Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Super foteczki ;) Przejdzie mu niedługo i da wam swoja radoscia popalic ;)Tak sie ciesze ,ze go widze i wszystko u Was w pozadku :)Tesknie za nim bardzo..:(On tak fajnie brykał w wysokich krzakach na spacerze niczym zajaczek...Tak radosnie dawał łapke i prosił sie wieczorem o miziaki...ehh Mailuniu badz szczesliwy w swoim domku stałym i szanuj to szczescie ktore Ci sie przydazyło :)

• Replies 1.4k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted

Witam, u Mailusia wszystko dobrze, coraz lepiej. Przyzwyczaił sie do nas, strasznie się cieszy jak wracamy do domu, nie odstepuje mnie na krok i ciągle chce się bawić, zaczepia nas i w ogóle jest coraz bardziej radosny :) Jedyne co nie za bardzo Mu się podoba to pogoda, bo wcale nie chce na dwór wychodzić, chciałam temu zaradzić i kupiłam Mu kurtkę, żeby mógł dotrzymywać kroku Rosie na dworze, ponieważ Ona tylko przesiadywałaby na dworze. Niestety Mailo kurtkę dał sobie ubrać tylko raz i jak na razie nie chce jej widzieć, ale podejrzewam że zmieni zdanie jak tylko przyjdą większe mrozy, bo się biedaczek trzęsie nawet jak wychodzi na 5 minut. Z kotami nadal niezbyt się dogaduje, ale może w końcu dojdą do porozumienia :)

Posted

Przeczytałam Twoją wiadomość w nocy,przed snem i ...humor natychmiast mi się poprawił! :) Bardzo się martwiłam o tego naszego Mailusia,ale wreszcie mogę chyba spać spokojnie!;) Strasznie się cieszę,że Prosiutek robi postepy,to bystry i wdzięczny psiutek!:)

Gdybyś miała jakieś fotki-zawsze chętnie je wstawię!:)

Posted

No mądry z niego psina :) Szybko się uczy, na początku myslałam, że wolniej Mu to pójdzie bo taki krnąbrny był, ale szybko przystosował się do nowych zasad np. takich, że nie wolno wyjadac kotkom z misek, teraz robi to po kryjomu jak ja jestem gdzies dalej :) zdjęcia podeślę na pocztę tak jak zawsze :)

Posted

No i się doczekałam! :) Wstawiam zdjęcia...

Mailuś-jak zwykle-u boku Rosy! :) Wierny mały rycerz...:)

[IMG]http://img827.imageshack.us/img827/7199/dscn3503.jpg[/IMG]

Biały psiuk na śniegu..:) Futerko mu rosło i ...chyba przytył...:)

[IMG]http://img839.imageshack.us/img839/869/dscn3476z.jpg[/IMG]

Dwa białe psiuki na śniegu...:) Wyglądają tak,jakby grały w jakiejś reklamie...:)
Cudne zdjęcia.:)

[IMG]http://img140.imageshack.us/img140/4775/dscn3470.jpg[/IMG]

Posted

no tak, tak Mailuś i jego charakterek :) zdążyliśmy się przyzwyczaić do jego humorów i obrażania się, na szczęście nie na długo. A z Rosą bardzo lubi przebywać, tak jak widać, chodzi za nią krok w krok, czasami pożycza od niej zabawki i szybko ucieka z nimi na swoje legowisko :) Mamie też sie wydaje, ze troszkę przytył, ja jakoś tego nie zauważam :) ale tylko będzie trochę cieplej to wszystko zrzuci biegając po dworze :)

Posted

Przez zimę chłopak całkiem zarośnie...i dobrze!:) Wiosną będzie mu pewnie potrzebny fryzjer,bo takie futro jak jego okropnie szybko się dredzi...

A dlaczego i na co niunio się obraża i nafucza?

