bigos Posted September 4, 2006 Author Posted September 4, 2006 Bigosek jest chory-ma babeszjoze (po kleszczu) + krwotoczne zapalenie pęcherza moczowego:-( Quote
alive Posted September 4, 2006 Posted September 4, 2006 mocno trzymamy kciuki za to żeby Bigosek szybko wrócił do zdrowia!!!! :-( Quote
AnTu Posted September 4, 2006 Posted September 4, 2006 mm.templum napisał(a):Wracaj Bigosku do zdrowia, a ja sobie z tymi poznańskimi kleszczami pogadam:mad: :mad: :mad: :mad: :mad: :mad: :mad: :mad: :mad: :mad: :mad: :mad: to nie poznanskie.... jak sie czuje bigosek?? Quote
bigos Posted September 4, 2006 Author Posted September 4, 2006 mm.templum napisał(a):Wracaj Bigosku do zdrowia, a ja sobie z tymi poznańskimi kleszczami pogadam:mad: :mad: :mad: :mad: :mad: :mad: :mad: :mad: :mad: :mad: :mad: :mad: To kleszcze ze wschodu (podobno tam są chore) a my bylismy w poprzedni weekend w Siedlcach:-(:-(:-( Quote
bigos Posted September 4, 2006 Author Posted September 4, 2006 alive, Taura-dziękuję AnTu- wczoraj miał badania krwi, moczu (wygląda jak jodyna:-(), kroplówkę . Wet stwierdził, że musi zostać w klinice, ale po kroplówce temperatura spadła z 40st. do 38st. i puścicli go do domciu. Dzisiaj rano nie chciał wogóle wstawć na siusiu i leżał tylko:-(. jedzenia nie tknął od soboty, dlatego tez jest bardzo osłabiony:shake::shake::shake: Teraz wyrwałam się na chwię z pracy i podjechałam do niego-wyszliśmy na króciutki spacer (mocz troskę lepszy) Quote
AnTu Posted September 4, 2006 Posted September 4, 2006 teraz to juz bedzie tylko lepiej niedlugo bedzie biegal za patlkami i sysuniami trzymajcie sie cukiereczki:buzi: Quote
Marysia_i_gończy Posted September 4, 2006 Posted September 4, 2006 Kasiu trzymamy kciuki za Bigoska!!! :happy1: Pisz co i jak u Was!! Bardzo gorąco pozdrawiam! Marysia i Una Quote
bigos Posted September 4, 2006 Author Posted September 4, 2006 AnTu napisał(a):teraz to juz bedzie tylko lepiej niedlugo bedzie biegal za patlkami i sysuniami trzymajcie sie cukiereczki:buzi: Dziękuję słoneczko:calus::calus::buzi: Marysiu:calus: Quote
BORA Posted September 4, 2006 Posted September 4, 2006 [quote name='bigos']Bigosek jest chory-ma babeszjoze (po kleszczu) + krwotoczne zapalenie pęcherza moczowego:-( Mój Oskarek też to miał, już 3 lata temu. W porę zaczęliście leczenie, więc będzie dobrze :glaszcze: U Oskara uszkodzone były nerki i wątroba, w tamtym roku wątroba dała o sobie znać :roll: U nas naprawdę są okropne kleszcze, ludzie też umierają :shake: Quote
bigos Posted September 4, 2006 Author Posted September 4, 2006 BORA napisał(a):Mój Oskarek też to miał, już 3 lata temu. W porę zaczęliście leczenie, więc będzie dobrze :glaszcze: U Oskara uszkodzone były nerki i wątroba, w tamtym roku wątroba dała o sobie znać :roll: U nas naprawdę są okropne kleszcze, ludzie też umierają :shake: Wątroba i nerki są uszkodzone:-(:-(:-( Najgorsze teraz to krwotoczne zapelenie pęcherza, ale jestem dobrej mysli. Teraz to chyba Bigosek będzie nosił obróżkę przeciwkleszom przez cały rok:cool1: Dzisiaj na 17-stą mam wizytę u weta:cool1: Quote
BORA Posted September 4, 2006 Posted September 4, 2006 bigos napisał(a):Wątroba i nerki są uszkodzone:-(:-(:-( Najgorsze teraz to krwotoczne zapelenie pęcherza, ale jestem dobrej mysli. Teraz to chyba Bigosek będzie nosił obróżkę przeciwkleszom przez cały rok:cool1: Dzisiaj na 17-stą mam wizytę u weta:cool1: No to z nerkami i wątrobą to chyba zawsze tak jest :roll: Najgorsze, że nie da się tego wyleczyć do końca i później mogą być różne problemy, Oskar teraz nie może jeść nic tłustego, karma light...wątroba :cool1: Teraz już wiesz dlaczego Tora miała na zlocie taką obróżke, chyba jako jedyna ze wszystkich psów :cool3: My kupujemy Kiltix Bayera, działa przez 6 miesięcy, zakładam jak tylko zniknie śnieg i noszą do jesieni. Nie wiem jak działają kropelki, ale podczas noszenie tej obroży moje psy ani razu nie miały kleszcza :razz: Oskar dostawał takie zastrzyki, które strasznie go bolały, od tamtej pory ma uraz do weta :roll: Quote
