Paja Posted November 25, 2010 Posted November 25, 2010 Super foteczki ;) Przejdzie mu niedługo i da wam swoja radoscia popalic ;)Tak sie ciesze ,ze go widze i wszystko u Was w pozadku :)Tesknie za nim bardzo..:(On tak fajnie brykał w wysokich krzakach na spacerze niczym zajaczek...Tak radosnie dawał łapke i prosił sie wieczorem o miziaki...ehh Mailuniu badz szczesliwy w swoim domku stałym i szanuj to szczescie ktore Ci sie przydazyło :) Quote
kinga_kinga7 Posted November 30, 2010 Posted November 30, 2010 i co Mailo słychać? Cisza u Ciebie.. Quote
jostel5 Posted December 6, 2010 Posted December 6, 2010 No,cisza...:( Też się niecierpliwię! Maluszku,co tam u Ciebie...u Was...? Quote
rosa11 Posted December 6, 2010 Posted December 6, 2010 Witam, u Mailusia wszystko dobrze, coraz lepiej. Przyzwyczaił sie do nas, strasznie się cieszy jak wracamy do domu, nie odstepuje mnie na krok i ciągle chce się bawić, zaczepia nas i w ogóle jest coraz bardziej radosny :) Jedyne co nie za bardzo Mu się podoba to pogoda, bo wcale nie chce na dwór wychodzić, chciałam temu zaradzić i kupiłam Mu kurtkę, żeby mógł dotrzymywać kroku Rosie na dworze, ponieważ Ona tylko przesiadywałaby na dworze. Niestety Mailo kurtkę dał sobie ubrać tylko raz i jak na razie nie chce jej widzieć, ale podejrzewam że zmieni zdanie jak tylko przyjdą większe mrozy, bo się biedaczek trzęsie nawet jak wychodzi na 5 minut. Z kotami nadal niezbyt się dogaduje, ale może w końcu dojdą do porozumienia :) Quote
jostel5 Posted December 7, 2010 Posted December 7, 2010 Przeczytałam Twoją wiadomość w nocy,przed snem i ...humor natychmiast mi się poprawił! :) Bardzo się martwiłam o tego naszego Mailusia,ale wreszcie mogę chyba spać spokojnie!;) Strasznie się cieszę,że Prosiutek robi postepy,to bystry i wdzięczny psiutek!:) Gdybyś miała jakieś fotki-zawsze chętnie je wstawię!:) Quote
magdola Posted December 7, 2010 Posted December 7, 2010 [quote name='jostel5'] Gdybyś miała jakieś fotki-zawsze chętnie je wstawię!:)[/QUOTE]A ja chetnie obejrze? :D Quote
rosa11 Posted December 7, 2010 Posted December 7, 2010 No mądry z niego psina :) Szybko się uczy, na początku myslałam, że wolniej Mu to pójdzie bo taki krnąbrny był, ale szybko przystosował się do nowych zasad np. takich, że nie wolno wyjadac kotkom z misek, teraz robi to po kryjomu jak ja jestem gdzies dalej :) zdjęcia podeślę na pocztę tak jak zawsze :) Quote
jostel5 Posted December 7, 2010 Posted December 7, 2010 Czekamy cierpliwie...!:) Mailo zawsze miał charakterek! Nie są z niego psie kluchy!;) Quote
jostel5 Posted December 7, 2010 Posted December 7, 2010 No i się doczekałam! :) Wstawiam zdjęcia... Mailuś-jak zwykle-u boku Rosy! :) Wierny mały rycerz...:) [IMG]http://img827.imageshack.us/img827/7199/dscn3503.jpg[/IMG] Biały psiuk na śniegu..:) Futerko mu rosło i ...chyba przytył...:) [IMG]http://img839.imageshack.us/img839/869/dscn3476z.jpg[/IMG] Dwa białe psiuki na śniegu...:) Wyglądają tak,jakby grały w jakiejś reklamie...:) Cudne zdjęcia.:) [IMG]http://img140.imageshack.us/img140/4775/dscn3470.jpg[/IMG] Quote
rosa11 Posted December 7, 2010 Posted December 7, 2010 no tak, tak Mailuś i jego charakterek :) zdążyliśmy się przyzwyczaić do jego humorów i obrażania się, na szczęście nie na długo. A z Rosą bardzo lubi przebywać, tak jak widać, chodzi za nią krok w krok, czasami pożycza od niej zabawki i szybko ucieka z nimi na swoje legowisko :) Mamie też sie wydaje, ze troszkę przytył, ja jakoś tego nie zauważam :) ale tylko będzie trochę cieplej to wszystko zrzuci biegając po dworze :) Quote
jostel5 Posted December 7, 2010 Posted December 7, 2010 Przez zimę chłopak całkiem zarośnie...i dobrze!:) Wiosną będzie mu pewnie potrzebny fryzjer,bo takie futro jak jego okropnie szybko się dredzi... A dlaczego i na co niunio się obraża i nafucza? Quote