Posted

No właśnie tak myślałam, że do wiosny to On zarośnie i trzeba będzie się strzydz, żeby było Mu wygodnie. Z tym obrażaniem to jest śmiesznie np. ostatnio mama chciała Go wziąć na ręce i Mailuś od razu się obraził, od tej pory nie śpi na jej kanapie. A ostatnio była taka sytuacja, że mój chłopak chciał ubrac moje kapcie, ale Mailo dzielnie je obronił i rzucił się na niego, na szczęście ma mało ząbków i nic mu nie zrobił, a ja cieszę się, że mam takiego obrońcę :) Jak bawimy się z Rosą to Mailuś podgryza nas tak delikatnie, żeby tylko o Nim nie zapomnieć i nie pominąć go w zabawie :) Fajny chłopak z niego, na pewno w dużej mierze dzięki Paulinie, bo pewnie musiała mnóstwo pracy włożyć, żeby Go ucywilizować i doprowadzić do takiego stanu :)

Posted

Fotki śliczne,nie wiem czy on tak przytył do konca u niego duza roznice robi siersc,tak jak teraz u Bezia wyczesałam go troche to sie zdaje 2 razy taki jak jest ;)Ciesze sie bardzo ,ze dogaduje sie z Rosa i Wami to dzielny chłopak i pomimo tego ile przeszedł bardzo sie zmienił...Ja gdzies na karcie mam zdjecia z telefonu jak był u mnie i jak wyjezdzał to wrzuce chłopaka jak odnajde.

Posted

Mailo wygrał życie. :)
Ja, dla porównania wstawię zdjęcia Mailo z podróży do Paji-ostatnio mignęły mi w jakimś folderze.

Prosiątko niedługo przestanie je przypominać i zmieni się w puchatego wacika.

Posted

Byli inni chetni na Mailusia???

sunia a'la Mailo:(: [url]http://www.dogomania.pl/threads/197719-WESTIE-sunia-po-przej%C5%9Bciach-z-chorob%C4%85-sk%C3%B3rn%C4%85!!!/page3[/url]

Posted

Było chętnych od groma i jeszcze trochę! Naprawdę- tylu telefonów i meili nigdy jeszcze o żadnego psiaka nie miałam!!! Nawet jego "charakterek" nie odstraszał domków!:)
Trzeba ją ogłaszać,będzie wiele,bardzo wiele domków.:)

Posted

Magdola pisz cała prawde w ogłoszeniach i nic nie ukrywaj ja zrobiłam tak z Maile daj jej tytuł np Bardzo chora Becia czy lila w typie westa szuka kochajacego domku...+dobre zdjecia

a domki beda leciec jak muchy do smoły..

• 2 weeks later...
Posted

Rosa,Mailuś-helouuuuuuu!!!!!! Co u Was słychać?:)

Choć raz w tygodniu muszę,po prostu muszę, o to podpytać,bo bez tej wiedzy spać nie mogę!Dobrze słychać?

Posted

No jak zwykle się zagapiałam :/ No Mailuś, chłopak nasz coraz bardziej się rozkręca :) Bryka po domu i bardzo często chce się bawic, nawet kilka razy wszedł do łóżka Rosy, żeby pospac sobie, ale po kilku minutach zmienił zdanie i poszedł na swój kocyk :) Oczywiście jak już zostało wcześniej zauważone jest zakochany w Rosie :) Rosa ma ochronę, że hej :D nie mozna jej zaczepiac, ani przypadkiem za długo szalec, bo Mailo od razu pyskuje i nie pozwala sie zblizyc, taki mały a taki waleczny :) Gorzej i bez zmian wygląda sytuacja z kotami :( Mailo niezbyt za nimi przepada, ale cisgle mam nadzieję, że się to zmieni i się dogadają, chociaż na razie nie zanosi się. Pisałam ostatnio Paji, że chciałam z małym do weta jechac, ale jak zobaczył samochód to zrezygnował, tak więc teraz pracujemy nad tym zeby przkonał sie do auta i grzecznie podróżował razem z Rosą. Oprócz tego wszystko wporzadku :)

Posted

[FONT=Times New Roman]Tak, tak Twoje rady przydały się, powoli wprowadzamy je w życie, tylko Mailuś jest indywoidualistą i nie tak łatwo go przekupic, mimo tego że jest największym łasuchem jakiego znam ;)[/FONT]