bigos Posted September 4, 2006 Author Posted September 4, 2006 Ja tez mam zawsze obróżkę Bayer, ale przed zlotem zdjęłam i nie już nie zalożyłam:placz::placz::placz: Quote
BORA Posted September 4, 2006 Posted September 4, 2006 bigos napisał(a):Ja tez mam zawsze obróżkę Bayer, ale przed zlotem zdjęłam i nie już nie zalożyłam:placz::placz::placz: Ja też ostatnio zdjęłam, bo Tora ma wytartą sierść od obroży i chciałam, żeby się zagoiło, ale chyba założę, bo podobno dopiero teraz kleszcze zaczęły atakować :roll: Wczoraj byłam z Torą na zastrzyku i przyjechała pani z yorkiem, który miał kleszcza, ale się chyba nie zdążył porządnie wbić :cool1: Quote
KaRa_ Posted September 4, 2006 Posted September 4, 2006 Ojejku biedny Bigosek,aż nie wiem co pisać:-( :-( U jakiego weta go leczysz? Quote
an3czka Posted September 4, 2006 Posted September 4, 2006 [quote name='bigos']Bigosek jest chory-ma babeszjoze (po kleszczu) + krwotoczne zapalenie pęcherza moczowego:-( :bigcry: :bigcry: :bigcry: :bigcry: :bigcry: Bigosku zdrowiej prędko:-( Quote
Paskuda_Bandzior Posted September 4, 2006 Posted September 4, 2006 Bigosie trzymamy kciuki, żebys szybko wyzdrowiał! :-( Pozdrawiam, Paula. Quote
bigos Posted September 4, 2006 Author Posted September 4, 2006 KaRa_TC napisał(a):Ojejku biedny Bigosek,aż nie wiem co pisać:-( :-( U jakiego weta go leczysz? Wczoraj była niedzziela, więc pojechaliśmy do kliniki dr Wąsiatycza (Mieszka I). Tam mają cały potrzebny sprzęt i laboratorium+są czynni 24h/dobę:cool1: an3czka, Paskuda_Bandzior-dziękuję Quote
KaRa_ Posted September 4, 2006 Posted September 4, 2006 bigos napisał(a):Wczoraj była niedzziela, więc pojechaliśmy do kliniki dr Wąsiatycza (Mieszka I). Tam mają cały potrzebny sprzęt i laboratorium+są czynni 24h/dobę:cool1: Oby dobrze opiekowali się tam Bigoskiem...bo dobrych rzeczy nigdy o tej klinice nie słyszłam:roll: Quote
bigos Posted September 4, 2006 Author Posted September 4, 2006 KaRa_TC napisał(a):Oby dobrze opiekowali się tam Bigoskiem...bo dobrych rzeczy nigdy o tej klinice nie słyszłam:roll: Ja też:shake:Ale sprzęt i labo mają, a to w tym przypadku było najważniejsze:cool1: Muszę powiedzieć, że jestem zadowolona z opieki jaką otoczyli wczoraj Bigoska Quote
Marysia_i_gończy Posted September 4, 2006 Posted September 4, 2006 KaRa_TC napisał(a):Oby dobrze opiekowali się tam Bigoskiem...bo dobrych rzeczy nigdy o tej klinice nie słyszłam:roll: Mi tam leczyli Uny złamaną kość strzałkową - z tym, że Una była pod opieką samego Wąsiatycza i byłam z niego baaardzo zadowolona. Natomiast w tej klinice jest sporo wetów, mam nadzieję, że trafiliście na tych najlepszych! Całym czas trzymam kciuki i ślę pozytywne fluidy!! Pozdrawiam Marysia i Una Quote
bigos Posted September 4, 2006 Author Posted September 4, 2006 Marysia_i_gończy napisał(a):Mi tam leczyli Uny złamaną kość strzałkową - z tym, że Una była pod opieką samego Wąsiatycza i byłam z niego baaardzo zadowolona. Natomiast w tej klinice jest sporo wetów, mam nadzieję, że trafiliście na tych najlepszych! Całym czas trzymam kciuki i ślę pozytywne fluidy!! Jesteśmy pod opieką Pana Piotra Orłowskiego:cool1: Quote
Marysia_i_gończy Posted September 4, 2006 Posted September 4, 2006 bigos napisał(a):Jesteśmy pod opieką Pana Piotra Orłowskiego:cool1: To o tym panu nic nie wiem... z Uną jak już to byłyśmy pod opieką pań. Trzymajcie się!! i dawaj znać o wszystkim!! Pozdrawiam Marysia i Una Quote
shangri_la Posted September 4, 2006 Posted September 4, 2006 wpadam do galerii a tu taka przykrosc :shake: my tez trzymamy kciuki za Bigoska !!! oby szybciutko wyzdrowial. pozdrawiam Quote
Nugatowa Posted September 4, 2006 Posted September 4, 2006 Bigoniu słoneczko :placz: :placz: :placz: :placz: :placz: :placz: :placz: Zdrowiej nam czekoladko szybko :buzi: :snipersm: :bad-word: a tye kleszcze to ja chyba porozrywam !!!!!! Quote
Recommended Posts