rosa11 Posted December 7, 2010 Posted December 7, 2010 No właśnie tak myślałam, że do wiosny to On zarośnie i trzeba będzie się strzydz, żeby było Mu wygodnie. Z tym obrażaniem to jest śmiesznie np. ostatnio mama chciała Go wziąć na ręce i Mailuś od razu się obraził, od tej pory nie śpi na jej kanapie. A ostatnio była taka sytuacja, że mój chłopak chciał ubrac moje kapcie, ale Mailo dzielnie je obronił i rzucił się na niego, na szczęście ma mało ząbków i nic mu nie zrobił, a ja cieszę się, że mam takiego obrońcę :) Jak bawimy się z Rosą to Mailuś podgryza nas tak delikatnie, żeby tylko o Nim nie zapomnieć i nie pominąć go w zabawie :) Fajny chłopak z niego, na pewno w dużej mierze dzięki Paulinie, bo pewnie musiała mnóstwo pracy włożyć, żeby Go ucywilizować i doprowadzić do takiego stanu :) Quote
Paja Posted December 7, 2010 Posted December 7, 2010 Fotki śliczne,nie wiem czy on tak przytył do konca u niego duza roznice robi siersc,tak jak teraz u Bezia wyczesałam go troche to sie zdaje 2 razy taki jak jest ;)Ciesze sie bardzo ,ze dogaduje sie z Rosa i Wami to dzielny chłopak i pomimo tego ile przeszedł bardzo sie zmienił...Ja gdzies na karcie mam zdjecia z telefonu jak był u mnie i jak wyjezdzał to wrzuce chłopaka jak odnajde. Quote
elmira Posted December 8, 2010 Posted December 8, 2010 Mailo wygrał życie. :) Ja, dla porównania wstawię zdjęcia Mailo z podróży do Paji-ostatnio mignęły mi w jakimś folderze. Prosiątko niedługo przestanie je przypominać i zmieni się w puchatego wacika. Quote
magdola Posted December 8, 2010 Posted December 8, 2010 prawdziwy terier z charakterem z Maila ;) fajny kulek z niego;) Quote
magdola Posted December 9, 2010 Posted December 9, 2010 Byli inni chetni na Mailusia??? sunia a'la Mailo:(: [url]http://www.dogomania.pl/threads/197719-WESTIE-sunia-po-przej%C5%9Bciach-z-chorob%C4%85-sk%C3%B3rn%C4%85!!!/page3[/url] Quote
jostel5 Posted December 9, 2010 Posted December 9, 2010 Było chętnych od groma i jeszcze trochę! Naprawdę- tylu telefonów i meili nigdy jeszcze o żadnego psiaka nie miałam!!! Nawet jego "charakterek" nie odstraszał domków!:) Trzeba ją ogłaszać,będzie wiele,bardzo wiele domków.:) Quote
Paja Posted December 9, 2010 Posted December 9, 2010 Magdola pisz cała prawde w ogłoszeniach i nic nie ukrywaj ja zrobiłam tak z Maile daj jej tytuł np Bardzo chora Becia czy lila w typie westa szuka kochajacego domku...+dobre zdjecia a domki beda leciec jak muchy do smoły.. Quote
magdola Posted December 10, 2010 Posted December 10, 2010 Domku szuka tez kilka westow zrodowodem..... Quote
jostel5 Posted December 19, 2010 Posted December 19, 2010 Rosa,Mailuś-helouuuuuuu!!!!!! Co u Was słychać?:) Choć raz w tygodniu muszę,po prostu muszę, o to podpytać,bo bez tej wiedzy spać nie mogę!Dobrze słychać? Quote
rosa11 Posted December 20, 2010 Posted December 20, 2010 No jak zwykle się zagapiałam :/ No Mailuś, chłopak nasz coraz bardziej się rozkręca :) Bryka po domu i bardzo często chce się bawic, nawet kilka razy wszedł do łóżka Rosy, żeby pospac sobie, ale po kilku minutach zmienił zdanie i poszedł na swój kocyk :) Oczywiście jak już zostało wcześniej zauważone jest zakochany w Rosie :) Rosa ma ochronę, że hej :D nie mozna jej zaczepiac, ani przypadkiem za długo szalec, bo Mailo od razu pyskuje i nie pozwala sie zblizyc, taki mały a taki waleczny :) Gorzej i bez zmian wygląda sytuacja z kotami :( Mailo niezbyt za nimi przepada, ale cisgle mam nadzieję, że się to zmieni i się dogadają, chociaż na razie nie zanosi się. Pisałam ostatnio Paji, że chciałam z małym do weta jechac, ale jak zobaczył samochód to zrezygnował, tak więc teraz pracujemy nad tym zeby przkonał sie do auta i grzecznie podróżował razem z Rosą. Oprócz tego wszystko wporzadku :) Quote
Paja Posted December 21, 2010 Posted December 21, 2010 Mam nadzieje,ze moje rady z autem Ci pomogły? Quote
rosa11 Posted December 21, 2010 Posted December 21, 2010 [FONT=Times New Roman]Tak, tak Twoje rady przydały się, powoli wprowadzamy je w życie, tylko Mailuś jest indywoidualistą i nie tak łatwo go przekupic, mimo tego że jest największym łasuchem jakiego znam ;)[/FONT] Quote
Recommended Posts