Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

U Kastorka wszystko dobrze. Zaczal tylko strasznie wyc jak Panstwo wychodza z domu.

i Czaki, mlodszy brak Kastorka. To jeden z tych dwoch najmlodszych, ktore gdy poznalysmy mialy 5 tygodni.
Przepiekny!!:)

• Replies 1.6k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

[quote name='karusiap']....

i Czaki, mlodszy brak Kastorka. To jeden z tych dwoch najmlodszych, ktore gdy poznalysmy mialy 5 tygodni.
Przepiekny!!:)

czy to jeden z tych psiakow, ktore ten pan zabral do Wroclawia na samym poczatku?
wow, jest piekny!

Posted

Leda miala dzis badania krwi i zostala zaszczepiona.
Wyniki poznam jutro.Byla tak zainteresowana wszystkim wokol,ze nie kapnela sie co jej robia;)

Julcia wykupila dla Gingerki pakiet ogloszen,,,,,teraz ladna pogoda,postaram sie wybrac na sesje zdjeciowa,.,,,tylko nie bardzo wiem kiedyi jak:oops: ale sprawdzic co tam sie dzieje trzeba....

Posted

Karusiap, czy ja moge poprosic o wiecej informacji na temat Kastorka na PW, bo u nas jak był to raczej nie wył. Tylko szczekał jak widział ludzi pod oknem. Ale na poczatek zostawiałam go z radiem włączonym. A tak nawiasem to przepiekne te psiaki. :lol:

Posted

DoPi napisał(a):
Karusiap, czy ja moge poprosic o wiecej informacji na temat Kastorka na PW, bo u nas jak był to raczej nie wył. Tylko szczekał jak widział ludzi pod oknem. Ale na poczatek zostawiałam go z radiem włączonym. A tak nawiasem to przepiekne te psiaki. :lol:

Dorotko moge tez tu te informacje napisac tylko,ze ja ich wiecej nie mam. Pani Ewelina wysylajac zdjecia napisala pare slow,ze malego wszyscy sasiedzi uwielbiaja, ze jest kochany no i wlasnie,ze zaczal wyc jak zostaje sam i to dosyc glosno....

Posted

DoPi napisał(a):
Karusia dzieki, zadzwonie sama do p.Eweliny i wypytam. A co zresztą czeredy , co ze szczepieniami, i jaki mamy stan psiaków na dziś.

Ja napisalam do Niej maila.
Stan psiakow jest nadal taki sam jak juz od dluzszego czasu. Tzn cztery psy w tym dwa do wydania jak na razie w Gdowie.Mam nadzieje,ze nic sie tam nie zmienilo....chyba,ze na lepsze.
Nie mam niestety pojecia co ze szczepieniami, sterylkami.Ja mam urwanie glowy i nieczynne auto. Jedyne co moge zrobic to cudem jakims zawiesc im kiedys worek karmy.

Jedyna dobra wiadomosc jest taka,ze najprawdopodobniej Gucio zostanie w swoim cudownym DT na stale:multi::loveu::loveu:

Posted

Super wiadomość. Karuś to zastanów się nad dr Szpeyerem. Bo pytał co ze szczepieniem, bo jak wiesz może jechać do Gdowa.
I nie urywaj sobie głowy ;)

Posted

DoPi napisał(a):
Super wiadomość. Karuś to zastanów się nad dr Szpeyerem. Bo pytał co ze szczepieniem, bo jak wiesz może jechać do Gdowa.
I nie urywaj sobie głowy ;)

A mowil dr ile policzy za ta wyprawe? Bo na ten moment musialby by nam doplacic,zeby bylo nas stac na cokolwiek:oops:

Posted

DoPi napisał(a):
a no tak, fatycznie trochę się nazbierało. Pomogę jak tylko będę mogła.

Dziekuje kochana:loveu:

a tu fragment maila od Panci Pirani , teraz Kaji:
"
Z Kają z każdym dnie co raz lepiej. Do nas się już przyzwyczaiła, na początku mieliśmy problem, bo nie chciała nam wchodzić do domu i trzeba było jakieś podchody robić ale teraz już włazi w jedną i w druga stronę wystaczy ją zawolać, czasami tylko jak chce jeszcze do późna siedziec na polu to nie słucha ale jak juz sie zdecyduje to idzie do okna i stuka łapą w szybę.
Podejrzewam, że nie poznałabyś już tej słynnej Piranii, jest taka grzeczniutka! Specjanie czasami wkładam jej rękę do jedzenia, albo zabieram z budiz zabawki i jeszcze NIGDY sie nie zdazylo zeby szarpała, albo warczała juz nie mówiac o gryzieniu. Biegamy po całym ogródku w jedna i druga strone, mała tak szybko biega ze ledwo co sie wyrabia przed ogrodzeniem. Teraz jesteśmy na etapie przynoszenia piłeczki i nauki siadania na komende. Kajusia niczego nie niszczy, czasami tylko jak ktoś zostawi (ogrodkowe) buty na polu to potem trzeba je sobie znaleś gdzies na trawie albo pod krzaczkiem-ale nie gryzie ich tylko roznosi."

:loveu:

Posted

Ledusia chodzi slicznie na spacerki. Bardzo ladnie przytyla w hotelu wiec brak mi slow czemu tak wygladala. Jest tez juz zaszczepiona oraz przebadana. Oczywiscie od bylego domu mimo obietnic grosza nie zobaczylam.
Trzustka w porzdaku,musze tylko morfologie skonsultowac,ale mala ma pewnie spore niedobory po prostu.

Bylysmy tez zawiesc karme do Gdowa. Psy w porzadku. Ursus i Fryga to chodzace przytulaki, Ursus jest posluszny i ulozony. Fryga rozdaje calusy i chce tylko na kolanka:)
Szira jest najbardziej na nie,ale do przekabacenia. A Gingerka nie wie czy brac przyklad z Frygi czy Sziry:evil_lol:Podejdzie na tyle by ja po brodce posmyrac.

Pani prosila o pomoc w szczepieniach. Oprocz tego Ursusa musi zobaczyc lekarz,ma spore wylysienia w paru miejscach. Moze to byc alergia, przebialczenie,ale nie koniecznie.
dzis zawiozlysmy duzy wor, w miskach byl chleb z mlekiem.
Rozmawialam z Pani o oddaniu psow, nie dostalam jednoznacznej odpowiedzi,ale spokojnie sie je wezmie jak beda domy.
Dzadeczek niestety odszedl za TM:( Podobno nie chcial jesc,wymiotowal....Moze mial nowotwora,moze to starosc,Panie nie wiedza...Juz jest szczesliwy.

Ginger: smiesznie jej sie pysk wydluzyl;)

Posted

tzn Shira jest na nie, do momentu wzięcia na smyczkę :eviltong: .. na której trochę głupieje, ale nie wpada w panikę, wręcz przeciwnie, zaczęła wąchać z zainteresowaniem (oczywiście podszytym lękiem ) wpierw smycz a później moją rękę . Dała się głaskać :) Poźniej dokąd sie nie nakręciła znowu ( po puszceniu ze smyczy ) nie wiedziała czy sie cieszyc tak troszkę , czy jednak bać - jednak ogólnie ja to lekko uspokoiło :)
kochane małpeczki

Ursus jest potężny, ale jednocześnie tez baaardzo potrzebuje bliskości .. i chyba odpoczynku od tych "szalonych " bab