy bardziej szelki...(czy ja taki rozmiar znajdę) Bo nie wiem co mu kupić.

A i jeszcze co chciałam napisać to że w niedzielę ok.16 P.Ewa Nas odwiedza z wizytą

Zakupy udane mamy nadzieję że się spodobają właścicielowi :)

Koleżanka też już czeka na basseta

Joasiu, widzę , że przygotowania całą parą na serdeczne powitanie basseta

Posted

Tak, wielkie podziękowania, przy ogłoszeniach jest trochę pracy, i wymaga czasu.
Miejmy nadzieję, że znajdzie się ktoś o wielkim sercu.
Ja dzwoniłam jeszcze do dwóch rodzin, oglądają sunię, jaki będzie efekt - nie wiem.
Tak bym chciała, żeby znalazła dobry dom.
Sandi na przykład, trafiła do takiego cudnego domu, dzieci kocha, a dzieciaki ją. I ma wspaniałą rodzinę, też ma pieska do towarzystwa.
Trzymam kciuki z całych sił za bassetkę. W jej oczach jest tyle dobra.

Posted

Dzięki dziewczyny za wiesci, ogłoszenia itd!
Wczoraj byłam w schronisku, spotkałam sunię, chodzi luzem, cieszyła się babcinka, jest urocza!
Niestety nie miałam czasu poszukać psiaka.. był gdzie indziej.

Ale P.Wanda mówiła, że sunia ma dom gdzieś koło Warszawy, też z forum... jestem spóźniona, dziewczyny, oświećcie mnie:)

Posted

Weronia napisał(a):

Ale P.Wanda mówiła, że sunia ma dom gdzieś koło Warszawy, też z forum... jestem spóźniona, dziewczyny, oświećcie mnie:)

..........
???

Posted

Weronia, nasze forum dziś nieczynne, więc i ja niewiele wiem.
Kontaktowałam się z dwoma rodzinami, zapraszałam na stronę do obejrzenia bassetki.

Sama jestem strasznie ciekawa. Tak bym chciała, aby sunię ktoś pokochał, żeby nie została sama. Bassiorek odjedzie, a ona będzie tęsknić.

Przyznać się, kto przygarnie sunię ??????

Posted

Miła od Gucia napisał(a):
Weronia, nasze forum dziś nieczynne, więc i ja niewiele wiem.

Ok. To jutro postaram się dowiedzieć od P.Wandy kto sunię wstępnie zarezerwował (podobno jest od Was i niedaleko Warszawy). Do mnie 2 osoby chętne dziś dzwoniły. Jeśli sunia pójdzie szybciej, podam Ci namiary, może to będą dobre domy dla innych bassetów w potrzebie.

Ale rozumiem, że Pani chętna na basseta samca jest sprawdzona i nadal aktualna?

Posted

Tak, już się nie mogą doczekać, dziś zamieszczę relację naszej Ewy z wizyty u Pani Joasi.
Jeśli trzeba podam telefon do Ewy.
Jak pisałam wcześniej, Ewa jest z nami na forum od początku, to już chyba z 7 lat, jak ten czas leci.
I ona sama adoptowała basseta ze schronu.
Na wizytę do joasi, Ewa się przygotowała, wydrukowała ankietę przedadopcyjną, żeby przedyskutować i oświeć Joasię i jej męża, ile radosci moze dać basset, który nie był wcześniej kochany.
A także, o minusach i wadach tych kłapouchów.

Posted

Weroniu zaczęłam od pani z Gdańska

Rozmawiałam przed chwilą z panią z Gdańska.
Zajrzy na stronę, zapozna się z tematem.
Pani - z rozmowy się dowiedziałam, ma doświadczenie w opiece nad starszymi psami.
Zobaczymy.
Tylko nie ma transportu.
Ale tym będziemy się później martwić. Czekamy na Jej decyzję.

Posted

ok. Dzięki. To poczekamy.
A Pani ze Świętokrzyskiego jest chyba mniej konkretna. Ten ostatni nr, to do Pani ktora ma 3 niekastrowane shih tzu (nie wiem czy dobrze napisałam nazwę rasy;) ), więc też nie wiem, czy się nadaje :|